Weekoverzicht W38

Deh!

Het was weer een leuke week! Vol veranderingen ook, we hebben wel wat dingen uitgestoken. Ik heb wel nog wat afgezien van m’n pijnlijke teen, maar ik kijk terug op vele leuke activiteiten.

Maandag stond ik ‘s morgens op zonder teveel pijn, maar eens ik m’n schoenen aanhad wist ik weer dat er nog steeds iets aan m’n teen was. Ik vermoedde een breuk, maar ging het toch nog even laten nachecken bij de dokter in de namiddag. Een kleine behandeling en het was al snel veel beter. Een breuk leek het toch niet te zijn! Hooguit een barstje, dus pijn had ik nog wel. Ma soit, leven is door.

No description available.
Nu het academiejaar terug begonnen is, heb ik ‘s middags op het werk wel meer m’n dagelijkse soepkes! Feest!

Omdat het niet echt meer de moeite was om terug te gaan naar het bureau werkte ik van thuis uit verder. Maar daar werd ik weer geconfronteerd met allerlei redenen waarom ik zo graag op het bureau zit. Alle werkenergie is hier al uit de muren gezogen, zoveel is duidelijk. Ik ben ook constant afgeleid thuis: de planten moeten water krijgen, de tafel moet opgeruimd worden, moet de keuken misschien ook niet eens gepoetst worden? En verdikke de vloer is weer smerig!

Niet. Bevorderlijk.

Maandagavond schoot ik in een nieuwe versnelling voor een nieuwe auto (pun intended). Intensiever gezocht en uitgekomen op een Mini Cooper en een Nissan Pulsar. Lees: Ellen haar goesting en Robin zijn goesting. Beiden waren te koop op Autohero, een website waar je de auto online koopt en thuis laat leveren.

En euh, ik was al snel in de zevende hemel met de Nissan! Weinig kilometers, niet te oud, fijne opties en een degelijke motor erin. Maar vooral: NISSAN! M’n kinderhart legt nog steeds de link met O’Brien zijn Nissan Skyline GT-R in The Fast & The Furious. Ik moet het Nissan logo nog maar zien en er komt iets los in mij. Grote fan dus m.a.w., maar ook gewoon al voor Japanse makelij. Stiekem wou ik ’em al heel graag hebben maandag!

Anyway, omdat ik mezelf en die impulsiviteit al langer ken beslisten we om er nog een nachtje over te slapen en nog wat info in te winnen.

Dinsdag was die energie nog steeds aanwezig, en schakelde ik al m’n kennissen in om meer te weten over Nissan-auto’s. Hoe meer ik erover hoorde, hoe meer ik dat gedacht in m’n hoofd kreeg, hoe liever ik het wou hebben! En ik hoorde gewoon geen slechte dingen. Bibi hier in alle staten dus.

Dusja, ik had geen reden meer om nog langer na te denken. ‘s Avonds kochten we hem! Over twee weken komen ze het leveren. Hoera! Ik vind het wel spannend om online een auto te kopen (zonder het dus op voorhand gezien te hebben). Misschien dat ik mij er straks nog een blog over schrijf, als de hele ervaring achter de rug is.

Op het werk hadden we nog een mediatraining gepland. Dat was ook supercool! We moesten een paar zinnen vanbuiten leren om mee te kunnen oefenen tijdens de training. Dat deden we in drie fases. Eerst met de focus op hoe we staan, daarna met alle gebaren erbij en onze glimlach, om dan in een derde fase helemaal wild te gaan en te overdrijven! Ik vond het echt zalig, heb veel geleerd uit die namiddag. Het is zot hoe ge met kleine trucjes je verhaal ineens héél anders kan overbrengen. Effectiever, efficiënter, maar vooral met meer passie en kracht. Die lessen ga ik nog goed kunnen gebruiken!

Woensdag was het al heel wat rustiger op het werk, op een AI brainstorm na. We wierpen ons licht op heel wat nieuwe projectideeën om van daaruit een nieuw project uit te schrijven. Leuk!

Na het werk bleef ik langer dan verwacht hangen voor nog een goeie babbel met een collega. Eens thuis beslisten we om de kermis in Hasselt eens te gaan bezoeken. Gewoon eens rondtaffelen en zoals ik dan altijd doe check ik alle kraampjes af of ze geen Pokémon kaarten als prijzen hebben. Niet om ze zelf te winnen, gewoon om te zien of ze fake zijn of niet. 70-80% waren echte kaarten deze keer (normaal is altijd alles fake op de kermis), maar hoorde ik later nog van iemand dat ze nooit het eerste (zichtbare) pakje nemen uit de doos. Want die eerste zijn dus niet fake, de rest blijkbaar wel. Héél erg jammer vind ik, ma soit. Bij deze zijn jullie gewaarschuwd! Ge kunt ze ze beter gewoon in de winkel kopen voor uw kinderen.

‘s Avonds speelde Genk nog een inhaalmatch tegen Antwerp. Hadden we gewonnen kwamen we op een gedeelde eerste plaats, maar helaas. We waren beter, maar slikten veel te gemakkelijk 3 goals in een kwartier tijd. Jammer! Ik was er wel mottig van.

Donderdag werkte ik wat steviger door omdat we in de namiddag de academische openingszitting hadden. Basically een start-evenement voor het academiejaar vanuit de Associatie Universiteiten & Hogescholen Limburg. Maar natuurlijk zijn we allemaal drukke péékes en hebben we enkel tijd om nog net erbij te zijn op de receptie! Het was wel leuk om nog eens zoveel mensen te zien.

Lang heeft het alleszins niet geduurd, tegen de verwachtingen in was ik zelfs nog vóór Ellen thuis (zij traint op donderdag). Dus hadden we tijd om nog eens wat Netflix series bij te halen. La Casa de Papel is toch echt wel een machien van een serie!

No description available.

Vrijdag heb ik rustiger kunnen werken en heb ik zelfs mee kennis mogen maken met een potentieel nieuwe AI-collega. In de voormiddag ging het verder nog allemaal goed met het humeur, maar ik voelde me precies erg diep vallen thuis in de namiddag. Ik wou gewoon rusten & met rust gelaten worden, had nergens nog energie voor. Het was een soort van drukte-kater.

Ik keek met Ellen nog een drietal afleveringen van het nieuwe seizoen van Sex Education (ook zo’n topserie!), waarna we nog richting de schoonouders reden. Anders hadden we hen ook niet meer kunnen zien dit weekend, en dat is voor Ellen geen optie!

Zaterdag bleef ik fijn langer liggen, en was Ellen zo lief of m’n koptelefoon te komen brengen naar bed (ik had echt zin in muziek die ochtend). Heerlijk om in het weekend wakker te worden met uw favoriete album! Ik deed daarna -sinds lang- nog eens zo’n mindfulness oefening en begon daarna nog eens te bloggen.

Voor de rest heb ik écht niet veel uitgestoken. Ellen was veel weg zaterdag dus ik bleef gewoon vaak echt lui in m’n zetel liggen. ‘s Avonds werd ik wel nog even fijn mee uitgenodigd op de kermis. En dat was echt leuk! In tegenstelling tot woensdag kropen we nu wel in een drietal attracties. Hard gelachen, veel plezier gemaakt. Het was een fijne avond!

Terwijl we omhoog getakeld werden op de boomstammetjes maakten we snel even deze geweldige foto!

Nu op zondag maak ik deze blog af en vertrekken we namiddag naar Maastricht voor glamour weekend (lees: Ellen sleurt me mee). ‘s Avonds kom ik dan weer tot mijn recht: voetbal! Genk speelt thuis tegen Seraing dus we kunnen nog eens naar het stadion gaan. Ik ga wel weer alleen zijn deze keer, maar eens die match bezig is zijn alle zorgen vergeten. Zeker als Onuachu er weer ene binnenveegt (tegen Antwerp in de week was het ook weer van dat).

No description available.

Enkele leuke, random momentjes

Dat brainstormmoment met AI-experts binnen ons expertisecentrum. Ik vind dat dus altijd fantastisch: alle knappe koppen bijeen steken en geflipte dingen in gang zetten. Zalig!

Ellen updaten met het goede nieuws van de dokter en het eerste wat ze zegt is: “ah da’s goed, dan kunt ge me straks zonder problemen boodschappen helpen dragen”. Trut.

De dokter heeft trouwens letterlijk het bloed van onder mijn nagel gehaald. De taalknobbel in mij moest eens goed lachen.

Mij designman 3000 voelen nadat ik op mezelf een affiche maakte voor het slotevent van ons gezichtsherkenningsproject binnenkort. Canva is toch echt een zalige tool?!

Blije mensen, blije doggo’s, blije kindjes op de kermis -> blije Robin langs zuchtende Ellen.

In al mijn enthousiasme stootte ik keihard m’n pijnlijke teen tegen zo de rand van zo’n grondplaat. AUW. Maar ik kon er nog wel mee lachen omdat het best knullig was zoals dat wel vaker het geval is bij mij.

Die heerlijke lucht toen we ‘s avonds van de kermis naar huis wandelden.

Het blogcomplimentje op de academische openingszitting. Every. single. one. counts. ❤️

Kleddernat worden in de boomstammetjes op de kermis. Daarvoor hadden we nog een hele discussie van wie vooraan moest zitten. Natuurlijk had ik geen verhaal tegen die twee vrouwen, maar we hebben goed gelachen!

Ellen kan soms wel eens geniepig uithalen over m’n blogs. Zo was het laatste stukje in m’n vorige blog “niet lief genoeg“.

De collega die me door zijn scherm wou halen toen ik in onze wekelijkse teammeeting de hele tijd met een balletje aan het gooien was. Ik wil er nu alleen maar een gewoonte van maken, haha!

Kleine stapjes out of the comfort zone bevestigd zien worden. Maandagmiddag een leuke lunchwandeling gepland!

Aanrader van de week

Ik heb nog geen auto-blog geschreven, maar ik ga Autohero toch hier plaatsen als aanrader van de week. Dat is dus écht wel een zalige website. Ge koopt een 2de-hands auto met één klik op de knop, en ze komen het u normaal 2 weken later thuis leveren. Bovendien krijgt ge één jaar garantie op uw wagen en hebt ge 14 dagen bedenktijd. Ge test uw auto dus basically 2 weken, en als het u dan toch niet aanstaat krijgt ge gewoon uw geld terug. En de mankementjes, die staan ook duidelijk aangegeven! Dus geen onverwachte krasjes bij levering!

Disclaimer: Ik heb geen blog-samenwerking ofzo, ik ben gewoon legit onder de indruk.

19 reacties op “Weekoverzicht W38

 1. Gefeliciteerd met de nieuwe wagen.
  Ik ben blij voor jullie, maar zelf zou ik da niet (om niet te zeggen, nooit) doen, een wagen online kopen. Een DVD seizoen of een paar schoenen of in extremis ne stofzuiger, maar ne wagen ? Nee. Ik wil nog altijd dat persoonlijk contact, het kunnen afdingen van de prijs enz… maar ik ben blij voor jullie.
  Dat je er véél geluk en genot mag van hebben.

  1. Merci! En ja, snap ik 🙂 Dat dacht ik eerlijk gezegd ook altijd, maar nu met die Pulsar en de zekerheid ook dat het goed gecheckt wordt + de garantie… Dan ben ik hier toch net iets meer fan van!

   Soit, ieder z’n ding ook natuurlijk he

  1. Drukke maar fijne week zo leest het 🙂
   Wel balen van je teen, van een scheur kun je ook wel ff last hebben. Komt het omdat hij eerder gebroken is? Of is het op een andere plek nu? Hoop dat het snel ok is! Moest wel ff lachen om Ellen d’r boodschappen opmerking, lof it 😀
   Ohhh en de auto, dat zou mij dus ook spannend lijken! En de excitement en impulsiviteit erom herken ik heeeel erg haha.
   De kermis foto is heel goed 😀

  1. Merci! En nee, toch niet… Een benzine-auto van 5j oud. Bedoeling is wel op korte termijn (binnen de 5 jaar dan) één van onze twee auto’s in te ruilen voor een hybride of full-electric dan 🙂 Maar ‘t is nu gewoon nog moeilijk te doen. Ik vind ook m’n goesting niet, en dat vind ik ook wel belangrijk in zo’n keuze…

   1. De komende maanden en jaren zal er nog wel veel gebeuren op elektrisch-auto-vlak. Veel merken komen al uit met volledige elektrische wagens, maar ervaringen zijn er nog niet zo veel hé. Benieuwd naar hoe jullie auto jullie zal bevallen :-).

    1. Ja ‘t is dat! We zitten nu net nog in zo’n transitie heb kk ik het gevoel. Op particulier vlak moeten er nog wat stappen gezet worden denk ik, maar ik houd het sowieso in de gaten. Ge kunt er niet omheen dat dat de toekomst is he 🙂

     En ja, ik kijk sowieso uit naar de auto hoor! ‘t Is een Nissan, blij kind over here 😁

     1. Mijn man rijdt ondertussen hybride en er zijn veel voordelen aan, o.a. automatisch schakelen :-).
      Het was duidelijk dat je een blij ei bent, dat wordt een feestje als de auto er is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.