Heyhey! Ik ben Robin 😊. Welkom op mijn website! Ik heb het al meteen opgedeeld in twee delen: eentje voor alles en iedereen in mijn professionele omgeving, en een blog-deel voor diegene die meer diepgang zoeken. Jullie komen allemaal hier terecht natuurlijk, dus bij deze mag je voor jezelf uitmaken wat je allemaal wil lezen.

Als je meer diepgang zoekt kan je vooral verder blijven lezen 😉

Geboren in ’94, rasechte Limburger. Racing Genk voor altijd 💙🤍, werkend als onderzoeker bij Hogeschool PXL, superveel interesses van artificiële intelligentie tot Pokémon. Vooral een zot kopke dat nooit wil stilstaan. Getrouwd met de beste vrouw van de wereld, Ellen, vaak ook gewoon een gelukkig mens om de kleinere dingen. Liefst van al eet ik spare-ribs met een glas Guinness erbij (of gevolgd door elkaar)! Meningen houd ik meestal voor mezelf en ik zal vaak de situaties vanuit een derde observerende persoons-perspectief bekijken.

Maar mijn blog bestaat vooral als een rustige plek om al mijn bezorgdheden en gepieker op te delen. Ik heb nogal vaak de neiging om te blijven pingpongen in m’n hoofd, mede door mijn burn-out in 2019. Twee maanden thuisgezeten en erna meteen van job veranderd. M’n burn-out heeft diepere wonden blootgelegd en mijn hele jeugd opengegooid. Twee jaar later ben ik nog steeds alles aan het onderzoeken, en dat gaat nog met horten en stoten. Ik moet er gewoon over kunnen schrijven zodat ik eerlijk kan blijven naar mezelf. Elk geschreven woord doet me iedere keer opnieuw deugd. Het delen van die schrijfsels erna is slechts een klik op de knop.

Hier in mijn blog houdt niets mij nog tegen om al m’n struggles te delen. Ik leef (zoals ieder mens) met een aantal onzekerheden. Ik maak er geen geheim van. En het levert mij meer op dan wat anders. Ik ben grote fan van het tonen van kwetsbaarheid. Het maakt ons meer mens en zorgt voor verbinding. Ik word er sterker van. En ik wil er sterker van blijven worden.

Daar zal het dus over gaan hier. En ok, ik heb wel al wat dingen bereikt, maar achter alles zit een bijzonder kwetsbaar verhaal van perfectionistisch gedrag. Gedrag dat mij die dingen heeft doen bereiken, maar ook een gedrag gebaseerd op het ontwijken van veel gevoelens. Een gedrag dat helaas leidde tot die burn-out. Het is een verhaal waar ik eerlijk over wil blijven. Om daaruit te leren, om daaruit ook weer sterker te worden. En gewoon alles van dag tot dag te blijven bekijken, om straks weer ergens te kunnen belanden waar ik trots kan terugkijken naar de verwezenlijkingen.

En als ge echt, echt wilt kunt ge hier van kop tot teen mijn burn-out verhaal lezen. Een longread van +- 4000 woorden. 16 minuten leestijd, als ge zoals een gewone mens 250 woorden per minuut leest 😉 Hebt ge daar nog geen genoeg mee, dan is er ook nog mijn 20 seconds of courage verhaal. Die tekst beschrijft de rode draad in mijn leven. Maar bereid u voor, ook dat is een longread! Wilt ge daarna nóg meer weten en alles over het verleden te weten komen, dan is deze blog over mijn chronische trauma ook nog een aanrader. Het zal daar duidelijk worden dat mijn burn-out een logisch gevolg was van alles wat ik heb meegemaakt.

Nu leer ik weer voluit te leven, een persoonlijkheid te ontwikkelen en m’n visie uit te dragen. Mijn burn-out was nodig om dit in gang te kunnen zetten. Het was een onwezenlijk zware periode, maar ik heb er gigantisch veel uit geleerd. At the end kijk ik er dus vooral positief naar terug.

Nu probeer ik ook iets te betekenen voor anderen. Want I know, it is a f*cking pain in the ass. Maar door het tonen van moed, door het omarmen van de kracht van kwetsbaarheid ben ik er rotsvast van overtuigd dat iedereen eruit kan klauteren. Alle struggles, alle onzekerheden, alle angst voor de stappen die ge moet wagen, het is het allemaal waard.

Wie ge dus ook zijt, hoe ge ook maar hier zijt geraakt of waar ge ook maar mee strugglet: ik wens u die moed toe.

Cheers, Robin

P.S., je zal zien dat ik al mijn posts met “Deh!” begin. “Deh” is iets wat ik van mijn (overleden) bomma heb geleerd. Het is iets om stiltes te breken, om iets op gang te zetten, om iets af te ronden. Zoiets als “zo!”, zoals Nederlanders het wel eens gebruiken. Geen echte speciale betekenis dus, gewoon iets wat mij heel erg typeert (en waarom het dus thuishoort in elke blog die ik schrijf).

Seg, vertelt gij nu eens. Wie ben jij? Wat doe jij? En hoe ben je op mijn website/blog terechtgekomen? Ik hoor het allemaal graag 🙂

6 reacties op “Over mij

 1. Hallo, ik heb de opleiding zorgkundige samen met je pa gevolgd Door je huwelijks foto’s te bekijken bij Huis van de mens, trouwens super mooi, volg ik je.
  Super dat je je hiervoor inzet.
  Je innerlijke stemmen komen me bekend voor. Niet altijd gemakkelijk.
  Dus nu weet je iets van mij.
  Succes

  Diane

 2. Hi Robin, via Liese raakte ik hier. Ik lees heel veel blogs en reageer regelmatig. Ik schrijf minde frequent maar toch wel regelmatig. Vaak over sport maar ook over kleding naaien en hergebruik en nog 1001onderwerpen. De laatste tijd lukt schrijven minder goed. Maar ook daar kun je over schrijven. Ik ga je volgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.