Q&A: the 2022 edition #2

Deh!

Ik had nog een paar vraagjes openstaan zag ik van die keer (bijna een half jaar geleden, oeps) dat ik jullie vroeg wat jullie van mij zouden weten. Bij deze: enjoy!

Al iets gekookt ondertussen?

Jazeker! Ik heb al veel eitjes gebakken en heb tegenwoordig al vaak het vuur opgezet om te starten met koken voor Ellen thuis is van haar werk. Soms ook al iets helemaal afgemaakt dus er is zeker vooruitgang op dat vlak!

Het “meest ingewikkelde” wat ik tot nu toe gemaakt heb is denk ik lasagne! Maar dat is ook alweer zovele maanden geleden vrees ik 😁. Ik krijg nu wel weer goesting in lasagne dus wie weet dat ik er mij één van dees terug aan waag.

Op welk gebied in je leven (vb. Werk, relatie, huis, ontspanning, hobbies,…) wil je je nog graag verbeteren? 

In eerste instantie aan mezelf en dat zou zijn effecten hebben op elk vlak in m’n leven. Als ik de dingen met meer passie en met een goed besef van eigenwaarde kan ondernemen zie ik mezelf op alle vlakken verbeteren. Ik hou er ook van om bij te leren op dat vlak.

Maar er zijn ook wel concretere dingen. Ik zou willen werken aan m’n sociaal leven, meer omgaan met anderen bv. . Ook op “huis-vlak” een soort van betere huisvader ofzo worden. Dat is nu al stukken verbeterd met de verbouwingen en het werk in de tuin. Op zich gaat dat al goed maar ‘t is nog veel leren.

Op werkvlak ben ik dan weer meer en meer aan het groeien naar bezigheden op een abstracter niveau. Ik vind programmeren / rechtstreeks bezig zijn met implementaties nog wel tof maar ik merk dat m’n interesse verschuift naar het organisatorische. Leads afchecken, mee denken met externen voor oplossingen die we kunnen bieden… Daar is ook heel wat netwerking voor nodig en daar heb ik nog heel wat in te groeien.

Wat zijn drie dingen die je aan je toekomstige kindje(s) wil meegeven?

De belangrijkste lijkt me wel dat ze (gezond) leren omgaan met hun gevoelens. ‘t Is iets wat ik zelf wat gemist heb vroeger door andere prioriteiten waardoor ik nu merk hoe u dat dwars kan liggen in’t leven en hoe het u gewoon het gevoel van geluk doet ontbreken. Ik wil uiteraard een kind een kind laten zijn, maar ze mogen van mij evenzeer datzelfde kind blijven als ze straks 18 of 30 zijn.

Daarbij hoort ook een 2de les: ik hoop ze te leren om te doen wat ze graag doen en externe invloeden leren relativeren. Uiteraard hoop ik dat ik later elke week wordt uitgenodigd in hoofdtribunes van de voetbal om m’n kleine te zien spelen, maar als m’n kind gelukkig zou worden van mij halfnaakt op de zetel te leggen & mij te schilderen ofzo, fine by me. Da’s een beetje dubbel misschien omdat ik dan aan twee kanten van het touw zou willen trekken (als in: ga maar voetbal spelen, kleine vriend), maar dan is het voor mij ook weer een challenge waar ik uit kan leren.

Een andere superbelangrijke les is dat ik ze wil leren dat niet alles is wat het lijkt. Achter alles en iedereen schuilt er wel een verhaal dat ge niet ziet of waar ge geen enkele notie van krijgt door iemand zijn (vlucht)gedrag. Ik hoop dat ik mijn kinderen kan leren om zichzelf vragen te stellen, benieuwd te zijn en ze leren door maskers te zien… Vooral voor het professionele dan, want emotionele intelligentie is op dat vlak één van de meest onderschatte skills denk ik.

Een taartvraag! Wat is je allerfavorietste taart, en welke taart lust je niet?

ALLE TAARTEN MET PUDDING zijn mijn favoriete taarten! Vooral knobbelkesvlaai, vies goed is dat.

Er bestaan eigenlijk geen taarten die ik niet lust.

Voel je je al thuis in je nieuwe huis?

Absoluut! Ik heb geen moment moeten acclimatiseren, dat ging heel vlot. In de eerste weken leefden we nog in de 2de slaapkamer gezien er nog veel werk was in de living. Maar eens dat dat was afgewerkt en we de gashaard konden gebruiken was het allemaal in orde.

Ons zetelhoekske in de living aan de raam is echt wel de zaligste plek. De zon schijnt soms recht in uw gezicht als ge er zit maar de rust dat alles uitstraalt is echt zalig.

Ik heb wel al gemerkt hoe ge met een huis echt altijd wel iets te doen hebt. De tuin onderhoudt zichzelf bv. niet! Maar ‘t is ook echt fijn om elke dag onze kippen eten te geven en vetbolletjes te hangen voor de kleine vogeltjes in de tuin.

Als je de Lotto won, wat is het eerst dat je zou doen?

Mij een First Edition PSA 10 Holo Base Set Charizard kopen denk ik. AKA de eerste print van een Charizard kaart in perfecte staat. Dat ding blijft in waarde stijgen!

Voor wie het interesseert: de duurste Pokémon kaart op het moment is een Illustrator Pikachu, een kaart waarvan er slechts 10 gemaakt zijn. Logan Paul (ik-denk een Youtuber, die nu o.a. in WrestleMania zit) zou gezorgd hebben voor de duurste transactie ooit van deze Pokémon kaart: 5 miljoen euro.

7 reacties op “Q&A: the 2022 edition #2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.