Weekoverzicht W26

Deh!

Wat een week het toch weer geweest is! Ik vond het minder druk aanvoelen als vorige week, dus dat is wel leuk. Maar ik vond het een heel fijne week. Op het werk is de druk er wat vanaf, en thuis beginnen de veranderingen echt voelbaar te worden. Een beetje lastig soms, maar mijn verjaardag dit weekend en het TCG-tornooitje op zaterdag maakten echt alles goed!

Maandag was op het werk een podcast dagje. Nu de drukste dingen zowat voorbij zijn moet ik nog heel wat bijwerken! Podcastmontages zijn één van die zaken. Ik heb nog twee weken om twee afleveringen gepubliceerd te krijgen (ofja, ingepland voor publicatie), dat zou goed moeten lukken.

‘s Avonds had ik wel wat opstaan. We waren eigenlijk 3 jaar getrouwd, maar ik kon het niet laten om me toch aan te melden voor het volgen van een doctoraatsverdediging in Sint-Katelijne-Waver. Daar waar ik zelf nog mijn PhD deed, en waar het zowat is fout gelopen met de burn-out. Ik stond er op voorhand niet zo bij stil, maar als ik erna weer naar huis ging voelde ik toch wel weer even de emotionele impact van alles. Maar da’s oké, it had to happen. En het heeft veel positieve dingen in gang gezet.

Dinsdag op het werk viel goed mee, niet te veel speciaals. Ik was ook wat vroeger doorgegaan omdat het de avond ervoor ook laat was geworden. Thuis werkte ik nog wat in de tuin terwijl Ellen bij sliep op de zetel. Het begint wel zwaar te worden nu. Ze neemt nu wekelijks sowieso al halve dagen op dinsdag en donderdag, maar we merken dat die toch echt nodig zijn voor haar. ‘s Avonds is het ook meer en meer opstaan waardoor ik vaak mee wakker wordt. We zijn meer moe, minder scherp ook wel. Maar dat lijkt me normaal allemaal.

We hebben dinsdag wel een fitness bal in huis gehaald waar ze oefeningen op kan doen. Die hadden in de vroedvrouwenpraktijk ook aangeraden, en aangezien Ellen in een Europese verdeler van fitness-toestellen werkt, was die zoektocht ook niet al te moeilijk. 😅

Het oppompen ging wel erg traag. Tot mijn grote frustratie, die er zeker niet beter op werd toen Ellen dacht om er een foto van te maken. 😅

Ge kunt het op mijn gezicht aflezen 😅

Woensdag gebeurde er ook niet superveel, alleen dat ik dan weer wat langer op het werk was voor een webinar van 17u tot 18u. Sommigen van de collega’s gingen na het werk wel nog naar een BBQ van het departement Digital, waar ons expertisecentrum deels aan verbonden is. Ik had me niet aangemeld ervoor want ik vond het wat veel voor die week. Al vond ik het niet zo tof om gewoon naar huis te vertrekken terwijl ze allemaal verzamelden om te vertrekken. Mja, een zwangere vrouw brengt andere prioriteiten.

Thuis oefende ik nog wat met m’n decks voor een nieuw tornooi op zaterdag, terwijl Ellen nog wat TV keek. Het was ook weer zo’n avond dat we uitgeteld in de zetel lagen. Ofja, Ellen en ik toch, want de baby in de buik had er veel meer zin in. 😅

Donderdag was een ambetante dag. Het weer was superzwoel, dus op het werk bakte ik er precies niks van. Thuis was de schoonmama komen poetsen omdat onze poetsvrouzw (yes, we hebben sinds twee maanden een poetsvrouw) voor een 2de keer op rij niet kon komen opdagen wegens ziekte. Normaal kwam de schoonzus ook de muurschildering afwerken, maar zij moest helaas ook afzeggen voor ‘s avonds. Dus veel hebben we die avond niet gedaan. Ellen voelde zich ook niet echt 100% die avond… Veel beweging zat er niet in, dus bestelden we wok voor levering.

Om maar te zeggen, de avonden zijn deze week echt niet zo spannend geweest. De zwangerschap begint ook zijn tol te eisen, dus de momentjes rust die we kunnen vinden zijn we nu volledig aan het nemen.

Er zijn trouwens supermooie bloemetjes aan het uitkomen in onze struiken! Altijd leuk om tegen te komen onderweg naar de kippetjes.

Vrijdag was het dan wel weer wat drukker. Gehaaster ook eigenlijk, want alles kwam eigenlijk niet zo goed uit. Ik had lang getwijfeld of ik vrijdag wel zou trakteren voor m’n verjaardag (die zaterdag plaatsvond), maar omdat ik toch iets wou doen in het weekend heb ik het toch maar gedaan. Zaterdag ging immers niet met het tornooi (en ja, zo wou ik m’n verjaardag echt wel vieren 😁), en zaterdagavond al helemaal niet omdat we waren uitgenodigd op een trouw van een neef van Ellen. Daar was ik eerst ook niet zo superblij mee, ma soit. Achteraf gezien kijk ik er wel heel anders op terug.

Back to Friday, was het dus eerst werken geblazen en in de vroege namiddag voorbereiden voor de laatste podcastopname van de reeks. De reeks gaat over datadeling in de gezondheidszorg en allerlei thema’s die dat aanraken. Het project loopt nog tot september, dus het was echt de allerlaatste opname. Die was wel goed verlopen, maar ik wist dat het voor die dag nog niet voorbij was.

Een tijdje terug hadden we immers besloten om onze internetpakketten opnieuw te bekijken en de overstap te wagen naar Mobile Vikings voor internet (waar we onze gsm-abbo’s ook al hadden). Als we de digitale TV daarbij zouden opzeggen, zouden we zéker 60% van onze factuur besparen. So we did! Alleen kwamen ze dat dus vrijdag installeren. En ge weet hoe dat dan gaat: “we komen tussen 12u30 en 19u”. Ik vind dat echt dikke zever die ruime schattingen. Als een BPost of een PostNL kan schatten dat ze tussen 12u37 en 13u03 uw pakketje komen leveren, dan zal een installatieservice dat toch ook kunnen zeker?

Nee, eerst bellen ze om 10u of ik thuis was omdat ze evt vroeger konden komen. Nee dus, dat ging niet, om dan namiddag echt zodra mijn opname gedaan was te bellen dat ze over 20 minuten thuis zouden zijn. Een halfuur op voorhand bellen was nochtans gegarandeerd, ma soit. Op zich kon dat wel want de schoonzus was op de middag al thuis bij ons voor de muurschildering, dus de installateur kon binnen op z’n minst. Ik ondertussen wel in een rotvaart op m’n fiets gesprongen om toch ook op tijd thuis te zijn voor als die moeilijke vragen had, maar eens ik dan thuis was, was ’em al klaar! Ik moest het enkel nog testen met m’n gsm en yu, weg was ’em. Nu goed wel, alles in orde dus wij zijn wel content. Meteen nadat hij was vertrokken ging ik nog bij de schoonzus kijken boven hoe het daar was, om dan snel nog alle oude internet en TV spullen van Telenet te verzamelen zodat ik het die dag nog kon binnenbrengen.

Want ahja, het was 30 juni, ik was me al voor aan’t stellen hoe ze de factuur van juli al aan het voorbereiden waren ondanks dat we al onze diensten daar dus stop hadden gezet. Niet met mij dus: online alles opgezegd, nog eens gebeld om alles op te zeggen en een kwartier later in hun winkel staan met alle nest terug binnen te brengen. Klaar en afgehandeld bij deze.

De drukte was toen wel nog niet voorbij, want over een halfuur was dan het kleine feestje met de ouders en schoonouders voor m’n verjaardag! We hadden gewoon wat tapas voorzien (ik wou eerst een BBQ doen, maar ik had snel door dat dat te hoog gegrepen was die dag) en wat lekkere drankjes.

Uiteraard was het gezellig met enkele leuke cadeautjes. Kaarten dus. 😉

Net voor het slapengaan kreeg ik ook een deel van Ellen haar cadeau’s. En het waren puzzelboeken! Ik ben tegenwoordig echt graag met van die breinbrekers bezig, dus ik was er echt wel blij mee.

Zaterdag dan was het mijn verjaardag! Het begon wel op een scheve noot, want ik was rond half 6 al wakker geschoten. Veel te vroeg natuurlijk, maar in slaap vallen was geen optie meer. Dus dan haalde ik maar de tablet en de koptelefoon erbij om een Pokémon TCG stream te bekijken van vrijdag, want het is dit weekend North American International Championships (NAIC). Volledig te volgen op YouTube om fijn bij te blijven met de nieuwste varianten van decks!

Toen Ellen wakker werd was het dan tijd voor de rest van m’n cadeautjes, die we dan ook fijn uitpakten terwijl we nog in bed lagen. En uiteraard: kaarten! Niks zo fijn als boosters opendoen nog voor ge aan uw dag begint, haha! Tegen half 9 stonden we ongeveer op om dan om 10u onze Gengar’s Shadow Force thuis op te wachten voor het tornooi. Het was ook fijn in Zonhoven deze keer, op een kwartier wandelen!

En écht waar, ik heb de tijd van m’n leven gehad haha. Het was maar een klein tornooitje, maar we kwamen met ons groep helemaal bovenaan uit in de ranking! Met mij op de 1ste plaats! 🥳🥳 Zondag maakte ik er ook deze post van op Instagram, waar ge alle details kunt lezen als ge daar zin in hebt. 😉

Ik had eigenlijk ook nog lang nodig om er nog van te bekomen. Ik was sowieso al supertrots op ons team die zo hoog eindigde, maar zelf bleef ik nog lang hangen in de spanning van de halve finale en de finale. Het ging écht om details in die twee matches, details die me serieus hebben doen blazen en zweten. Want na het tornooi, nog nadat ik me ondertussen gedoucht had en we naar de schoonouders gereden waren om te verzamelen, zat ik nog steeds in die spanning. Amai, wat een dag! Ik kan echt zeggen dat die heel m’n week serieus hebben opgefleurd.

Ook in de trouw had ik ineens veel zin. Ik was ook wat in de feeststemming, dusja hopsa gewoon meedoen daar! Ze deden trouwens ook een ceremonie via het huisvandeMens. Dat riep wel wat herinneringen op naar onze eigen trouw. Waardoor ge spontaan het water in de ogen krijgt bij de vergelijkbare momentjes. Maar het was ook gewoon supermooi gedaan weer, ze deden dat weer erg goed!

M’n pijp was wel snel uit. Tegen 22u-23u nam de vermoeidheid bij mij de overhand en zag ik Ellen het ook wat lastiger krijgen. Heel laat zijn we dus niet gebleven, ik denk dat we tegen half 1 in ons bed lagen. Helemaal uitgeteld.

Dusja, zondag rustdag. ‘s Morgens op het gemakje, niks moet alles mag. Ellen had wel al wat honger terwijl we niets van ontbijt in huis hadden. Dus stond ik maar wat vroeger op om haar nog het laatste stukje taart van vrijdag als ontbijt te brengen. Vrouw content, baby content, Robin ook content.

Zo dadelijk na het schrijven ga ik nog de finale van NAIC kijken op YouTube, en sorteer ik misschien nog al mijn cadeau-gekregen kaarten van dit weekend. Ik ga vooral ook effe nagenieten. Nagenieten van het leuke weekend, maar ik ga mij misschien ook effe in de schommelstoel van de babykamer zetten.

Want die is af nu. Echt af ❤️

Merci, schoonzusje 🙏❤️ Wie wilt bijblijven met de kunsten van metie in spé, je kan haar volgen op Instagram op het account ‘t Pinseeltje!

Eén reactie op “Weekoverzicht W26

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.