1001 bezigheden, alles tegelijk

Deh!

Schrijfgoesting struck me again. Al moet ik toegeven dat het tegenwoordig minder aanwezig is. Maar daarom niet minder leuk om te doen offcourse! Ik heb gewoon zoveel bezigheden en dan vind ik hier even de tijd niet om te bloggen. Dus weet ge wa? Ik zal eens iets schrijven over al die bezigheden. Want ik heb er veel. Heel veel. En gezien ik het in deze soort-van intro het gehad heb over schrijven kan ik die al fijn schrappen van het lijstje zodat de tekst zeker niet te lang wordt!

Voetbal

Yes, standaard, elke week! Die matchen van KRC Genk staan altijd gemarkeerd in m’n agenda. Ik lees ook geregeld het supportersforum (blauwwit.be) van Genk. Niet dat daar altijd evenveel vernieuwing op te vinden is, maar na zo’n winstmatch is het wel zalig om een paar dagen te blijven nagenieten. Al hebt ge wel van die¬†bealo’s¬†daartussen zitten die soms gewoon¬†altijd en overal¬†commentaar op hebben, daar gaat m’n goesting meestal van weg. Zonder deze gezondheidsscrisis kon je me trouwens terugvinden in de staantribunes in het stadion, ik ben best wel een¬†felle.

Ahja, officieel ben ik trouwens nog speler van KFC Alken B, daar had ik mij dit jaar voor ingeschreven. Dat is goed gegaan tot november ongeveer, tot ze groepsactiviteiten weer helemaal beperkt hebben waardoor zelfs onze trainingen niet meer konden doorgaan. Het seizoen is intussen ook voorbij, en eerlijk gezegd heb ik intussen zodanig veel bezigheden waardoor ik het allemaal niet zo erg vind.

Rechtsboven dus. ‘t¬†Buikske stond wel wa fel¬†in’t begin van dit seizoen.

Pokémon

Op zich is dit de voorbije weken even gaan liggen, maar ik voel het weer opkomen. In het weekend ben ik meer Pok√©mon Sword aan’t spelen op de Nintendo Switch en ik merk dat ik weer meer bezig ben met de Trading Card Game. Vorige week nog een pre-order gaan ophalen bij Game Mania van de nieuwe set Battle Styles! Die mannen kennen mij al goed daar, ze moeten me nog maar zien binnenkomen en ze maken meteen de weg vrij naar de rek met alle kaarten (die dus achter de kassa is).¬†

Maar de goesting om te spelen is wel aan het terugkomen. Er bestaat offici√ęle software waardoor je online met een virtuele kaartenverzameling tegen andere spelers kan spelen. Maar offline kan ook nog hoor! Ik speel wel eens wedstrijdjes via Skype tegen m’n neef: camera naar de tafel gericht om zo tegen elkaar te spelen vanop afstand. Al zou ik graag nog eens snel naar Keulen trekken voor een regionaal tornooi!

Zeg nooit nooit, want voor alles bestaat een oplossing. Het kan alleen al eens minder praktisch zijn misschien!

Planten

Eerder long term, maar ook wel een bezigheid. Dagelijks kijk ik hoe het staat met de avocado-pitjes. Meer en meer begin ik die groene vingers te krijgen. Later fix ik mij een hof. De bompa achterna, patatten kweken ofzo.

Muziek

Een dag niet naar muziek geluisterd is een dag niet geleefd. Anders da gaat nie. Soms moet ik me gewoon plat in de zetel kunnen leggen met oortjes in, en soms moet ik gewoon de boxen hier eens aanzetten terwijl ik aan’t werk ben. Schijven, soundtracks, folk, afhankelijk van het moment wissel ik vanalles af. En zingen hoort daar natuurlijk ook bij (ook al trekt het op geen hol).

Ukelele (leren) spelen

Dit is al vaker gepasseerd. Geweldig is het om de vooruitgang te voelen, het gaat me echt beter en beter tegenwoordig. Wisselen tussen akkoorden gaat nog niet helemaal zoals het moet, maar ik kan al tegen een goed tempo snaren aanslaan (al√© da zeg ik zelf natuurlijk, wa ken ik ervan). Genieten is het om snel aan te slaan en van akkoord te kunnen wisselen. Ik ga me daar gewoon nog even mee bezighouden voordat ik liedjes ga beginnen spelen. Want ik merk nog steeds dat zingen en aanslaan tegelijk nog wel een probleem is. Ma bon, al doende leert men!

Lopen

Gewoon omdat mijn weegschaal echt tegenwerkt tegenwoordig. Koude rillingen krijg ik van die getallen boven de 80. Weg krijg ik ze nog niet, dus moet ik lopen. En hard, ik probeer me twee keer per week aan 5km te zetten en ik maak er echt een doel van om onder de 5 minuten per kilometer te zitten. Afgelopen weekend zat ik aan 5min14 op 10km. Da’s minder erg, daar ging het mij vooral om die 10km. Ik log ook alles op Strava, al gebeurt het soms wel eens dat ik me klaar maak om op “opnemen” te duwen, maar dan enkel m’n podcast (meestal TerrilTalks over KRC Genk) op zet zonder Strava mee op te zetten. Bummer.
Maar alles boven alles doe ik het dus om dat lelijk getal over de 80 weg te werken (no worries trouwens want ik blijf ook gewoon door eten als een varken).

Wandelen

Niet altijd volle gaas aant lopen, soms wandel ik ook wel gewoon eens. Met Ellen door de wijk, of soms eens met collega’s afspreken op het werk. Want dat thuiswerken blijft toch maar een eenzaam gevoel geven, ik durf daar nogal eens makkelijk in blijven hangen. Wandelen (en een goeie babbel) is key om daar weer uit te geraken!

Darts

Wach effe eh, I did it before it was cool. Sinds het begin van de lockdown hebben we dit opgestart hier, en hebben we nog een heus tornooi gedaan tijdens ons intiem trouwfeest momentje. Nu hangt er hier een dartbord in de 2de slaapkamer. Als ik niet kies voor de ukelele, dan is het wel om vijf minuutjes te gaan darten. Soms iets langer als ik voel dat ik goed in de flow zit.

Of ik het goed kan?¬†Nog nie misschien. Nog nooit een 180 kunnen gooien, ik ben al¬†vies blij¬†als er eens een 140 valt. Nu goed, ‘t is ook maar relatief want ik baseer me op die fel bekeken dart-tornooien op TV. Dus nee, zo goed ben ik niet want ik gooi nog geregeld een 1 of een 5.

En soms jaag ik mij wel eens op.

Gaming

Tussendoor wanneer ik de tijd & goesting vind game ik dus ook wel eens. Zoals eerder gezegd is dat tegenwoordig meer Pok√©mon Sword, maar ik zet ook al eens graag Rocket League op (PC). Een tijdje terug is dat ook even Planet Coaster geweest (ik hou wel van theme parks maken). Voor de rest heb ik sinds The Last of Us Part 2 (yes, ik heb ook een PS4) niet echt meer iets specifieks gespeeld. 

Series

Het is al lang aan’t worden h√©? Maar dus ook series! Typisch in het weekend wel samen met Ellen, zij sleurt me overal in mee. Ik beklaag mij dat altijd. La Casa de Papel heb ik bv. een half jaar volgehouden om uiteindelijk toch toe te geven en erna niets anders meer te willen kijken. Nu is Disney+ gearriveerd hier, en nu we Wandavision hebben gekeken kan ik al niet meer wachten op al die andere Marvel series die staan te wachten.

Door de week kijken we ook wel TV, al nemen we veel op om later te bekijken. De Mol, Big Brother, De Klas,… Allemaal vaste waarden op’t moment.

Werk

Ja, hoort erbij toch h√©? Vooral omdat ik tegenwoordig ook wel eens na de uren nog bezig ben. Afhankelijk van de drukte natuurlijk, maar ook omdat we op’t moment met hele coole dingen bezig zijn (waar ik helaas nog niets over mag zeggen!!). De deadline komt alleszins dichter bij, en ik kan moeilijk voorspellen wat voor euforie dat nog teweeg gaat brengen bij mij. We zijn er alleszins al h√©√©l lang mee bezig en het gaat √©cht fantastisch worden. Sowieso dat daar nog een blog over komt wanneer het zover is!

Maar daarnaast zijn er soms ook gewoon wel eens leuke infosessies te volgen, al dan niet over AI. Als ik iets zie passeren dat interessant is schrijf ik me er meestal wel voor in. Maar door al die leuke bezigheden die ik heb maak ik er geen sport meer van om op zoek te gaan naar nieuwe infosessies. Vind ik ze of niet, ik weet me wel bezig te houden.

En ja, ik ben nog steeds vrijwilliger bij het huisvandeMens, ambassadeur van het vrijzinnig humanisme. Het laatste wat ik voor hen gedaan is heb is wel van december geleden, maar ik verwacht dat we in de zomer weer wat trouwfeesten gaan hebben en dan hoop ik mijn eerste trouwfeest te kunnen doen. Eerst eentje aan de zijkant meevolgen, daarna zelf eens actiever meewerken en misschien zelfs eens eentje hosten! Lijkt me wel leuk om te doen, zo’n dag straalt alleen maar geluk uit en het lijkt me fantastisch om zoiets te mogen bijwonen.

Ellen

Een vrouw is ook een bezigheid. Om zeker te zijn van m’n eten morgenavond: de belangrijkste van alles offcourse! Nee maar ook serieus: alles boven alles komt zij natuurlijk op de eerste plaats. Alles wat hiervoor komt is ook maar om leegtes op te vullen, wanneer er niets te zeggen valt (en serieus, ik ratel wat af tegen die). Zonder Ellen was ik nooit tevreden met alleen het bovenstaande.

Conclusie: chaossss

Ja, al die dingen dus door elkaar! Waarschijnlijk ben ik nog dingen vergeten. Ik raak altijd wel gewoon eens iets aan om een uur daarna met iets anders te beginnen. Ik heb gewoon veel nood aan afwisseling, mijn chaotisch hoofd is niet snel tevreden met urenlang bezig zijn aan hetzelfde. Da’s altijd zo geweest bij mij, de wereld zit ook gewoon vol met coole dingen. Ik wil overal eens van geproefd hebben (heb ik al gezegd dat ik ook al eens wou verder gaan in het snookeren?). Al sta ik natuurlijk niet om alles te springen, en maar goed ook misschien!

Ben jij ook zo’n bezige bij? Of heb je √©√©n specifieke hobby waar je al je tijd in steekt?

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.