Choosing courage over fear

Deh!

Geschreven. Ik voelde weer de ongelooflijke drang om een vat vol energie in een blog te krijgen. Allemaal omdat ik een simpele quote zag passeren van Morgan Harper Nichols, een madame die mij vaker zo fantastisch weet te raken.

Choosing courage over fear. Holy, holy sh*t, da’s er eentje die het vuur serieus kan aanwakkeren in mij. Heel m’n leven is een gevecht geweest om angsten de baas te kunnen, op tal van verschillende manieren. Héél vaak heb ik liggen piekeren, me liggen zorgen te maken en me scenario’s zitten inbeelden over hoe alles faliekant kan mislopen.

Terwijl het oh zo f*cking simpel kan zijn, of tenminste toch geschreven kan zijn of hoe simpel het kan klinken. Choosing courage over fear.

Deze week deed ik het nog eens.

Het is voor mij nl. een jaar van nieuwe projecten. Initiatieven waarbij ik in aanraking kom met werelden die me voordien nog onbekend waren. Ik leefde deze week toe naar een presentatie die ik voor die nieuwe onbekende leeuwen moest geven.

Hmm hmm, onwaarschijnlijk.

Hoe ik mij soms de lelijkste dingen kan inbeelden. Hoe ik mij soms ondanks alles wat ik bewezen heb, ondanks alles waar ik mezelf rationeel mee in staat acht, mijzelf kan wijsmaken dat alles in één klap vergeten kan zijn voor anderen. Dat ze me zomaar de grond in kunnen boren, omdat het op één of andere denkbeeldige reden zo gigantisch hard zou kunnen tegenvallen.

Choosing courage over fear.

Die eerste stap. Oogkleppen op als het teveel dreigt te worden. Soms ongezond, vaak gedreven door passie. Het laten leiden door diepe overtuigingen omdat ge het wílt, omdat ge weet waar ge voor staat. Omdat ge het verdient om gehoord te worden.

En dan die bevrijding. Onoverwinnelijkheid in zijn puurste vorm. Het schoonste gevoel dat er is.

Het is omwille van die reden dat ik er zo’n zaak van maak om het te beklemtonen in het verhaal van m’n blog. Het is omwille van die reden dat ik iedereen met dat soort struggles de moed toewens om erdoor te breken. Dat ge dat vuur in uzelf kunt bovenhalen om alles en iedereen van de f*cking kaart te vegen, ondanks alles wat u probeert tegen te houden.

Ik wens het u toe, ik wens het iedereen toe. Ik zou het bij zo-zovelen, zo graag zien gebeuren.

Iedereen verdient die vrijheid. Ook gij verdient het om uzelf te kunnen zijn, om voor meningen op te komen, om die ongenadigde passie de wereld in te sturen. Whatever uw core-interesses mogen zijn. Whatever u onder controle probeert te houden. Whatever weirdness ge u eventueel zorgen over maakt.

Wilt ge raar zijn. Doe raar. Maar doe het met passie.

En we gaan niet flauw doen, want dat gebeurt allemaal niet zonder zorgen. Nee, dat gebeurt dankzij de kracht om dat gewoon te f*cking doen terwijl die zorgen doorbroken worden. Zelf word ik er nog steeds helemaal opgefokt van. Foxwild.

Badkamers zouden moeten volhangen met tegels van die ene quote. Ik wil effe niks anders meer horen of zien.

Choosing courage over fear.

Wat zou ik zo graag nog meer willen leven volgens dat gedacht. Wat zou ik die beleving ook elke minuut van de dag willen voelen zoals ik het nu voel.

7 reacties op “Choosing courage over fear

  1. Herkenbaar inderdaad om als eerste gedachte je zorgen te maken over iets terwijl dat vaak onnodig is. Wat bij mij vaak helpt: terugdenken aan een vergelijkbare situatie waarin ik mij vooraf een zelfde soort zorgen maakte en mezelf eraan herinneren hoe dat afliep. Bijna altijd viel het in de praktijk mee, dus waarom zou deze keer anders zijn? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.