Weekoverzicht W1

Deh!

Pakken gelijk het komt, da’s wel een levenswijze dat we hier vaak in stand houden. Laat die impulsiviteit maar komen, zo beleeft ge de leukste dingen. Het enige wat ik deze week echt gepland had was de voorbereiding voor de opleiding die ik volgende maandagavond moet geven en een trip naar de Westhoek voor een podcastopname.

Ahja, en een bezoek bij de psycholoog woensdag!

Anyway, here goes.

Maandag heb ik de main storyline uitgespeeld van Pokémon Brilliant Diamond! WOOHOO! Veel leuke nostalgische momentjes gehad op het einde, supertof! Dat had dus eigenlijk het meeste in beslag genomen die dag. Ik had ook nog veel veel spierpijn van de voetbal de dag voordien, dus zo’n zeteldagje was sowieso welgekomen.

Ik dacht op een gegeven moment wel om nog effe naar de winkel te gaan om dinsdag niet met lege handen aan te komen in de Westhoek. Toen ik klaar was in de winkel en bijna terug in de auto zat om te vertrekken, dacht ik ook net op tijd aan Ellen die na haar werk boodschappen zou doen. Snel gestuurd, lijstje nagecheckt en zo de boodschappen toch maar zelf gedaan. Maar wat een gestress. Ik haat dat dus echt als de pest, zo winkelen. En al zeker als het zo onvoorbereid is! Iedereen in de weg lopen, zevenhonderd keer het boodschappenlijstje bovenhalen op de gsm om dan nog steeds altijd uw producten voorbij te lopen. Als ik het al weet staan ook, want da’s meestal ook een probleem. Nee, echt niks voor mij, ik had het ferm zitten maandag.

‘s Avonds dronken we hier wat limoncello’s terwijl we naar de eerste aflevering keken van Big Brother! Blij dat dat terug is. En Limburg ook weer mooi represent met Sercan en Peter! Opvallend veel jong volk ook rond dezelfde leeftijd, en met alle luxe-dingen die ze hebben weggenomen is het duidelijk waar dit jaar het klemtoon ligt van het experiment (nee, ik kijk dus niet voor de drama, ik leer legit veel bij over de mens & zijn gedragingen met dat programma)!

Dinsdag stond dan helemaal in het teken van de podcastopname. Ik had ‘s morgens al goed zenuwen, ik blijf het toch spannend vinden om te vertellen over m’n burn-out & m’n verleden.

Gelukkig had ik genoeg tijd om het voor te bereiden gezien ik 3u in de trein zat. Ik dacht eerst nog de Kracht van Kwetsbaarheid van Brené Brown volledig uit te lezen, maar dat was toch niet echt gelukt. Voor de rest een vlotte rit gehad, al kwam er in Kortrijk een conducteur een deel wagons uitkammen omdat enkel de 3 eerste zouden doorrijden. Ik trok een snelle spurt en het was in orde!

Nadien volgde een gezellig bezoekje met veel gelach en lekker eten. De podcastopname kwam wel dichterbij en werd spannender, ik had mezelf eigenlijk niet goed onder controle. Maar ‘t is gelukkig echt goed gegaan. Het ging supervlot en ben eigenlijk echt trots op hoe ik m’n verhaal heb gebracht. Ook al vertelde ik meer details dan ik op voorhand gepland had (of zelfs ooit publiek gedeeld had)!

We wandelden nog even waarna ik terug naar huis vertrok. Toen volgde de miserie: treinvertragingen. Onderweg kreeg ik me niet meer aan m’n boek gezet dus speelde ik nog op m’n Switch & luisterde ik al naar de opname. Na 4 uur onderweg te zijn was ik uiteindelijk terug in Hasselt. Oef!

Woensdag begon ik aan de voorbereidingen voor de opleiding maandag. Ik werkte door tot in de middag omdat namiddag vanalles gepland stond, inclusief m’n afspraak bij de psycholoog. Het voelde als een erg vreemde en wazige sessie, ik begreep het allemaal niet zo goed dus ik liet het nog even bezinken. Nadien reed ik nog rond voor vanalles en nog wat, om dan thuis snel nog wat te ondersteunen met het koken en ons nadien klaar te maken om te gaan eten bij een collega!

Supergezellige avond, lekker eten, de tijd vloog voorbij. Op de terugweg naar huis (te voet) kwamen we wel weer 5 everzwijnen tegen. Een mama en 4 kleintjes liepen van voortuin naar voortuin, ongelooflijk! Gelukkig sprintten ze al snel terug de bossen in. We vonden het best spannend.

Donderdag werd het allemaal even minder leuk. Ik kreeg een serieuze klop en besefte ineens waar het over ging bij de psycholoog. Ik was er echt niet goed van, ik voelde me helemaal van de kaart en was eigenlijk echt gebroken. Ik ben diep gegaan die voormiddag, heb wat heen en weer gemaild en moest er eens goed van janken. Dat deed wel deugd, na een paar gesprekken erover voelde ik me al snel weer vrijer.

Zo was de ochtend dus, donker.

Op die manier kon ik met meer ruimte in m’n hoofd me terug aan de voorbereidingen zetten van de opleiding. Ik werkte een paar uren door en vertrok namiddag naar de tegelwinkel voor het resterende van onze livingvloer op te halen. Top! Ik kwam thuis, begon er meteen aan en kreeg nog fijn de hulp van de schoonouders dezelfde dag. Blij dat dat is afgerond nu!

‘s Avonds zijn we plat in de zetel beland en keken we naar Big Brother en Bumblebee!

Vrijdag werkte ik weer in de voormiddag om namiddag te kunnen gamen. Er is nog een heel wat te doen in Pokémon Brilliant Diamond, ik kan me nog wel even amuseren. ‘t Is dat eind januari de volgende eraan komt: Pokémon Legends: Arceus!

In de late namiddag/avond pakten we verder nog wat dozen uit nu de living helemaal klaar is en de kast niet meer verplaatst moest worden. Nadien was er nog maar weinig energie om te koken, dus bestelden we Domino’s pizza. Wat we terwijl deden? Uiteraard: Big Brother! En Men in Black International gezien, ook een leuke film.

Zaterdag staken we verder de handen uit de mouwen, poetsten we het huis en pakten we verder wat dozen uit. Daarna weer gegamed, om dan ‘s avonds de oma van Ellen en de schoonouders te bezoeken.

Ellen reed nog eens, dus kon ik iets meedrinken. Ofja, veel meedrinken. Het werd heel gezellig met rode wijn en veel onnozeliteiten! Ik herinner me dat ik scheef ging op Bro Hymn van Pennywise en deed alsof Onuachu een voorzet van Ito binnenkopte. Gevierd alsof het een wereldgoal was.

‘s Nachts wel een ambetante nacht gehad, maar ach, het was plezant.

Kiekeboe!

Zondag dachten we het dan weer rustiger aan te doen, maar vonden we toch weer excuses om bezig te zijn. In de voormiddag hadden we last-minute nog een bezoek gepland bij een vriendin om daar ook wat stijladvies te geven met hun verbouwingen. Alé, Ellen gaf stijladvies. Ik was er gewoon bij en deed gezellig mee met een tas koffie in de hand.

Daarna was het plan om gordijnen te bestellen, maar kwamen we erachter dat de gordijnen die we wilden hebben onbeschikbaar waren voor bestelling. Bummer! Met onze impulsiviteit gingen we dan maar naar Thomas (een plantenwinkel in Hasselt, ik geloofde het eerst ook niet) voor plantjes. We moesten er eigenlijk maar twee hebben gezien we toffe bloempotjes hadden gekregen met Kerst, maar uiteraard komt ge met meer planten thuis (en hebt ge voor één bloempot geen plant gevonden).

Op de terugweg passeerden we nog de McDonald’s. Probeer daar maar eens langs te rijden als ge nog niet gegeten hebt om half 2. M.a.w., die Maestro Generous Jack was vies goed.

En nu, voor de rest, niks meer gepland! Ik schrijf me seffens misschien nog een blog, er spookt nog iets rond waar ik over wil schrijven. Als’t niet lukt, dan game ik nog wel wat. ‘t Is dat het de laatste verlofdag is, en we er volgende week waarschijnlijk stevig kunnen invliegen.

Enkele leuke, random momentjes

Bij m’n collega ging het over koken. Daar leerde ik dat ik thuis dus altijd de mise-en-place doe met het koken. Da’s al meteen veel leuker dan zeggen dat ik niet kook: ik ben gewoon mise-en-place expert! Nu kan ik zeggen dat ik mij gewoon liever focus op mijn expertise.

De zon die in de ochtend opkomt, in m’n ogen schijnt en de perfecte soundtrack die speelt op Spotify. My life is complete now.

Alle steun tijdens m’n moeilijk moment donderdag. ‘t Is wanneer ge u het meest kwetsbaar voelt, de liefste en mooiste dingen het hardst aankomen.

Babbie-babbels!

De podcastopname. Ik heb een ongelooflijke mijlpaal bereikt, en dat ging helemaal vanzelf. Ik ben onwezenlijk trots op mezelf!

Eekhoorntjes zien ronddartelen in de tuin. Zo liep er eentje over het tuinhuis schattig te doen. Wat een hemels huis dit.

De Big Brother livestream!

Een tante van Ellen die letterlijk tegen mij zei: Hier Robin, gij zijt zo’n emobreker, gij gaat dit tof vinden.” waarop ze een tekstje van ergens in hare jeugd liet lezen. Nu, I did like it, maar na het woord emobreker wist ik meteen dat het hier moest belanden!

Drie kinderen die voor de deur Driekoningen kwamen zingen. Ze waren wel drie dagen te laat, maar uiteraard smelt ik met mijn kinderwensen helemaal weg en heb ik ze bijna al m’n kleingeld gegeven. Hoe cool is het dat dat nog gedaan wordt?!

Aanrader van de week

Wanneer hebt ge voor het laatst uw auto gestofzuigd/gestofveegd? Zou ge dat niet eens doen nu? Of hebt ge iets beters te doen? Serieuze aanrader thans, hang er zo’n geurverfrisser bij en uw auto is zo goed als nieuw!

10 reacties op “Weekoverzicht W1

 1. Hahaha mise-en-place expert, ik ben er ook een! Ik hou niet van koken, doe het wel, maar als de taken verdeeld moeten worden dan ben ik veel liever iemand die mag snijden 😀
  Je komt altijd met veel meer planten thuis dan de bedoeling was, dan heb je het goed gedaan hoor haha.
  Fijne week zo te lezen!

 2. Ha, Juliette vroeg daarnet nog wanneer ik mijn auto eens ga kuisen!
  Zo benieuwd naar die podcastopname! Het zal wel heftig geweest zijn, in combinatie met alles van onderweg zijn erbij.
  Hopelijk voel je je nu al wat beter na donderdag!

 3. Hier hadden we ook kindjes aan de deur voor Driekoningen. Ik zei tegen het lief om de deur niet open te doen omdat we geen cashgeld hebben maar die kon het niet over zijn hart krijgen. Het trok op niets en we hadden letterlijk maar 10 cent om aan die kindjes te geven :’)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.