Weekoverzicht W29

Deh!

Dat was al week 1 van de vakantie, het gaat me nu al veel te snel. We hebben héél veel gedaan, goed genoten ervan. Verwacht dus ook maar een langer weekoverzicht! Ik heb ook niet meer naar mijn bankrekening gekeken, en ben eigenlijk nog steeds bang om het te doen. Veel geld uitgegeven. Maar alles in orde zegt Ellen, die citytripkes in week 2 straks kunnen er nog wel vanaf ‘t schijnt 🥳 So let’s go!

Maandag werden we wakker en wilden we al meteen iets geks doen. Ellen keek eens in haar lijst van uitstapjes en daar sprong de plantentuin van Meise in te blinken. Online in bed tickets gefixt, nog even de tijd genomen om wakker te worden, om dan om 11u te vertrekken richting Brussel. Zalig toch om zo spontane uitstapjes te doen!

Ik vond het dik de moeite! We hebben er echt fijn kunnen wandelen en goed kunnen eten. Vooral de serre was leuk, je kan daar rondwandelen in verschillende vegetaties (of hoe ge dat ook moet noemen want zo planten-pro ben ik nog niet). Maar zo delen dus waar ge na het tropisch regenwoud ineens de woestijn inloopt. Top!

Nadien thuis voelde ik me ook zo goed dat ik tegen Ellen eens zei van sgoed meid ik fix u eten vandaag. Gezien we al een goeie middagmaal hadden binnengespeeld waren er geen grote eetplannen meer. Dus fixte ik spiegeleieren. Mijn eerste. Mijn eerste ei’kes op eigen houtje. Ik verdien een staande ovatie met veel gejuich vind ik!

Daarna wat gegamed en waarheid-durven-doen op tv gekeken. Leuk programma!

Dinsdag was het “rustdag” en zijn we niet echt weggeweest. Ik heb mijn Spotify verder aangevuld en wat gegamed. ‘s Avonds toen Ellen trainen was ben ik ook nog gaan lopen! Voor de leut dacht ik eens naar Kapermolen te fietsen, maar wat is dat tegengevallen zeg! Onderweg op de Finse piste ben ik de sleutel van mijn fietsslot verloren. Begin daar maar eens aan! Met het motto van een nee hebt ge altijd heb ik de piste twee keer afgewandeld, maar tevergeefs. Ellen is me dan maar komen oppikken na haar training met de reservesleutel, chance dat we dat nog hadden!

Woensdag was het weer feest, zat ik vol inspiratie en schreef ik in één ruk een zomerblog van 5 A4’s voor kenniscentrum Data & Maatschappij (inclusief afbeeldingen eh how). Ik durfde het verder niet echt doorsturen naar collega’s voor feedback (ik raak véél thema’s aan erin die minder in mijn expertiseveld liggen) gezien ik ze niet echt wou storen nu in de vakantie. But again, een nee hebt ge altijd! Dus ik heb ze toch maar gemaild met de vriendelijke ondertoon van nee, ge moet niet samen met een please, doe het toch. Ik heb alle tijd van de wereld ook, want de 12de augustus moet het ten laatste worden ingediend.

Daarna kregen we in de vroege namiddag zin om Black Widow te gaan kijken in de cinema en zijn we daarna nog eens bij de Griek gepasseerd. Natuurlijk weer die zalige hartelijke ontvangst! Dat blijft een gevoel van thuiskomen! ‘s Avonds was onze goesting nog niet voorbij (nee, dirty minds, nee) en zijn we nog van thuis uit naar Koks&Tales gewandeld in Hasselt voor een cocktail. Geslaagde dag toch weer!

De nacht van woensdag op donderdag is me wel echt tegengevallen. Ik schoot opeens wakker om half 2 en heb tot half 6 liggen rondshravelen in bed tot Ellen haar frustraties. Mijlpaal in onze relatie: ik ging voor het eerst in de zetel slapen (en ge moet denken dat Ellen het normaal vertikt om me ‘s nachts te laten opstaan). In de zetel ook niet echt geslapen, dus ben ik de dag maar gestart met 2 uur slaap achter de rug. Ik had wel energie genoeg om een ochtendloopke te doen! Ik snap er niks van maar hey, ik heb een serieus tempo kunnen tsjeezen! Dat loopke heeft me goed gedaan.

Daarna wat gegamed, mijn 2de vaccin laten zetten (woohoo!) om dan ‘s avonds met de vriendjes naar Alex Agnew te gaan kijken op Werchter Parklife. Ziek gelachen, ik blijf hem echt top vinden. En zijn boodschappen zijn ook nog steeds on point!

De dag erna op vrijdag stond ik op met een zware hoofdpijn. Ik dacht meteen aan bijwerkingen van mijn 2de vaccin, maar het zou zomaar ook eens het gevolg kunnen zijn van die 3 halve liters op Werchter Parklife donderdagavond. Wie zal het zeggen!

We hebben het dus maar wat rustiger aan gedaan. O.a. in slaap gevallen tijdens de oersaaie openingsceremonie van de olympische spelen (waar ge ineens wakker schiet omdat België aan de beurt is) en ‘s avonds de eerste competitiematch alweer van KRC Genk gekeken. Alé, ik toch met de schoonpapa want Ellen zijn ze komen verlossen hier voor een cocktail in’t stad.

Ahja! En we zijn gaan minigolfen die dag. We vonden dat we toch iets moesten doen op die laatste zomerse dag die ze voorspeld hadden. Was nog wel eens leuk om te doen. En check die tamme konijntjes!

Zaterdag was ook weer best druk (ja ‘t is hier nog niet gedaan hoor)! We hebben even taxi gespeeld voor de schoonzus, ik ben naar de Avévé geweest voor nieuwe potten en potgrond, ik heb een “feest!” playlist gemaakt op Spotify van 600 nummers omdat ik niet kan kiezen en ook nog wat gegamed.

‘s Avonds konden we eindelijk(!!) nog eens afspreken met de childhood brothers, een groepje vrienden vanaf de kleuterklasjes. De laatste keer was anderhalfjaar geleden, pré-corona. Ik was echt blij om nog eens samen te kunnen zijn, want onze agenda’s afstemmen is tegenwoordig echt een probleem geworden. Ellen is nog nagekomen gezien één van ons zijn nieuwe vriendin heeft voorgesteld (voor Ellen dus het signaal van HEY vrouwen mogen mee!). We zijn o.a. ene gaan drinken op C-Mine om dan rond 10u ‘s avonds Fast & Furious 9 te gaan kijken. Wat een rotslechte film toch weer. Maar ‘t is Vin Diesel en zijn family en ge ziet actie die ge in andere films niet tegenkomt. Meh. Op naar F&F 10 en 11!

Ahja en ik ben mijn gsm kwijtgespeeld in de cinema… Ik dacht eerst in dat café maar die bleek na de film gesloten te zijn. In de zaal zijn we zelf ook nog twee keer gaan kijken, zonder succes. Toen ik op zondagochtend ook nog eens van het café hoorde dat ze daar niets gevonden hadden, sloeg mijn paniek toch wel toe. Om half 1 kon ik eindelijk nog eens naar de cinema zelf bellen en oef, zij hadden het gevonden!

Die paniek vulde wel een groot deel van de dag in. Voor de rest schreef ik & gamede ik nog wat, om dan ‘s avonds een BBQ te doen bij m’n ouders voor de verjaardag van mijn mama. Onze pa had weer speciaal Guinness gehaald voor mij, dus dat was ook weer plezant!

Ey trouwens. Ik ben geen alcoholieker ofzo hé. Ik vind da gewoon fijn.

Enkele random, leuke momentjes

Ik had een dipje ‘s middags in Brussel. Ellen: “Oei, en we hebben geen nacho’s besteld?!”

Soms leef ik zodanig in automatische piloot waardoor ik de gekste dingen doe. Zoals ineens m’n zonnebril nemen voor als ik ga lopen. Why, U crazy brain. (ik ben er niet mee gaan lopen FYI).

Mensen buiten horen lachen gieren brullen en dan zelf de slappe lach krijgen.

Ellen die op m’n schoot komt zitten om dan samen 10 minuten naar onze trouwfoto’s aan de muur te kijken. Heerlijk!

Ellen haar kopke toen ze zag dat de Flair ons artikel postte.

Onderweg met de auto kwamen we 3 auto’s tegen met wel speciale nummerplaten. “Eet”, “Het” en “BBQ” waren ze achtereenvolgens. The world was trying to tell us something! (maar de wereld kent begot niks van de Nederlandse taalregels). En zoals een goede voorbeeldige homo sapien dat doet heb ik dan ook maar geluisterd zondag!

Dessers – Eiting – Dessers – Bongonda. Dat was de combinatie in de 92ste minuut van Standard – Genk voor de gelijkmaker. Ja, leuk momentje, hard gebruld!

Aanrader van de week

Ik liet het hierboven al even vallen, maar check eens dit cool artikel op de website van de Flair (kuchkuchkuch ik weet)! Een tweetal maanden terug kreeg Ellen nl. een bericht op Instagram of ze het zag zitten om een vragenlijst in te vullen over onze trouw. De journaliste had blijkbaar onze trouwfoto’s gezien en was helemaal verkocht! Daar zijn we maar al te graag op ingegaan: Ellen dicteerde en ik vulde alles in. Ik zeg het, ons madammeke thuis is blij met haar artikel (en terecht)!

FYI: als ge het wilt lezen moet ge wel een gratis profiel aanmaken op de website!

Hebt ge het echt weer volgehouden met deze veel te lange tekst over mijn week? Cool! Vertel nu maar eens over uw week!

14 reacties op “Weekoverzicht W29

 1. Ziet er een toffe week uit! Ik zou ook wel stressen als ik mijn gsm kwijt zou geraken :p Geniet van deze week en jullie uitstapjes, ben al benieuwd om ‘t volgende overzicht te lezen.

 2. Klinkt ook als een heel toffe week! En haha, hier slaapt Joran ook enkel maar in de zetel als hij last heeft van hoesten en hij me niet constant wil wakker maken (ik ben een lichte slaper). Joran had ook wel hoofdpijn en futloosheid van z’n tweede prik, dus kzou het ook daarop steken. :p

  1. Ah haha ja maar soms lijkt me dat ook beter idd :p Ik ben al langer vragende partij bij Ellen omdat ik weet dat m’n ongerustheid Ellen wakker houdt. Tot vorige week dus! En haha yep, ik kan het gelukkig goed maskeren :p

 3. Wat een heerlijke week! Ook zo fijn om ‘s ochtends wakker te worden en dan maar gewoon te bedenken wat je gaat doen. Ik vind dat wel het ultieme vakantiegevoel, als ik eerlijk ben. En daarvoor hoef je dan niet eens per se op vakantie te gaan!

 4. Ah wat een fijne week! En, hoe heeft Ellen je kookkunsten beoordeeld? 😀
  Poeh wat spannend, je telefoon kwijt zijn. Dat lijkt me nou echt zooo vervelend! Ik heb echt alles erin en als ik die kwijt ben (vooral de agenda), dan functioneer ik gewoon niet meer haha. Gelukkig dat je hem redelijk snel weer terug had. Nog meer leuke dingen voor de rest van de vakantie gepland? De botanische tuin ziet er super uit trouwens!

  1. Haha Ellen was tevreden hoor! Nu, ‘t is een begin he 🙂 Nu in de volgende 2 weken, wanneer zij weer werkt ga ik af en toe toch eens iets proberen klaarmaken (al moet ge er niet teveel van verwachten haha :p)

   En we zijn net terug van onze citytripjes 🙂 Veel meer staat er niet gepland nee. Of toch niet onder ons twee, want Ellen begint maandag dus weer te werken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.