Een ode aan de bloggers(bijeenkomst)

Deh!

Haha ja, deh. ‘t Is echt gebeurd, die bloggersbijeenkomst! Eerlijk gezegd was ik in de aanloop bang dat het op een fiasco zou uitdraaien. Dat onze introvertheid het helemaal zou overnemen en we 3 uur lang alleen maar krekels hoorde krekelen (ofja, hoe noemt ge dat geluid?!). Maar nee, integendeel! Het was een gezellige babbel van 3 uur lang. Wat een toffe mensen. Ondanks dat ik de enige man (en de enige Limburger) was voelde ik me meteen thuis!

Nikita zei het ook al zo mooi in haar blog over de meet-up. “My kind of people”. Vanaf m’n eerste dag in de bloggerswereld was dat voor mij ook wel duidelijk. Online aan de praat raken met Irene en Tamara (zoals anderen ook al deden in hun posts over de bijeenkomst, op het einde de linkjes!) bevestigde al wat ik vermoedde: zalige, open mensen die alles bespreekbaar maken. Ik hou wel van die wereld. Het zit hier vol moedige mensen die zonder verpinken online zichzelf durven zijn. Mensen die de spreekwoordelijke middelvinger durven opsteken naar de wereld. En het mooiste: dat doen ze niét door zichzelf boven een andere te plaatsen of uit de hoogte te doen. Wél door zichzelf als goed genoeg te bestempelen. Tevreden te zijn, trots te zijn op zichzelf. Zoals ik de mens graag zie, dus meer van dit graag!

Hoe het tot stand kwam

Stiekem was ik in mei/juni al aan’t hopen dat we ooit met een hele groep zouden bijeenkomen. Ik zag hier en daar ook eens de vraag passeren om dat te doen. Ja, top dacht ik! Maar ik kom pas kijken, voelde me alles behalve in m’n recht om aan zoiets deel te nemen, laat staan organiseren. Want ja, hoor ik er eigenlijk ook wel bij zo, als man? Alé, voor alle duidelijkheid, dat was toen het gedacht. Nu is dat (overduidelijk) anders.

Op een gegeven moment vroeg ik zelf ook maar eens om een bloggersbijeenkomst te doen. Ik kreeg veel positieve reacties op die vraag, maar zag weer niemand het initiatief nemen! Dat deed me nadenken om het misschien toch maar eens zelf op poten te zetten. Ik voelde me nog steeds wat onzeker maar wou dat dus supergraag doen, dus vroeg ik de hulp van bloggerslegende Irene (ik beschouw haar blog een beetje als het walhalla van het persoonlijk bloggen, had zelfs schrik van haar in’t begin, haha). Gelukkig stemde ze ermee in, en konden we beginnen organiseren!

We lanceerden een formulier en verzamelden alle geïnteresseerden (in België). Daarna voerden we een ingewikkelde triangulatie-algoritme uit (lees: het oog heeft gezocht) om een centrale locatie te vinden en van daaruit dan op zoek te gaan naar een leuk zaaltje. Want ja, dat zou het moeten worden. Gewoon al taart etende leuk en gezellig babbelen met een tas koffie in de hand.

Zo werd het dus een zaaltje in Woest in Gent! Heel simpel, niet teveel tralala van decoratie ofzo. Een streepje muziek erbij and we’re good.

De dag zelf

Of het toevallig was dat ik m’n nieuwe auto had, net in die week van de bloggersbijeenkomst? Misschien! Nee, maar ik deed met veel plezier de lange afstand! Ik pikte snel Irene nog op aan het station van Gent, sukkelde als een echte chaosmens met m’n parkeerticket in de parkeergarage en miste nog een paar afslagen onderweg naar Woest. En ahja, to top things off, vergat ik alles wat ik mee had in de auto en merkte ik dat pas na tien minuten wandelen tot Woest! Stress alom dus, maar het zou sowieso nog plezant worden.

We babbelden, en babbelden, en babbelden. Over bloggen, over pinguïns, vaatwastabletten, werk, kindjes, planten, onszelf, en nog zoveel meer. Randomness ten top! We hadden met een paar man vrouw iets lekkers mee en maakten er een doodgewone gezellige namiddag van. Tot ik ergens wat vreesde voor teveel awkwardness, en dat heb opgelost met waarschijnlijk nog meer awkwardness door voor te stellen om iedereen eens zijn/haar blogverhaal te laten vertellen. Oeps!

Als echte volleerde bloggers maakten we nog een professionele groepsfoto (haha nee, rats vergeten door de gezelligheid) en bleven we met een paar mensen nog even plakken nadien. Een gezellige, diepere babbel volgde. Veel verbondenheid die dag, ik vind ze allemaal stuk voor stuk prachtige mensen!

Ok, we maakten dus wél een foto, maar dus enkel met diegene die zijn blijven plakken!
Links naar rechts: le me, Laurence, Nikita, Irene, Amber & Fieke!

Eigen beleving

Ik ga nog effe iets geks doen en mijn individuele indrukken beschrijven! Want ik ben een mens en ik hou van (open) mensen. Daarom wilde ik ook koste wat het kost die bijeenkomst organiseren, ik wou legit iedereen beter leren kennen. En dan hoort dit er gewoon bij! Ge zou kunnen zeggen stopt eens met slijmen jong, maar vanuit mijn beleving kan ik alleen maar zeggen dat dit alles 100% eerlijk en oprecht is!

Beginnen doe ik met Irene (tussenmarsenjupiter)! Ha, wat een fantastisch mens. Al snel wist ik dat we dezelfde chaos hoofden delen, en in die eerste aparte ontmoeting was dat ook al duidelijk, haha! We herkennen ook veel in elkaars verleden, en dat zorgt wel voor een speciale verbinding. Dankbaar dat ik haar heb leren kennen! (Maar echt waar, ik had eerst schrik van haar).

Aansluitend Lesley (euh, nee?)! Stiekem ook wel iemand waarvan ik eerst wat schrik had precies. She just looks so damn confident met haar website! Iemand met een goede smaak ook, zowel voor eten als voor humor. En die indrukken kreeg ik ook alleen maar IRL. Gevolg? Ik heb iets minder schrik, maar gezien we niet echt veel 1 op 1 gebabbeld hebben, toch nog een ienie mienie beetje schrik!

Now let’s talk about Nikita (hoogsensitieveheld)! Één van de mede warriors, zo mocht ge haar wel beschouwen. Haar blog leest wel eens als een intens gevecht, maar als ge dan die madame zich zo moedig ziet vertoeven tussen ons, dan doe ik m’n pet af! Als ik dan ook nog eens over haar beleving lees, dan voel ik alleen maar voldoening 🥰. Topper!

Ook Fieke (fiekefatjerietjes) laat ik hier niet aan ontsnappen! Ja, deze madame… Een fantastisch mens! Van haar kreeg ik na afloop een superleuk kaartje als bedankje voor de steun van de afgelopen tijd in haar burn-out herstel. Zegt dat nog niet genoeg? Alé, nee, dat zegt nog niets over haar bakkunsten! Getest en goedgekeurd!

En dan was er nog iemand bij die ik zelf nog niet kende: Laurence (Laupropos)! Eerder iemand met een commerciëlere insteek in haar blog. Maar daarom niet een minder leuk mens! Doe het toch maar eens, zo in een groep terecht komen van mensen waar ge zelfs de blogs nog niet van kende! Moedige madame (en ahja, ‘t is dat ze een schattig kind van 1j heeft, dan ben ik snel fan van een mens)!

Shirley (shirley.digital) dan! Duidelijk de Nederlandse achtergrond, maar van deze vrouw stond ik toch ook wel te kijken. Ze maakte er op geen enkel moment een probleem van om veel persoonlijkheid en eigen belevingen te vertellen. Mooi vond ik dat! En een toffe, grappige mens ook gewoon. Misschien hebben we allemaal meer Nederlanders nodig in ons leven.

Next we have Talitha (talithaheefteenblog)! Ha, ze is alles wat ge van haar zou verwachten. Los, blij, spontaan, grappig, een bron van leuke anekdotes. Ik vond het echt tof om haar erbij te hebben! ‘t Is dat ook zij getrouwd werd door het huisvandeMens, wat ook wel al meteen voor een leuke babbel zorgde. Een toffe West-Vlaming se!

And last but not least: Amber (ambersthings/happybeat)! 20 jaar begot! Alé, fysiek toch, want daar vanbinnen zit een wijze mens verborgen. Online hadden wij ook al veel leuke babbels gevoerd. ‘t Is jammer dat ze aan de overkant van de tafel zat, want ik denk dat we nog heel lang hadden gezeverd anders. Toffe, zalige maar ook moedige mens. Alles wat ge op Instagram ziet passeren is écht, moest ge daaraan twijfelen. En ik denk dat wij 2 nog lang niet uitgebabbeld zijn!


Het zal nu wel duidelijk zijn gok ik? Ik vond het fantastisch en ben écht blij dat we dit konden doen. Ik heb wel spijt dat ik al die dingen van hierboven niet recht in ieders gezicht heb gezegd. Ze zouden het allemaal verdienen. Mooie mensen… Maar sowieso, ik ben ervan overtuigd dat heel die bloggerswereld wemelt van de mooie mensen.

En dju, wat was het trouwens jammer dat Kelly (nosmalltalk), Tamara (meerdanmama), Ellen (helloboontje) en Flore (partnersincrime) er last minute niet bij konden zijn. Hen had ik ook nog graag ontmoet!! Maar eerlijk, ik zou iedereen wel willen ontmoeten. Wat mij betreft komt er dus sowieso een tweede editie. Eentje met de Nederlanders erbij, want daar zit het ook vol interessante mensen! Fingers crossed dat er dan ook een vent bij is, waar ik tegen kan stoefen over Paul Onuachu en mijne geflipte Nissan Pulsar (ook al deed ik dat stiekem al met deze groep).

Als er ten slotte nog iets is wat ik geleerd heb, is dat introvertheid en extravertheid hier heel mooi samengaan. Er waren een aantal bloggers die het spannend vonden om zo samen te komen met onbekenden. And I get it, dit is niet voor iedereen iets vanzelfsprekends. Maar ze dan toch zien komen ondanks die bezorgdheden.., dat geeft heel veel voldoening! Iedereen heeft ervan genoten, ook al kwam voor sommigen nog een sociale kater na afloop. Het doet me echt deugd om te zien wat mensen hiervoor over hadden, en hoe ze ervan genoten hebben! Toppers, stuk voor stuk!

Who’s in next time?!

33 reacties op “Een ode aan de bloggers(bijeenkomst)

 1. Echt super tof hoor die meeting, zo jammer dat het voor mij te ver was anders had ik graag aangesloten. Ziet er gezellig uit met allemaal mensen die ik ook al tijden volg online.

 2. Leuk om te lezen. En ik kan je interesse in andere mensen goed begrijpen. Ook ik ben altijd geinteresseerd in de persoon achter iets. (kunst, boek, sport etc.)
  Leuk blog overigens, heb het pas onlangs via een post van Fieke ontdekt.

 3. De volgende keer ben ik er gewoon bij!! Zo jammer dat ik het moest missen.
  En stond je op die parking van station Gent-Sint-Pieters? Ik ben eerlijk nog verdwaald geraakt in die parking daar, zo verwarrend!

  1. Het is daar inderdaad en erg verwarrende parking, die in eerste instantie destijds is aangelegd voor de ambtenaren en mensen van de VDAB die er boven werken. Voor wie niet van de regio is, is het enorm verwarrend…

 4. Jaaa ik was al op het verslag aan het wachten, wat heb je het leuk opgeschreven! Zo te lezen heeft iedereen het super naar z’n zin gehad 🙂 Jullie hebben het echt heel leuk geregeld zo met eten meenemen en gewoon gezellig kletsen. Precies goed volgens mij.
  Ook heel leuk om de stukjes over iedereen te lezen. Precies zoals ik me iedereen ook voorgesteld heb door hun blogs te lezen.
  Ik duim alvast dat er ooit nog een meet komt en ik er wel bij kan zijn!

 5. Héél mooi geschreven dit logje.
  Fijn te lezen dat het een leuke ervaring voor je was en nog leuker voor ander bloggers om die linkjes van de andere mensen hier te zetten. Kan ik meteen al een hoop andere blogjes uitpluizen 🙂

  Mooi geschreven, Robin 🙂 *duimpje omhoog*

   1. Heb ik gedaan én daar zou ik toch mijn hand niet voor durven in’t vuur steken. Ik ga er volgende week ook een logje aan spenderen, met een helaas is minder vrolijke insteek, die wellicht wat stof zal doen opwaaien vrees ik…

 6. Wat leuk om te lezen en wat fijn dat het zo gezellig was! Ik heb je blog ontdekt door Irene’s verslag over de meeting 🙂 Het lijkt me heel tof om ook een keer naar een meeting te komen! Volgende keer iets dichterbij Nederland, dan kom ik ook haha!

 7. Wat een mooie woorden. Ik weet niet of alle Belgen meer Nederlanders in hun leven willen, haha. Bedankt voor het organiseren van die toffe dag. Ik vond het leuk om jou en de anderen te ontmoeten. Verrassend hoeveel uiteenlopende onderwerpen we eigenlijk besproken hebben.

  1. Haha, ‘t is dat ik ook samenwerk met een Nederlander dus geloof me, ik weet waarom ik dat zeg. Allemaal insgelijks Shirley! En same want ik zeg het, die pinguïnfoto spookt hier nog steeds door m’n hoofd!

 8. Wauw, je hebt je tijd genomen om een uitgebreid verslag te schrijven, zo leuk! Fijn dat je ook iedereen apart in de spotlight stelt, en dankjewel voor de mooie woorden over mij(n blog).
  Wat mij betreft is de bloggersmeeting zeker voor herhaling vatbaar!

  1. Haha, als ik eenmaal begin aan het opschrijven van belevingen is er meestal geen houden meer aan.. Dan krijgt ge teksten zoals deze!

   Maar alles is dus gemeend. De meeting is zeker voor herhaling vatbaar idd!

 9. Zo leuk om te lezen welke indruk je had van de aanwezige bloggers. Ik vind het best jammer dat ik aan zoiets niet deelneem omdat ik anoniem blog, maar kom, door al de verslagen online, kregen we toch een beetje een inkijk 🙂

 10. Dit is zo leuk! Ik moet echt lachen om je chaos, met alles vergeten en weet-ik-het-wat: dat zou mij ook kunnen gebeuren. Fijn dat uiteindelijk alles goed kwam en ook best fijn dat het niet zo awkward werd als waar je bang voor was! Ik heb in het verleden wel eens 1-op-1 wat bloggers ontmoet, zeker in de tijd toen ik nog gebruik maakte van LiveJournal, maar inmiddels doe ik dat eigenlijk nooit meer. Best jammer, want er zijn behoorlijk wat mensen die ik al een aantal jaar volg en die ik echt wel eens graag zou willen ontmoeten. Ach. Wie weet, in de toekomst. 🙂

 11. Oh wat heerlijk! Van blogmeetings kreeg ik in het verleden altijd zo veel energie. Dus euhm als je er nog eens eentje organiseert, ben ik heel graag van de partij 🙂

 12. Ik heb het idee dat ik dat formulier totaal gemist heb. Geen flauw idee hoe ik daar in geslaagd ben want ook al heb ik jouw blog nog maar net ontdekt via Fieke die van Irene volg ik al heel lang. Wel fijn om te zien hoe jullie elkaar ook eens offline hebben kunnen ontmoeten. Fieke en Talitha heb ik zelf ook al eens in het echt ontmoet maar de meeste anderen kende ik (ook online) nog niet. Ik weet niet of het iets voor mij zou zijn om zo in een grote groep af te spreken. Akwardness alom. Sowieso. Plus een knalrood gezicht wanneer iedereen naar je kijkt en je verondersteld wordt om je blogverhaal te vertellen. Maar verder lijkt het me wel fijn. Zeker wanneer de bloggers zoals Fieke aanhaalde echt zijn zoals je hen op hun blog leert kennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.