Weekoverzicht W28

Deh!

Dat was een fijn weekje! Eentje waar ik zowat verschillende dingen heb “afgesloten” precies. Het was de laatste werkweek, ik kon voor een laatste keer nog eens goed losgaan op een feestje, en ik heb nu misschien ook een (tijdelijke!) laatste keer een groter tornooitje gespeeld. Ik krijg al heimwee naar alles, ma soit. Als de baby er straks is zal het snel omkeren in m’n hoofd. Want nu met het collectief verlof zijn het echt de laatste loodjes geworden…

Maandag op het werk viel het goed mee. In de voormiddag kon ik al wat starten met dingen af te werken, terwijl de namiddag gevuld was met wat meetings. ‘s Avonds voelde Ellen zich niet zo fantastisch, dus was ik maar eens alleen gaan winkelen.

En ja, ik die alleen winkel zorgt altijd voor heel wat foto’s in de galerij van m’n gsm… 😅

Gezien ik daar op één of andere manier toch een boost van kreeg, stak ik de handen nog wat verder uit de mouwen met buiten in de tuin te werken. Ik denk dat het 21u was eer ik terug binnen ging! Een record.

Dinsdag was het feestdag (voor ambtenaren zoals mij 😄) en was er ineens heel wat tijd voor andere dingen! ‘s Morgens begon het al met een afspraak met de collega’s om te gaan padellen. Dat doen we tegenwoordig meer en meer! Alleen was het wel wat warm dinsdag. We gaan het nu tijdens de zomervakantie waarschijnlijk ook wekelijks proberen aan te houden.

Na het padellen waren we nog uitgenodigd bij de oma van Ellen voor frietjes! Dat was ook nog eens tof. Maar voor de rest is er die dag denk ik niet veel meer gebeurd, buiten wat oefenen voor het tornooi van afgelopen weekend en Rocket League spelen. Zo mag het ook eens!

Woensdag ook van dat, al was het wel ook weer werken geblazen. Maar ook dat was weer chill. Een paar wekelijkse meetings gehad waarin ge ook al merkte dat het allemaal op z’n einde aan het lopen was. Nu, de projecten zijn dan ook bijna gedaan dus dat is dan ook wel wat logisch.

Donderdag had ik wel iets om naar uit te kijken. Om het jaar af te sluiten doen we ieder jaar een BBQ op het werk, vooral toch met het administratieve personeel (de onderwijsdepartementen hebben hun eigen afsluiters). Uit ervaring wist ik ook dat het nogal laat kon worden, dus had ik Ellen de hele week ook wat erop voorbereid. En ja, laat… Dan bedoel ik ook heel laat. Tot 2u in de nacht bv. als we het beschaafd houden.

Die avond heb ik mij dan ook echt geamuseerd. Het voelde zowat als een laatste keer voor de baby dat ik echt nog eens los kon gaan zonder zorgen. Dus dat heb ik ook goed gedaan! Veel gedanst, gefeest en gelachen. Na het feest nog een goeie gaan drinken in Hasselt centrum met enkele collega’s. Nagefeest eindelijk want we vonden nog iets met toffe muziek. Een geslaagde avond zonder dat ik echt gaar naar huis moest gaan. Om 2u lag ik dus nog met een goed gevoel in m’n bed. Maak da mee!

Vrijdag was het dus de laatste dag op het werk. ‘s Morgens was ik gek genoeg fris opgestaan, en waren we er met 3 collega’s in geslaagd om om 8u fris en fruitig terug op het bureau te zijn!

Het was verder echt een dag om vanalles af te werken, en zelfs de bureau’s op te ruimen. Het zit er namelijk dik in dat we volgend academiejaar verhuizen naar de Corda Campus met ons team. Alles dus mee naar huis, inclusief onderstaande foto’s waar ik altijd op uitkijk!

Nu, dat frisse was wel welgekomen, want namiddag thuis kregen we bezoek van de vroedvrouw. Gezien we echt door willen gaan met de thuisbevalling kwamen ze al eens kijken waar er rekening mee gehouden moet worden. Maar ons huis bleek helemaal goedgekeurd! De badkamer zit op hetzelfde niveau als de living, dus dat zou ideaal zijn voor Ellen de eerste dagen na de bevalling. We hebben trouwens ook een opblaasbaar bad besteld die we in de living zullen plaatsen. Daar bleek ook plaats genoeg voor te zijn, dus dat lijkt helemaal goed te komen.

Van Vertrouwde Vroedvrouwen kregen we ook nog een zak met allemaal benodigdheden die we klaar konden houden voor als het zover is. Wat doeken erin, zalfjes, papieren om in orde te maken… Alles wat er moet zijn! We moesten er wel alles in laten zitten zodat ze perfect weten waar alles te vinden als ze plots moeten afkomen. Dat kan ik me ook perfect voorstellen, stel je maar eens voor hoe ze anders de kasten moeten opengooien in de chaos!

Alles klonk dus goed uiteindelijk, dus zagen we het wel zitten. Ik moet wel zeggen dat dat bezoek me nog meer in de stemming van de bevalling heeft gekregen. Ik had vrijdag sowieso al wat de klik gemaakt van “ok, nu is de focus volledig naar de baby!” nu met het collectief verlof, maar het heeft zeker nog een boost gekregen.

Na al die energie van dat bezoekje kreeg ik wel ineens m’n klop. Normaal had ik nog met m’n broer afgesproken om te testen voor het tornooi van zondag, maar dat heb ik toch moeten afzeggen met de vermoeidheid… Te weinig slaap gehad, dus werd het tijd voor een stevig dutje in de zetel. Blijkbaar was ik 2u lang volledig van de kaart en kreeg Ellen er niks meer tussen. Oeps!

BeReal ging af just toen ik wakker werd, lol! Geen betere plaats om wakker te worden wel.

Na m’n dutje reed ik nog op en af naar Koersel, Beringen. Ik had nl. via cardmarket kaarten besteld waarna ik zag dat de persoon slechts 20 minuutjes van mij vandaan woonde! Ik dacht dus om fysiek even af te spreken, en eens in haar collectie te neuzen voor dingen die ik nog miste in mijn collectie.

Het is een mooi buitje geworden!

Zaterdag waren we relatief vroeg wakker. We merkten op dat we geen ontbijt hadden thuis, dus maakten we maar even de spontane beslissing om te gaan ontbijten in de IKEA! We moesten daar sowieso nog naartoe voor extra bakjes voor de babykast en een 2de wasmand (nu de schoonmama meehelpt met de strijk is dat wel handig). Uiteraard loopt ge dan door de IKEA en vindt ge nog heel wat andere dingen die mee uw kar invliegen. Vooral nieuwe plantjes toch, o.a. voor de babykamer maar ook voor de living.

Namiddag hadden we nog afgesproken met vriendin Jana in Barnoe, een zomerbar in Heusden-Zolder. Jana had Jade ook mee, haar dochter van ondertussen 1 jaar oud! En ja, toen ik die bezig zag, zag ik het zelf ook alleen maar meer zitten. 😅 Wat een schattig kindje!

Na onze afspraak rustten we nog wat uit thuis. Voor Ellen was dat nog een klein dutje terwijl ik social media postjes maakte voor GSF, gezien er een paar van GSF een tornooi waren gaan spelen in Leuven (waar we ook nog eens wonnen, top)! Daarna was het tijd voor een 2de zomerbar! 😁 Deze keer in Grasserie, een pop-up zomerbar in het stadion van KRC Genk. Heerlijk wel om daar te zitten met uitzicht op de schoonste tribunes van het land. Het was ook de eerste keer sinds die verloren kampioenenmatch… Maar het trauma lijkt toch wel wat verwerkt te zijn!

Met de ouders en de oma van Ellen se!

Zondag stond volledig in het teken van een groot TCG tornooi! We speelden in Boom onze grootste league cup ooit (56 man!) waar de beste van België en omstreken ook naartoe kwamen. Suuuperzot! Ik was serieus hyped voor die dag want het voelde echt als een moment waar we GSF stevig op de kaart konden zetten.

Alleen hebben we onze kans wel wat gemist. We kwamen er vaak echt unlucky uit helaas. Jamie haalde een plaats in de top 16, maar m’n neef Kevin zag zijn top 8 plaats door een tie op het einde aan z’n neus voorbij vliegen… Dat had er effe stevig ingehakt bij iedereen. Zelf ging ik 3-3-0 (wins-losses-ties). M’n eerste 2 rondes verloor ik na echt superveel bad luck. Dat gooide m’n kansen voor het tornooi al snel overboord. Al ben ik wel blij om de comeback die ik nog voor elkaar kreeg tot 3-2-0! Die 5de ronde was er één die me een kwartier lang echt tuureluur had geslagen, vol ongeloof. ZO SPANNEND, het ging echt de hele tijd op en af! Het was voor mij ook een matchup waar ik super unfavored was. Dat ik die heb gewonnen… Ongelooflijk blij mee! De laatste ronde had ik trouwens nog de kans voor een plaats in de top 16, maar kon ik vooral door bad luck in de 3de game er geen goed einde aan breien. We waren oh-zo dichtbij tot 2x top 16 en 1x top 8, terwijl we dus met een anticlimax van 1x top 16 naar huis gingen. Blij voor Jamie uiteraard, maar er zat echt veel meer in!

Dusja, dat tornooi is de reden dat ik nu pas op maandag afkom met dit weekoverzicht. De focus schuift nu wel iets meer naar de zwangerschap, want vanaf aanstaande zaterdag zal Ellen die magische grens van 37 weken gepasseerd zijn. Dan zal het meer zijn van “elke dag klaarstaan”. Klaar zijn voor een wel héél groot moment!

Eén reactie op “Weekoverzicht W28

  1. Leuk overzichtje. Komt nu wel heel dichtbij de baby maar zo te lezen alles goed voorbereid. Alvast succes met de laatste loodjes en geniet van deze laatste periode.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.