Ideeën en plannen voor de zomervakantie

Deh!

Nog effe en we zijn er! Zomerverlof. In mijn weekoverzicht vertelde ik ook al dat ik een heleboel plannen heb voor de vakantie. Alé, plannen, zeg maar ideeën. Want het plan is vooral om veel te rusten. De uitdaging is om met m’n chaotisch, hak-op-de-tak springend hoofd me daaraan te houden. Ik zal anders alles eens oplijsten! Dan heb ik straks ook iets om me aan al die dingen te herinneren, haha! Want dat chaotisch hoofd van mij, dat vergeet soms zelfs nog wanneer Genk speelt in het weekend (en dat is absolute prioriteit #1). Wie weet ben ik nog dingen vergeten op te lijsten…

 • Zomerblog schrijven voor het Kenniscentrum Data En Maatschappij: Ja, daar heb ik mij al een hele tijd terug voor opgegeven! Dat gaat sowieso gebeuren. Ik ga iets schrijven à la mijn opiniestuk denk ik, richting digitalisering en mindset die daarvoor nodig is. Misschien ook iets met emotionele intelligentie erbij, want al die dingen zijn wel verweven op één of andere manier. We zien wel!
 • In de tussentijd ook wat “werken”, gezien onze jobstudent blijft doordoen in ons collectief verlof. Af en toe eens begeleiden moet kunnen, anders voelt die jong zich ook maar alleen…
 • De overstap doen naar Spotify! En héél m’n gedownloade bibliotheek eens overzetten naar daar. Ik ga daar denk ik zelf een script voor schrijven.. Tenzij iemand iets kent toevallig om van iTunes makkelijk naar Spotify over te stappen?
 • Een deep neural network (AI) trainen om volgens het principe van gezichtsherkenning m’n Pokémon kaarten te laten herkennen. Dan moet ik die niet meer één voor één zoeken en ingeven in m’n Excel document. Ik ga daarvoor wel nog wat onderzoek moeten doen. Maar dit gaat wel de moeite zijn!
 • Citytripjes met Ellen! We denken aan Oostende, Ieper, Gent en Den Haag. Het is wel nog wat afwachten of een bezoekje aan Nederland wel zal doorgaan met die laatste COVID-evoluties.
 • Veel huis-dingen rond inrichting bekijken. Onder andere eens concreet beginnen worden met de hobbykamer (een man cave wordt het niet, sharing is caring hier).
 • Schrijfsels voor het huisvandeMens terug oppikken. Van blogs tot artikels. Sowieso ook wat bezoekjes brengen daar. En ik zag ook alweer wat leuke mails passeren met vrijwilligersactiviteiten!
 • Een bloggersbijeenkomst organiseren met Irene! We hebben wat gewacht ermee, maar we gaan deze week eens wat dingen in gang zetten.
 • Lezen (ma ja, echt waar)! Ik heb nu twee boeken die ik wil lezen. Misschien krijg ik mijn leesinteresse wel eens gelanceerd, en kan ik mij ook achter volgende boeken zetten. Ik heb er alvast een paar interessante genoteerd uit Sofie haar lijstje!
 • Bloggersbezoekjes, dat zou nog wel cool zijn. Who’s in? Because why not?!
 • Een paar trainingen meepikken van KRC Genk. En natuurlijk alle matchen kijken, als ik genoeg agendapunten en alarmen zet.
 • Pokémon Sword terug oppikken want daar heb ik ook nog wat dingen in te doen. Ik zou eigenlijk ook gewoon eens terug wat meer op m’n Nintendo Switch willen spelen.
 • Een paar evenementjes doen! O.a. Alex Agnew op Werchter Parklife en Gabriel Rios in Muziekodroom. Als dat allemaal mag doorgaan natuurlijk, gezien de huidige evolutie weer.
 • De Pokémon TCG competitive scene terug oppikken. Eens zien wat veel gespeeld wordt en wat voor deck ik straks zelf kan maken. Want ugh! Ik ben echt helemaal niet meer mee!

Dit lijstje afwerken is alleszins al geen optie in die vier weken vakantie. Ik ga er vooral op moeten letten dat ik genoeg rust neem en gewoon eens goed ontspan. Dat zal een uitdaging zijn, maar dat komt wel goed. Ik zie wel. Niets moet, alles mag! Want het is straks vakantieeee 🥳🥳

Is er iets wat jij absoluut wil doen tijdens de zomermaanden?

23 reacties op “Ideeën en plannen voor de zomervakantie

 1. Wat een heerlijke vooruitzichten. Leuke plannen, al is ontspannen ook een prima plan. Bij mij beloven de komende twee maanden op mijn werk druk te worden, maar ik heb wel wat lange weekenden gepland. Ieper staat hier in de agenda. Geniet van je zomerverlof!

 2. Leuke plannen! Ik lees er ook graag over na de zomer op je blog, een soort update. Mijn zomer? Zucht. Ik werk door en we gaan starten met de nieuwe kozijnen voor het hele huis en onze badkamer. Klussen, klussen en nog meer klussen dus… Tussendoor willen we nog leuke uitstapjes maken met onze kleine man. Vogelpark, dierentuin, (indoor)speeltuinen…

  1. Goed idee! Dat ga ik ergens opschrijven (want ja, ik ben dat straks anders alweer vergeten :p) en oof, klinkt heel erg druk! Ik zou zeggen geniet maar wat extra van die uitstapjes dan!

 3. Zeg dat zijn nog veel dingen voor de vakantie! Als je naar Oostende gaat en je wil eens chillen op ‘t strand en dus niet te veel volk, dan kan je ook gratis de overzet nemen naar Bredene. Veel rustiger en mooier. Gaat ook met de fiets als je dat tof vindt.

  Vanaf augustus heb ik ook verlof en bij mij staat er lezen, schrijven, reizen, eten en misschien een festivalleke op het programma.

  1. Hola! Klinkt interessant, ga ik zeker in’t achterhoofd houden want we waren idd bezig om ons eens op’t strand te zetten met een boek ofzo 🙂

   En leuk! 2 weekskes nog en ge zijt ook zover 🙂

 4. Een concertje zou leuk zijn, maar er staat eigenlijk nog niets op de planning… We hopen een weekje op reis te kunnen. En voor de rest ben ik wel benieuwd naar die bijeenkomst van bloggers. Ik heb het nog nooit gedurfd om daaraan deel te nemen.

 5. Oeh, een bloggersbijeenkomst, klinkt leuk! 🙂
  Ik hoop dat jullie citytripplannen niet in het water vallen, maar vakantie in eigen land is ook altijd leuk natuurlijk.
  En ook veel leesplezier, ik ben benieuwd hoe mijn tips je bevallen!
  Maar zoals je schrijft: vooral veel rust. Dat is hier ook het plan, al zal dat de komende drie weken relatief zijn als de kleuter ook thuis is ;-).

  1. Tis da! Wordt sowieso wel de moeite dat verlof! En ja lezen, ik ga zien wat daarvan in huis komt maar het plan is er alleszins!

   En da snap ik :p Maar de tijd doorbrengen met de kleuter is natuurlijk ook wel leuk he!

 6. Mijn enige doel voor mijn verlof nu is toch een poging doen om te relaxen :p Ik hoop dat ik nog een paar dagen extra kan nemen want die twee weken die ik nu heb zijn vooral gevuld met de kleine. Zou toch ook graag een paar dagen verlof hebben zonder hem 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.