Weekoverzicht W12

Deh,

Deze week is er eigenlijk niet veel gebeurd. De sleur is er weer wat ingekomen, al voel ik aankomen dat de volgende weken mij echt omver zullen blazen van excitement. Dat besef is zeer recent doorgekomen, al mag ik daar nog niet teveel over zeggen! But it’s coming, that’s for sure.

Blergh, meh, ugh

Zo kan je het begin van de week wel samenvatten. Het voelde een paar dagen lang alsof ik niets had om naar uit te kijken. Maandag kon ik eens goed doorwerken, maar dat is dan het enige waar ik precies fijn op naar terugkijk die dag. Ik kwam immers uit m’n verlengd weekend dus ik denk dat ik wat tijd nodig had om de knop weer om te draaien.

Dinsdag was het een beetje van hetzelfde, al ging het wat beter door een leuke middagwandeling met een collega. Ik kreeg op het werk nog iets in m’n schoot geworpen wat ik vaak wel graag doe, maar wat er nu gewoon weer als vervelend extraatje bij kwam. Dat kan ik nu precies wel even missen. Uiteindelijk valt dat qua hoeveelheid werk wel mee gelukkig, dus het wordt nog wel leuk.¬†

Ik kreeg trouwens ineens een leuke mail binnen dat m’n research geciteerd werd. Het was de eerste citatie waarvan ik op de hoogte werd gesteld (mogelijks zijn er nog meer citaties maar daar heb ik dus geen weet van). Geeft wel een speciaal gevoel,¬†ik ben meteen gaan kijken waar het over ging! En ook al is het maar een regeltje voor¬†related work, ik sta er wel tussen!

Woensdag was er de match van de Rode Duivels tegen … (dju ik moet precies even nadenken tegen wie het weer was?) ahja, Wales! Leuke match wel. Ellen vond het minder leuk dat het voetbal was, dus ze is (tegen haar goesting weliswaar) in slaap gevallen op m’n schouder. Schattig, maar vervelend. Want dat verzuurt¬†uwen¬†arm alleen maar op de duur. Gelukkig ben ik met de Rode Duivels niet zo hevig als met Genk (al√©, dat is anders wanneer ik op groot scherm kijk in een supportersdorp ofzo), ik moest ze dus niet wakker maken elke keer.

Ik ben trouwens totaal geen fan van het panel elke keer op VTM. Te commercieel, te gemaakt, vreemde gasten ook vaak.

Daarnaast nog remote TCG gespeeld tegen m’n neef en zijn er ook een paar blogplannen aan het ontstaan nadat¬†Tamara van meerdanmama.be¬†zo vriendelijk was om mij op tal van idee√ęn te brengen.¬†Misschien komen er dus binnenkort nog een paar grote overhauls aan. Maar dat zal nog niet voor meteen zijn.

En toen werd het leuker

Donderdag gebeurde er alleen maar leuke dingen haha! Gek toch, hoe het zo kan veranderen ineens. De ochtend was goed gevuld met meetings weliswaar, maar ik vind het wel leuk als het getaffel stopt en we ergens effectief geraken. Een leuke teammeeting gehad ook, en namiddag hadden we een bijeenkomst met vele bedrijven in ons Explainable AI project. Basically komen dan alle bedrijfspartners samen om te horen wat we de afgelopen maanden hebben uitgestoken. De feedback viel supergoed mee, ze waren tevreden met ons werk en dat doet toch wel weer even deugd dan. 

Daarna nog een paar leuke calls gehad over dat extra’tje-waar-ik-niks-over-mag-zeggen. EN OH BOY HET IS INEENS DICHTBIJ. Ik kon m’n enthousiasme nauwelijks onder controle houden. Nog een paar dingetjes gedaan ervoor met een¬†veel te brede smile op m’n kop.

Vrijdag werd ook nog wel even spannend. Gezien ik een halve dag werk en er namiddag een meeting op de agenda stond was ik een uurtje langer blijven liggen in bed. Maar dan sta je op en zie je dat je ineens twee meetings hebt namiddag! Ik had¬†begot¬†nog een uur langer kunnen blijven liggen! Uiteindelijk werd de andere nog uitgesteld naar maandag. Dus ok√©, niets aan de hand. Voor de rest superleuke dag ook, veel verder¬†gehyped¬†na het besef van donderdag. Zo erg dat ik in het lopen ‘s middags tegen een onwaarschijnlijk tempo van 4min19 m’n eerste kilometer liep, puur op adrenaline. Uiteindelijk werd het gemiddeld 4min51 op 5.5km, en dan zie ik toch weer dat ik mezelf soms niet goed onder controle heb.¬†But hey that’s okay, daar zijn we aan het werken ūüôā

Weekenddd

Zaterdag toch weer even de rust gevonden en mij op m’n gemak beziggehouden. Onder andere m’n fundecks van Pok√©mon TCG eens terug opgeruimd, en da’s een heel karwei om te doen gezien dat dan decks zijn van kaarten uit superveel verschillende sets, waarbij ik dan elke kaart juist moet sorteren, op nummer, bij de juiste set. Dat zijn dus 120 kaarten die ik moet sorteren in een vijftien-tal dozen (ja, ik ben een control freak wat dat betreft). Nu goed, da’s wel een easy taakje dus op de achtergrond heb ik de vrouwenvoetbal (KRC Genk Ladies) eens opgezet om te zien wat dat is. En da’s best goed meegevallen! Het is anders als bij de mannen natuurlijk maar zolang er goesting en passie in het spel zit kan ik er mij wel in vinden. Zeker voor herhaling vatbaar als ze nog eens worden uitgezonden!

Ellen heeft trouwens nog samengewerkt met de topspits van de Ladies, Gwen Duijsters.

Daarnaast ben ik ook een eerste liedje aan het leren spelen op m’n ukelele. Ik sukkel nog steeds in het wisselen van akkoorden, maar op zich kan ik vlot genoeg spelen om wat nummers te leren. Het blijft een driloefening denk ik, maar dat is niet zo erg. Ben benieuwd naar het moment dat ik het volledig kan spelen en meezingen, dat gaat een zalig moment worden!

Voor de rest nog wat drafts geblogd. Ik heb nu al een blog klaarstaan voor wanneer dat extraatje publiek bekend wordt. Mijn enthousiasme ging pas liggen nadat ik het geschreven had, dus ik had het misschien gewoon bij het begin moeten doen. Maar ach ja. Good times, good fortune lies ahead. Het wordt fantastisch, ik kan echt niet meer wachten.

Random leuke momentjes

Ik heb ze weeral minder goed bijgehouden. Het zijn er dus helaas niet zo veel.

Vrijdagavond heb ik gekookt. Ja, soms doe ik dat wel eens. Maar als ik dat doe, dan ben ik in m’n nopjes. Zo waren het scampi’s met courgetten in een soort van tomatensaus-mengsel (Ellen commandeert mij en ik voer uit, dus ik weet half wat ik maak). Maar het fantastisch moment was dus toen we de scampi’s uit het potje moesten vissen. HA! scampi’s eruit VISSEN (ik hou van dad jokes).

Ellen werd wakker uit haar slaap in de zetel en stond op. Ze zei dat haar arm nog sliep terwijl ze naar de keuken wandelde. I guess dat haar arm nog moest “bijbenen”, HA! We lagen weer strike van’t lachen. Misschien ik meer dan zij.

Aanrader van de week

Een beetje lachen met de wereld? Check dan deze fantastische website die naar analogie met isitfridayyet.net je op de hoogte brengt of het Ever Given schip het Suez-kanaal nog blokkeert! Hoelang het daar al geblokkeerd staat en hoeveel geld het al gekost heeft voor de wereld krijg je er gratis bij!

Hoe was jouw week?

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.