Wegdromen met muziek

Deh!

Ik heb weer eens m’n interne wereld kunnen vertalen naar woorden op het scherm. Want nu ik midden in de migratie van iTunes naar Spotify zit en ik heel wat import-conflictjes moet oplossen, luister ik weer wat meer naar muziek. Het zijn vooral soundtrack nummers die niet herkend worden door Spotify, waardoor ik manueel op zoek moet gaan in hun database of ze er wel in staan. Sommige vind ik, sommige niet. Diegene die ik vind laat ik gezellig volledig afspelen, waardoor ik kan wegdromen in mijn bureaustoel. Ge zou me eens moeten zien zitten!

Maar ik doe dat wel vaker, zo wegdromen met muziek. Sowieso al met soundtrack muziek, dan waan ik mij al eens in Bali en speelt er een aftermovie af in mijn hoofd waarin alle bezienswaardigheden en uitzichten passeren. Bij een trage build-up horen trage beelden van wandelen op de heuvel, bij de apotheose van zo’n orkestraal schouwspel stel ik mij een versneld beeld voor van het wandelen waarna ik ineens de top van een heuvel bereik en kilometers ver voor me kan kijken. Niet alleen met soundtrack muziek, de build-up van Flume in Helix doet me bv. ook al eens wegdromen op deze manier.

Of dat ik met sommige nummers mij gewoon een arm naar buiten zie hangen in de auto, zonnebril op en de andere arm op het stuur terwijl ik Route 66 afrijd. Gezellig leuke feel-good muziek dan, van YouTube playlists met artiesten die niemand kent (natuurlijk). Zingen hoort daar niet bij dan, da’s gewoon luisteren met de lach op het gezicht.

Ook als ik muziek beluister terwijl ik loop speelt er zich een heel verhaal af in m’n hoofd. Dan luister ik vooral opzwepende muziek, en zit ik mij continu voor te stellen hoe ik zelf tijdens een voetbalmatch als een speer zit te sprinten op een lange bal. Dat ik de ene na de andere uitschakel met een dribbel, om dan op de drop loeihard richting doel te trappen. En dan mezelf voorstel hoe ik alles van mij af brul in de viering terwijl het refrein zo geniaal en luid mogelijk door m’n oren knalt. Heerlijk. M’n looptempo schiet dan ook gigantisch de lucht in. Als ik dan weer eens onder de 5 minuten per kilometer heb gelopen, weet ik dat het door m’n playlist was.

Ha, vakantie… ‘t Is toch iets moois 😊

Hoe luister jij naar muziek?

8 reacties op “Wegdromen met muziek

  1. Ik luister naar muziek alsof ik het live mee maak op een festival! Special effects met laser en lichtshows, vuurwerk, extra gitaarsolo’s en luide meezingstukken inclusief…

  2. Ja muziek! Het raakt me soms ZO! Ik luister echt dagelijks muziek, zowel gewoon thuis achter de laptop als in de auto richting werk. Voor mijn favoriete artiesten zoals o.a. Westlife, P!NK, Es Sheeran… Die luister ik echt grijs. 1 nummer van Westlife geeft me telkens kippenvel en wordt er emotioneel van… Zo mooi! Maar ook het nieuwe nummer van Pink all i know so far. (staat nu ik dit typ ook op) Prachtig gewoon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.