Weekoverzicht W52

Deh!

Happy new year! Weer een jaar voorbij, allemaal ouder en hey ‘t is van vorig jaar geleden dat ik u nog heb gezien blablabla laten we gewoon stoppen met de small talk. ‘t Is eigenlijk gewoon altijd een periode van drukte en overal veel te veel eten, niet? Dat was dit jaar niet anders hier, al hebben we gelukkig ook veel luie dagen gehad deze week. Alé, ik toch, want Ellen werkte van maandag t.e.m. donderdag!

Maandag reed ik nog wat winkels af omdat we ‘s avonds nog volk over de vloer kregen voor kerstmis. Eens dat gedaan was sorteerde ik nog wat kaarten uit om dan eigenlijk overal nog wat prullekes te fixen. Als beloning voor al m’n harde werk (en omdat het gewoon feestdagen zijn) trakteerde ik mij bovendien nog even op 2 boosters (nee, geen vaccins, Pokémon TCG boosters) van de lokale spellenwinkel. Ik heb het gezegd hé, levensgevaarlijk!

‘s Avonds was het dan kerstfeestje met weer een leuke secret santa en goed eten! Deze keer geen foto’s van de cadeau’s helaas. Maar ik kreeg zo’n Brita waterfilter-ding en een Google Chromecast, woohoo!

Dinsdag was het weer werken geblazen. Alle bijeen-gekeerde bladeren hier moesten nog naar het containerpark gebracht worden. Dus bibi hier vulde in de regen 4 vuilniszakken en 2 grote groene zakken met bladeren. In’t containerpark kwam ik erachter dat ik 95kg wegdeed!

Ik ga nog veel lachen en wenen hier met die tuin. Maar het is het allemaal waard gelukkig!

Voor de rest ruimde ik nog wat op, nam ik een goei douche om daarna weer patat in de zetel te belanden. Pokémon Brilliant Diamond nog eens gespeeld (ik wil dat spel uit hebben in m’n verlof), waarna ik ‘s avonds met Ellen nog naar een WK dartsmatch keek! Een leuke spannende wedstrijd was het.

Woensdag was het weer wat rustiger. ‘s Morgens in de brievenbus zag ik dat ik eindelijk mijn nieuwe GSM kon gaan afhalen! Ik had er met de verhuis eentje mee met het abonnement van Het Belang van Limburg besteld. Prijsgewijs ideaal, al moet ge dus wel wat geduld hebben.

De hele dag dus bezig geweest met data overzetten (dat ging zo traag als iets) terwijl ik nog wat kaarten sorteerde en gamede op de Switch. M’n GSM heb ik eigenlijk exact hetzelfde ingesteld als m’n vorige. Volledig dezelfde structuur en meldingsinstellingen, op een ander type van pictogrammen achtergrond na. ‘s Avonds was het tijd voor frietjes!

Minimalisten kunnen beter even wegkijken denk ik!

Donderdag haha, zo lui als iets. Toen Ellen thuis kwam van het werk lag ik nog exact in dezelfde positie in de zetel als toen ze ‘s morgens vertrok. De hele dag gespeeld op m’n Switch, niks zo zalig als luie dagen. Ik vond bovendien ook de tijd om nog even nostalgisch te doen en een blog te schrijven over m’n persoonlijke ontwikkelingen van het afgelopen jaar.

‘s Avonds keken we dan naar Red Notice op Netflix. Een verrassend goeie film! Actie en lachen, altijd een goeie combinatie. En met The Rock en Ryan Reynolds ook wel goeie acteurs erin, Netflix is op dat vlak toch echt wel goed bezig.

Vrijdag stond uiteraard in het teken van nieuwjaar. We poetsten het huis nog wat en deden middagdutjes om ‘s avonds toch iet of wat fris te blijven (we zijn geen echte laat-opblijvers hier).

Op oudejaarsavond gingen we met vrienden eten in La Chapelle in Genk. Een suuuperleuke zaak, letterlijk de ingang van een kapel bijna. Al moet ge dat net zoals hen allemaal niet te serieus nemen, want ze steken er graag de draak mee. Om maar te zeggen dat ge bij de mannentoiletten op ooghoogte naar Playboy TV kunt kijken!

Buikske goed rondgegeten keerden we terug naar huis. We speelden Mario Kart en Mario Party om op klokslag 12 uur buiten te genieten van het vuurwerk. Hier werd er toch veel vuurwerk afgestoken! Aan alle kanten flitste er wel iets. We leerden ook weer wat buren kennen! Allemaal gezellige mensen toch wel, al hebben we nog niet echt mensen gezien van onze leeftijd.

Zaterdag ja, weer in de drukte. De hele dag rondgereden om de familie gelukkig nieuwjaar te wensen. We probeerden iedereen dezelfde dag gezien te hebben zodat de volgende dagen toch wat rustiger werden. Om half 10 waren we thuis en keken we nog naar de eindejaarsconference van Khamal Karmach.

Het nieuwe jaar inzetten met unexpected doggo’s bij de familie is anders wel héél tof!

Zondag maakte ik nog eens tijd om te voetballen ‘s morgens (caféploeg). Gelukkig mag dat nog met de huidige maatregelen! Het heeft me veel deugd gedaan.

Ik ontdekte nog dat we tegen één van m’n beste kameraden moesten spelen, haha! Helaas verloren we met 2-0 en creëerden we weinig tot geen kansen… Jammer wel.

Voor de rest zal het weer veel zetelhangen worden vandaag. Niks moet, alles mag!


Nog één weekje verlof nu! Al zal het eigenlijk maar een half weekje zijn. Maandag staat nog volledig leeg, maar dinsdag zit ik de helft van de dag in de trein en de helft van de dag in de Westhoek. De dagen daarna ga ik een opleiding mogen voorbereiden die ik maandag de 10de samen met een collega mag geven. ‘t Is er eentje van 18u tot 22u, pittig wel!

Enkele leuke, random momentjes

M’n schoonpa die op z’n kerstlijstje een Range Rover had gezet, en met Kerst een speelgoed autootje krijgt.

All-time favourite Dialga vangen in Pokémon Brilliant Diamond!

Die vies goeie rum in La Chapelle. Helaas ben ik de naam al kwijt. Maar die had fijne vanille- en koffiearoma’s.

Een opgeruimd huis hebben na alle prul hier naar’t containerpark te brengen.

Ellen hare satésaus over de rijst in de week. Hmmmmm.

Alle luie momenten deze week. Ik heb ze wel verdiend vind ik.

Aanrader van de week

De serie Dopesick op Disney+! Over hoe de farmaindustrie met Oxycontin toch echt veel foute dingen heeft gedaan. Een héél goede serie vind ik! En best shocking ook wel…

18 reacties op “Weekoverzicht W52

 1. Wat een heerlijk weekoverzichtje. En fijn hoor, zoveel luie momentjes. Hier nu vakantie dus probeer deze ook in te lassen (waar kan met een drukke 2.5 jarige haha)

  Happy 2022! Maar dat gaat vast goedkomen met jullie nieuwe crib 😉

 2. Gelukkig nieuwjaar! Ik vind die “tot volgend jaar, haha” grapjes in de laatste week ook altijd zo stom. Klinkt alsof je een fijne week vrij van werk had om even bij te komen (en bladeren op te ruimen).

 3. Zalig, zo’n hele dag in de zetel blijven hangen zonder schuldgevoel!
  Ik kan daar niet goed naar kijken, dat niet al die icoontjes in dezelfde stijl zijn op uw startscherm :p

 4. Dat hoekje in de woonkamer bij het grote raam… elke keer als ik het zie, denk ik ohhh wat moet het daar fijn zijn! En ook in elk seizoen wel. Fijne zon in de lente, bomen en blaadjes in de zomer, verkleurende blaadjes in de herfst en sneeuw in de winter. Zo krijg je alle seizoenen mooi mee denk ik!

  1. Ja, dat denken wij ook! Op zich hadden we daar bij de koop van’t huis niet echt bij stilgestaan. Maar nu komt het idd heel mooi uit! Als de zon tussen de bomen door komt is het hier echt zalig!

 5. Fijn 2022 gewenst!
  Phew, serieuze klus, al die blaadjes in de tuin! Een tuin is best veel werk, maar ook zo leuk om buiten te kunnen zitten / lezen / … in de zomer (of eender wanneer het mooi weer is).
  Je gsm homescreen zou voor mij véél te druk zijn, haha!
  En zalig, dat echt lui zijn. Dat is iets wat ik niet kan (en wat me ook zelden toegelaten wordt door dochterlief). Toch was er ook wel wat verlof hier, dus ook wel fijne dingen gedaan.
  Wat ik me afvraag: heb je verder in het boek van Brené Brown gelezen tijdens de uren durende treinritten? Want dat is toch écht wel van de ene kant van het land naar de andere? Of ja, toch bijna dan toch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.