Weekoverzicht W28

Deh,

Op en af weer deze week. Ik had mijn laatste werkweek en kon in het weekend mijn verlof inzetten! Maar eens ge stilzit komen de dingen weer binnen. Dan merkt ge eens zo hard hoe ge het verlof nodig had. En ik moet zeggen, de hele heisa en bezorgdheden van alle overstromingen hebben ook wel bijgedragen aan m’n minder goed gevoel. Ma soit, ik kreeg deze week ook het leukste verjaardagscadeau ooit en ik zit nu te schrijven terwijl ik nog vier weken zomervakantie voor de boeg heb. Niks te klagen dus: genieten geblazen! WOOHOO 😁

Maandag was het best een rustige dag. We sloten het af met een personeels BBQ op het werk, vanuit centrale diensten. Die was heel gezellig. We zijn na afloop nog een goei gaan drinken in een lokaal café, ik was helemaal gaar. Ik ben de tijd volledig uit het oog verloren! Ik kan me nauwelijks nog herinneren hoe ik op mijn fiets ben gesprongen. Wat ik mij helaas wel goed kan herinneren, is een lastige Ellen. Die vond het niet zo leuk dat ik zonder waarschuwing om 1u thuis kwam op een maandag. Begrijpelijk uiteraard. Maar ik vond het fijn om zo eens goed ongegeneerd te genieten van de avond, het was lang geleden.

Dinsdag heb ik een vieze klop gehad van die late avond. Een kater van jewelste, ik was echt niet in staat om ‘s morgens te beginnen werken. Ik heb mij dan maar een uur in de zetel gelegd voor ik naar het bureau afzakte. Ik heb mij tot een uur of 1 nog misselijk gevoeld. Mja, ik heb het aan mezelf te danken. Niet zo goed nagedacht, verdiende loon! Maar het was nondeju gezellig en allemaal de moeite.

Maar de dag was eigenlijk echt leuk. We hebben onze paper afgewerkt en ingestuurd, dus als alles goed gaat heb ik straks een tweede paper op m’n conto! Woohoo! En daarbovenop echt het beste uitgestelde cadeau ooit gekregen van Ellen. Een kwetsbaar t-shirt van Onbespreekbaar! Ik was al héél lang bezig dat ik me eentje wou bestellen, ben er super super blij mee.

Woensdag was maar meh, ik herinner me ook niet veel van die dag. Wel dat ik ‘s avonds niets had opstaan en even volledig stil viel. En dat was hard binnen gekomen, want ik merkte dat ik nogal gespannen was van de dag. Het duurde even voordat ik het verwerkt had. Koppig op en af lopen, in bed gaan liggen, niets goed vinden. Ze zeggen wel eens dat mannen ook om de zoveel tijd hun regels hebben. En dat is het wel geweest denk ik! Ik ben Ellen trouwens ook wel dankbaar, want die heeft soms wat te onderhouden met mij… Ik was geen fijne mens die dag. En dan kwamen al die nieuwsberichten van het noodweer binnen, mijn gemoedstoestand werd er echt niet beter op.

Donderdag had Ellen hare zware klop gekregen van haar tweede vaccinatie. ‘s Morgens zo ellendig dat ze thuis moest blijven. Geluk bij een ongeluk: ik kon de auto nemen naar het werk tijdens het vieze regenweer. Werk ging goed, al werd ik zenuwachtiger met de minuut in de namiddag. Overal hoorde je het nieuws van de rivieren en kanalen die het moeilijk begonnen te krijgen. Straten kwamen onder water te staan in de buurt, ik was er echt niet meer gerust in. Daardoor ben ik vroeger naar huis gegaan (en maar goed ook, want de Demer nabij het werk stond echt gigantisch hoog). Het werd er niet beter op, ik maakte me meer en meer zorgen over alles en iedereen die geëvacueerd moest worden.

Dit was trouwens op Kapermolen, waar ik mij al vaker heb neergezet. Peanuts natuurlijk als je weet hoe het op andere plaatsen eraan toe ging.

Ik jaagde mij op en maakte me zorgen. Hoorde verhalen van mensen die mensen kennen die waterschade hadden, zag ondertussen die beelden van Pepinster binnenkomen. Ik werd er echt ellendig van, zag het dichterbij komen gezien ze ondertussen al in Lanaken en Maasmechelen wilden evacueren. Ik maakte me ook zorgen over ons huis in Zonhoven, hoe het daarmee gesteld was. Geen idee nog steeds, maar alles werd me echt te veel, ik kon niet meer. Nee, zwarte dag. Ik leef hard mee met de mensen, het kwam akelig dichtbij. Apocalyptische beelden vond ik het.

Nog een half dagje en dan VAKANTIE!

In de nacht van donderdag op vrijdag had ik daardoor ook wat slecht geslapen. Kwam er nog eens bij dat Ellen het dieptepunt van haar ziek gevoel had en me ‘s nachts wakker hield. Doodmoe opgestaan dus. Gelukkig moest ik maar een (laatste) half dagje werken voor mijn verlof, en hadden we nog met Smart ICT gepland om te gaan eten en drinken. Dat was wel leuk en gezellig. De zomervakantie goed ingezet, feest!

Deze o.a. voor de eerste keer gedronken. Beetje Desperados-achtig. Wel lekker!

Verder heb ik nog de leuke eerste call gehad met Irene voor de bloggersmeeting (valt ge uit de lucht? Lees de blog!) en heb ik Lieselotte haar eerste podcastaflevering beluisterd (aanrader)!! Maar ‘s avonds ben ik los in slaap gevallen en heb ik dus die verloren slaapuurtjes ingehaald. Daarna wel nog begonnen aan het tweede seizoen van Lupin op Netflix! Fantastische serie toch weer, die gaan we snel uit hebben.

Zaterdag voelde ik de nood om nog eens te graven en te bloggen. Dat had me wel deugd gedaan, want daarna vond ik weer de moed om wat leukere dingen te doen. Zoals o.a. een revamp van m’n over-mij pagina! Ik heb ook nog één van die zomerideetjes afgewerkt. Want ik ben 3/4de Spotify’er nu, hoera! Met een online tool heb ik op een vrij hacky way al m’n muziek van iTunes kunnen overzetten. Helaas zijn er wel wat nummers die Spotify niet in haar library heeft staan, bummer. Nu nog wat import-conflictjes oplossen en ik ben volledig gemoderniseerd. Eindelijk!

Verder zijn we nog een goei wandeling gaan doen in de Lommelse Sahara (ook een aanrader)! Zes kilometertjes terwijl we er misschien drie hadden moeten doen. Maar goed, we hadden het nodig! Om uit te blazen zijn we nog naar de schoonouders geweest om daar uiteindelijk te blijven hangen en de voetbal te kijken. Supercup dus! Genk verloor met 3-2, maar desondanks veel goede dingen gezien. Ik zie het goedkomen dit seizoen!

Ahja, ik vergeet bijna nog te zeggen dat dat superleuke van deze zaterdag niet is doorgegaan. Mede door het noodweer. Ik was er eigenlijk helemaal niet goed van, had er echt naar uitgekeken. Al is het maar uitstel en geen afstel. Dat pikken we nog wel eens op.

Zondag dachten we het rustig aan te doen, maar dat is er niet van gekomen. Gezien we bij de schoonouders in Noord-Limburg verbleven hebben we maar ineens heel de Limburgse tour gedaan en alle grootouders bezocht! Dat was nog wel eens fijn, want het was lang geleden dat we dat nog konden doen. Ze zagen er allemaal gelukkig uit toen we langskwamen. Sommigen hadden we ook alweer een half jaar niet meer gezien…

Ondanks die vermoeiende ritten wandelden we ‘s avonds toch nog naar Hasselt voor te gaan eten. Eens goed Indisch gegeten bij Taste of India! Ik kende ze wel, maar het was de eerste keer dat ik daar ben gaan eten. Daarvoor was het altijd via Deliveroo geweest… Anyway, eens zo lekker!


Dusja, dat was deze week. Ups and downs. Ik besef nog niet zo goed dat het nu vakantie is, het gaat nog even moeten binnendringen. En ik ga ook nog even tijd nodig hebben om helemaal tot rust te komen.

Enkele leuke, random momentjes

Ey, ik heb weer een paar parelkes hoor. Leuke dingetjes deze week!

Ik hoorde ineens buiten ergens een accidentje gebeuren. Maar natuurlijk gebeurt dat NET TIJDENS MIJN MEETING. En ze waren allemaal van hun tak aant maken buiten, dju toch! Ik wou gewoon effe de ramptoerist uithangen, mag het? En toen de meeting gedaan was waren ze allemaal al weer weg… Fataal eh

De zoveelste collega die papa geworden is. Nee hoor, I’m fine :’)

DIE LIEVE SCHATTIGE KINDJES DIE NAAR MIJ LACHTTEN IN DE LOMMELSE SAHARA. Om in dezelfde sfeer te blijven!

Kruiden op de barbecue gooien nadat we gegeten hebben. Puur om de buren te doen watertanden, haha!

Die ene laatste fles Guinness nog die in de frigo van mijn schoonouders zo lief naar mij stond te lachen. M’n schoonma zou zeggen dat ik een zuuplaai ben. Kan ze niet ongelijk geven, na die avonturen van maandagnacht (ik weet nog steeds niet hoe ik op m’n fiets ben gekropen).

Ellen die me zegt dat ik mee naar Rampage moet omdat ik zo scheef kan gaan op een nummer van Hoaprox. Ja, allemaal goed en wel want daar hebt ge ook datzelfde genre. MAAR NIET HETZELFDE NUMMER HÉ, DAT WORDT DAAR NIET GESPEELD! Ugh, waarom luister ik ook altijd naar muziek die niemand kent? 😫

Maar ik ga wel echt mee naar Rampage!

Ons mama bellen voor haar proficiat te wensen met haar verjaardag. Mama die mij dus bedankt nog vóór ik “proficiat” zeg! Awel, da’s ons ma se.

Aanrader van de week

Bezoek eens iemand, uw oma, uw goeie vriend, weet ik veel wie. Ge zou er soms van verschieten denk ik hoeveel ge iemand anders een plezier kunt doen met een simpel bezoekje.

En doe het vooral impulsief, ge maakt een mens gelukkiger dan wat anders! En als ge bang zijt voor de awkwardness dat ze niets in huis hebben: kom binnen met een fles 🍾!

Vakantieeeee! Hoe was jouw week?

8 reacties op “Weekoverzicht W28

  1. Kom vooral NIET impulsief bij mij op bezoek, ik doe mijn deur niet open 😉 Haha. Maar ge hebt wel een punt van die bezoekjes. Ik heb mijn oma ook al efkes niet gezien.
    Hoop daje wat een fijne vakantie hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.