Q&A antwoorden #1

Deh!

Weet ge wat mijn probleem is? Veel te lange antwoorden geven op simpele vragen. Vraagt ge wat mijn lievelingsbands zijn? Ge ziet me ineens zeveren over alle genres die ik leuk vind. Het tofste wat ik al gedaan heb in m’n leven? Ik geef u wel een paar interpretaties en schrijf erop los!

Dusja, verwacht u maar aan een aantal blogs over al die vragen. Want anders wordt het hier toch veel te lang. En als ge ineens aan iets denkt, ask it right away hier onderaan in de vragenbox want not gonna lie en no shame: ik vind dit echt plezant! Het zou cool zijn als ik dit gewoon kon blijven doen elke week.

Wat betekent “deh” in het begin van je posts?

Ha, geniale vraag! Merci daarvoor! Deze leek me de belangrijkste en meest waardevolle voor iedereen, dus ik zal hier maar gewoon mee uitpakken.

Once and for all: “deh” is iets wat ik van mijn (overleden) bomma heb geleerd. Deh is iets om stiltes te breken, om iets op gang te zetten, om iets af te ronden. Zoiets als “zo!”, zoals Nederlanders het gebruiken. Geen echte speciale betekenis dus, gewoon iets wat mij heel erg typeert (en waarom het dus thuishoort in elke blog die ik schrijf).

Favoriete reisbestemming?

De Grand Canyon, zonder twijfel. Ik moet die gigantische put eens gezien hebben. Ik word soms emotioneel van het gedacht alleen al. Dat moet magisch zijn daar. Ik heb mij ook wel wat levenswijsheden verzonnen bij die plek! Die heb ik ook hier al eens in mijn blog- & levensvisie beschreven.

Geen enkel landschap is vlak, iedereen wordt gevormd door vanalles en zal hier en daar zijn diepe dallen hebben. De ene zal dieper zijn, de andere minder diep. De ene heeft meer dallen, de andere misschien minder. Komt er wel op neer dat de Grand Canyon in welke weersomstandigheid dan ook prachtig is om naar te kijken.

Is het erg als ik hier mijn eigen naam zet? Nee hé?
Robin Schrijvers!
Hoppa!

Wat zou je heel graag een keer doen, maar komt er maar niet van om ook echt te doen?

Ai, daar gaan al mijn lezers 💔 Ik vrees dat ik hier alleen maar een nerdy antwoord op heb. Ik wil al suuuuuperlang een programma schrijven waarmee ik met een camera mijn Pokémon kaarten kan herkennen! Vooral voor het gemak van mijn verzameling te updaten in Excel.

Zoals ik het nu doe met nieuwe kaarten ga ik ze meestal één voor één af op symbool en setnummer om ze dan allemaal in de juiste lijst toe te voegen. Maar via beeldherkenning (jawel hoor, artificiële intelligentie!) zou ik een camera de kaarten kunnen laten herkennen en het programma dan alles automatisch laten invullen in Excel. Maar ja, dat komt er dus niet van. Dat vraagt wel wat tijd! Ook wel wat onderzoek omdat ik wel ideeën heb hoe ik dat kan doen, maar geen idee heb of dat goed genoeg zal werken.

Waar kun je echt niet zonder?

Mijn iPod Touch. Ik luister naar muziek alsof ik nog in de jaren ’90 leef (downloaden) maar dat ding is mijn grote geluk. De dag dat dat niet meer werkt will be a very sad day. Ik weiger echt te moderniseren en de stap naar Spotify te doen. Ik vind het veel te leuk om uren te spenderen aan het downloaden van muziek & handmatig titels en artworks toe te voegen.

Zijn spare-ribs je favoriete eten?

Sowieso! Vooral die van de Griek. Beste spare-ribs ooit. Vooral omdat dat vlees daar echt gewoon zoooo smooth van het bot glijdt. Heerlijk! En dan die saus hohoho, die maken ze vies goed daar. Maar omdat ik daar ook 5 jaar gewerkt heb als jobstudent is er ook wel een emotionele waarde verbonden aan dat gerecht (ja, ik ben wel vaker emotioneel verbonden aan materiele dingen).

On a sidenote: die vraag heeft vooral te maken met het feit dat ik schreef dat ik u niet zou opeten, tenzij ge een lat spare-ribs zijt.

Wat maakt jou écht gelukkig?

Kleine kiendjes, babbies! Tot in de ontroering toe. Die kleine gezichtjes die stralen van geluk. Ja, de kinderwens is héél erg groot. Ik denk niet dat er iets zaligmakender bestaat dan het geluk van een kind.

Laat me bij deze anders ook verwijzen naar mijn blog over de kinderwens.

Wat is je droomjob?

Wat ik nu aan het doen ben leunt al héél dicht tegen mijn droomjob. Maar als ik echt helemaal wild mag gaan in m’n gedachten zou ik het liefst van al mijn dagen vullen door van locatie naar locatie te rijden om overal informerende talks over AI / inspirerende talks over mijn leven te geven. Ik ben mezelf doelbewust aan het opwerken totdat ik die dingen ga kunnen en mogen doen. Al zou ik op termijn ook heel graag een hogere positie bekleden als leidinggevende zoals ik wel al eens verteld heb.


Merci hé voor al jullie leuke vraagjes! Nogmaals, ik vind dit veel te plezant. Zijn er nog dingen in je opgekomen? Leuke kleine vraagjes of zoek je misschien meer diepgang? Ask it right away!

23 reacties op “Q&A antwoorden #1

 1. Haha die Pokémon kaarten! Ik zag laatst op TV iemand met een super waardevolle kaart verzegeld in een koffertje rondlopen en dacht: WTF, hoe kan je volwassen zijn en zoiets doen? Maar jij begrijpt dat wrs dus helemaal 😀 Deh is gewoon een supertof woord, multi-inzetbaar en ik merk dat zelfs ik als Maasmechelse immigrant het al gebruik haha.

  1. haha ik heb hier ook veel kaarten in een plastiekske zitten hoor :p maar idd, sommigen sturen ze op naar de states om ze te laten graden (voor de staat waarin ze zijn) waardoor ze veel meer waard worden! Ik begrijp dat :p

   En woohoo! Spread the word! :p

  1. nice! ben al jaloers :p zal het zeker eens lezen. En ja klopt, er bestaan al heel wat dingen (ook apps om bv planten te herkennen via de camera van je gsm). OCR zou ook al veel doen maar ik ga de herkenning moeten trainen op de textuur, gezien er wel meerdere versies bestaan van sommige Pokémon 🙂

   1. Jep het is een nerdy antwoord. Zeker van het moment dat je over excel begon, als je zoiets gaat schrijven zou ik nadenken over een spannende te tool. Allez nu weet ik ook als Belg wat deh betekent.

    1. bedoel je dat nu sarcastisch allemaal of interpreteer ik dit fout?

     ik vond het vooral wat nerdy omdat het nu over Pokemon ging en ik een tool wil schrijven / een AI wil trainen om m’n kaarten te herkennen met camera’s

 2. Ha, ik ben ook iemand die nog niet ben overgeschakeld op Spotify en die toestanden. Al luister ik bitter weinig muziek de laatste jaren.. en dat het vroeger mijn alles was.. misschien herontdek ik wel eens terug 😉

 3. Oh, oeps, typ ik mijn reactie op de plek waar ik een vraag kan stellen. Een klein beetje dom maar!
  Anyway, hier opnieuw dan. Leuk dat je vertelt waar ‘Deh’ vandaan komt, daar was ik stiekem ook wel nieuwsgierig naar.
  Fijn weekend!

 4. Ha wat leuk dat deh van je oma komt 🙂 Een leuke herinnering! Hier gebruiken we het als ‘zo’. Zo van: zo, dat is dan weer klaar.
  En ahwww je antwoord op wat je gelukkig maakt, baby’sssss 😀

  1. Haha “zo, dat is dan weer klaar” is dus voor mij samen te vatten in één woord :p maar ik moet zeggen dat ik vooral veel dingen zelf uitvind, toch zeker in blogs :p

   En jaaa babbiessss. Elke keer opnieuw smelten

 5. Leuk om de antwoorden te lezen en fijn eindelijk antwoord te hebben op m’n brandende vraag. Déh. 😉 Ik zeg nieuw huis en daarna baby’s 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.