Waar ik vies zenuwen van krijg

Deh!
Ik werd een beetje getriggerd door¬†Kelly van nosmalltalk.be. In haar blog ging het om de mensen die afgeven op de huidige regering en het zelf allemaal beter weten.¬†En weet ge, ik krijg vies zenuwen van zo’n mensen. En zo dacht ik,¬†weet ge, ik krijg eigenlijk wel vaker vies zenuwen. Daarom ga ik net zoals de collega-bloggers mij eens wagen aan een lijstje. In mijn geval:¬†dingen waar ik vies zenuwen van krijg.

Gezien frustraties meestal wel de viesh man in mij naar boven halen: een woordenboekje Genks-Nederlands erbij (dus dat zijn meteen al twee lijstjes in √©√©n blog, hoera!):

 • Vies : erg veel, heel erg veel
 • Eieren krijgen van: synoniem voor zenuwen krijgen van iets
 • Viesh man: de grote stoere man zogezegd
 • Bealo: een idioot, een kieken, meestal ook gewoon iemand die u niet aanstaat
  • Soms noem ik mezelf ook wel een bealo als ik iets stoms doe
 • Mingah (spreek je uit als miengaah, harde G): Italiaans voor f*ck
  • Eigenlijk schrijf je het “minchia” en spreek je het waarschijnlijk ook anders uit, maar ik maak er lekker mingah van want ja, mijn blog, mijn regels.
  • Ik ben trouwens geen Italiaan maar dat krijg je dus als je opgroeit in een multiculturele samenleving.
 • Zeveren: Babbelen, tetteren. Da’s minder Genks ma bon, ik zag dat er ook veel Nederlanders meelezen dus voil√†!

Ik krijg vies zenuwen van…

1) bealo’s op de snelweg
Holy sh*t man wat voor figuren je soms tegenkomt. Dan wil ik ene inhalen langs links, versnelt¬†die andere¬†mee. En als het dan eens echt tegenzit steken ze u ook gewoon nog langs rechts voorbij.¬†Haha, da’s balen eh vriend als het nu gewoon potdicht zit?

2) duiven
Mingah bij ons in Hasselt eh met die bomen op het plein: altijd duivenkak op uw auto. We zitten hier soms in een dagelijkse battle om de auto te parkeren op plaatsen waar het dan niet onder de bomen staat.
Ik hou trouwens wel van die beestjes als ze schattig komen doen op ons terras of wanneer ze met hun mini-hoofdjes zo net boven het raam komen.

3) negativiteit op social media
Stop er toch mee, houd uw negatieve mening voor uzelf. Niemand die erom vroeg, maar vooral niemand die ermee geholpen is. En hoe meer je ze geeft, hoe meer je in de kaart speelt van die pagina’s zoals HLN. Die zien hun cijfers alleen maar stijgen en zullen u de volgende keer nog harder van uwe stok blazen om n√≥g meer reactie uit te lokken.

4) Philip en Sven van De Mol
nope, not my people. Jullie zijn wat mij betreft ook veel te obvious om ooit de mol te kunnen zijn.

5) discriminatie
Ja je zou kunnen zeggen cliché, maar dit is ook iets wat ik uitdraag met het vrijzinnig humanisme. Racisme, onrecht bij vrouwen, algemene polarisering, er zijn er zoveel om op te noemen. Alleen ben ik niet zo activistisch ingesteld. Maar goed, uitroeien die handel a.u.b. .

6) NVIDIA-producten
Awel eh¬†dit is iets waar ik me gewoon over moet zetten. Op het werk komen we vaak in contact met grafische kaarten van NVIDIA (en dat zijn gewoon de beste¬†no doubt, zeker voor toepassingen van artifici√ęle intelligentie). Maar ermee werken, hohoho, om eieren van te krijgen. Die dingen werken¬†nooit¬†van de eerste keer, en je bent meestal een dag / anderhalf kwijt om¬†libraries¬†in orde te krijgen zodat je vanuit je code alles fatsoenlijk kan aanspreken.

7) stereotypering
Ja, allerlei soorten stereotypen. Voetballers zijn macho’s, mannen zijn stoer, nerds zitten alleen maar achter een PC. Sorry, ik ga hard zijn: stopt met uw schele zever en neem de tijd om te luisteren en dingen in te zien.¬†

8)Club Brugge
da’s gewoon een patattenploeg.¬†Z√©√©rweinig dingen aan die ploeg die mij aanstaan.

9) vooroordelen
Hoort bij stereotypen, maar gaat ook verder dan dat. Sorry, als je niet weet waar je over spreekt kun je beter zwijgen. Socrates zei ooit: ik weet dat ik niets weet. We moeten allemaal misschien eens meer naar filosofen luisteren.

10) bellen
Oh ik haat bellen. En dan heb ik het over het bellen zonder beeld. Vooral als er gewoon iets moet meegedeeld worden wat je ook in drie zinnen kan uitleggen. Voor de rest kan ik het nog begrijpen want ik zever soms ook wel eens graag. Maar als mijn gsm begint te rinkelen krijg ik al koude rillingen. Nee, niets voor mij. Laat het mij a.u.b. op voorhand weten als je belt.

11) marketeers
Nee houdt ze zo ver mogelijk uit mijn buurt please. Oké ik heb al gemerkt dat er soms fijne personen achter schuilen, maar als mensen aan hun verkoopspraatjes beginnen krimp ik volledig ineen. Zeer oncomfortabel word ik daar van, laat me toch gewoon doen? Moet ik nu echt twintig keer opnieuw nee zeggen als iemand mij een verzekering voor diefstal van de auto wilt aansmeren, via de telefoon?! Ma gooi u toch in de zee, bealo.

12) het feit dat ik weet dat er meer dingen zijn waar ik zenuwen van krijg, maar dat ik er niet op kom
Ook van mezelf krijg ik dus vies zenuwen.

Ey ma na al deze puntjes, begrijp me niet verkeerd eh. Ik ben zelf ook geen heilige! Maar ik vind mezelf wel een lieve mens (kuchkuch ik weet), ik zie het positieve in alles en iedereen en je zal mij niet snel horen klagen over iets. In mijn interne chaos-wereld krijg ik soms ook gewoon eens zenuwen van dingen, zoals elke normale mens.

Vertel eens, waar krijgt gij vies zenuwen van?

6 reacties op “Waar ik vies zenuwen van krijg

 1. Die marketeers zijn echt horror maar ik pak eigenlijk mijn telefoon niet op als ik het nummer niet ken. Ze moeten dan maar een bericht inspreken en dat doen die nooit :p Ik vind bellen op zich ook hel maar ik heb dus een job waarvoor ik praktisch alleen maar bel en gek genoeg heb ik er daar geen problemen mee.

  1. haha da’s wel gek ja :p maar ach, zolang ge u er comfortabel bij voelt op uw werk, why not he ūüôā

   Ik hou gewoon niet zo van dat verassingseffect. Ge weet niet wat eraan komt, ik kan daar precies moeilijk mee om :p

  1. Oh nee hoor, dan ben je beter bezig dan ik! Klopt volledig, het stamt inderdaad daar vanaf ūüôā

   Het wordt ook vaak geschreven als BLO, al denk ik niet dat daar een echte regel voor bestaat want ja, het is ook maar een citétaaltje. Ik schrijf het liever als bealo om het wat meer kracht te geven haha :p

   Maar je hebt 100% gelijk dus!

 2. Och ik krijg er kriebels van… Smeerkaas. BAH. En negatieve mensen kan ik ook nooit zo goed tegen. Oh. En zilvervisjes… BAHBAH. Oke. Nu weer even over op leuke dingen hoor ūüėČ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.