We zijn verhuisd (en aan het verbouwen)!

DEH!

We zijn verhuisd! Alé, eigenlijk zijn we al bijna twee weken geleden verhuisd naar een leuke vrijstaande woning in Zonhoven. ‘t Is dat ik nu pas beslist heb om er iets over te schrijven. Normaal zou ik nu ook aan het verven zijn, maar ik ben echt doodmoe van de werkweek en alle werken die ik ‘s avonds na het werk nog heb ondernomen. Tijd dus voor blogontspanning!

Want ja, er zijn dus nog heel wat werken! In principe was het instapklaar, maar als ge dan toch iets wilt veranderen kunt ge best ook alles in één keer doen. En dan zeg ik ook duidelijk alles in één keer. Het is een huis van rond de jaren ’70 dus het is op veel vlakken verouderd of niet mee met zijn tijd. Ik wil liever niet iets laten liggen tot een later moment want eens ge tegoei in uw zetel zit, komt ge er niet meer uit!

En ja ik weet, dit is een blog, bloggers bloggen over fantastische interieurtips maar haha guess-what ik ben een man en ik doe u een verslag over stoere verbouwingswerken met leuke plafondfoto’s!

Hier moesten we niets doen

De badkamer, de garage, het achterkamertje in de garage (epoxy kamer van Ellen) en de tuin! Die zijn allemaal zo goed als in orde. De tuin wil ik misschien ooit wel eens opnieuw inzaaien (lees: in de zomer) want nu hebben we alleen maar mos.

We hebben ook twee kippen! Tik en Tok. In de eerste week dat we in het huis zaten hadden we 3 eieren op 2 dagen, nu heb ik 1 ei gerapen in 4 dagen. Ik denk dat ze nog moeten wennen aan ons.

De rest zijn we dus aan het verbouwen / hebben we verbouwd. Dat zijn dus de keuken, de living, master bedroom, de bureau, de 2de slaapkamer (tijdelijk ingericht als living) en de fantastische zolder/speelkamer. Ahja en ok, de 3de/4de slaapkamer, daar moest ook niets gebeuren (vergeef me de verwarring, m’n hoofd staat overal en nergens met al die werken!).

De keuken

De keuken als in de kasten & elektro-apparaten waren allemaal in orde. We hebben enkel het eethoekje opnieuw aangepakt met een verflaag en behang. Misschien wel de minst ingrijpende werken van heel het huis! Deze is dus helemaal af nu.

Tadah! Dat behang (GAMMA) heeft Ellen uitgekozen. Ik was enorm sceptisch in het begin, maar uiteindelijk ben ik héél erg tevreden dat dit onze keuken zo mooi opfleurt!

De living

Dit zal nog even de grootste werf zijn. Er stond eerst een grote open haard (nog zo’n oude zonder deurtjes of iets) die we hebben uitgebroken. Deze zal plaatsmaken voor een gashaard! Voor de rest hebben we ook houten latjes uit het plafond gebroken en een gyproc plafond laten plaatsen door iemand in de familie van Ellen. 1000 keer beter zo, het maakt de kamer al meteen een pak ruimer!

Ahja, en er hang nog een gigantische houten balk tegen het plafond waarbij we eerst dachten dat het een steunbalk was, maar uiteindelijk gewoon een holle houten balk bleef ter decoratie. M.a.w., de vorige eigenaars zagen héél erg graag hout!

Zolang de gashaard nog niet geplaatst is laten we de living verder voor wat het is. Alle kasten staan nog tijdelijk in de garage gezien er nog veel geschuurd, behangen en geverfd zal worden eens alles geplaatst is. Na plaatsing leggen we trouwens ook nog een PVC-vloer!

Master bedroom

Deze hadden we als eerste aangepakt door de strakke timing in de verhuisweek. We konden nl. op een woensdag beginnen werken in het huis terwijl de verhuiswagen vrijdag alles al meenam! Superspannend dus, want die zaterdag wouden we al blijven slapen in ons huis.

Eerst dachten we al het behang te verwijderen, maar dat bleek gewoon onmogelijk op die korte tijd gezien het echt veel te vast aan de muren hing. Op zich zag het er nog netjes uit dus konden we gewoon een verflaag eroverheen zetten. De muur achter het bed hebben we behangen met een soort jungle-print (GAMMA). Perfect! De donderdag erna waren we een hele dag zoet met het in elkaar draaien van een IKEA PAX-kast die een muur van 4 meter helemaal bedekt, maar alles is gelukkig op tijd in orde gekomen!

Tadaaaah!

Bureau

Ha, de bureau, ook fantastisch. Deze had ook houten latjes in het plafond zitten. Na het verwijderen van de houten latjes kwamen we deze fantastische verrassing tegen: behang met een houten-latjes print! Verschrikkelijk, want die kwam er natuurlijk ook nog een vies moeilijk vanaf.

Ik vond enkel deze wazige foto nog van dat plafondbehang. Can you f*cking imagine?! Want JA, de latjes zijn in deze foto ER AL UITGEHAALD!!

Mede door de korte tijdspanne (want thuiswerk werd verplicht in de week erna) hebben we hier ook gekozen om de plafond te schuren en 3 verflagen te geven! De muren hebben we behangen met vliesbehang om er vervolgens ook nog 2 verflagen op te doen. Daar is nog een vriendin voor komen helpen, supertof!

Een week later maakte ik het nog helemaal af door één muur te verven met een accentkleur en een grote IKEA KALLAX-kast ertegen te zetten. Om het dan natuurlijk ook in te kleden met héél mijn Pokémon verzameling. Enorm trots op al het werk in de bureau!

Op zich is de bureau dus ook volledig af, al wil ik op langere termijn mijn kleine IKEA-bureau die ik meenam uit het appartement nog vervangen door een op maat-gemaakte L-vormige bureau. Maar da’s nu niet prioritair.

2de slaapkamer

Zolang er nog geen mini Robins of Ellens zijn laten we deze kamer onaangetast. Wél hebben we de 2de slaapkamer ingericht als tijdelijke living, zolang de grote living nog niet af is! ‘t Is wat klein, but it does the job. Als ge ook altijd aan’t werk zijt ‘s avonds in het huis is er ook niet veel tijd om in de zetel te hangen 😉.

Het was dus perfect in orde om o.a. de geweldig interessante relatie van Bert & Delphine uit Temptation Island te aanschouwen.

Hallen boven en onder

Yes, ook die ruimtes hebben we hard aangepakt! Want ook daar waren er overal houten latjes te vinden tegen het plafond. Die haalden we eruit, we verwijderden het behang (alleen in deze ruimtes kwam het makkelijk eraf) en verfden alles wit. We moesten nog wel een stukje plafond bedekken met gyproc gezien er ineens beton zichtbaar was. Maar gelukkig is het hoogteverschil mooi weggewerkt door een houten decoratiebalk die we in deze ruimte dus wél hebben laten hangen.

De muren in de hal onder moeten nog geverfd worden, plafonds zijn gelukkig al gedaan!

De zolder/speelkamer

Saving the best for last ❤. Want deze ruimte was écht wel de reden waarom we het huis wilden kopen. De zolderkamer straalt alleen maar gezelligheid uit en maakt het huis echt ons thuis.

Hier ga ik mijn dartbord kwijt kunnen en zullen we te vinden zijn met een boek of met m’n TCG-verzameling (ik dan toch!). TCG-wedstrijdjes zullen ook uitsluitend hier gespeeld worden, ik zie het al helemaal voor mij! Op termijn komt er misschien ook een TV, maar voorlopig heb ik daar nog geen nood aan met al mijn andere hobbies.

Voorlopig gaan we hier enkel wat muren verven en laten we alle houten latjes nog zitten. Op termijn willen we nl. de isolatie vervangen/verbeteren, dus is het wat zot om daar nu al zotte dingen uit te halen.

Dit is slechts een deel van de kamer maar wel het mooiste deel. Dat lelijke behang is er intussen vanaf en zal plaatsmaken voor een wit geverfde muur!

Elektriciteit

Voor de gashaard moesten we trouwens een extra stopcontact plaatsen. Met het bezoek van een kameraad (die dus elektricien is op zelfstandige basis) hebben we daarbij ook nog heel wat andere ideeën gehad om elektriciteit te verbeteren (wat niet nodig was gezien de keuring volledig in orde is). Er zijn zo nog véél stopcontacten bijgekomen in de living, hallen, slaapkamers en de bureau en hebben we zelfs nog netwerkaansluitingen voorzien op de bureau!

Maar die jongen, die heeft me dus echt mooi verdergeholpen. Gratis reclame heeft die dus wel verdiend: ALOR elektriciteitswerken everybody! Ge mocht er zeker van zijn dat uw elektriciteit in orde is als ’em is langsgeweest!


MAAR WE ZIJN DUS VERHUISD!!! Oh god, het is echt héérlijk hier. Van dag 1 merk ik al hoe dit huis me die broodnodige rust bezorgd. Ik zit nu ook in m’n 2de week van thuiswerken, en ik ben het concept van thuiswerken al helemaal anders aan het beleven. Een wereld van verschil is het om een aparte bureau te hebben en zorgeloos uw eigen ding te kunnen doen.

Dankbaarheid aan onszelf en aan iedereen ook die al is komen helpen, want het is echt een in- en uitloop geweest van familie en vrienden. Onwaarschijnlijk is het, zonder iedereen stonden we nooit waar we nu staan. Die eerste week hebben we echt vies hard moeten doorperen, gezien we uiteindelijk ook 4 dagen werk op 2 dagen moesten verrichten door extra vertragingen van de vorige eigenaars. Eind goed al goed gelukkig, we zijn goed gesettled!

Ik heb altijd gehoopt op dat cliché van hier een nieuwe start te kunnen nemen. Maar dat is dus écht aan het gebeuren nu. Het zal nog even hard werken zijn ook, maar zelfs dát is genieten geblazen!

14 reacties op “We zijn verhuisd (en aan het verbouwen)!

 1. Waw… Als gij een logje schrijft is’t ook wel ééntje om U tegen te zeggen 😉
  Ik ben enorm blij voor jou en je vrouw dat je in je nieuwe huis zit, die nieuwe start zal je zéker goed doen.

  Goh, zo stikjaloers op je pokéballs 🙂
  Knap zeg 🙂

  Ik zou ook zo’n kast moeten hebben, om al mijn beeldjes van games in te zetten, nu blijft dat in dozen zitten om te vermijden dat ik straks hemel en aarde moet verzetten om ze af te stoffen…

  Wat een geluk zeg om zo’n broer te hebben die handige Harry is 😉

 2. Ziet er al top uit hoor. Tik en Tok, GEWELDIG vind ik het haha.
  Succes met het verder klussen en denk om jullie zelf ook he. Ik weet hoe intensief het kan zijn klussen en verbouwingen. Maar het wordt mooi! Ik kijk al uit naar alle foto’s en overige verhalen. Succes!

 3. Leuke update! Het zal beroepsmisvorming zijn, maar ik vind bij andere mensen binnenkijken echt leuk.
  Tik en Tok, zalige namen :-D.
  Het ontbijthoekje is supergezellig! Die pvc in de living zal ook direct een héél ander gevoel geven.
  Behang met een houtenlatjesprint? Say what?! Sommige mensen hebben écht geen smaak…
  Doen jullie het behangen zelf? Ik durf daar precies niet aan beginnen. Voor één muur in Juliette haar kamer kocht ik al meer dan vier jaar geleden behang, maar ‘t is met een patroon en dat vind ik een beetje tricky.
  Geniet van jullie nieuwe (t)huis!

  1. Haha ja ‘t is ook leuk om te delen :p. En ja, de schoonouders doen dat! ‘t Is me wat spannend om er zelf aan te beginnen :p. Maar met YouTube filmkes moet dat anders goed te doen zijn hoor! Al snap ik de trickyness van patronen :p

   1. Mijn schoonvader belooft al 5 jaar om te komen helpen. Nog even geduld, misschien dit jaar nog! Ondertussen liggen er al twee rollen (keimooi!) behang voor de wc klaar en het zit helemaal in mijn hoofd maar ik kan het niet zelf.
    Bij ons is het nadeel ook wel dat de muren gepleisterd zijn (nieuwbouw) en dat er dus nog veel plamuur- en opschuurwerk aan te pas komt…

    1. Ah oei.. Ja ‘t is vooral een kwestie van eraan te beginnen :p Da’s de grootste drempel! Eens ge in die flow zit wilt ge alleen maar doorzetten 🙂 Maar idd, dan gaat het ff werken zijn. Plamuur en opschuurwerk is fysiek ook niet te onderschatten als ge’t allemaal zelf doet!

 4. Wat een mooi en tof huis, proficiat!
  Ik hoop mee dat het voor jou een nieuwe start kan brengen. Maar soms kan een andere ‘energie’ al veel doen. Wij zijn verhuisd (intussen al heel wat jaren geleden) van centrum Antwerpen naar een losstaand huis aan de rand van Sint-Niklaas, en zo’n verschil in mijn gemoedstoestand, veel rustiger omdat het hier gewoon ook zoveel rustiger is.
  Knap wat je al verbouwd en klaar hebt. Komt vast helemaal goed met wat tijd en energie. Maar als je aan je droomhuis werkt, voelt het vaak minder als moeten maar meer als willen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.