Weekoverzicht W49

Deh!

Ge zult het misschien merken aan de toon waarmee ik schrijf, maar ik schrijf nu net nadat Genk opnieuw verloren heeft. ZUCHT, ik word er alleen maar mottiger van.

Ma soit, het was toch weer een vermoeiende week hoor. Ik voel dat ontspanning te weinig in m’n agenda is gekomen. Hard gewerkt de hele week, al kunnen we nu eindelijk zeggen dat de verbouwingswerken achter de rug zijn! Op dat kleine vervelend dingetje na dan…

Anyway, here goes!

Maandag had ik veel kunnen multitasken op het werk, dat is altijd fijn. Ik voerde een heel aantal scripts uit die wel even nodig hadden om te lopen, waardoor ik in de tussentijd me kon bezighouden met m’n projectvoorstel. Daar had ik in de namiddag ook nog een meeting over die supergoed is meegevallen. Een enthousiast ontvangst was het!

‘s Avonds hadden we dan weer een afspraak bij de gemeente voor de adreswijziging op onze identiteitskaarten. Spannend toch wel, u zo voor het eerst in het centrum begeven en geen idee hebben waar ge moet zijn! We liepen een paar keren verkeerd, vonden het nog wel en waren uiteindelijk op nog geen 5 minuten geholpen. Top!

Bij thuiskomst kwam m’n kameraad nog even langs voor elektriciteit verder af te werken voor de plaatsing van de gashaard donderdag. Vlotjes gegaan, dus konden we de dag afsluiten met de Planckaerts!

Dinsdag was de werkdag zowat van het zelfde. Daar heb ik weinig spannends over te vertellen.

‘s Avonds kroop ik nog eens in m’n loopschoenen voor een nieuwe looproute uit te proberen. Allemaal goed en wel, tot ik in een donker onverhard straatje belandde! Bijna mijn enkel een paar keer omgeslagen, waarschijnlijk in paardenkak getrapt (‘t is dus landelijker hier dan hartje Hasselt), maar zonder kleerscheuren thuisgeraakt! Bleek dat ik ook weer een paar kilometer onder de 5min/km kon lopen, top!

Woensdag kwamen ze dan de gasleiding leggen voor de plaatsing van de gashaard donderdag. Ik was eerst wat bang voor het lawaai want ze zouden ‘s morgens al komen. Gelukkig hadden ze wat vertraging en konden ze in de namiddag pas komen. Dat paste toch al beter in m’n planning!

In de middag moest ik nog even op en af naar Hasselt voor kaarten op te halen, en was ik goed op tijd terug voor de plaatsers. Bijna tegelijk kwamen de papa en de nonkel nog af voor het puin van de oude open haard verder weg te halen! Beetje lawaai gehad, maar ik kon me toch nog vlot concentreren.

‘s Avonds herinner ik me vooral nog de langere werkuurtjes en het lange koken.

Ik was al vergeten wat we hadden gekookt, maar toen dacht ik aan het weekmenu dat Ellen nu elke week voor mij uitschrijft. Het was dus een vispannetje met puree!

Donderdag had ik een echte rotdag eigenlijk. Ze kwamen de gashaard plaatsen, maar ik had toch veel moeite met alle lawaai. Gelukkig had ik verlof genomen! Ik ging ook af en toe eens kijken om te zien hoe ze precies te werk gingen en hoe alle bevestigingen aan de muur zitten (ge weet maar nooit als het terug afgebroken moet worden!). Het waren trouwens suuupervriendelijke mensen, dat hebt ge altijd met die van Noord-Limburg!

‘s Avonds was ik eigenlijk doodmoe, maar konden we best nog even alles afplakken om vrijdag vroeg te kunnen beginnen met verven. Na het afplakken vertrok ik naar KRC Genk voor de laatste groepsmatch in de Europa League, waar ik -ik denk- de slechtste 45 minuten ooit heb moeten aanschouwen. Verschrikkelijk slecht waren we, triestig. De 2de helft was beter maar guess what? We liggen uit de Europa League, en worden zelfs niet opgevangen in de Conference League. Fantastisch, met een rot en gebroken hart keerde ik terug naar huis.

Op de terugweg heb ik me wel nog gigantisch verschoten. 10 everzwijnen ineens op de weg! 5 kleintjes en 5 grote papa’s en mama’s. Ze liepen gelukkig nog wat langs de kant, dus kon ik me met een omweg snel uit de voeten maken. Stiekem blijft het nog wel een beetje m’n schrik, zo langs die bossen rijden… Ik heb geen zin in een wild everzwijn die de weg op komt gecrosst.

Vrijdag waren we dan weer vroeg uit de veren (lees: 7 uur) om de schouw en al te verven. Ook de muren in de living konden geverfd worden, dus we hadden zeker werk genoeg. Hier en daar ook nog wat bijgeplamuurd omdat ge toch echt geen oneffenheden wilt hebben op uw schouw als ge daar elke avond naar zit te kijken.

Samen met Ellen haalde ik na de werken ook nog de vloer op bij Floorhouse. We huurden daar ook (gratis) een bestelwagen voor vervoer, helemaal top! Ik moest wel 5 minuten zoeken waar de f*cking handrem zat toen ik moest vertrekken daar. Zo’n bestelwagen is toch wat anders hoor dan mijne (shtijle) Nissan Pulsar 😎.

‘s Avonds trakteerden we onszelf op frietjes. Daarna.., uitgeteld in de zetel gevallen.

Maar uitgeteld of niet, zaterdag was het weer van dat. De wekker ging weer af om 7u om nog snel de zolder te schuren en vroeg genoeg te kunnen beginnen met de vloer te leggen in de living. De schoonouders waren er ook al vroeg bij om te komen helpen. Hard gewerkt, echt f*cking hard doorgepeerd maar het is ons gelukt hoor! De vloer is gelegd, de meubels staan op hun plaats, de living is af!

Op één onnozeligheid na. Met de vloer kwamen we dus 2 dozen met latten tekort. Met de opmetingen hebben we de stomme meetfout gemaakt om tot de oude open haard te meten in plaats van tot aan de muur. Ik reed meteen terug naar Floorhouse toen we het hadden opgemerkt, waar we te horen kregen dat we nog 2 à 3 weken moeten wachten eer onze nieuwe bestelling binnen is. Bummer. Gelukkig levert het niet al te veel problemen op, het is maar een anderhalve rij die we nog moeten opvullen waar we zeker niet teveel van gaan merken de eerste weken.

En ahja, Ellen zette de kerstboom! Ik denk dat het de eerste keer is dat ik daar niet mee geholpen heb… Ik had helaas zelf m’n handen vol.

Zondag hadden we een rustdag in gedachten, maar daar is uiteindelijk weinig van in huis gekomen. ‘s Morgens reed ik nog op en af naar winkels om kabels te fixen voor alle TV-aansluitingen in de living. Ik installeerde ook nog een led-stripje boven de valse wand achter de TV voor leuke sfeerverlichting, maar daar heb ik toch echt mee zitten sukkelen. Kabels kwamen net tekort, dan valt alles weer naar achteren, die valse wand waar niks fatsoenlijk aan plakt… Ma soit, na veel gevloek is het toch goedgekomen!

In de namiddag hadden we met de familie afgesproken bij de bompa voor naampjes te trekken voor Kerstmis. We doen dat in bijna alle families, dus ik ga me nog serieus moeten bezighouden met cadeautjes verzamelen. Want denk maar niet dat ik daar al tijd voor heb gemaakt, haha!

‘s Avonds, mja.., verloor Genk dus weer. Maar op mijne TV wel in stijl verloren met het coole sfeerlicht daar vanboven!

Dat was het dus, de werken zijn ten einde! Op dat kleinigheidje van de vloer na toch zitten we nu volledig en comfortabel in onze living. Hier en daar moeten er wel nog prullekes gebeuren met bv. lampen hangen, maar dat doe ik door de week wel eens.

Nu kunnen de spiertjes eens wat rusten, en kan ik terug verder met alles op een rijtje te krijgen. Want ik heb het toch nog wat lastig af en toe. Die race met de verbouwingen doen me niet zo goed, ik heb daar ‘s avonds af en toe ook mentale weerslag van gekregen.

Enkele leuke, random momentjes

Projectidee onderbouwen met feiten en cijfers. ‘t Is dus echt aan het gebeuren hé!

De vloer leggen. Da’s dus echt plezant hé, clickidy-click en ju! Om nog maar te zwijgen over hoe ge de living tot leven ziet komen in het proces 🥰.

In de gazet staan met een opiniestuk!

Ellen haar blij kopke bij het demonstreren van de gashaard (want héél eerlijk, voor mij moest die gashaard er niet echt komen. Het is voor haar dat ik het doe (want dat kost meer dan genoeg hoor))!

M’n dartbord hangen in de zolder.

Lachen met die dude langs mij in de tribune van Genk. Da’s dus zo ene die zich voor het minste opjaagt in de voetbal. Alé, ik ben ook een felle hoor, maar ‘t is soms wel een amusant om te zien hoe een ander vuurrood kan worden in zijn gezicht!

Weer kunnen eten aan de grote eettafel.

Het plaatsen van het karretje waarvoor ik helemaal tot Kortrijk ben gereden. Bij de aankoop was het gewoon ja-knikken, nu is het de juiste keuze geweest!

Aanrader van de week

Alcoholvrije rum van de Albert Heijn! Wij hebben hier de Dark Rum versie (Lyre’s Dark Cane Spirit) uitgeprobeerd en ik vind het echt lekker! Het is natuurlijk helemaal niet zo lekker als een goeie rum met alcohol in, maar het is zéker een leuk alternatief voor de bobs et bobettes met Kerst of Nieuwjaar! Zeker het overwegen waard!

8 reacties op “Weekoverzicht W49

  1. Heel mooi de haard in de woonkamer, ziet er super gezellig uit! Goede smaak heeft Ellen 😉 Fijn dat het klussen aan de woonkamer er in ieder op zit. Hebben jullie de tijd om de laatste dingetjes rustig aan te maken?

    1. Ja Ellen weet goed wat er moet gebeuren hoor 😁. En yes! Op’t gemakje nu, op zich is er niets dringends meer… ‘s Avonds af en toe eens iets aanpakken, op m’n vrije dagen en dan binnenkort in mijn kerstvakantie kan ik ook nog wel wat dingen doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.