Weekoverzicht W25

Deh!

Weer een weekje dichterbij! Zo gaat dat tegenwoordig in m’n hoofd. Hoe dichter bij m’n verlof, hoe dichter bij de komst van de baby. Het begint dan ook echt zwoegen te worden. De warmte, de drukte op het werk, maar ook gewoon de kleine kwaaltjes bij Ellen die met de week ambetanter worden. Gelukkig zijn we al heel goed voorbereid en is de muurschildering ook eindelijk vorm aan het krijgen! De laatste loodjes zijn ingezet…

Op het werk was het zoals aangekondigd best druk. Maandag was opnieuw zo’n dag waarmee ik met veel te veel projecten tegelijkertijd bezig was, dus dat was best vermoeiend. Gelukkig gaat de dag snel om dan en kon ik thuis al snel effe uitblazen. Ik had de rust ook echt wel nodig, want ‘s avonds stond er een fotoshoot gepland! Met onze (ondertussen zowat) huisfotografe Hanne Kelchtermans gingen we naar de Holsteenbron in Zonhoven, een plaats superdichtbij ons thuis waar we eigenlijk nog nooit echt zijn gaan wandelen. Het is wel een heel mooi natuurgebied met veel open ruimtes, en zo ook veel potentieel voor mooie foto’s offcourse! Het was ook een zwangerschapsshoot. Eens de baby er is willen we na 2 weken ook nog eentje doen.

Veel gelachen, fijn weertje, fijn gezelschap, wat moet eens mens nog meer hebben? Het was echt supertof.

Dinsdag moesten we op het werk foto’s maken voor ons speerpunt Ai&data in beeld te brengen. Helaas heb ik er zelf geen foto’s van, maar ook dat was best wel een tof moment met veel gelach erbij. Benieuwd wat daarvan nog gaat komen! Voor de rest werd het nog best druk met het afwerken van slides omdat we de ochtend daarop een ontbijtsessie organiseerden vanuit twee van onze AI-projecten. Gezien ik het meer coördineerde was ik ‘s avonds nog bezig met slidesets van collega’s aan elkaar te koppelen. Ge zou denken dat dat in 2023 geen probleem mag zijn, maar toch slaagt Microsoft erin om heel uw layout om te gooien als ge slides van de ene file naar de andere kopieert…

Gelukkig was ik op tijd klaar voor de voetbal! België – Estland. Het is dat Mike Trésor een basisplaats kreeg waardoor ik het écht wou zien. Ik supporterde basically voor elke keer dat hij in balbezit kwam (of moest komen) en ben gaan slapen toen hij na een uur gewisseld werd. M.a.w., België interesseert mij tegenwoordig minder nadat ze het vaak hebben nagelaten om spelers van Genk te selecteren. Helemaal onterecht imo, ma soit. Als er dan eentje bij is, dan kijk ik ook met veel plezier!

Woensdag hadden we dus de ontbijtsessie! Die ging supergoed, ik was echt tevreden ervan. We hadden 19 aanwezigen die toch allemaal aangaven dat het de moeite was. Supertof!

Eens dat gedaan was, was het tijd om een volgende slideset snel af te werken. Namiddag hadden we nl. een groot teamoverleg met een aantal brainstormsessies (waarvan ik er eentje hostte) gekoppeld aan een teambuilding.

Ons grote team!

Die deden we trouwens in Sparkx! Sparkx is een sporthal op de grote ring van Hasselt met een 50-tal sporten die je kan doen. Veel attracties zijn in simulatie met VR of met geprojecteerde schermen (zoals golf, baseball, core stability of bv. biatlon), maar er zijn er ook die je gewoon fysiek doet (fietsen, lopen, darten, voetbal, …). Ik vond het echt af! Je kunt het jezelf zo intensief maken als je maar wil met de sporten die je kiest. Maar uiteraard is het competitiebeest in mij vaak naar boven gekomen en ben ik een aantal keren echt zwaar in het rood gegaan. 😅 Maar als je een beetje into sport zijt en je wil je met een paar man eens goed amuseren, zeker een aanrader! En een zeer degelijke prijs, want voor 2 uurtjes te sporten(/spelen 😉) betaal je 25€! Geen geld vind ik!

Na Sparkx gingen we om 21u nog eten in Poké Bowl, om daarna nog ene te gaan drinken in de binnenstad. Ik had Ellen op voorhand al gezegd dat het laat kon worden, maar dat ik toch zeker tussen 11 en 12u thuis zou zijn. Uiteindelijk bleek het wat langer te duren, dus deed het best pijn om vroeger door te moeten en niet tot het einde te kunnen blijven. Maar nu met de baby… Dan kan ik beter karakter tonen. Half 12 was ik dus thuis!

Donderdag was het dan weer echt een pattatendag. Ik was moe (uiteraard, haha), en buiten regende het de hele dag gelijk zot. Gelukkig was het op het werk niet te intens. In de voormiddag zat ik in de jury voor bachelorproeven, en in de namiddag deden we een workshop (lees: een lange vergadering) op de Corda Campus. Ik was na afloop wel echt uitgeput, dus veel heb ik niet meer gedaan die avond.

Ellen maakte wel lekkere rijst en kip met currysaus 🤤 Ik vind dat echt veel te lekker.

We kregen ‘s avonds wel nog bezoek. De schoonzus kwam langs voor de muurschildering! Ze zou vooral al eens op de muur tekenen met potlood, en daar had ze versterking voor mee. Een vriendin van haar kwam erbij en hielp zelfs ook al even mee met schilderen. Dedication wel om zo ‘s avonds langs te komen om eraan te beginnen. Supertof!

Vrijdag was een korte dag. Voormiddag op het werk viel het goed mee, namiddag stond er dan weer een babyafspraakje op het programma. We werden verwacht in Bloeipraktijk voor een check-up, waar we eigenlijk vooral zeverden over vanalles en nog wat. Alles ging namelijk goed, buiten het feit dat de warmte zijn rol begint te spelen. Al heeft de baby er niet direct last van. Die rommelt er maar op los, begint wel te merken dat ie minder plaats heeft nu dus houdt die het maar op ellenboogstootjes. Zelf tijdens de meting met de Doppler hoorde ge dat die zich goed aant nestelen was. Superkoetjsie, die kleine.

Na ons bezoekje maakte ik m’n decks nog in orde thuis voor het tornooi van zaterdag terwijl de schoonzus opnieuw langskwam voor de muurschildering. Het ging best goed vooruit, maar alles afkrijgen was wat hoog gemikt. Maar los daarvan vind ik het wel al echt de moeite!

Dat beestje in het midden wordt nog een leeuw! De manen moeten dus nog geschilderd worden 😁

Zaterdag stond in het teken van Pokémon! Tegenwoordig ben ik bezig om op Pokémon Home, een applicatie op de Switch en smartphone, m’n dex te completen. Alle Pokémon (1010 verschillende!) registreren dus in een applicatie waarmee je Pokémon kan uitwisselen tussen alle spellen. Daarvoor moest ik een ouder spelletje op de 3DS uitspelen, Alpha Sapphire, waar je nog een Deoxys kon vangen die je nergens anders legaal kan vangen. Ofja, in Pokémon Go kan dat nog, maar die kan je niet altijd uitwisselen. Dus dat fixte ik, waardoor ik nu aan 4 complete generaties zit van de 9!

Namiddag was er dan nog een tornooi in Demo-Spel Kessel-Lo! We waren nog eens met ons 4’en van de Shadow Force om te gaan spelen. In totaal waren we met 13 en speelden we dus 4 rondes Swiss Best-Of-3, waar ik als 3de uitkwam met een self-brewed deck! M’n resultaten beginnen er echt op te trekken tegenwoordig. 🥳

Social media is bij de GSF trouwens mijn verantwoordelijkheid. Ook altijd tof om reportjes te plaatsen!

‘s Avonds hadden we dan nog afgesproken bij de schoonouders. We aten wat, speelden wat darts en keken naar de U21 van België die tegen Georgië speelden. Het eindige 2-2 na 2-0 voor te staan… Jammer!

Op zondag hebben we dan weer minder gepland staan. Buiten de avond dan toch, want maandag zijn we 3 jaar getrouwd, en aangezien ik met het werk helaas weg ben ‘s avonds vieren we zondagavond ons jubileum! Lekker eten in O Geros in Genk, waar we al zolang gaan sinds ik daar m’n studentenjob heb gedaan. Het is ook altijd een beetje thuiskomen bij familie daar. En nu dat Ellen hare buik op springen staat, hebben we weer wat om over te babbelen. 😁

2 reacties op “Weekoverzicht W25

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.