Weekoverzicht W48

Deh!

‘t Is effe geleden! Maar de goesting om terug weekoverzichtjes te schrijven is terug. Ik heb een lange pauze genomen omdat ik er nood aan had, ik kom uit een zware periode. Stap voor stap bekijk ik waar ik ruimte kan vinden voor wat dingetjes terug op te pakken. Het bijlezen van blogs laat ik zo bv. nog even links liggen tot ik het wat meer figured out heb hierboven. Alles op zijn tijd op dat vlak. Niks moet, alles mag!

Anyway.. Here goes!

Maandag vond ik het best uitdagend op het werk. Ik ben een nieuw projectvoorstel aan het ondernemen, en dat “verdedigen” in een meeting (eigenlijk was het een gewone brainstorm) vond ik pittig omdat ik écht wel weet wat ik wil en wat er zeker moet inzitten. Gelukkig is dat goed gegaan met collega’s die fijn en constructief meedenken… Ik moest er wel even over kunnen schrijven.

Klein inhaalmanoevre: we zijn dus volledig verhuisd (verhuisblog) en leven nu even in een semi-werf (al zitten we comfortabel hoor). ‘s Avonds had ik nog energie over en verfde ik dus onze bovenhal. Ik heb me daar best in opgejaagd want het waren veel vervelende hoekjes waar ik met de verfbostel moest geraken.. Oeps!

Over dinsdag valt er dan weer weinig te zeggen. We hadden wel nog ergens een (online) presentatie opstaan van één van m’n projecten dat best oké is meegevallen. Los van de pittige feedback toch, maar da’s waar we het voor doen.

‘s Avonds werkte ik nog wat hoeken bij met verf omdat er nogal veel kapot ging met afdektape er terug af te halen. Gelukkig viel de schade mee en moet ge er toch al serieus naar zoeken om het te zien. Details dus waar ik me verder geen zorgen om maak!

Woensdagochtend had ik een halfuur voor een statusmeeting van een project door dat m’n uitleg die ik daar wou doen half fout was. Ik had nl. een aantal dingen fout begrepen tijdens m’n onderzoek, waardoor ik m’n uitleg nog snel effe anders moest inkleden. Lekker spannend op zo’n woensdagochtend ma soit, veel gevolgen had het uiteraard niet.

Namiddag had ik een nieuwe sessie bij m’n psycholoog. Eentje dat nog eens draaglijk was voor de verandering, want de voorbije keren waren ze toch maar pittig. Deze keer viel het dus wel mee gelukkig, al blijf ik nog met een paar vragen achter. Het is weer even een kwestie van opmerkzaam te zijn in de volgende weken.

‘s Avonds deed ik nog wat afplakwerk om donderdag/vrijdag te kunnen verven. Terwijl kwam ook nog een kameraad langs voor elektriciteitswerken, dus we waren weer helemaal in werkmodus. We maakten het wel niet te laat, want rond half 9 vloog ik terug in de zetel voor de bekermatch van Genk tegen Brugge. Helaas had het niet mogen zijn. Na penalties waren we uitgeschakeld, we hebben het aan onszelf te danken… Ik was er best mottig van.

Donderdag begon de dag wat chaotisch door een mail van woensdagavond die toch even binnenkwam. Ik schreef een uur (!) lang aan een mail met feedback. Pittig was dat, omdat dat ook niet gepaard ging zonder zorgen om (natuurlijk) goed en bekwaam over te komen (het trauma-gedoe is me serieus aan’t overnemen tegenwoordig).

‘s Middags was er nog even een teammeeting en in de namiddag deed ik nog een statusvergadering van een aflopend project. Daarna kreeg ik een zware vermoeidheidsklop. Ik verplaatste me met de laptop naar de zetel om van daaruit verder te werken.

Normaal zou ik ‘s avonds nog geverfd hebben, maar daar had ik de energie niet meer voor. Vrijdag was het toch weer een verlofdag, tijd genoeg om dat een dag uit te stellen! Ik koos om terug in blogmodus te schieten (met bv. dit weekoverzicht!) en een beetje te genieten van het einde van de werkweek.

Vrijdag werd ik ‘s morgens nog mee wakker met Ellen, maar voelde ik dat m’n pijp volledig uit was. Ik bleef dus liggen en ben uiteindelijk opnieuw in een diepe slaap gevallen. Tot kwart voor 12, oeps! Zo werd het toch iets spannender met alle geplande verfwerken…

We zouden nl. het plafond van de living doen. Op 4-5 uurtjes kreeg ik op mezelf een laag erop gezet, maar daarna was ik echt doodmoe. Ellen kwam net thuis en begon aan de 2de laag terwijl ik nog even op en af reed naar doe-het-zelfzaken voor extra materiaal. Eens thuis hielp ik de 2de laag er nog mee opzetten. Maar daarna was het toch goed geweest, die laag in de hal kon wachten tot zaterdag.

Gezien zaterdag de schoonouders kwamen helpen behangen, deden we ‘s morgensvroeg nog snel een derde laag verf op het plafond (dat moest, want de gyproc absorbeerde toch best veel kleur). Behangen ging voor de rest vlot vooruit en die hal hebben we ook nog afgekregen!

Daarna deden we nog wat prullenwerk met lampen & gordijnen te hangen en de hal in te kleden. Done for today! Om 7u crashten we in onze zetel.

Zondag, vandaag dus, is het een luilekker dagje. Ik speelde Pokémon Brilliant Diamond nog even, schrijf deze blog dus en gaan waarschijnlijk een paar afleveringen van La Casa De Papel kijken. ‘s Avonds speelt Genk nog in Mechelen, hopelijk wordt dat een leuke weekafsluiter!

Al kan het vandaag met dit stukje knobbelkesvlaai toch echt niet meer misgaan, toch?

Feels good to write again! Nu de rust stilaan wederkeert kan ik terug wat meer schrijven. De werken zullen wel nog even pittig blijven, want ze komen nog een gasleiding trekken voor de gashaard die ook deze week nog geplaatst wordt! Als alles geplaatst is kan het verven weer beginnen in de living en wie weet zijn we de vloer ook al aan’t leggen, woohoo!

Enkele leuke, random momentjes

Een nieuw opiniestuk zien goedgekeurd worden voor publicatie.

M’n kameraad die door de week nog tot half 9 ‘s avonds is komen helpen in’t huis.

Een mail krijgen van m’n oud-promotor van m’n doctoraat met de vraag of ik geïnteresseerd was in een vacature.

Voor het eerst aan m’n bureau in’t huis een blog schrijven.

Supervriendelijke mensen in de frituur. Af en toe eens wat humor in zo’n dagdagelijkse activiteit, soms is er niets zaligers!

Vrijdagavond het verven afsluiten op Can’t Keep Me Down van Murdock.

Een zak vol pokémon-figuurkes vinden en de kast er verder mee aanvullen 😍.

De vooruitgang zien in de living.

Aanrader van de week

And I promise you, something great will come of it (die laatste behoud ik).

19 reacties op “Weekoverzicht W48

  1. Klussen aan een nieuw huis vind ik altijd zo dubbel. Het klussen zelf kan soms zo ultra vermoeiend zijn, maar tegelijkertijd is het ook weer fijn want dat betekent dat je steeds dichterbij wonen in je nieuwe gave huis komt! Hard aan het werken jullie, volgens mij wordt het heel mooi 😀

  2. Wat is dat, knobbelkesvlaai? Ziet er lekker uit maar het klinkt totaal niet smakelijk, haha :p
    Intens wel zo dat verhuizen / verven en tegelijk werken. Zal wel fijn zijn als alles gedaan is.

  3. Ik snap dat je het een pittige week vond – ik krijg al stress van het lezen van de combinatie van werken en dan iedere avond nog verven en klussen. Hopelijk wordt het beter wanneer het huis meer af is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.