Weekoverzicht W2

Deh!

Sjeun toch hé. Ik dacht eens een nieuw beeld te maken voor m’n weekoverzichten nu in het nieuwe jaar. Ik dacht eerst vanalles met nieuwe voorwerpen te doen, maar dit beeld van onze tuin kon ik niet laten liggen!

De week was voor de rest wel çava. Het was wel even wennen om terug in het werk te vliegen, maar het is nog goed gegaan.

Maandag voelde ik in een eerste online vergadering meteen al weer wat voor een sleur een vergadering kan zijn. Ik moet na online meetings altijd een 5 á 10 minuten bekomen. Meestal moet ik dan even de focus loslaten door een paar darts te gooien bv., dat was maandag niet anders.

Het was direct een stevige dag wel want ik had ‘s avonds nog een opleiding die ik samen met een collega van 18u tot 22u moest geven. Ik stak er doorheen de dag ook nog wat tijd in, merkte dat er sommige scripts natuurlijk niet meer werkte zoals de week ervoor waardoor ik last minute nog wat moest omgooien.

Ziet ge die rode blokken daar rechts? Allemaal errors.

Ik vond het pittig ‘s avonds, maar het was goed gegaan. Om half 10 was ik klaar met mijn deel, net nog tijd genoeg over om de aflevering van Big Brother op te zetten! Maar ik was eigenlijk doodmoe, de pijp was helemaal uit.

Dinsdag waren we sinds lang nog eens met onze podcast Talk Nerdy To Me bezig. Ik vond het echt zalig! De 4de aflevering staat zo goed als klaar voor release en zal eind deze maand gepubliceerd worden. Ik kijk er naar uit want ik heb hard moeten lachen met die eerste 2 minuten!

‘s Avonds gamede ik wat en keken we opnieuw naar Big Brother. Daarna kreeg ik plots ineens een serieuze dip, ik had nergens goesting in en moest even alleen zijn. Na wat darten en schrijven is het goedgekomen, maar ‘t is echt lang geleden dat me dat ‘s avonds nog is overkomen.

Onze 4de aflevering in waveform!

Woensdag moest ik weer heel wat scripts runnen voor het werk (en kreeg ik berichten van collega’s aanwezig op het bureau dat de remote PC nogal stond te blazen, oeps!). Maar voor mij was het alleszins een rustige voormiddag, haha! Ideaal ook om terwijl de livestream van Big Brother nog eens op te zetten.

Namiddag had ik dan weer een lange meeting gepland, en die hakte er toch serieus in bij mij. Ik moest toch echt wennen aan al dat gefocus na twee weken luiigheid.

Daarna weer wat scripts kunnen runnen waardoor het weer even wat rustiger werd. Na het werk gamede ik nog wat tot Ellen terug was om samen met haar naar de podcastopname van vorige week te luisteren! We aten ook frietjes terwijl we naar The Eternals keken op Disney+.

‘s Nachts geraakte ik dan weer moeilijk in slaap. Ik schreef m’n gedachtestromen neer in een blog.

Die heb ik donderdag dan ook meteen gepost. Ik had er ‘s morgens voor de rest weer effe zin in maar kreeg doorheen de dag echt m’n klop. Er zijn veel ups and downs in m’n proces maar donderdag werden ze echt vervelend. Ik heb het op de juiste momenten nog wel van mij af kunnen zetten, maar zodra ge uit online vergaderingen treedt verandert de sfeer toch weer. Ik heb goeie babbels erover gehad die gelukkig goed hebben geholpen.

‘s Avonds na het werk deed ik m’n loopschoenen nog eens aan en nam ik genoeg tijd voor mezelf met darts & gaming. Tot het vrouwke terug was toch, want daarna vlogen we de zetel in.

Lang geleden ook dat ik nog eens 2x triple 20 gooide in één beurt.

Vrijdag werkte ik weer een halve dag. Ook dat was weer even wennen nadat ik de laatste maanden vrij had op vrijdag! Namiddag steunde ik Ellen trouwens tijdens haar belangrijk momentje van bevrijding, het werd haar de laatste dagen effe teveel en kroop daardoor ook in haar pen. Makes me proud!

“Ik kan niet schrijven” zegt ze dan. Ziet ze doen!

De rest van de dag zaten we voor de TV met uiteraard veel gaming en onze vaste programma’s. Ik keek o.a. The Masked Singer mee en heb dit jaar toch maar mee m’n notitiboekske uitgehaald om mee te raden. Ik was écht zeker dat Roos Sofie Vandebergh zou zijn, er waren obvious tips met (ik dacht) 11 roosjes en het VTM nieuws geluid dat speelde. Ik verschoot me dus wel effe bij de reveal! Maar ik was waarschijnlijk niet de enige haha.

De dag verdiende trouwens vettige snacks in de zetel!

Zaterdag voerde ik zoals altijd de kippen ‘s morgens en zag ik dat er buiten één van onze vogelhuisjes helemaal scheef hing en klaar stond om in te storten. Toch maar snel het schroefmachine bovengehaald om het te fixen. Ik had er misschien een foto van kunnen maken, maar ach ja. ‘t Is dat ik nu te lui ben om naar buiten te gaan, jammer dan!

Voor de rest was het veel luiigheid en gamen. Ik weet nog steeds wel raad met Pokémon Brilliant Diamond, ondanks dat ik de main story uit heb.

Er was ook plaats voor wat schijfkes te draaien se.

Ik hielp Ellen ook nog effe met koken ‘s avonds waarna we weer naar -jawel- Big Brother keken. Eigenlijk verbaasde het me niets dat Kitty naar huis moest, maar ik vond dat ze in de studio wel uit haar lijden verlost moest worden. Ze had het helemaal niet onder controle…

Zondag stond ik op om 8u(!) om te kunnen voetballen. Ik zo blij als iets natuurlijk dat ik nog eens kon gaan, vrouwke minder blij omdat ze zo vroeg wakker werd. We wonnen op een patattenveld in Heusden-Zolder met 2-1. We waren beter en we wonnen verdiend! Zelf speelde ik ook niet slecht maar wrong ik wel 4 kansen de nek om, dat moet beter.

Nu zit ik dus lui met een herstellend lichaam in de zetel (want alles doet pijn, ik voel me vies oud) al luisterend naar m’n Woooosh-playlist. Vanavond is het weer voetbal met KRC Genk – Beerschot. Ben benieuwd nu onze gouden schoen (ja hoor, PAUL WON DE GOUDEN SCHOEN!!) in de lappenmand ligt en Thorstvedt geschorst is. Ik verwacht een saaie match waarin we 1-0 winnen. Time will tell!


Volgende week staat er ook weer wat gepland. Morgen heb ik weer een vroege afspraak bij de psycholoog waar ik toch niet zo goed weet of ik ernaar uitkijk.

Vrijdag staat er dan weer een belangrijk moment gepland: het slotevent van ons Explainable AI project! Dat project liep in december al af, maar hebben we toch nog het slotevent de 21ste gepland. De volgende dagen zal ik daardoor wat drukker in de weer zijn met alles voor te bereiden om vrijdag in goede banen te leiden. Ik heb er vertrouwen in, we hebben goed werk geleverd met ons team. Maar ik vind het wel spannend! Het heeft altijd echt aangevoeld als “mijn” project bij PXL, en ik voel dat ik in het project ook gegroeid ben op het vlak van de touwtjes in handen te nemen. Achteraf gezien zou ik veel dingen anders hebben aangepakt, maar we mogen echt niet klagen.

Enkele leuke, random momentjes

Paul Onuachu wint de gouden schoen!! Ik zapte woensdag supertoevallig naar de show, net op het moment dat ze nog met 2 in de running waren. Het was pas op dat moment dat ik erin geloofde, want ‘t is een prijsuitreiking waarbij ge altijd het gevoel hebt dat het al maanden op voorhand beslist werd.

Een simpele “merci Robin” van een collega na een meeting. Meer moet dat soms niet zijn.

Onnozel doen met Ellen tijdens het koken en ze lastig vallen met dad jokes.

De voetbalmatch. Ik heb de hele week eigenlijk veel te weinig sociaal contact gehad. Het was pas op de voetbal dat ik opmerkte dat ik dat gemist heb deze week… Het was heel leuk en gezellig!

Die madame die het KRC Genk logo opmerkte in onze kerstboom. Het was iemand die met gordijnstaaltjes afkwam (we zijn dus op zoek). Ik kijk er zelf eigenlijk altijd langs maar blijkbaar valt het toch nog op!

Een nieuwe avocadopit dat begint te bloeien!

De topper van ons nieuwe bed is eindelijk geleverd en slapen is echt the best thing ever (al was het dat altijd wel).

De opgeluchte Ellen na haar tekst. She needed it, ik voelde me er zelf ook weer beter door. Ik zeg wel vaker ook dat haar geluk mijn geluk is. Dat werd nu weer even duidelijk.

Haha ja en zijn zuur gezicht toen hij Paul de Gouden Schoen zag winnen hoort hier ook wel thuis.

Aanrader van de week

Wordle!

Op het werk zijn we nu dagelijks onze scores aan het posten van de dagelijkse (Engelstalige) Wordle. Een spel zoals in Lingo: een woord raden van 5 letters waarbij je te zien krijgt welke letters op de juiste plaats staan en welke eventueel voorkomen in het woord. Ik vond dat vroeger altijd al zo’n tof programma op de Nederlandse TV, fijn om het nu ook zelf te kunnen spelen!

Spelen kan hier!

6 reacties op “Weekoverzicht W2

  1. Je aanrader van de week meteen geprobeerd. Wat leuk! Daar zou ik wel eens verslaafd aan kunnen worden haha. Het eerste woord net op het nippertje nog geraden! Ben het niet gewend in het Engels, wel leuk 🙂
    Klinkt als een week met flink wennen, maar dat komt vast weer. Betekent wel dat je (hopelijk) echt goed uitgerust bent/was in je vakantie. Hoop dat het volgende week wat soepeler gaat voor je.
    En mooi geschreven van Ellen inderdaad!

  2. Ooh, ik wil Wordle ook echt proberen. Nu jij erover schrijft, weet ik het zeker, haha. Al weet ik niet per se of ik nog meer mobiele verslavingen nodig heb in mijn leven, maar dat terzijde. 😉 Het klinkt alsof je afgelopen week veel gewerkt hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.