Weekoverzicht W40

Deh!

Ik ga eerlijk zijn, ik schrijf deze blog op zondagnamiddag, nét na het terugkomen van het event (on)gemakkelijke ontmoetingen in Hasselt. Ik ben nog steeds diep onder de indruk ervan. Wat-een-dag.

Ma soit, er waren ook vele andere dingen deze week! Zoals een project afsluiten met een slotevent! Wat voor een fantastische week was dit eigenlijk?! Dusja, zoals steeds, een bloemlezing 😉.

Let’s go!!

Maandag, lekker lachen. Ik moest een tv staander in elkaar zetten op het werk! Voor ons slotevent van ons project “Gezichtsherkenning in de praktijk” dinsdag deden we nl. een demonstratie van automatische mondmaskerherkenning, (grappig trouwens, wegens de nieuwe maatregelen vorige week had niemand natuurlijk mondmaskers aan). Daar ging het dus de hele dag om: de laatste voorbereidingen en het inoefenen van de presentatie. Mijn favoriete activiteiten!

Ik heb ‘s avonds ook eens specifiek gefocust op alle tips van de voorbije weken. O.a. van die mediatraining en de storytelling opleiding die ik eerder gehad heb. En dat ging goed! Al verlengt dat de verteltijd wel aanzienlijk. Soit, ik was goed voorbereid en ging op tijd slapen om voldoende uitgerust te zijn.

Dinsdag stond dus volledig in het teken van die presentatie. In de voormiddag deden we nog even de lastige verplaatsing van ons mondmaskerherkenningsdemo naar de overkant van de weg (waar de presentatie doorging). Hobbelig parcourtje, kleine technische mankementjes gehad (zoals dat altijd gaat) maar we hebben gelukkig alles op tijd aan de praat gekregen.

No description available.

De presentatie ging suuuupergoed! We hebben echt een fantastisch verhaal gebracht. Ze hadden gelukkig ook een handmicro waardoor ik niet de hele tijd achter het spreekgestoelte moest blijven staan. Zo kon ik dus vrij rondwandelen, zoals ik het graag doe. Ik heb het voor de rest ook volledig kunnen doen zoals ik mij had ingebeeld! Wel met de nodige stressgevoelens tijdens het spreken ma soit, ik ben heel tevreden!

EN EINDELIJK EEN PROJECT AFGEROND!! Wat een heerlijk gevoel!

Na de presentatie hadden we nog een startvergadering van een ander nieuw project, en heb ik het daarna voor bekeken gehouden. Ik fietste door de regen naar huis (blergh, kan niet altijd feest zijn) en deed nog effe chill zolang het kon, want de avond was weer volgepland.

Ik had namelijk een opleiding rond welsprekendheid in Genk opstaan. Kort samengevat is dat goed meegevallen en heb ik daar belangrijke lessen mee naar huis genomen. Het lange verhaal van die indrukken lees je hier, want het was ook wel pittig op een gegeven moment.

Woensdag stonden we ineens voor de leuke verrassing dat we nog geen slides hadden voorbereid voor een (formaliteits)vergadering op donderdag! Ik nam het maar op mij & pastte voor de verandering de verdeel & heers tactiek toe. Chinese vrijwilligers aangeduid i.p.v. het allemaal zelf te doen (pas op, ik heb ook mijn deel gedaan hoor). En lol, dat heeft gewerkt! ‘t Is dat ik nog steeds de jongste ben dus dat maakt zo’n dingen altijd wel wat spannender. Maar ze luisteren goed!

Voor de rest was het eens vrij rustig op het werk, dat mag ook eens. ‘s Avonds deed ik nog de voorbereiding van m’n spreeksessie over kwetsbaarheid zondag! Voor zover het lukte toch, want ik was écht wel moe van al de drukke gebeurens de voorbije dagen.

Donderdag heb ik officieel mijn vroegste meeting ooit gedaan. 08u20!! Het slaap stond nog in m’n ogen begot. Chance dat het een online meeting was en er vooral schermen gedeeld moesten worden om de aandacht af te leiden, haha!

Namiddag had ik dan die formaliteitsvergaderingetje, en die had me echt doodmoe gemaakt. Toen ik thuis kwam viel ik morsdood in de zetel. Ik zette me nog eens zo’n meditatiepodcast op (om ook wat rustiger te worden, want ik voelde me nogal paniekerig) en viel daarna in slaap.

‘s Avonds keek ik nog naar één van de beste voetbalmatchen die ik in de voorbije tijd heb gezien. Spannend van de eerste tot de laatste minuut, maar helaas draaide het op een sisser uit. België gaf een 2-0 voorsprong uit handen en verloren in de slotminuten.

Vrijdag, wa was da jong? Ik moest handschoenen(!!) dragen ‘s morgens op de fiets!

Voor de rest heb ik mij op een gegeven moment serieus opgejaagd omdat er iets mij niet zinde. Ik voelde dat ik eens grondig op m’n strepen moest staan. Dat was wel challenging, want het enige wat er in mijn hoofd rondging waren tegenstribbelingen waarom ik dat vooral niet moest doen. Ik doe dat daarom niet zo vaak. But I did it this time, de drang was groter dan de tegenwind. Feel it, acknowledge it, overcome!

Namiddag luie zeteluurtjes. Ik verdiende het.

No description available.

‘s Avonds dan weer een leuke reünie met een oud-docent van mij en het groepje waarmee we Chinese les hebben gevolgd (yes, I did that. Ik ken nog maar een paar uitdrukkingen maar dat was wel een leuke tijd). Superfijn was het om iedereen nog eens terug te zien. Dat is wel een fijne kliek ook. 5 jaar na afstuderen babbelen we nog met elkaar alsof we elkaar nog de dag ervoor gezien hadden. Veel lachen, veel drinken, veel eten… Dat zijn de beste bijeenkomsten!

Zaterdag ging ik met Ellen voor de lol nog eens de stad in! ‘t Is dat het weer zo lang geleden was 😉. We dronken gezellig een koffie (ofja, zo’n suikerbom-ding) in Sweet Coffee om daarna nog wat rond te wandelen. Eigenlijk wou ik al de hele tijd langs Game Mania wandelen (ik moet de Game Mania binnenwandelen als we in de stad zijn). So we did! Ik had veel geluk, er was pas een levering binnengekomen waardoor ik nog een zeer gegeerd product met kaarten kon kopen (zeer gegeerd omdat dat dus overal uitverkocht was). Heerlijk! Eens thuisgekomen haalde ik er kaarten uit die de investering dubbel zo veel waard maakte! Top!!

Voor de rest oefende ik nog voor m’n spannende spreeksessie op zondag! Ik maakte ook nog een filmpje voor op social media een oproep te doen en damn, wat een reacties ik kreeg.

‘s Avonds gingen we dan nog naar Euroscoop Genk voor James Bond te gaan zien! Zalige film, ik vond ’em echt goed!

No description available.

Zondag, d-day. Ik stond op met een goed uitgerust gevoel, maar ik beefde toch al snel van de spanning. Om 11u was nl. die spreeksessie al. Ik oefende het nog eens in en lette extra op de timing. But all was good. Ik vond stilaan ook m’n zelfvertrouwen om daar eens gewoon echt oprecht te gaan schitteren vooraan. Alles op tafel te gooien, alles bloot te leggen, inspirerend kwetsbaar te zijn om daarna zo’n mooi en fantastisch initiatief in gang te zetten.

AND OH BOY.

I F*CKING NAILED IT!

Ik vond het zo-zo zalig om daar vooraan te mogen staan. Om m’n verhaal te doen, om te genieten. De feedback, de gezichten, de appreciatie, ik ben er nog niet goed van.

Ik bracht m’n verhaal van 20 seconds of courage en misschien echt nog beter dan dat ik op voorhand zelf gehoopt had. Ik vertelde dat met kracht, met passie, vanuit beleving. Ik doorbrak alles wat me m’n hele leven heeft tegengehouden & i f*cking stood there. Holy, holy, holy sh*t. Wat een dag, wat een beleving!

En sowieso, soooowieso is dit nog maar het begin. Dit smaakt naar meer. Hier zal het echt niet bij blijven. Zoveel mensen nog om te bereiken, zoveel boodschappen nog om iedereen mee omver te blazen. Ik breek hierdoor, en ik ga er f*cking blijven staan. Wat. Een. Heeeeeerlijk. Gevoel.

Na afloop heb ik nog zoveel mooie gesprekken kunnen voeren. Zoveel mensen die dingen herkende, zoveel moedige mensen ook om eigen ervaringen te vertellen. Zo inspirerend, zo mooi, ik voel me helemaal voldaan van die middag.

Maakt de rest van de dag eigenlijk nog uit? NEE! Ik ga hier nog even van genieten. Nee, nog lang van nagenieten. Een droom om later inspirerend te zijn is uitgekomen. En gaan we nog verder vormgeven. Want dit is echt nog maar het begin.

Ik ben nog steeds he-le-maal van de wijs. Wat een dag, wat een dag ❤

No description available.
Ik ben heel blij hoor, hier heb ik gewoon lekker ongemakkelijk cake in mijn mond en verberg ik dat zoals een echte cake-verberg-expert.

Samengevat stond deze week écht in het teken van zelfvertrouwen. Ik heb zeker nog lastige momentjes gehad, maar ik heb steeds de energie gevonden om eruit te treden. Vlot gaat het (nog?) niet, maar de kracht om mij erover te zetten is er weer. Ik breek er weer door, ik kan weer genieten van de bevrijding.

Ups & downs, maar het zijn die mindere momentjes die mij ook weer leren hoe waardevol de leuke momenten zijn.

Enkele leuke, random momentjes

Fietsvergoedingen aanvragen op’t werk en zien dat ze ferm gestegen zijn, pre-corona vergeleken. Hoppaaa!

DIE SPREEKSESSIE, DUH!!

1000 stappen out of the comfort zone in die opleiding van welsprekendheid. Ik moest ineens kinderverhalen voorlezen met inleving en al. Nooit gedaan, niet mijn ding, maar wel all the way gegaan om er zoveel mogelijk uit te leren. Trots, en ondanks de comfort zone een leuk momentje!

Afratelen thuis tegen Ellen over die opleiding en er meteen over beginnen bloggen. Zelfzorg ftw!

Een leuk en random cadeautje krijgen van een vriendin! ‘t Is een topperke.

Nieuwe mensen ontmoeten met gelijkaardige, intrigerende achtergronden. Ik begin echt te houden van de verhalen van de mens. Het begint allemaal vorm te krijgen in m’n hoofd, ook richting podcastmateriaal.

Een nieuwe avocadopit tot bloei zien komen. Woohoo!

Ik moest foto’s van mezelf doorsturen voor die spreeksessie op zondag. “Ook lelijke hé!” zei ze er nog bij. Mja, sorry, op vlak van uiterlijk ben ik écht vol van mezelf en weet ik gewoon dat er geen lelijke foto’s van mij bestaan (kuchkuchkuch I know)! Ik heb dus 30 foto’s van mezelf doorgestuurd.

Ik zeg tegen m’n vrouw: “ik vergeet tegenwoordig precies alsmaar vaker m’n eten in de frigo te zetten op’t werk”. Zij: “ik ben al blij dat ge’t thuis meeneemt tegenwoordig”. Well okaaay then.

Succeswensjes krijgen voor de spreeksessie van zondag. Die kwamen toch één voor één aan allemaal.

Met Ellen scheef gaan op muziek in de auto.

Dat heerlijk weer sinds vrijdag. Ik ga het toch missen hoor, die zon! Zalig was het om nog even op dat randje van zonder-jas met-jas buiten (dus zonder jas) te kunnen rondlopen in’t stad.

Zondagochtend met Ellen klaarstomen voor die spreeksessie.

Die spreeksessie zelf, DUH!!. Wat een moment ❤. Alles ondersteboven hier, 2 vermeldingen waard in deze lijst!!

Aanrader van de week

Weet ge wat mij nog zo omver kan blazen? The Last of Us. Lang geleden dat ik er nog iets over zei, maar ik ben er dus nog steeds hard fan van. Met Outbreak Day een tijdje terug hadden ze een Spotify playlist online gegooid. Met daarin dus een heeeeerlijke versie van Take on me.

Een ware aanrader. Al moet ik ook toegeven dat dit me vooral raakt omwille van de verbondenheid met dat hele verhaal.

Hoe dan ook, zeker eens luisteren!

17 reacties op “Weekoverzicht W40

  1. Wat gaaf dat je die spreeksessie hebt kunnen doen en dat het zo goed ging. Ik snap helemaal dat je blij en trots bent 🙂
    En handschoenen ‘s ochtends?! Voor mij nog onvoorstelbaar, want hier is het nog 25 graden overdag haha.

  2. Applausje voor Robin!👏🏻👏🏻👏🏻 Goe bezig he zeg! Tegen dat je uwen TED talk kunt doen gaat het allemaal zo spannend niet meer zijn 😉
    We komen hier nog eens iets te weten zeg, Chinese les? Impressive!

  3. Wat ontzettend tof! Ik moest echt lachen om je cake-verberg-gezicht overigens, haha, daar ben ik ook een pro in. 😉 Maar fijn dat het zo goed ging. Well done!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.