Weekoverzicht W36

Deh!

Een rustigere week dan de vorige, ik heb me veel geamuseerd en echt grote stappen gezet. Het hoogtepunt van de week was toch wel zaterdag, toen we voor het eerst na anderhalfjaar weer konden deelnemen aan een Pokémon TCG tornooi in Antwerpen.

Enjoy the read! ‘t Is een beetje vanalles ook deze week.

Maandag was er weinig aan de hand. Het was een rustige werkdag, en ik sloot het thuis af met het inhalen van blogs. Ik ging ‘s morgens wel naar de pyscholoog, waar ik weer een goed en deugddoend gesprek heb gehad. Ik leerde o.a. een mindfulness oefening. Typisch zoiets wat ik heel erg kitsch vind en waar ik liever voor wil weglopen omdat ik alleen maar cringe van het gedacht. Maar ik moet zeggen dat ik het sindsdien al meerdere keren heb toegepast, en dat het me echt wel helpt op sommige momenten.

Wel was het even een drempel om me erover te zetten!

No description available.
PandiX heet ons mascotte!

Dinsdag was het weer een rustige werkdag. Namiddag hadden we wel een belangrijke presentatie met toelichting van AI expertises over alle hogescholen! Het was eens fijn om iedereen zo beter te leren kennen, en straks meer samenwerkingen op punt te stellen. Door die presentaties moest ik wel een groot deel van de personeelsdag (namiddag) missen op Ipanema (soort van zomerbar). Ik kwam dus na met mijn collega om nog een uurtje mee te genieten. Ik kon nog eens goed mezelf zijn en gek doen tussen alle collega’s. O.a. een foto met onze mascotte genomen (die me nog heel erg zal achtervolgen), en we kickerden nog met collega’s van PXL-Education die ik nog nooit gezien had (maar wel lekker spontaan kwamen vragen of we niet wilden meedoen.. Tuurlijk dat!).

Na al die amusante activiteiten stond er nóg een meeting gepland om 18u. Dat was wel even een vieze, ma soit, het viel nog wel mee uiteindelijk. ‘s Avonds thuis was het een luie zetel avond.

‘s Nachts was ik nog veel te wakker, zat ik nog heel goed in m’n vel en schreef ik een belangrijke, bevrijdende tekst over m’n verleden. Klein beetje life-changing toch wel, eentje waar nog 20 seconds of courage voor nodig zijn als het straks ga delen.

No description available.

Woensdag zette ik een gigantisch belangrijke stap in m’n leven, een grote hele grote tot zelfacceptatie. Het schrijven van die tekst had iets in mij losgemaakt om de juiste personen ook even op de hoogte te brengen van hetgeen wat ik had geschreven. Ik wil er nog niet teveel over kwijt nu, ik hou dat allemaal voor het delen van die tekst. Wel heb ik beslist dat het de 100ste blog wordt hier. Because it’s the right thing to do.

‘s Avonds gingen we alles nog vieren met Mexicaans eten en cocktails bij Café Latino in Hasselt! Het vrouwtje weet goed van aanpakken wanneer we iets te vieren hebben.

No description available.

Donderdagochtend werd ik wakker na een slechte nacht achter de rug te hebben. Half vermoeid trok ik dus naar het werk, waar we in de voormiddag al een afspraak op Energyville (Thor Park Genk) hadden opstaan voor de opstart van een nieuw project. Magnifieke site! Alleen heel erg jammer dat een rondleiding nog niet mogelijk was door COVID-19.

In de namiddag had ik verder nog een meeting, en dat was eentje die alle energie uit mij heeft gezogen. Normaal kan ik wel goed omgaan met tegenwind, maar donderdagnamiddag was het een windhoos waar niets tegen te beginnen viel. Ik was blij dat ik daarna nog een paar uur op m’n gemak rustig en zelfstandig kon doorwerken, want met die slechte nacht achter de rug bleef er nauwelijks nog energie over.

Eens thuisgekomen ben ik wel nog 5.5km gaan lopen (want vreemd genoeg heb ik daar dan wel ineens energie voor), om het wat meer van mij af te kunnen zetten. Ik bestelde me daarna nog een Europa League abonnement van KRC Genk, waarna ik me lui in de zetel gooide voor twee nieuwe afleveringen van Manifest! Nog mensen die dat kijken? Want die laatste.. OOOF! Supercool!

Vrijdag was dan weer rustiger. Ik werkte nog wat prulletjes af en schreef het scenario voor onze volgende podcastaflevering. Namiddag kon ik dan weer m’n halve dag vrijaf nemen en bezocht ik nog eens het huisvandeMens! Een leuk babbeltje gehad met m’n mentor weer, het was fijn om ze nog eens te zien.

No description available.
Daar wordt me trouwens altijd dit aangeboden. Limonade van de Oxfam, echt een aanrader!

In de namiddag reden Ellen en ik nog even rond om auto’s te gaan bekijken. Nu alles weer opstart na corona, merken we dat één auto toch moeilijk wordt gezien we allebei full-time werken. Meer en meer maak ik verre verplaatsingen met het werk, we krijgen het moeilijker geregeld. Graag zou ik voor een elektrische auto gaan via leasing ofzo, maar dat is helaas onbetaalbaar. Dat knaagt wel, want ik vind het ergens onverantwoord om met een gezin van 2 straks ook 2 benzine-auto’s te hebben. We vonden wel wat kandidaten voor de rest maar ja, ik voel dat ik het allemaal nog wat moet laten bezinken.

‘s Avonds hadden we nog eens afgesproken met de childhood brothers. We ontmoetten voor de eerste keer de puppy van één van onze kameraden, die nog héél speels is! Ze probeerde mij meerdere keren omver te springen (want dat was een grote puppy van 20kg) en was vaak aan het happen (niet doorbijten) naar m’n hand.

No description available.
Tegen de late avond was ie weer braaf. Gelukkig! 5 maanden is ze, toch veel te schattig dit?

Daarna speelden we FIFA op de Playstation, zoals we dat altijd doen als we samenkomen!

Zaterdag stond volledig in het teken van onze eerste Pokémon Trading Card game tornooi sinds anderhalfjaar! In Sint-Lenaarts is (ook op zondag nog) een Pokémon fun days event waar o.a. allerlei prijzen worden weggegeven en kinderen kunnen komen ruilen. Zaterdag dus ook een TCG-tornooi. We waren met 25 man, speelden 5 ronden en het was knokken om in de top 8 te geraken (want die speelden dan verder in een knock-out tornooi). De top 8 kon prijzen winnen trouwens, beginnende van een coupon van 25 euro.

Klaar voor een verslagje? Ik beloof het niet te technisch te maken!

Open photo
We noemen onszelf trouwens Gengar’s shadow force. Moet kunnen hé, zo’n teamnaam! Iedereen weet meteen wie ge zijt (maar we zijn zeker geen titelverzamelaars ofzo hoor)!

Want ik heb mij geamuseerd jong! M’n eerste spel ging echt slecht, ik was het duidelijk niet meer gewoon en maakte echt domme fouten, dus verloor ik. De tweede ging al wat beter en die speelde ik gelijk.

In m’n derde game kwam ik iemand tegen die duidelijk voor het eerst meedeed aan zo’n tornooi en een deck ineen had geflanst met random kaartjes. Leuk natuurlijk, maar ik had weinig tegenstand en dus won ik zo mijn eerste spel! In m’n 4de game heb ik echt héérlijk uitgehaald. Ik speelde tegen iemand die duidelijk beter was dan mezelf, en het begon spannend te worden omdat ik het eerste spelletje (het is altijd best of 3) verloor. M’n volgende 2 spelletjes won ik héél nipt, maar kon ik echt fantastisch uithalen. Toen ik m’n laatste patroon uithaalde voor game (het winnen van het spel) voelde ik m’n hele lijf trillen van de spanning. Ik had nog een minuut nodig na het spel om te bekomen, zat met het hoofd in m’n handen omdat ik moeilijk kon geloven wat er toen gebeurd was! Het was echt het moment van de hele dag! Met die win kwam ik dus op 7 punten: 2 wins, 1 draw & 1 loss.

No description available.

Ik kon nog in de top 8 eindigen als ik ook mijn laatste game won. Maar dan werd ik geloot tegen een Duits meisje, de wereldkampioen van 2019. Kletsen gekregen! De snelheid waarmee ze speelde was echt zot. Dat werkt best intimiderend ook, ge moet goed uw aandacht erbij houden. Ze vroeg eerst nog om te ID’en (een draw af te spreken) omdat ze dan zelf zeker was van de top 8. Ik wou er niet van weten gezien ik zelf moest winnen om erbij te zijn. Maar helaas dus. Het was wel twee keer nipt geworden! Ik strandde op de 13de plaats, al bij al blij met m’n deelname. Het was véél beter dan ik had verwacht, want ik had eigenlijk veel te weinig geoefend.

M’n neef haalde nog top 8 maar sneuvelde in de eerste ronde (maar won dus wel een coupon van 25 euro!). M’n broer deed weer iets wat niemand doet: 4 keer gelijkspelen van de 5 spelletjes. Want ge moet denken dat een draw niet veel gebeurt. En zeker niet draws waar ge 3x opnieuw de comeback maakt, zoals hij dat deed.

Maar dit smaakte dus echt naar meer! Gengar’s shadow force on the roll 🥳

Zondag stond ik op na echt zalig geslapen te hebben van die leuke dag. ‘s Morgens rondde ik nog wat huishoudelijke taken af, nam ik nog één van m’n advocado plantjes onder handen en schreef ik dus deze blog.

Ik ga nog een tweetal rondjes lopen e in de namiddag wandelen we nog de culinaire ring af in Hasselt met de schoonzus. ‘s Avonds is er nog de voetbal! Genk ontvangt leider Union thuis, dat belooft ook weer een feestje te worden!


Wilt ge trouwens iets leuks weten? Dit was m’n 99ste blog. De volgende zal de 100ste zijn, en die heb ik dus voorbehouden voor een diepere duik in m’n verleden. Een verhaaltje dat nog niet verteld is geweest, een grote stap voor mij om hiervoor te durven uitkomen. Het is het laatste beetje wat nog verteld moest worden. Maar ik ben er, voel me klaar om het te delen.

Enkele leuke, random momentjes

Wandelingetjes met collega’s deze week onder de fijne warme zon. Fijn wanneer ze dat voorstellen, ik vergeet anders wel eens om die luchtige momentjes van ontspanning te nemen.

M’n psycholoog kwam mij op blote voeten ontvangen. “Ach, ik wist dat het Robin was vandaag, dan weet ik dat dat kan”. Zalig toch?! ‘t Is dat we een goede band hebben!

Ik heb dus mijn eigen laptop en een workstation aan m’n bureau staan. Soms ben ik gewoon zo lui waardoor ik een TeamViewer op zet van de ene pc naar de andere.

Helemaal wild gaan met het kickeren en mezelf weer lekker belachelijk interessant te hebben gemaakt met mijn overdreven enthousiasme tegenover de collega’s van andere departementen (ach, ge kunt me beter van de eerste keer tegoei leren kennen).

De muziek loeihard zetten als niemand op bureau is. Geen idee of andere expertisecentra hier in’t gebouw het gehoord hebben. But if they did, dan zal mijn muzieksmaak wel in orde zijn ✅

Podcastcomplimenten van collega’s! Meer en meer horen dat we groter moeten worden met dit. Top!

Met de opstart van een nieuw project opnieuw een oud-docent ontmoeten, waarmee je nu zal samenwerken. Fijn weerzien (en die dude is dus echt nog steeds abnormaal slim)!

Het scenario schrijven van onze 4de podcastaflevering en mij stiekem ziek lachen omdat ik me onze dwaasheid voorstel als we straks de opname doen! Om maar te zeggen dat als ge nog geen aflevering beluisterd hebt, dan hebt ge’t mis.

Leuke babbels op het TCG event. Gezinnen die voor het eerste naar zo’n evenement kwamen, een papa die voor het eerst meedeed met zo’n TCG tornooi en ook trots was op zijn zoon die zich zo amuseerde. Wat een heerlijke dag was het toch.

Op het TCG event streamden ze ook pack-openings. Da’s best populair op Twitch en Youtube, mensen hun kaarten-pakjes zien opendoen. Op een gegeven moment was er iemand die een Shiny Charizard GX eruit haalde, een kaart (van de all-time populaire Charizard dus) die nu minstens 400 euro waard is. Applaus van de hele zaal!

Aanrader van de week

Ik cringe heel hard met dit toe te geven. Ma soit, het heeft mij geholpen, it might help you as well.

M’n mindfulness oefening is om vijf minuten de ogen te sluiten en in jezelf te blijven. Als je je slecht voelt is het belangrijk om dicht bij dat gevoel te blijven, en het te inspecteren. Wat doet je ademhaling? Hoe ziet de chaos in je hoofd eruit? Probeer dat gevoel voor jezelf ook eens te beschrijven in die 5 minuten. Af en toe gewoon eens opnieuw, opmerken hoe het één overgaat naar het andere. Louter beschrijvend. Merk je dat je hoofd er iets aan wil doen en het wil oplossen / je ervan wil weglopen, niet erg, opmerken helpt al heel veel. Na afloop gaat ge gewoon weer verder alsof er niets aan de hand is.

Als ge zoals mij zijt, dan wilt ge weglopen als ge teksten zoals deze leest. Ik snap dat, heb dat ook altijd gedaan en ik vind het nu ook nog steeds moeilijk om me eraan te zetten. Want dit is niet leuk, dit is soms ook heel moeilijk. Een tip die ik daarom kreeg: sluit niet uw ogen, maar staar naar een deur. Blijkbaar zitten er hersenkronkels in ons die het draaglijker maken als we naar een deur blijven kijken. Want ge kunt ieder moment gewoon weglopen.

Ik ben benieuwd wie het opvolgt! Maar als ge allemaal zoals mij zijt, dan zal het gene vette zijn, haha! Anyway, ik raad het aan. Ge wordt er rustiger van, het maakt ruimte voor meer geluk 😊 Hoe cringy dat ook mag binnenkomen.

17 reacties op “Weekoverzicht W36

 1. Ik slaag er altijd in om helemaal mee te zijn in zo’n oefeningen als iemand me dat aanleert of me erin begeleidt, maar eens ik het alleen moet doen, lukt het langs geen kanten meer. Fijn verslagje!

 2. Wat goed dat je je over je eerste gevoel van ughhh hebt kunnen zetten met mindfulness en dat het je helpt nu! 🙂
  Zo te lezen inderdaad een redelijke rustige week maar dat mag ook wel eens he. Gelukkig kwam er bij de psycholoog niet weer zoveel los dat je er nog last van had erna (zoals ik in een eerder weekverslag wel eens las). Ben benieuwd naar je 100ste blog! Fijne week alvast voor volgende week 🙂

 3. Oja, Oxfam-limonade is lekker!
  Moeilijk hé, dat autovraagstuk? Ik heb jarenlang geen auto gehad, omdat ik in de stad woonde en werkte. Met te verhuizen was mijn werk nog op fietsafstand, maar nu ik van werk veranderd ben, is een auto wel noodzakelijk (zowel voor mijn takenpakket, als ook voor de praktische kant met Juliette). Mijn man rijdt nu hybride, en ik zou graag ook overschakelen bij mijn volgende wagen, uit ecologisch standpunt.
  Vroeger dat ik ook dat meditatie (en met uitbreiding yoga) niks voor mij zouden zijn, maar na het te proberen merk ik dat het me zo veel rust brengt.
  Je honderdste blog zal ik morgen lezen, het is een longread en daar wil ik de tijd voor nemen :-).

  1. Ja ik overweeg het ook zo uit ecologisch standpunt. Ik zou me nog slecht voelen straks als ik met een 2de benzine auto rij. Ale, nu gaat dat nog, maar we zitten nu midden in zo’n transitie waardoor het eigenlijk alleen maar erger wordt in de volgende jaren 😅

   En no worries eh, m’n blog gaat niet lopen 😁 Niks moet, alles mag!

 4. Zeggen dat ik vroeger véél card games speelde, zij het dan aangaande Star Trek. Allen vond ik hier geen mensen, behalve kinderen die liefhebber zijn van de Pokemon kaarten en zodoende is het Pokemon games op de console gebleven bij mij 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.