Q&A antwoorden #4

Deh!

Bij deze de laatste antwoordenronde op jullie leuke vraagjes! Ik vond het echt leuk om te doen wel. Ik grabbel soms wel graag terug in die crazy world vanboven in m’n hoofd, maar dat hebt ge hier waarschijnlijk al gemerkt.

Anyway, here goes!

Waar ben je onzeker over?

Dat ik soms veel te overwhelming ben voor anderen. Ik ben soms wel eens een brok vol energie, en durf mijn professionalisme ook wel eens achterwege te laten. Soms heb ik gewoon eens de volle goesting om volledig mezelf te zijn, en het voelt alsof dat dat niet altijd geapprecieerd wordt. Niet iedereen staat daarvoor open.

Maar dat is ook van toepassing buiten het professionele. Om maar een voorbeeld te geven: naar bloggers toe. Ik heb al 100 keren gezegd hoe fantastisch ik hier alles vind. Maar door het feit dat ik me zo op m’n gemak voel heb ik nergens nog problemen om me volledig open te stellen. Ik babbel ook supergraag met de meesten, maar dan ben ik ook wel eens bang dat ik teveel ben voor anderen.

Wat is je favoriete film?

Ik heb de vraag 2x gehad, dus dan zal ik ook gewoon extra antwoorden. Ik heb het al gehad over We bought a zoo en Into the wild als meest inspirerende films, maar ik ga het hier hebben over Interstellar. De theorieën achter ruimte en tijd vind ik echt fascinerend. Hoe ze dat in Interstellar laten zien vind ik dan ook echt fantastisch, ik ben helemaal weg van die film.

Als ik dergelijke films zie dan begin ik zelf ook ineens door te fantaseren over tijd & ruimte, hoe relatief alles is en hoe wij als mens nog steeds denken dat we alles onder controle hebben. Terwijl de wereld en de natuur ons zit uit te lachen, recht in ons gezicht. Dat hebben we met de overstromingen van weleer ook gezien.

Maar ja, klimaatopwarming? Da’s alleen voor woke people natuurlijk (/sarcasm).

Terug on topic: ik kan mij nu al voorstellen dat de series en films in Phase 4 van Marvel en zijn multiverse mij heel erg zullen boeien 😁

Wat zou je doen met ontiegelijk veel geld?

Haha, ontiegelijk. Da’s echt zo’n woord dat ik als Belg nooit zou gebruiken. Maar sowieso: ik zou veel dingen doen!

 • Een gigantisch dik feest geven voor iedereen die ik ken!
 • KRC Genk sponsoren! Ik wil daar geen lelijke geldploeg van maken dan maar ik zou ze toch op z’n minst de mogelijkheid willen geven om de huidige identiteit 100% uit te dragen, zonder geldzorgen. Want nu is KRC Genk een vzw, dat brengt uitdagingen met zich mee die andere clubs niet hebben.
 • De wereld rondtrekken! O.a. de Grand Canyon bezoeken, Noorwegen en Tanzania. En dan wat dingen in China/Taiwan/Japan waarschijnlijk.
 • Mij misschien een Honda NSX kopen om eens te gaan joyriden op zonnige zondagen. Sorry, Japanse automerken boven alles ❤ Een Nissan Skyline GT-R zou ook wel kunnen, maar die maken ze tegenwoordig niet meer zo cool vind ik. En die is ook verboden op onze wegen. Een NSX mag nog wel dacht ik!
 • Alles boven alles zou ik de dingen die ik nu doe willen blijven doen. Hard blijven werken zoals een ander, ons huisje ook behouden en trouw blijven aan m’n huidige levensvisie. Ik ben nu al heel erg blij met alles wat ik heb, geld zou daar niet veel aan veranderen.
Die oude NSX blijft wel de beste, al is de nieuwste versie ook echt wel de moeite!

Waar kijk je op het moment het meest naar uit? (Op korte en lange termijn)

Op lange (onbekende) termijn: de eerste keer dat ik op het podium mag staan en vertellen over mijn burn-out. Ik krijg er kiekenvel van, vind het superspannend, het brengt mij de grootste stress van de wereld. Maar als ik dat doe gaat er iets losbarsten. Dan wil ik echt schitteren zoals nooit tevoren.

Op korte termijn: onze intrek in het huis. Normaal is dat voor september-oktober, maar het zou ook zomaar december kunnen worden. De huidige eigenaars wachten namelijk nog op de afwerking van hun nieuwbouwappartement. Maar hohoho wat heb ik nood aan een tuin op dit moment! Met dat warme weer hebben we alleen het stadspark en de stad zelf waar we naartoe kunnen vluchten. Maar ik zou graag ook gewoon eens languit op een ligstoel onder de zon willen liggen met mijn favoriete muziek geshuffled door de speakers! Mijn vrije vrijdagnamiddag (me-time want Ellen werkt dan nog) zou ik zo perfect kunnen invullen. Dju toch, dat het maar snel zover is!

Hoe ziet je ultieme vakantie er uit? Waar ga je naartoe en wat ga je doen?

Ik ben meer een avonturier dan dat ik dagenlang lui lekker op een strand blijf liggen. Ik wil dingen zien en ontdekken, en ben ook heel vaak op zoek naar de dingetjes die niemand anders weet of bezocht heeft.

Ik heb al eens aangehaald dat de Grand Canyon mijn droombestemming is, maar Bali wil ik hier ook wel aanhalen. Nog steeds zijn we aan’t wachten om onze huwelijksreis te doen tot daar. We willen rondtrekken, ons van eiland naar eiland verplaatsen om te genieten van het volk, de cultuur en alle prachtige uitzichten daar. Natuurlijk wil ik ook wel die rustmomentjes van niks doen, maar nogmaals: laat me dan maar ergens een paar uur zitten voor een patat van een uitzicht. En dat ik terwijl m’n muziek kan opzetten. Feel-good travel music ofzo. Ja, dat plaatje… Ik word er helemaal warm van!

Zijn er dingen waar je bang van bent?

Ik ben soms echt bang van Ellen. Die kan mij echt opeten soms (maar hey, we communiceren goed hoor)! Vaak ook wel bang van mislukking, dat heeft te maken met al dat fundamentele achter m’n burn-out.

Nee maar om een simpel alledaags voorbeeld te geven: ik denk dat ik claustrofobie heb. Ooit al eens in een speleobox gespeeld? IK VIND DAT DE HEL. In het begin gaat dat nog maar eens het écht helemaal donker is en ge helemaal gene steek meer ziet en niet weet waarnaar toe kruipen, dan begin ik helemaal in paniek te schieten. Nee, echt niets voor mij.

Leerkracht komt vast te zitten in speleobox | VRT NWS: nieuws
Hier een artikel van een leerkracht die komt vast te zitten in zo’n speleobox: ik krijg er al koude rillingen van!
[https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/04/19/leerkracht_komt_vasttezitteninspeleobox/]

Als je ooit nog van job zou veranderen, wat zou je dan kiezen (even daargelaten of je er een diploma/kennis voor hebt)?

Goh, goeie vraag! Nu sowieso, ik zit momenteel in de zevende hemel met m’n job dus ik vind het moeilijk om daar op te antwoorden. In m’n job ben ik ook heel erg aan’t groeien en ben ik mezelf aan het leren kennen in de dingen die ik graag doe. Er zijn nu al zoveel ideeën om verder te groeien op verschillende facetten. Van wetenschapscommunicatie tot leiderschap en skills in het dialoog gaan met andere partijen en organisaties. Dat zal altijd wel prioritair blijven.

Maar ik moet eerlijk gezegd bekennen dat ik bij het lezen van de vraag meteen aan iets dacht richting de psychologie. Niet dat ik mij ineens zou omscholen tot psycholoog, maar iets richting coaching ofzo. Gewoon iets waar er een focus is op de mens zelf en waar open minded zijn helemaal centraal in staat. Daar zou ik me nog wel in kunnen vinden.

Maar nogmaals, ik voel me zo goed nu op m’n werk. Ik denk zelfs dat ik nog heel veel dingen kan combineren en ook het “iets met open-minded zijn” nog kan integreren in onderzoeksinitiatieven. Zo zijn we o.a. al aan’t brainstormen over een onderzoek rond de sociale acceptatie van technologieën. Ik denk dat er vanuit technologieperspectief nl. nog heel wat te rapen / onderzoeken valt op maatschappelijk vlak.

Wat zijn jouw favoriete plekken in Hasselt en Genk?

Goh ja, Hasselt komt niet in de buurt van wat plekken in Genk voor mij betekenen. Maar als ik iets moet benoemen over Hasselt is het het Kapermolenpark, binnen de grote ring. Daar ben ik al vaak gaan wandelen en lopen. Is wel de moeite!

Maar als ge van plan zijt om Limburg te bezoeken, trek gewoon naar Genk. C-Mine, Bokrijk, Kattevennen, het centrum, de Vennestraat, KRC Genk, de terrils.. Ja, diepe connecties met die plaatsen! Als ik naar m’n ouders rij en ik zie de terril van Winterslag boven alles en iedereen uitreiken komt er iets los in mij. Die specifieke terril (want ge hebt er ook in Waterschei en Zwartberg bv.) is wel mijn meest favoriete plek, ik heb daar echt veel van genoten als kind.

Ik zat altijd op zo’n klein heuveltje aan een meertje onderaan de terril. Zalig plekje, heerlijk uitzicht. Alleen is dat over de jaren heen nogal dichtgegroeid en voelt het niet meer hetzelfde aan als vroeger.

En daar zijn we twee jaar terug ook een leuke loveshoot gaan doen!
© Hanne Kelchtermans

Wat zou je leven nu nóg beter maken?

Goh, dit is ook weer zo’n suuuperbrede vraag. Sowieso denk ik al meteen aan het walhalla van mentale gezondheid waar ik eens eindelijk vanaf ben van die eigen negatieve overtuigingen soms. Ma soit, dat is geen antwoord op de vraag ‘wat’ misschien.

Ons nieuw huis zou o.a. m’n leven al meteen beter maken. Gewoon al het hebben van een tuin, daar kijk ik echt wel naar uit. Toen we de laatste keer op bezoek waren geweest bleek ineens dat we een appel-, peren- en een pruimenboom hebben staan in onze tuin! Is da niks? Ik word straks groenten-en-fruitman 3000 haha stel u voor, gelei (confituur) en appelcompote (appelmoes) maken en al!

Neenee, om ook maar te zeggen dat ik wel uitkijk naar het onderhouden van een eigen hof.

En ja, kinderen hé. Alé, effectief kleine Schrijver’kes dan (kom dus niet opnieuw af met uw babysit-grappen allemaal want die ben ik al beu)! Elke dag spelen en onnozel doen met die kleine onwetende wezentjes. Ik heb al vele nachten gedroomd van die momentjes dat ze op m’n borst liggen te slapen. Om dan later als ze wat groter te zijn helemaal wild te gaan tijdens matchen van KRC Genk (en ja ok als ze liever pingpongkampioen worden is’t voor mij ook goed, ik zal wel meedoen). Het kan allemaal niet snel genoeg zover zijn…

Als je een talent zou mogen uitzoeken dat je vanaf nu bezit, wat zou je kiezen?

Dat ik oneindig veel zou kunnen eten zonder dat ik er lichamelijk iets van zou merken. De grootste porties ribben kunnen nemen, 3 kommen lasagnes kunnen eten en dan afsluiten met een goeie dame blanche om dan ‘s avonds nog een zak chips te kunnen eten. Ja hoor, laat maar komen dat talent!

Ik moet daarbij ook wel zeggen dat ik anders ook wel een aardig goed metabolisme heb. Als ge ziet wat ik soms kan binnenspelen!


That’s all folks! Nogmaals merci voor al die leuke vraagjes, ik heb er enorm van genoten!

15 reacties op “Q&A antwoorden #4

 1. Ieeeh brr ik ben ook claustrofobisch! Ik kreeg al ademnood bij het lezen over die speleodinges.
  En ik voel uw uitgekozen talent wel. Dat zou ik zelf ook wel willen :p

 2. Haha ik vind het wel zot dat als je “ontiegelijk” veel geld zou hebben, je eigenlijk niet veel zou veranderen aan je leven. Dan vind ik dat je goed bezig bent! Ik kreeg onlangs de vraag wat ik zou doen als ik de Lotto zou winnen en awelja, ik denk dat ik mijn hele leven zou omgooien hahaha. Er werd dan op geantwoord “waarom ik dat dan nu niet gewoon doe” en dat blijft natuurlijk in mijn hoofd spoken, want zo ben ik.

  Daarnaast kan ik wel ongeveer eten wat ik wil, tegenwoordig. Dat heb ik dan wel hahaha.

  1. Haha weet ge, zolang een mens maar gelukkig is he 🙂 Ik denk dat geld vaak ook een vergiftigd geschenk is, zeker als ge met nieuwe mensen omgaat dan… Het oprechte is vaak zoek bij de mensen als ze geld ruiken!

 3. Genk heeft inderdaad prachtige stukjes natuur. Beter dan Hasselt vind ik zelf. Het Kattevenne is heel mooi. Leuk om de schrijver van deze blog zo wat beter te leren kennen.

 4. Mij krijg je dus ook met geen stokken in een speleobox :p of in een luchtballon. Nope. Not gonna happen. 😀 Leuke vragen inderdaad!
  En ik ben niet echt een filmkijker, maar Interstellar heb ik gezien en vond ik echt geweldig! Ik zag Hans Zimmer live tour en die speelden ook de muziek van Interstellar. Echt wow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.