Weekoverzicht W35

Deh.

Wat een week… Veel drukte en zorgen gehad in de voorbereidingen van onze summer school. De helft van de week stond volledig in het teken van dat event! Nadien was het plan om goed rust te nemen en weer even op te laden, maar is het toch weer wat druk geweest. Soit, met mooi weer en fijn gezelschap was het wel genieten!

Maandag waren we met vrij weinig collega’s aanwezig op het werk waardoor het soms al wat stiller was dan andere dagen. Ik kon dus al wat beter doorwerken, maar was wel aan het afzien van spierpijn, haha! Ik had de voetbal van de zaterdag voordien nog niet zo goed verteerd. Die hoge trappen op het werk hebben mij echt extra dwarsgelegen. Ook fietsen ‘s morgens was even slikken! Maar goed, we zijn doorheen de dag gekomen.

No description available.

‘s Avonds thuis vulden we zelf de canneloni’s voor in de oven en zaten we al snel in de zetel. Wel een probleempje opgemerkt met de verwarming, die ‘s avonds niet wou aanslaan. Met de stukken van de ketel een tijdje terug vreesde ik al voor het ergste.

Ik ging kijken bij de ontvanger van de thermostaat die dus wel nog klikte wanneer we de temperatuur veranderde. Ik begon al te vermoeden dat de thermostaat verkeerd was aangesloten in de ketel, dus ik draaide het nog maar eens open en inderdaad: de draadjes zaten niet juist. Chance dat ik er zelf nog iets van ken, het was snel gefixt! Toch weer 100 euro uitgespaard op die manier. Eigenlijk zou ik die herstel-dude een factuur moeten sturen nu, zou toch niet mogen zoiets…

Dinsdag had ik echt goed geslapen, maar lag het bed weer te goed, haha! Desondanks goed op tijd opgestaan om niet te laat aan te komen op’t bureau.

‘s Morgens een klein leuk babbeltje gehad met een collega, maar kon dat met mijn perfectionistisch kopke uiteraard niet te lang duren want ahja we organiseren straks een event die de hele dag duurt!

Dusja, voor de rest veel en hard gewerkt voor de summer school. We moesten de tijd ook goed in de gaten houden om de afsluiter van onze zomerjobstudent in te leiden. Dat ging ook maar net goed! Leuk stukje cake daar wel even, daarna terug aan de slag gegaan.

No description available.

‘s Avonds thuis haalde ik nog een pakketje op met (alweer) kaarten van de nieuwe tcg set! De rest van de avond plat in de zetel, opladen voor deadline day.

Want dat was woensdag dus. We hadden eigenlijk een bufferdagje ingecalculeerd voor alles wat er nog kon mislopen in onze voorbereiding. Achteraf gezien maar goed ook! Om half 7 was ik uiteindelijk thuis. Later hoorde ik dat een collega daarna nog heeft zitten doorwerken, het waren echt pittige dagen voor iedereen.

Veel energie bleef er niet meer over voor de avond… Dus haalde ik frietjes uit, hoopppaaaa.

Donderdag was er dus de summer school! Om 8 uur stonden we paraat in de zaal om daar alles snel klaar te zetten. De spaghetti-netwerken aan kabels op de grond zodat iedereen stroom heeft, testen van beamers, geluid om dan al snel om 9 uur te beginnen aan de dag.

EN DAARNA LIEP ALLES MIS 🤯. We hadden gelukkig 45 minuten voorzien van alles wat kon mislopen met installaties. Tot de laatste minuut hebben we die tijd moeten gebruiken! We hadden 30 USB sticks voorzien, maar tijdens het overzetten van de bestanden zijn er een 25-tal corrupt geraakt. Wat een ramp! De eerste twintig minuten hadden we niet goed door dat het aan de USB-sticks lag, waardoor we met ons drieën (organisatoren) druk in de weer waren om bij iedereen te troubleshooten. De stress, niet te schatten! Een deelnemer helpen terwijl er drie anderen op u zitten te wachten omdat ze zelf met problemen zitten, het was even hard op de tanden bijten!

Gelukkig hadden we nog een goed back-up plan met een online omgeving waar ze evengoed op konden meewerken en volgen. Ideaal, dat heeft goed zijn dienst gedaan! We kregen complimentjes na afloop, dat is altijd fijn.

Uiteindelijk mogen we zeer tevreden zijn met wat we hebben neergezet, maar wil ik ook niet vergeten wat er allemaal is misgelopen. Onze summer school heeft zijn doel zeker niet gemist, maar die technische mankementjes moeten er de volgende keer uit.

Gelukkig kan ik wel zeggen dat het tevredenheidsgevoel vele malen groter is!

Door alle drukte van de voorbije weken heb ik voor mezelf ook beslist om vrijdag overuren terug te nemen, en vervroegd aan het weekend te beginnen. Ik deed nog wat social media communicatie en had nog een meeting opstaan voor de podcast. Ma soit, da’s ook maar plezier maken allemaal, heeft weinig van werken in huis!

Om helemaal tot rust te komen nam ik m’n boek nog eens mee tot het stadspark. Zalige zon, weinig volk, alleen af en toe iets te veel lawaai naar m’n goesting. Maar dat momentje heeft me zeker goed gedaan.

No description available.
Dat behaard ding daar links van mijn boek is gewoon mijn gekruisd been. Ik verschoot er zelf ook van hoor!

Vrijdagavond besloten we ook nog even snel om naar de cinema te gaan voor Shang-Chi te gaan kijken, de laatste van Marvel. En eeeeecht waar, wat een geniale film. Het is blijkbaar de eerste Westerse film met een Aziatische superheld en één van de weinige Westerse films (dacht ook de enige, not sure though) met uitsluitend Aziatische acteurs. Maar echt, van begin tot einde dik de moeite. Op het einde werd ik helemaal wild van enthousiasme! Ik ben met een heel brede smile in bed gekropen, haha!

Zaterdag was het verder ook weer pokkedruk. Sinds lang heb ik nog eens een todo-lijstje gemaakt voor mezelf met alle dingen die moesten gebeuren in huis. Huishouden, telefoontjes, verplaatsingen, bijna alles tegelijk gedaan in de voormiddag. Veel dingen moesten uiteindelijk gewoon eens gebeuren… Nu kwam het allemaal samen!

Daarna reed ik met Ellen nog even naar Centerparcs in Peer voor een terrasje (en de schoonzus te bezoeken), waar ik effe helemaal kwijt was (lees: moe). Te warm, teveel lawaai, ik kon eigenlijk alleen nog maar aan slapen denken. Dood-, doodmoe was ik!

Soit, na een uur op terras te zitten was ik toch weer wat opgeladen en reden we door tot Ellen haar ouders voor friet-stoofvlees. We gingen ook nog even naar de kermis voor smoutebollen, maar toen was het toch weer goed geweest. Moe naar huis!

No description available.
Ellen reed. Robin dronk whisky.

Zondag lukte het nog eens om wat langer door te slapen en gingen we naar de Mechelse Heide om eens goed te gaan wandelen. 7km onder de warme zon, met een leuke picknickpauze in de schaduw. Zalig! Die zon heb ik toch wel gemist de voorbije maanden…

Daarna was het tijd om eens niks meer te doen. Ik schrijf deze blog nog en ga zo dadelijk op m’n dooie gemak een week aan blogs inhalen. Vanavond zal het ook niet meer zijn dan languit in de zetel naar de Rode Duivels kijken.

En dan is het goed geweest voor deze week.

Enkele leuke, random momentjes

Effe random een Talk Nerdy To Me T-shirt krijgen van een collega! Hij had die thuis nog liggen, en gezien onze podcast was het dus blijkbaar iets vanzelfsprekends om het aan mij te schenken.

Voor de nieuwelingen hier & diegene die uit de lucht vallen: Talk Nerdy To Me is (nog steeds) de naam van onze podcast!

M’n eerste zelfgekweekte kerstomaatjes eten! Als ze van jezelf zijn smaakt dat precies veel beter!

Een film kijken in de fancy tweepersoonszetels van Kinepolis. Tafelke dit dat! En vooral veel beenruimte, wat echt een onderschat luxeprobleem is.

Dat hondje in de Mechelse Heide dat kwam snuffelen tijdens onze picknick. But ofcourse my little friend, altijd welkom!

Ellen die zat uit te leggen in de auto, ik die haar probeer te verstaan en dan per ongeluk (echt waar) de muziek harder zet om haar te verstaan. Het vrouwtje interpreteerde dat anders 😁 Maar het was dus echt iets onbezonnen, wist precies zelf niet zo goed wat ik deed, haha!

Duizend keer goeiendag zeggen tegen passerende wandelaars. Vele mensen waren blij en groetten ons terug. Dat gebeurt ook niet altijd!

Een bed kopen. Een groter bed dan dat we nu hebben, welteverstaan.

Nieuwe dartpijltjes uittesten. Het voelt alsof ik tien keer beter gooi, hoewel m’n pijlen nog steeds overal belanden behalve in die triple 20.

Blog-complimentjes en collega-bloggers die naar mijn website verwijzen. Oneindige dankbaarheid ❤

Opnieuw gevraagd worden voor te gast te zijn in een podcast! Feest! Straks ben ik nog echt podcastman 3000.

Aanrader van de week

Scheire en de Schepping is terug op TV! Uiteraard vindt mijn nerdy kopke dat een fantastisch programma. We kunnen eindelijk weer getuige zijn van die geniale weetjes en gekke dingen die gebeuren in de wereld en die niemand wist.

Deze week werd ik trouwens extra fan omdat het even over artificiële intelligentie ging, en ze drie voorbeelden aanhaalden die ik zelf ook altijd aanhaal in mijn presentaties over AI. De afgebeelde vrouw op de bus, de chihuahua’s, de kale lijnrechter… Alsof ze bij mij research zijn komen doen, haha!

(Nee hoor, dat zal wel niet).

Zeker kijken!!

Scheire en de Schepping - S4 - Aflevering 1

16 reacties op “Weekoverzicht W35

 1. Amai, dat moet stress geweest zijn bij de opstart van die presentatie! Gelukkig is het allemaal goed gekomen. De extra vrije tijd op vrijdag was een goed plan :-).
  Zalig hé, die nazomer? De heide daar ziet er prachtig uit, en zalig dat de wandelaars daar meestal wél terug groeten. Dat is bij ons vaak anders, helaas. Dat levert wel hilarische momenten op, als Juliette mee is en vraagt waarom de mensen niet terug goeiedag zeggen :-D.

  1. Ja, echt zot! Al moet ik zeggen dat ze minder en minder teruggroetten naarmate het warmer werd :p Maar al die blije kopkes waren eigenlijk echt zalig haha 😁 Jong, oud, maakte allemaal niet uit!

   En haha, zegt ze dat dan ook zo luid zodat de anderen het nog horen? :p Moet grappig zijn haha 😁

 2. Technologie laat u toch altijd net op zo’n momenten in de steek he. Hoe hard je dat ook hebt voorbereid 🙈 maar allez gelukkig is alles toch nog goed gekomen! En dan vandaag eindelijk die zon ja, zalig!

 3. Oh, wat stressvol om die summer school te organiseren! Ik krijg al bijna stress van het lezen erover, laat staan dat je het echt moet organiseren. En dat shirt van je collega, super leuk en toepasselijk 🙂

 4. Jemig, wat een week! Ik dacht bij het lezen steeds: en precies wanneer gaat Robin nou wat rustiger aan doen? Haha! Gelukkig heb je dat op de laatste dag van de week nog wel even gedaan, maar kan me goed voorstellen dat je moe was na dit alles. 😉 Die stress ook, wat een ellende! En hoe kan het dat 25 van de 30 USB-sticks niet werken? Ik zou helemaal gek worden, zeker als je alles zo goed voorbereid hebt. Pf! Respect dat het jullie gelukt is en dat jullie ook zoveel complimenten hebben gekregen. Fijne week weer voor jou 🙂

  1. Haha ja, zondag was semi rustdag! Maar ik moet zeggen dat het deze week alweer helemaal anders is en dat ik daardoor ook veel rustiger ben. Uitgeruster ook!

   En ja, tijdens de bestandsoverdracht moet er iets misgelopen zijn vrees ik. USB’s te vroeg eruitgehaald ofzo. Maar merci! We kijken er tevreden naar terug hoor 🙂

 5. Ik kan geloven dat je moe was na zo’n week en dito programma. Uiteraard loopt alles altijd mis net op cruciale momenten, maar blij dat alles nog goed gekomen is.

  Ik ging niet op dat harig been gelet hebben ware het niet van het onderschrift bij de foto. 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.