Weekoverzicht W13

Deh!

Meh hou op eh, week 13. Ik heb dit weekend Pasen gevierd terwijl het voelt alsof Nieuwjaar 3 weken terug was. Ma bon, vandaag schrijf ik mijn weekoverzicht een dagje later dan gewoonlijk omdat ik gisteren gewoon weinig zin had in bloggen (en het vandaag feestdag is). Ik heb wel wat te vertellen! Ik merk trouwens dat ik in m’n Genkse mood zit vandaag, en gezien dat tegenwoordig niet veel meer gebeurt sinds ik in Hasselt woon ga ik daar gewoon lekker van genieten en alles laten doorsijpelen in deze blog. Met andere woorden, je gaat het dialect/de citétaal beter leren kennen vandaag. 

Geen water

Maandag was helemaal top (dus niet). Ik word wakker, check mijn gsm en zag dat ik een ongelezen bericht had van één van onze buren. Bleek dat er geen water was, kraan kapot. Dat was al een slecht begin die dag, maar het werd alleen maar slechter en slechter omdat je natuurlijk graag gewoon naar het toilet wil gaan zoals je dat zelf wil. Het ergste van al was eigenlijk dat we om 15u een camionet van De Watergroep voorbij zagen komen, dachten dat ze het eindelijk kwamen fixen om ze dan gewoon een lastpost te zien afzetten en daarna te zien weg rijden. Daar krijg ik vies eieren vanFix gewoon mijn water alsjeblieft en bol het af. Ze deden dus enkel het tweede. Maar de kous was helemaal af toen ze pas om kwart na 5 (!!!) de eerste boringen kwamen doen in de grond. Ma gooi u toch in zee, bealo’s
Nu goed, die mannen doen ook maar hun werk (en verdrinken daar waarschijnlijk in, pun intended), en dat het grote stukken waren was al eerder duidelijk. De brandweer was namelijk afgekomen op zondagavond om de hoofdkraan dicht te draaien (wij hadden niets gehoord, goeie isolatie in ons appartement). Om 10u eindelijk alles gefixt, blije Robin was back in town.

Zon zon zonnnn

Hoho dinsdag met die zon, ik was echt in schijvenmodus. Soms heb je toch van die momenten dat het gewoon niet uitmaakt welk liedje uw iPod kiest? Alles was gewoon vies goed, volle gaas meezingen met alles. En het kon me niet schelen dat alle ramen openstonden en de buren konden meeluisteren. 
Wat ik me ook herinner van dinsdag is dat we weer in een leuke meeting zaten op het werk om allerlei zaken over AI te bespreken. Vies bom eh, ik vind dat echt fijn om gewoon zo de viesh man uit te hangen met alle experts en even te zeggen hoe het moet. En daarna zo’n masterpiece van een ding neerzetten, meer van dat graag.
Woensdag was een superdrukke dag. En dan had ik ‘s morgens ook therapie (ik had trouwens nog een vooruitblik geschreven), wat het wat extra zwaarder maakte. De sessie heeft ook wat nagezinderd die dag. In de namiddag wel nog een online presentatie “Artificiële intelligentie voor dummies” moeten geven aan potentiële studenten, dat is altijd plezant om te doen dus daar kon ik het ook wel weer even mee verwerken. En dan werden we ‘s avonds nog even gezellig uitgenodigd om ene te drinken (coronaproof uiteraard) op het terras van een collega. Geen seconde getwijfeld met dat mooie weer natuurlijk! Deed weer even deugd om er tussenuit te zijn. Al bij al moet ik niet klagen over die dag.

Ik vergeet altijd foto’s te maken van leuke momenten, dus hier alsjeblieft, een random gratis foto van mooi weer om in de sfeer te blijven.
Donderdag weinig hoogtepunten buiten het (online) intern netwerkmoment dat we op het werk hadden. Er was een voorprogramma met een mentalist, en dat was echt fantastisch om eens mee te maken. Dat dat zelfs online kan!! Op een gegeven moment had die kerel er mij ook tussenuit gepikt, moest ik een getal tussen 1 en 100 zeggen nadat hij “mijn getal” op voorhand al had opgeschreven. Gewoon toen ik mijn naam al tevoorschijn zag komen dacht ik al “ik zeg 11”. Ondanks al zijn gezever tussendoor over hoe ik misschien wel niet een hoog of laag getal zou zeggen, ben ik altijd gewoon bij dat gedacht gebleven. Ik kon zogezegd 100€ winnen als ik een ander getal zei dan wat hij op voorhand had opgeschreven, maar ja. Je kan het al raden. Daar ging mijn 100€.
De rest van het netwerkmoment was ook wel leuk. Een paar bekende gezichten gezien, een paar onbekende maar het waren toch altijd wel leuke gesprekjes. Ik was best wel wat zenuwachtig maar uiteindelijk is het altijd fijn om nieuwe mensen te leren kennen.

Vrijdag podcastdag!

En ja, vrijdag.. Le moment suprême hé. Er is veel gebeurd die dag, maar op stip stond toch wel de aankondiging van Talk Nerdy To Me. Onze podcast dus, voor wie nog niet mijn over-enthousiaste blog ervan heeft gelezen (ik trek me er even niets van aan, ik ga stoefen: lees die gewoon maar eens, ik ben er erg trots op). Dat heeft m’n dag toch echt wel gemaakt, ik genoot van alle reacties en mensen die er naar uit kijken. Nog blijer werd ik toen ik zag dat Het Belang van Limburg ons verhaal had opgepikt! Het doet me toch wel speciaal voelen, en daar geniet ik ook van.

Daarnaast heb ik nog eens een halve dag kunnen nemen (zoals ik elke vrijdag zou moeten doen volgens m’n invulling van m’n 38 uren week) waardoor ik in de namiddag nog eens goed kon wandelen met Jana van het huisvandeMens. Een zalige wandeling was het. Goeie babbels toch altijd, ik had het nodig ook want Ellen is meestal niet zo bereikbaar als ze werkt (ik ben tot 15u meestal alleen in de namiddag). Ik had het nodig om eens goed te zeveren over de podcast, over m’n enthousiasme en waar het eigenlijk allemaal naartoe gaat.

Als je dacht dat ik een foto had van tijdens onze wandeling dan had je het natuurlijk verkeerd. Maar hier zijn we dus gaan wandelen! [Bron: https://www.evenopstap.be/stadswandeling-in-hasselt/]

Na de wandeling heb ik ook nog eens goed doorgeoefend met de ukelele. Zalig! Ik kan ongeveer de eerste strofe van Riptide al zingend spelen. Ik geniet daar echt van, en daar ga ik nu in de paasvakantie (wij met onderzoek hebben één week & twee brugdagen paasvakantie) nog meer van genieten. Misschien zelfs eens andere liedjes uitproberen, zo heb ik ondervonden dat één van de trouwliedjes van Ellen en mij goed te doen is (Sons of the East – Come Away).

Nog meer vrijdag: een zwaar maar goed gesprek met Ellen in de avond. Het was een beetje tegen mijn zin, maar het heeft me weer met de voeten op de grond gezet om te werken aan mezelf. Al geef ik toe dat ik de moed tegenwoordig makkelijker verlies en me gewoon laat gaan zoals voordien. 

Vakantieee

En dan begint het weekend of beter gezegd: mijn vakantie! Zaterdag een goeie blergh-dag ingepland. Lekker niets doen met andere woorden. ‘s Morgens opgestaan en meteen in de gazet gekeken of we er al in stonden met de podcast maar helaas, het zal voor de buurtkrant zijn ergens deze week. Voor de rest heb ik gewoon fijn de hele dag in een joggingsbroek rondgelopen en heb ik mij gewaagd aan een puzzel van 1000 stukjes terwijl ik een warme chocomelk dronk (want zo’n dag was het wel). 6 à 7 uur lang gewerkt aan die puzzel, om 9u ‘s avonds had ik hem af. Blijkbaar is dat snel? Ik puzzel dus nooit ofzo eh, ik ken gewoon die figuurkes allemaal veel te goed. 

Daar maak ik dus wel foto’s van!

Is wel eens leuk om te doen, maar als ik één keer begonnen ben moet dat dus af, kan ik dat niet laten liggen. Anders staat me dat ook maar gewoon in de weg. Ma bon, ik heb me wel geamuseerd, het was een leuke chille dag. 

Zondag Pasen gevierd met een uitgebreide brunch (nope, geen foto, we hebben gewoon genoten ervan). In de late namiddag nog lekker chill gedaan door wat blogs in te halen op het ene scherm terwijl ik Standard – Gent keek op het andere scherm. Wa was da voor een patattenmatch?Wat is dat toch met die Belgische scheidsrechters van tegenwoordig? Kortrijk – Brugge was vrijdag ook al zo’n non-match! Hopelijk valt dat zo dadelijk in de namiddag met Genk beter mee.

Ahja, het viel mij trouwens op dat mijn avocado plant het toch weer erg goed aan het doen is. Groene vingers ikke

Check die babbies daar in’t midden. Aff eh?

Enkele leuke, random momentjes

Aha, jawel! Deze week heb ik er weer een paar kunnen opschrijven/onthouden.

Maandag met dat waterprobleem sturen ze dus dat het gefixt is. Hebben we nog een halfuur zonder water gezeten om daarna pas te beseffen van ahja, misschien moeten we de hoofdkraan terug opendraaien. Fail, M’n vrouw in alle staten natuurlijk.

Wat een heerlijk weer is het geweest deze week. Ik weet niet wat er nog leuker is dan in zomers weer in voetbalshort en voetbaltruitje rond te lopen. Genieten!

Donderdag met dat netwerkmoment ben ik dus letterlijk een collega tegengekomen die we in gedachten hadden voor één van onze volgende podcast afleveringen. Ha, dat kwam goed uit!

Mijn vrouw is van Peer, en daar zeggen ze geregeld wel eens “in de gang” om aan te geven dat ze onderweg of terwijl ook nog iets erbij kunnen doen. Maar ik als Genkenaar en degene die graag let op taalgebruik om onnozele grappen te maken, zijn dit gratis voorzetten die ik graag binnenkop. “We kunnen dan in de gang het zwembad opzetten”. In de gang? Ik zou dat maar toch gewoon buiten in uwe tuin opzetten (ha-ha-ha nee maar dit zijn dus de dingen waarvoor ik leef 😁).

Aanrader van de week

Toch wel een felle deze week. Wie het programma De Wonderjaren kent en daar de laatste aflevering van heeft gezien, weet allicht wat ik nu ga aanhalen. Ze hadden daar dus een test gedaan in een kleuterklas om te zien hoe het gesteld is met racisme bij kleuters. Ik zeg u, het resultaat was schokkend, echt om niet goed van te zijn. Het is erg gesteld, we zijn er nog lang niet.
Het programma zelf is trouwens ook wel een echte aanrader. Basically gaat het over het opvoeden van kinderen, en alle moeilijkheden dat dat met zich meebrengt. Ik heb geen jung, maar het is wel goed om toch ergens een beetje voorbereid te zijn denk ik dan. En de presentatoren zijn mijn twee favoriete BV’s bijeen, alleen al daarom zou ik kijken.

Was uw week ook zo spannend? Of misschien toch minder leuke dingen meegemaakt? Vertel het, ik praat graag over alles 🙂

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.