Weekoverzicht W51

Deh!

Eerst en vooral een zalige Kerst gewenst aan alle lezers hier! Hopelijk hebt ge’t goed kunnen vieren en kon iedereen fijn zichzelf zijn in alle familiefeestjes. Want naast de cadeautjes is dat altijd het belangrijkste!

Mijn week had weer vanalles in petto. Een paar leuke dingen, een paar minder leuke dingen, het waren veel schommelingen. Maar gelukkig waren er natuurlijk ook al die leuke kerstfeestjes!

Maandag had ik een verschrikkelijke backfire na het vaccin van zondag. Koppijn, duizeligheid, zo het constant schommelen tussen warm en koud, ik zat totaal niet in m’n sas. Pas toen het echt erg begon te worden nam ik een dafalgan (want pillen nemen is niet zo m’n ding, ik ziek liever uit). Daarna ging het een paar uren beter, maar kwam het weer terug. Ik heb gewerkt voor zover het kon! ‘s Avonds na een nieuwe dafalgan haalde ik nog een kerstcadeautje uit en reed ik nog door naar de winkel voor boodschappen. Ellen was trouwens ook erg ellendig van haar vaccin waardoor ze ‘s middags moest thuiskomen van haar werk…

Taart geneest me wel.

Dinsdag was ik nog steeds wat groggy maar voelde ik me toch al veel beter. Ik bereidde nog een presentatie voor van in de namiddag en werkte nog eens goed door. Namiddag was er nog een leuke brainstorm waar ik iemand leerde kennen die ook into TCG-spellen was dus babbelden we even door over Pokémon, maar voor de rest was er niet te veel speciaal. Na het werk nog snel afgewassen thuis, verder cadeautjes ingepakt en geblogd terwijl ik naar muziek luisterde. ‘s Avonds zetten we nog een opname op van Klopjacht, zalig programma toch wel!

Woensdag kregen we heel jammer nieuws te horen over onze uitgestelde huwelijksreis naar Bali. Blijkt dat de luchtvaartmaatschappij, waar we onze (dure) tickets al voor hadden gekocht, op de rand van faillissement staat. Doeme toch! 2 jaar voor niets gewacht, en waarschijnlijk ook nog ons geld kwijt. Al hopen we dat we het nog terugkrijgen gezien het nog niet officieel is.

Voor de rest was het een dag waar ik weer veel scriptjes moest uitvoeren, dus ik nam ik de tijd om het wat rustiger aan te doen. Er is blijkbaar een leuke spellenwinkel hier op 3 minuten fietsen! Ik reed er even langs en zag dat ze ook Pokémon TCG producten verkopen. Levensgevaarlijk dus!

Ik koppelde er ook een klein fietstochtje aan maar hield het niet zo lang vol met het koude weer.

Voor de rest herinner ik me vooral de erg lastige avond dat we hier hadden door het nieuws van Bali. We waren er allebei echt niet goed van.

Donderdag was de tegenslag nog niet voorbij. ‘s Morgens voederde ik de kippen zoals ik altijd doe, maar zag ik dat er maar eentje van de twee mij kwam begroeten. De andere kwam ik levensloos tegen in het hok.

Ge zou zeggen, ‘t is maar een kip, maar m’n hart brak toch wel. Geen idee wat de oorzaak is, misschien de ouderdom, misschien van onderkoeling. Ik was er alleszins niet goed van dat ik het moest begraven! Arm beestje…

Het was trouwens de laatste werkdag van het jaar! Ik werkte nog een paar dingen af, al hoorde ik dat we binnenkort een nieuwe directeur/directrice onderzoek krijgen gezien de huidige voor een nieuwe uitdaging kiest. Wel een verrassing! Ik ben benieuwd wat er nog allemaal staat te gebeuren.

‘s Avonds moest ik de laptop nog laten draaien gezien de feedback op een afwerking nog even op zich liet wachten. Maar om 21u konden we toch alles afronden, ideaal. Terwijl ik wachtte potte ik trouwens nog één van m’n avocadopitten om! Die had al een hele stengel met blaadjes en al, was niet meer echt aan het groeien dus werd het toch tijd om het in grond te steken.

Vrijdag waren we allebei vrij van het werk, dus deden we nog snel de laatste kerstvoorbereidingen. Ofja, toch nadat we naar Lommel waren gereden voor nieuw servies. Ellen had online weer iets gezien dat ze moest hebben (en dat serieus was afgeprijsd) en holy sh*t ik ben eigenlijk blij dat we geweest zijn!

Een 12-delige set voor 40 euro! We namen ineens 3 setjes mee.

Eens thuis pakten we nog wat cadeautjes in (ja, veel secret santa’s hier in de families) waarna we ons verder klaarmaakten voor een familiefeestje ‘s avonds bij de bompa.

Het was een leuk gezellig feestje. Veel onnozeliteiten weer, veel gelachen en veel Guinness gedronken (dus dan kan het niet slecht zijn). Na de secret santa aten we nog kalkoenrollade en speelde we 2 spelletjes “chinees poepen”. Een klassieker in de familie! En zoals de traditie dat zegt eindig ik steevast op de laatste plaats. Na het laatste spelletje vertrokken we naar huis, waardoor we (eigenlijk stikkapot) rond middernacht thuiskwamen.

Gezien ik op m’n blog graag rekening houd met de privacy van anderen, geen foto’s van het kerstfeestje. Maar wel dit scorebord waar “Rob” 2 keer onderaan bengelt.
Voor Kerst kreeg ik trouwens Pokémon kaarten en dit fantastisch boek van Brené Brown! Ik moet we “De kracht van Kwetsbaarheid” nog steeds uitlezen, maar dan heb ik deze toch al voor volgend jaar :).

Zaterdag was het ook weer druk met 2 geplande familiefeestjes. M’n schoonmama verjaart trouwens met kerst, dus daar gingen we eerst nog even langs!

In de namiddag waren het dan worstenbroodjes en secret santa cadeautjes bij de ene familie en was het winterBBQ bij de andere familie. En ja, ook daar deden we secret santa! Met 25 man (no worries, coronaproof). En gezien iedereen moet raden wie voor wie heeft gekocht, duurde het wel even voordat iedereen zijn cadeautjes had! Ik had de mijne gelukkig vrij snel geraden. Ik moest dus al snel niet lang meer in alle stress onthouden op wie ik niet meer moest gokken, haha! Het werd al snel 10u, waarna het dessert nog kwam (omdat dessert op elk uur van de dag welkom is). Lang zijn we niet meer gebleven, opnieuw waren we rond middernacht thuis.

Zondag zou normaal een rustdag zijn, maar dat is toch niet echt gelukt. De hele dag zijn we bezig geweest met poetsen en werken in de tuin! Het was nogal een kennismaking, ik denk dat ik 3 uur ben bezig geweest met bladeren bijeen te doen. Ik voel het nog steeds in mijn armen!

‘s Avonds plofte ik in de zetel en speelde ik nog even op m’n Switch voordat KRC Genk begon. We wonnen met 0-4 in Oostende! A walk in the park, de tegenstander stelde echt niks voor. Fijn om het jaar met een 7 op 9 af te sluiten, want het heeft er toch maar lang slecht uitgezien hoor.

Enkele leuke, random momentjes

Met twee uitzieken is nog wel leuk. ‘t Is pas als ge als enige ziek zijt dat ge afziet.

De toffe kassamadame in de spellenwinkel met Pokémon TCG.

We hebben (nog) geen afwasmachine, maar met de hand afwassen op uw favoriete muziek is echt wel underrated!

Alle families die me veel te goed kennen door m’n blog en (uiteraard) m’n Pokémon gekte. De cadeautjes liegen er niet om!

De blijheid van m’n broer toen die erachter kwam dat Ellen voor hem moest kopen met kerst. Lees: Ellen is meester in goeie cadeau’s kopen!

De blijheid van Ellen haar neefke toen die erachter kwam dat ik voor hem moest kopen. ‘t Is dat hij weet dat hij dan Pokémon krijgt. En zo geschiedde!

Alle kleine vogeltjes die komen piepen in de tuin terwijl ik deze blog schrijf. Ik ben wel geen vogelkenner, dus ik zou niet weten wat voor soorten het zijn.

Erachter komen dat de schoonmama zich heeft geamuseerd toen ze hier in het huis aan het helpen was (zie onderstaande foto).

Aanrader van de week

Gezien bij de familie. Hebt ge nog een stopcontact tegen het plafond en moet ge nog iets ophangen? Ontdek hier op welke geniale wijze ge dat moet oplossen!

Als dat nu eens geen aanrader van de week is.

21 reacties op “Weekoverzicht W51

 1. Klinkt als een fijne en productieve week. Succes met het bijkomen… Moet je nu nieuwe kippen kopen, want kippen leven nooit alleen, toch? Succes!

 2. Arm kipke! Ik zou daar ook niet goed van zijn. Bij ‘t lief zijn ouders lag een van hun kippen ooit eens midden in de tuin. Wij zagen dat daar vanuit de keuken en vonden het raar. Iemand ging kijken en die haar kop was er af. Bweik! (triest verhaal, sorry :p)
  De feestdagen klinken fijn daar. Wel vermoeiend ook. Hopelijk genoeg rust tussendoor!

 3. Ah, die kip! Dat zou ik ook echt verdrietig vinden. Maar ik snap ook goed dat jullie echt erg teleurgesteld waren over het nieuws over de reis naar Bali. Wat vervelend, zeg! Als ik het goed lees, is er dus nog wel een kans (heel klein dan misschien) dat het toch nog goed komt? Ik hoop het in ieder geval echt voor jullie.

 4. Ook fijne feestdagen gewenst voor jullie!
  Dju hé, ik had dus – na jouw taartfoto vorige week – smurfentaart gemaakt maar ben vergeten je een foto te ‘gooien’ :-).
  Echt balen, dat nieuws van jullie huwelijksreis. Hopelijk draait het toch nog ergens positief uit…
  Zo fijn dat je eindejaarscadeautjes krijgt op je werk. Zien er toffe pakketjes uit!

 5. Goed om te horen dat je fijne kerstdagen hebt gehad! Jammer van de bijwerkingen van het vaccin, maar in ieder geval kreeg je dit op tijd zodat je er in ieder geval geen last van had met kerst 🙂

 6. Oh man wat balen van de huwelijksreis! Dat snap ik heel goed dat jullie daar even heel erg van balen. Ik duim mee dat het geld toch nog terugkomt en jullie een andere fijne reis kunnen boeken!
  Zo te lezen ook genoeg aan kerstfeestjes gehad. En super leuk dat de cadeaus zo on point waren 😀 Dan geniet maar goed van het verlof 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.