Weekoverzicht W7

Deh!

Zondagochtend, goed warm buiten. Hoho, wat een zalig weekend. Ik zit hier in m’n appartement aan de voorkant met de ramen open. Pootjes op een verhoogje, laptop op de schoot, gaming headset (Logitech ftw) rond de oren en aangesloten op m’n iPod. Feel-good music. Puur genieten dit, zalig zo in de zon. Ik heb het echt gemist. De ideale setting om in volle rust te beginnen aan m’n weekoverzicht. Eentje zonder teveel extreme dallen en pieken.

Het leven op een appartement… Ellen kon het niet laten om het op beeld te zetten.

Rustig begin van de week

Maandag en dinsdag waren kalm. Ik was blij dat ik snel antwoord had van m’n psycholoog en dat ik niet te lang moest wachten op een afspraak. En daarnaast ben ik aan de praat geraakt met Tamara van meerdanmama.be. Zo open en eerlijk dat we kunnen babbelen over alles, ‘t is zot eigenlijk hoe goed we overeenkomen. Ik vind het heerlijk om nieuwe bloggers te leren kennen. 

Woensdag stond de agenda al wat voller. Op het werk hadden onze studenten “projectweek”. Het komt erop neer dat ze vanaf nul een heel onderzoeksproject moeten uitschrijven. Stappen die ze erin moeten nemen, valorisatie, alles erop en eraan. In de late namiddag hadden we met vele collega’s een slotje opengehouden zodat ze zich tot ons konden richten voor feedback op hun idee. En da was echt plezant. Een paar leuke ideeën kregen we te horen, en ondanks het feit dat alles online was, had het wel iets om van de ene call naar de andere te springen. Het was ook best wel een fijn gevoel om het zo voor het zeggen te hebben. (Note: ik sta niet in het onderwijs, maar er is veel kruisbestuiving tussen onderwijs en onderzoek bij ons. Da’s wel een afwisseling waar ik mij goed in kan vinden).

Iets minder woensdag, was Oostende – Genk. Er was veel goede wil van de ploeg uit, maar het was een heel frustrerende match om naar te kijken. We voetbalden goed onder alles uit maar kwamen amper aan echte kansen toe. Resultaat: 3-1. Zo’n frustrerende match kan m’n avond toch wel wat om zeep helpen.

Donderdag, ook niet veel speciaals. ‘s Avonds goed doorgewerkt, goede stappen vooruit gezet met een collega in ons Explainable AI project. Virtueel pair programmen (met twee man werken aan dezelfde code) ligt me toch wel. Het is niet hetzelfde als dat we effectief langs elkaar zouden zitten, maar dan is er toch weer wat contact.

Kebabavontuur

Goh weet ge, vrijdag was een rare dag. Eentje met hoogtes en laagtes. Typisch werk ik op vrijdag halve dagen doordat ik de andere dagen een halfuur langer werk (38 uren week), maar ik geraakte niet goed vertrokken in de voormiddag. Gevolg was dat ik in de namiddag toch wat moest doordoen.

Maar dan, haha! ‘s Middags 🙈 Omdat ik dus meestal halve dagen werk, en Ellen voor half 4 niet thuis is, is vrijdag kebabdag! In m’n goed humeur wandel ik dus naar de kebabzaak om de hoek om er dan achter te komen dat ze pas om 4u openen. IEDERE KEER LAAT IK ME VANGEN DAARIN. Da’s de beste kebabzaak hier in de buurt. Ik denk er al niet meer bij na, maar ik heb al véél vrijdagen gehad dat ik gewoon naar daar wandel ‘s middags om erachter te komen van ahja, lap.. Dicht. 

Gelukkig is er in Hasselt centrum op elke vierkante meter wel een kebabzaak, dus moest ik niet veel verder lopen naar een andere. Ik doe m’n bestelling, lap. Betalen met cash geld natuurlijk. OOK DAARIN LAAT IK MIJ IEDERE KEER VANGEN. Nooit heb ik cash geld op zak. Volgens mij weet die man achter de toonbank al bij het moment van binnenstappen dat ik weer ga vragen om even geld af te halen (genoeg bankautomaten trouwens in Hasselt centrum). Dusja, so be it eh! Geld afgehaald, ik kom terug. HEEFT DIE MAN GEEN KEBABBROODJES MEERMa stel u da toch voor?! Als een frituur zonder frieten! Daarop vroeg ’em van ja wilt ge misschien dürum? Ja is goed zei ik. ‘t Was de eerste keer maar zo’n dürum smaakt evengoed.

Daarna dus wat doorgewerkt en voor ik het wist stond onze pa voor de deur. In het begin van de week vroeg hij al voor langs te komen, gezien het nieuws van de psycholoog. De laptop in slaapstand dus en hem dan beloven om er daarna niet meer aan te komen. In de tijd dat hij hier was heb ik hem nog leren schaken, but I show no mercy in games and I crushed him. Sorry, zo ben ik dan ook weer. Toen hij weg was toch stiekem gezondigd en nog afgemaakt waar ik mee bezig was. Ik moest gewoon die schoon grafiekskes nog uit onze datasets krijgen! And I did it. Daarna plat in de zetel met muziek op, want het was toch wat vermoeiend allemaal.

‘s Avonds nog naar m’n peter (hij heet ook Peter trouwens) geweest en gezellig zitten babbelen rond de vuurschaal. We zagen elkaar voor het eerst in 3 maanden tijd, dus we hadden wel wat te vertellen. Om half 12 waren we thuis! Ik vond het dik de moeite. Die had dus speciaal voor mij vier blikken Guiness gehaald eh. Guinness is wel een biertje dat ik graag drink. Maar ik moet toegeven dat daar meer emotionele waarde aan hangt dan wat anders. Concert-gebonden in Dublin, meer daarover in één van m’n volgende blogs.

Weekend!! 

Aaaah, weekend. Zoals aangekondigd een zalige 18°C buiten. Dan twijfel ik niet: korte broek aan, t-shirt en yu de buiten in. Maar je weet hoe dat gaat dan. Terwijl iedereen uit z’n winterslaap kwam in sjaal en dikke jas was ik de enige frisse vogel (en ik ben er trots op). 
Daarna zijn Ellen en ik een goede wandeling gaan doen in de Teut in Zonhoven. 5.6 km, wel de moeite daar, ik raad het iedereen aan. Heerlijk ook gewoon om de zon nog eens te kunnen opnemen, het heeft me veel deugd gedaan. Vandaag in de namiddag zouden we nog eens gaan wandelen. Ik dacht eerst eens goed gek te doen en een verre verplaatsing te maken (Mechelse Heide ofzo), maar timewise komen we er niet zo goed uit. Het zal ergens in Limburg worden. Waar weten we nog niet, eerst nog wat huishoudelijke taakjes doen. Zolang we maar op tijd terug zijn voor Genk – Beerschot om 18u15!

Limburg is gewoon the place to be om te gaan wandelen.

Nog enkele leuke, random dingen deze week

Soms ben ik aan het vertellen, blijf ik gaan, en vergeet ik ineens wat ik wou vertellen. Dan is het weg, en moet ik zeggen tegen Ellen van ja, jammer dan. Meestal is dat het gevolg van af te wijken van de essentie. Zo zei ik dinsdag na een lang geratel “ik weet eigenlijk niet meer wat ik bedoel of wou zeggen”. Dat is ook niet meer teruggekomen, dezelfde avond ben ik zelfs nog hélemaal vergeten waar we over bezig waren (aanshouw mijn chaotisch hoofd).

Vrouw belt mij. Zoals altijd begroet ik haar dan met “dag vrouw”. Ellen: “Noemt ge mij nu een snul?!” (Ik articuleer blijkbaar niet altijd even goed). Zelfs als ik een compliment geef maakt ze daar haar eigen verhaal van. “Ellen, ge zijt echt een topper”. “HOE IK MOET NAAR DE KAPPER?!”. En dat was dan niét via de telefoon.

Zaterdagochtend konden we eens goed uitslapen trouwens. Het was zo één van die ochtenden dat het niet uitmaakt hoe lang je in bed blijft rollen en babbelt met elkaar. Ofja, spelen met elkaar (nee zet die nasty thoughts maar uit uw hoofd). Spelen als in Ellen die vreemd kijkt, waarop ik vraag “is’t dat ik moet opstaan?”. “Ja!”. “Of is’t dat ik moet komen knuffelen?”. “Ja!”. “Wat is het nu?”. “Ja!”. 

Ons gespeel werd afgerond met Ellen haar fantastisch inspirerende woorden: “Ik heb zin in frieten“. 9u ‘s morgens. Ik ben gek van die vrouw.

Tegen uw vrouw zeggen dat ge ze graag ziet, ook al is het pikke donker in de slaapkamer en je ze dus eigenlijk niet ziet. Kleine gelukskes of hoe noem je dat?

Aanrader van de week

Het zal nog eens muziek zijn. Ik ben er veel mee bezig en hou ervan om van die kleine, underrrated bands te vinden die veel te weinig mensen kennen. Zo ken ik een band die ik een tiental jaar geleden (of langer zelfs) toevallig op Twitter leerde kennen: Broken Links! Ik weet niet goed onder welk genre ik hun muziek moet plaatsen. Het is rock met een zware, donkere tint. Je moet er ook voor zijn. Na lange tijd van afwezigheid kondigde ze deze week een nieuw album aan voor april (ik wacht nog op teasers of trailers). 

Mijn favoriet nummer op dit moment is Within Isolation, al ben ik ook fan van Substitute Yourself en What are you Waiting for. Allemaal voorbeelden uit hun album “Disasters, Ways to Leave a Scene”.

Vertelt gij nu eens! Hoe was jouw week, waar hebt je echt van kunnen genieten? Iets leuks gedaan in dit weekend met dit weer? Ik hoor het graag!

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.