Weekoverzicht W50

Deh!

Wat een week! Alles had te maken met een telefoontje op dinsdagvoormiddag, sindsdien kon m’n week niet meer stuk. Nu op zondag ben ik eigenlijk stikkapot, maar ‘t is nog maar één weekje tot de 2 weken kerstvakantie. Topvooruitzichten dus!

Maandag begon eigenlijk “saai” omdat ik weer een hele tijd bezig was met administratief werk. Voor de rest heb ik ook niet teveel spannends gedaan buiten het koken ‘s avonds en zetel hangen. Ik herinner me wel dat ik nog snel-snel kerstcadeautjes heb besteld online. Ik haal liever fysiek m’n cadeautjes, maar nu ging het even niet anders. Ook de levertermijnen zagen er in orde uit dus top! Niet te lang getwijfeld.

Ik gooide mij af en toe een paar pijlkes. Dit was m’n eerste triple 20 in het nieuwe huis!

Dinsdag begon de dag nog best rustig, tot een uur of 10. Ik zat midden in een online vergadering terwijl ik telefoontjes, mails en zelfs verschillende social media berichtjes kreeg. Ze hadden me nodig, zoveel was duidelijk!

Ik maakte de vergadering nog af en ik denk dat dat het laatste “nuttige” nog geweest is van de dag, want echt waar, ik heb me niet meer kunnen concentreren! Allemaal omdat Radio 1 mij moest hebben! Naar aanleiding van het nieuws dat je sinds kort met zelfrijdende auto’s van Mercedes-Benz in Duitsland mag rijden tot 60km/u, zochten ze iemand voor in De Wereld Vandaag die daar iets meer over kon vertellen. Ik had net m’n opiniestuk geschreven, dus kwamen ze bij mij uit!

Helemaal van de wijs was ik! ‘s Morgens belde ik ze terug en al snel volgde een voorgesprek over m’n standpunt. Ze waren geïnteresseerd en zeiden dat ik tussen 4 en 7 aan bod zou komen. In alle spanning was ik niet meer zeker of ze nu ‘s morgens of dezelfde dag namiddag bedoelden, dus belde ik daar nog voor terug, haha! Het was dus voor de namiddag!

Met alle stress heb ik echt weinig gedaan gekregen die dag. In de vroege namiddag hoorde ik nog dat ik om half 7 aan bod zou komen, dus wist ik perfect hoe ik mij moest voorbereiden. Lees: vanaf half 6 heen en weer wandelen in de living en een uur lang luidop doen alsof ik het interview aan het doen was.

Toen ze me opbelden ‘s avonds ging m’n hart verschrikkelijk hard tekeer, maar heb ik het toch nog goed ervan af kunnen brengen. Héél trots ben ik, ik zou liegen als ik zeg dat dit geen droom is die uitkomt.

Herbeluisteren kan hier!

‘s Avonds, mja, ‘s avonds heb ik nog uitgebreid de tijd genomen om ervan te bekomen. Het overheerste de hele dag!

Maar ja, leven is door dus woensdag weer vroeg op voor alweer een vroege online vergadering. Alé, eigenlijk een ontmoetingsmoment tussen alle onderzoekers. Da’s altijd wel tof, ge leert veel bij op zo’n momenten.

‘s Middag ging ik dan ook nog even naar de psycholoog, waar we toch ook weer heel wat gegraven hebben. Een paar gedragingen benoemd die ik de volgende weken nog maar eens in de gaten moet houden. Beetje alert zijn ook voor wat ik nog allemaal uitsteek. Beetje pittig, maar het is al veel erger geweest. Trust the process!

Voor de rest peerde ik nog even serieus door om mijn projectidee af te krijgen zodat ik het ‘s avonds kon rondsturen voor feedback. Dat is goed gelukt gelukkig!

‘s Avonds was het dan tijd voor de première van Spider Man: No Way Home in Euroscoop in Genk. Oh boy, wat een film… Serieus genoten die avond! Ik kijk al hard uit naar Dr. Strange in the Multiverse of Madness!

Donderdag kon ik nog eens multitasken met een heel aantal scripts uit te voeren terwijl ik m’n algemeen onderzoek kon afwerken. Doorheen de dag stroomde ook de feedback in van de collega’s waardoor ik tegen de late namiddag de laatste punten en komma’s kon afwerken.

Dat deed ik trouwens vanuit de zetel, want met koffie te halen zag ik hoe zalig het licht naar binnen scheen… Ik waande me stiekem op vakantie in eigen huis!

‘s Avonds om 19u stuurde ik het in! Heel benieuwd wat daar nog gaat uitkomen. Het is het eerste idee wat ik nu eens uit eigen initiatief ben opgestart. Die eerste keren zijn altijd extra spannend, maar ik kijk al uit naar hoe het ontvangen wordt! Als dat positief is, mogen we een heel projectvoorstel uitschrijven tegen maart en hopen dat we er geld voor krijgen!

Om 21u was het trouwens nog voetbal in Genk! Gelukkig had ik vrijdag verlof dus vond ik het niet zo erg om tegen middernacht nog terug te keren. En achteraf gezien, blij dat ik geweest ben! Na zovele verliesmatchen konden we eindelijk nog eens winnen. 4-2 tegen Charleroi, heel mooi want dat zijn ook niet de makkelijkste wedstrijden!

Zonder bier helaas, want alle kraampjes zijn dicht nu met de coronamaatregelen. Jammer!

Omdat ik zo laat terug was, was opstaan vrijdag toch maar een probleem. Ik hoorde Ellen nog vertrekken naar haar werk, maar viel daarna weer in slaap… Helemaal tot de middag! 2 weken terug was het ook al van dat, ‘t is echt tijd voor vakantie merk ik.

Gezien ik vrij was maakte ik tijd voor heel wat andere dingen. Zo zocht ik mij een nieuwe kapper hier in de buurt en kwam ik bij een barbier uit. Suuupertoffe zaak met supertoffe mensen. Ze hebben daar zelfs hondjes rondlopen! Een Franse bulldog en nog een ander (die er toevallig niet was die dag, bummer).

Het was trouwens ook een heel spraakzame kerel. Ik ben dat niet echt gewoon, en val na tien of vijftien minuten eigenlijk stil met babbelinspiratie. Die kerel had daar dus geen problemen mee en vertelde het ene verhaal na het andere over z’n vakantie in Australië. Tof wel, maar eigenlijk ook niet want ik was nog moe (en ik kwam dus nog meer moe aan thuis)!

Ik viel dus al snel uit luiigheid terug in de zetel en gamede nog wat. ‘s Avonds haalde ik nog snel fritten uit van de frituur (waar het ook weer veel te druk was). ‘t Is ook zo’n frituur waar ge niet met meer dan 3 man kunt wachten binnen, met als gevolg dat ze u ofwel trackers meegeven om buiten te wachten, ofwel koppige mensen hebben die niet buiten willen wachten en dus anderen (buiten wachtenden) de kans ontnemen om hun bestelling door te geven. Om maar te zeggen dat ik de enige was die “ja” zei voor het trackertje.

Zaterdag was het ook weer feest. We stonden op rond half 9 om om 10u in Hasselt te kunnen zijn voor kerstinkopen! Ja hoor, het weekend voor kerstmis staat bibi nog in winkels. Gelukkig waren we snel klaar, want toen we weer vertrokken was het toch echt abnormaal druk aan het worden.

We leerden wel nog een leuke winkel kennen in Bree (“Yess”) waar ze echt véél te leuke dingen hebben. En ook in Genk een nieuwe spellen/Pokémon winkel! De mand vol, de portemonnee weer wat leger en hop we waren weer gesettled voor de dag.

Maar ik was echt wel blij met m’n nieuwe figuurtjes 🥳.

‘s Avonds keken we dan nog naar Dancing with the Stars. Op zich heb ik niet veel met dansen, maar door het zo te kijken begrijp ik het wel meer en kan ik het ook beter appreciëren. Hoewel ik eigenlijk gewoon kijk voor Nina Derwael. Nie normaal hoe die zich in al die bochten kan wringen. Echt een topper!

Ahja en we haalden ons ook nog dit leuk hertje voor buiten! Dan kunnen we eindelijk meedoen met iedereen die verlichting buiten hangt… Volgend jaar nog meer lichtjes!

Zondag ging ik dan voor het eerst naar de bakker in de buurt. Het was nog eens fijn om bij een bakker te komen waar ze alles nog hebben rond 9u, want in Hasselt was dat nooit waar! Ik kocht er nog een taart bij omdat we nog bezoek krijgen van een vriendin van Ellen.

Voor de rest staken we de handen nog uit de mouwen en hingen we nog wat lampen aan’t plafond, hing ik de gordijnhouders aan de muur en plaatsten we nog wat decoratieprulletjes. Daarna weer lui in de zetel, schrijvend aan dit weekoverzichtje.

Zo dadelijk kan ik ook weer naar Hasselt omdat ik bericht kreeg van QVAX voor m’n boosterprik woohoo! Daarna kan ik meteen door naar Genk voor de match van KRC Genk tegen Antwerp! Hopelijk op hetzelfde elan van donderdag…


Phew, ik besef eigenlijk nu pas hoe druk het toch is geweest! Ik voel het nog wel, dus het zal nog even pittig worden volgende week. Al is het dus de laatste week, zijn de belangrijkste dingen toch al gepasseerd en kan ik toch rustig toeleven naar het kerstverlof. Eindelijk, ik kijk er naar uit!

Enkele leuke, random momentjes

Onze kippen die ineens beginnen vliegen als ik ze eten geef. Doe rustig eh ow. Ik geef ze al zoveel eten!

Een beter kerstcadeau vinden dan hetgeen ge eigenlijk al had voor iemand. ‘t Is dat ik met dat eerste nu iemand anders blij kan maken hé!

Felicitaties voor dat radio-interview dinsdag. Ik was er toch echt van aangedaan toen.

Het logo van KRC-Genk in de kerstboom hangen want da’s veel beter dan een ster aan de top!

Uiteindelijk dan toch kippenworst met puree krijgen op zondag na 3 weken zagen! Oh boy, het was het wachten waard!

Chocomelkske met pannenkoeken (met Kinder chocolade) op Winterland in Hasselt. Het was ook wat vroeg voor jenevers he (maar niet te vroeg voor Baileys in de chocomelk)!

De gashaard uittesten. Dat mocht pas een week na plaatsing! En ok, ik was sceptisch met de aankoop maar met de gashaard aan is het toch echt 10 keer gezelliger hoor.

Aanrader van de week

Yess! Nee echt, die winkel hé. Yess!

Da’s echt een fijne winkel, ge komt daar denk ik nooit met lege handen naar buiten. Beter dan de prullenwinkels die ge al kent! Misschien ideaal ook voor als ge nog kerstcadeau’s zoekt en ge nog helemaal geen idee hebt wat te kopen.

10 reacties op “Weekoverzicht W50

  1. Gaaf dat je gevraagd werd voor de radio! Ik heb dat ook een keer mogen doen, dus ik snap je zenuwen helemaal. Ik was ook mega nerveus, maar het ging wel goed en ik vond het vooral erg leuk dat ik lekker in mijn badjas zat tijdens het interview en niemand dat zag/wist haha.

  2. Ge kunt ook zelf kippenworst met puree maken natuurlijk 😉 😉 😉 Hihi.
    Ik zou zoveel stress hebben om op de radio te komen dat ik waarschijnlijk niet zou durven opnemen. Toch maar weer iets dat van uwe bucketlist af kan (als dat er op stond :p).
    Jullie huis ziet er super gezellig uit trouwens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.