Weekoverzicht W41

Deh!

Wat een week toch weer, pokkedruk. De ene dreun na de andere. M’n weken zijn tegenwoordig zó zot ingevuld dat ik zelf nauwelijks kan bijhouden wat er allemaal aan’t gebeuren is.

Ik heb er wel grotendeels van genoten, dat onthoud ik dan ook!

Maandag werkte ik nog eens (deels) van thuis uit. Voor de nieuwe auto verwachtte ik nl. nog de officiële nummerplaat. Al was dat even spannend, want Bpost heeft natuurlijk die fantastische vaagheid waar ze zeggen dat ze tussen “8u en 20u” komen leveren. Ik moest dus even aankloppen bij de buren (krantenwinkel) of zij het konden ontvangen terwijl ik weg was naar m’n psycholoog. En of ze dan ook de betaling konden doen.

Geen probleem gelukkig, ik kon in alle rust naar m’n psycholoog gaan.

Ofja, eigenlijk in extase! Ik was nog helemaal in wolken van m’n spreeksessie over kwetsbaarheid vorige zondag! Ik heb daar dan ook fijn over kunnen vertellen. Al is dat maar voor even geweest, want zo’n sessie doet ge uiteindelijk ook om bij te leren. Niet om een goed nieuws show te houden van een uur. We groeven dus nog eens, en best diep toch weer. Ik vond het pittig en had het daarna lastig die dag.

Ondanks het mindere gevoel vertrok ik na de levering van de nummerplaat in de namiddag toch nog naar het bureau om daar verder te werken. Ik maakre rustig mijn dagje nog af om dan ‘s avonds nog de 2de nummerplaat snel te laten maken! All set nu voor de levering van de auto. Ik keek er hard naar uit en las daardoor nog tal van reviews die avond!

Dinsdag, eindelijk, de grote dag! Ik werkte in de voormiddag van thuis uit gezien ze tussen 10u en 12u kwamen leveren. Ze belden ‘s morgens ook nog even voor de gezelligheid om te laten weten dat het 10u zou worden, woohoo!

En yesyes, om 10u15 was hij er dan! Vlotte levering zo in’t centrum van Hasselt. Ze draaiden m’n nummerplaten erop, ik pakte m’n spullen nog en testte het meteen uit door naar de bureau te rijden. Wat een zaligheid!

Uiteraard nog even gestoefd bij de collega’s, om dan ‘s avonds ook nog de ronde van Limburg te doen om het overal te showen. Wel iets vervelends opgemerkt: op superwillekeurige momenten (tijdens het rijden) piept de boordcomputer van de auto. Ik kreeg er kop noch staart aan! Ik heb zo goed als alle sensoren en functies grondig afgecheckt waar het aan zou kunnen liggen (beroepsmisvorming als IT’er) maar ik kreeg het niet gefixt. Best vervelend wel zo’n biep, het leidt u elke keer af.

Eigenlijk werd dinsdag een emotionele rollercoaster. We kregen namelijk ook te horen dat onze verhuis weer wordt uitgesteld.. Mogelijks wordt het nu begin december. Ik stond op ontploffen op dat moment, was alle valse hoop grondig beu. En ik voelde me bovendien superverantwoordelijk en schuldig naar onze koper, naar wie we altijd transparant zijn gebleven en dus helaas ook de valse hoop moesten bezorgen. Gezien onze koper in een nog lastiger pakket zit dan ons, vreette dat dus nog extra aan me.

Dusja. Wooo auto, k*tnieuws, woooo stoefen over auto, k*tgebiep. ‘s Avonds in bed gemediteerd zelfs, zo diep zat het.

Woensdag toonde ik karakter en ging ik (tegen m’n zin) met de fiets naar het werk. Ik mailde ook nog even Autohero of zij iets wisten i.v.m. het gebiep van de auto, waarna ze een heel proces in gang hebben gezet en meteen een garage contacteerde, top! Al ben ik vergeten terug te bellen naar de garage. Want ja, er was ook nog het werk.

Hoogtepunt op het werk was een brainstorm met heel het team om het beleid voor de volgende 5 jaar vorm te geven. Ik vind dat dus de plezantste meetings. Alle knappe koppen bijeen en plannen maken. Ik merk ook dat ik die abstractere taken ook leuker begin te vinden. Dusja, woohoo!

Ahja, en we speelden over de middag ook nog even “discgolf”. Één van de collega’s is daar tegenwoordig veel mee bezig. Basically is het golf met (geavanceerde) frisbee’s. Met geavanceerde bedoel ik dus frisbee’s die ge 100m ver kunt gooien! Ofja, als ge echt goed kunt gooien. Ik was blij met mijn 20-30 meter, haha!

‘s Avonds thuis was het dan weer wat drukker en prulde ik nog aan de instellingen van de auto, om toch maar eens tegoei te kijken waar het kon misgaan. Ik zette een heleboel meldingen van navigatie af en reed daarna naar de frituur. So far so good, geen gebiep gehoord!

En als dat nog niet druk genoeg was, oefende ik ‘s avonds nog even voor een webinar die we donderdag zouden opnemenç

Donderdag had ik dan de auto weer nodig naar het werk (ja hoor, deze week draaide om de auto)! In de voormiddag deden we opnames van een webinar “blockchain in de logistiek” +-5 km van de bureau, en namiddag was er een vergadering gepland in Genk (+- 25km). In al die ritten, geen enkele bieptoon meer gehoord! Heb ik het nu echt (per ongeluk) gefixt?

Die webinar-opnames waren trouwens supertof. Met hand en tand kon ik weer dingen uitleggen, ik voelde me echt top daardoor! Het werd wel nog even (ambetant) spannend omdat er een brandoefening gepland was op de campus waar we de opnames deden. Gelukkig duurde dat maar een kwartiertje en verloren we niet teveel tijd!

Net voor ik vertrok naar huis ontdekte ik dat er geen auto’s meer naast de mijne geparkeerd stonden. Eindelijk kon ik een fatsoenlijke foto maken!

Kijk nu eens naar die auto. Is die nu niet mooi aan’t lachen? Die lacht altijd zo mooi naar mij. Ik ben ook blij om u te zien, grote vriend.

En ahja, ‘s avonds, uiteraard heb ik nog gepruld aan de auto. Onder andere een SD-kaartje gevonden in het handschoenenkistje dat nodig was voor de GPS! Top! Al hadden ze me wel mogen zeggen tijdens de levering waar het SD kaartje was…

Maar heel laat in de avond, net voor het slapengaan werd alles weer verpest. Een hele boze mail passeerde van onze koper i.v.m. het uitstel. Ik was diep geraakt. Los van wie hier in z’n recht is en wie niet, is het enige wat ik nu wil: zo snel mogelijk weg zijn hier, en het pad van de minste miserie kiezen. Ik ben het vertoeven tussen die twee vuren kots en kotsbeu, dit kan ik missen als kiespijn.

Vrijdagvoormiddag had ik nog wat de aftermath, maar geraakte ik geleidelijk aan aan de betere hand. Ik had weinig zin om dit m’n hele dag te laten innemen, dus heb ik de muziek ‘s morgens wat harder gezet. Ik postte wel nog een blog erover die ik de nacht ervoor in een opwelling had geschreven. Zo kon ik het goed afsluiten.

In de middag heb ik veel tijd verloren en weinig klaargespeeld thuis, ik nam vooral de (broodnodige) tijd om te rusten. Tegen 3u ofzo vertrok ik naar de kapper om daarna op de terugweg nog wat winkels te passeren voor gsm-accessoires in de auto. Nog steeds geen bieps meer gehoord trouwens! Feest!

Ik voelde wel nog dat Ellen het lastig had na die mail van gisterenavond, dus stelde ik voor om eens gek & impulsief te doen ‘s avonds. De middelvinger opgestoken naar dit behekst appartement en gegeten bij een vies goeie Italiaan in Hasselt, Maccione, waar we al maandenlang achter aan’t zagen waren om daar eens te gaan eten. Maar how jong, hoe goed was die! Ik heb in Genk al vaak goed Italiaans gegeten, maar deze was echt top!

Daarna liepen we nog even Horse’s Tale binnen voor een cocktail. Ook weer gezellig, het was wat we allebei nodig hadden na die miserie! Het deed me ook deugd om Ellen terug te zien lachen na al die miserie. Want het is tegenwoordig moeilijk genoeg…

Zaterdag, ik ga eerlijk zijn, was ze net iets minder aan’t lachen. De bloggersmeetup stond nl. gepland! Bibi hier tussen 9 vrouwen, ge zou voor minder uw lach verliezen als ge als vrouw uw man moet laten gaan. Helemaal tot in Gent! But hey, all good hoor. Ze gunde me het! Al zéker toen ik met een smile van hier tot in Tokio thuis kwam!

Ik schrijf er nog wel een blog over, want anders wordt dit weekoverzicht te lang 😁. Het was alleszins supertof! Ik vond het héél leuk om eens IRL samen te komen. Mooie mensen zijn het!

En ik was dubbel blij want uiteraard, m’n auto heeft het allemaal met glans doorstaan! Zonder bieps!

We zijn een grote groepsfoto vergeten!! Toen Lesley, Talitha & Shirley al door waren dachten we er pas aan. Doeme! Maar hier dus, van links naar rechts:
Ik, Laurence, Nikita, Irene, Amber & Fieke!

Deze wil ik jullie ook niet onthouden, superleuk!

Zondag staat er ook weer wat op de planning. Klein familiefeestje gepland voor een verjaardag, en dan plannen we ‘s avonds nog de jeneverfeesten te bezoeken in Hasselt! Ik ken wel wat mensen die daar hun eigen standje hebben, dus het zullen ook wel een aantal babbelkes worden met het borreltje in de handen.

Én vooral, waarschijnlijk, nog eens goed losgaan op muziek straks. Knaldrang noemt Ellen het, ik heb er ook wel eens echt zin in! Alles los! Maar ik zou wel graag op tijd terug zijn voor de voetbal. Eens zien of dat gaat lukken 😬.


Conclusie? Tegenwoordig zijn het echt zot geflipte en gestoorde weken. Wat gebeurt er ook gewoon allemaal? Het ene “grootse” moment na de andere, ‘t is soms moeilijk om alles te blijven behappen. Gelukkig heb ik dit jaar nog veel verlof kunnen plannen, al die dagen zullen welgekomen zijn.

Het zal alleszins nog niet voor volgende week zijn, alle avonden zijn zo goed als volgepland. Maandag een bezoekje aan de inwoners van het huis, dinsdagavond een opleiding, woensdagavond een etentje met het werk, donderdagavond een wellness met Ellen haar verjaardag, en vrijdag van ‘s morgens tot ‘s avonds een conferentie gepland in Genk. Ik zou nog willen bloggen over de meetup & de auto, maar we zullen wel zien wanneer dat lukt!

Gestoord, gestoord, gestoord is het. But we keep on going.

Enkele leuke, random momentjes

Onnozele dwaasheidmomentjes met Ellen in de zetel.

Die meditatie via een podcast. Een beetje trauma-focused, zoals je hierboven al zag, maar ook goed voor gespannen gevoelens. Ik vond het eigenlijk de leukste en rustigste tot nu toe.

Dingdong, “ik heb een auto voor u”!

Al die coole functies uittesten van de auto. ALLEMAAL. Ik ken dat menu al vanbuiten denk ik.

Rijden met de auto (maal 5).

Mijn contract van onbepaalde duur in de brievenbus krijgen, woohoo!

Een collega die me deze gigantisch zaligmakende woorden bezorgde: “Gij verdient dit Robin. Smart ICT valt of staat met u”.

Ugh, ik word er zelf nog stil van als ik dit zo schrijf. Wat een héérlijke plek om te mogen werken.

20 extra verlofuren krijgen met dat nieuw getekend contract. Ineens moest ik er nog 60 opmaken in 2021! Vrije vrijdagen here we come!

Ellen toen we thuiskwamen vrijdagavond: “uw snor ruikt naar pizza”. Beste-compliment-ooit.

Onze uitgestelde huwelijksreis naar Bali is geboekt!! Feeeest!!

Bedank-kaartje van Fieke.

Tijdens de heen & terugrit van de bloggersmeetup meebrullen op muziek. Wat een zaligheid!

Aanrader van de week

Deze Instagram reel.

This needs to be shared. Ik ga hier niet verklaren dat ik zelf een heilig paterke ben & het altijd goed doe, ik probeer wel & vind dat belangrijk, maar het is ondertussen wel óverduidelijk dat grensoverschrijdend gedrag een gigantisch & veelvoorkomend probleem is. Dit filmpje kwam aan bij mij. Ik zie m’n vrouw soms ook afzien, ik vind dat het tijd is dat we hier aan werken. Bewustzijn is dan een eerste mooie stap.

18 reacties op “Weekoverzicht W41

 1. Psy-dagen zijn hier ook altijd heftig. Na een sessie ben ik altijd mentaal een beetje dood eigenlijk.
  En woohoo voor de nieuwe auto! Ik mag dat zeggen, want getest en goedgekeurd :-).
  Zou dat gebieb niet zijn om flitspalen en dergelijke aan te geven? De vervangwagen waar ik een tijdje geleden mee reed, deed dat telkens en ik werd er gek van (ik ben dan weer niet zo’n IT-prutser die alles meteen vindt en kan afzetten).
  Italiaans eten is altijd een goed idee! Yes voor de extra verlofuren, zo leuk :-).
  En jaaaaa, de bloggersmeeting was écht tof! Ik schrijf er ook nog een postje over, ik denk morgen.

 2. Wow! Dat was wel zeker een drukke week, maar ook wel één met dingen die gewoon veel ruimte in je hoofd innemen, lijkt me zo. Ik vind het intens knap dat het je gelukt is het gebiep van je nieuwe auto te fixen, haha. In zulke dingen ben ik ook altijd (per ongeluk) heel goed, ik sta dan echt versteld van mezelf. En de foto van de blogmeeting is zó leuk, wat een blije hoofden! Ps: pizza’s eten en cocktails drinken vind ik echt een goed idee voor als je zo’n stomme mail hebt gekregen. Well done!

 3. Haaa zo leuk om te lezen hoe blij je werd van de auto en alles eromheen, het komt helemaal het scherm door hier 😀 En zoveel andere leuke dingen ook nog, je contract woohoo, proficiat! En ook een woohoo voor huwelijksreis en Bali, dat wordt toch een droom 😀
  Ik had al wat voorbij zien komen over de bloggers meet, super gaaf dat het zo geslaagd was! Maar dat had ik ook wel verwacht 😉 Leuk om te zien ook dat iedereen ook precies op de foto is zoals ik ze verwacht had van hun blogs 🙂

 4. Wauw, wat een drukke week… Hopelijk inmiddels wel wat rustiger voor jou/jullie!
  Zo leuk om al jullie verslagjes van de bloggers meeting te lezen. Mooie afsluiting zo, die foto van een aantal van jullie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.