Weekoverzicht W25

Deh,

De groepsfase van het EK is voorbij, er zijn geen drie wedstrijden meer per dag -> ik ben er weer! Met de pauze tussen de groepsfase en de achtste finales heb ik weer wat tijd gevonden voor het weekoverzicht. Maar opnieuw: wat heb ik gemerkt dat ik dit heb gemist. Het ging de afgelopen weken een beetje minder, mede door het mindere bloggen. Ik heb nooit gelogen wanneer ik zei dat ik het open en eerlijk bloggen nodig heb, om dicht bij mezelf te blijven.

Ondanks het feit dat ik de dingen minder goed heb bijgehouden deze week lukt het om me de dingen te herinneren (hoera!). Ga er trouwens maar vanuit dat ik maandag, dinsdag en woensdag ook weer naar het EK heb gekeken (voilà, dan hebben we dat ook weer gehad).

Maandag was ik een wrak. Anders kan ik het niet zeggen. Rot, levensloos, zinloos, nergens goesting in, alles kon mij gestolen worden. Ik werd heel hard getriggerd (en dat was misschien ook gewoon nodig) in dat gesprek met m’n psychologe en schreef in een opwelling een blog over de miserie.. Ik heb het werk naast me neergelegd en een aantal uur in bed gelegen. Het ging.gewoon.niet.

This is the wave that you could never conquer.
Losing the smallest piece of truth we used to know.
I wasn’t prepared to embark with the wolf of the mountain…

Andy Hull, Manchester Orchestra – The Wolf.

‘s Avonds zijn we nog ons nieuw huis gaan bezoeken! Gezellig op de koffie bij de huidige eigenaars en wat opmetingen gedaan + afspraken gemaakt over wat we willen overnemen. Maar ik moet zeggen, ik zat daar met een erg dubbel gevoel. Ellen zat te genieten van de gezelligheid, maar voor mij was het allemaal duidelijk teveel die dag.

Dinsdag bleef ik wat in datzelfde gevoel hangen. Onderliggend vooral, want alles ging gewoon door zoals gepland waardoor ik niet echt de tijd nam / kon nemen voor verwerking. In de voormiddag zat ik bv. al meteen in de jury voor het eindwerk van m’n leerlingen in het Atlas college. Ondanks alles was dat toch echt wel goed meegevallen. Het deed deugd om m’n gedachten van mij af te zetten, en ze hebben me daar verwend hoor! Het was fijn om hun GIP te mogen begeleiden dit jaar.

Daarna reed ik nog door naar het bureau omdat ons nieuw AI speelgoed was aangekomen: de NVIDIA Jetson Xavier NX. Een mini-computertje dat nog krachtiger is dan de Jetson Nano (die hier trouwens nog al passeerde op mijn blog). Ik heb wel vier locaties moeten aflopen op de campus, niemand wist waar die net geleverd werd. Uiteindelijk had ik hem gelukkig. En gezien ik Ellen nog moest gaan halen om 17u, heb ik mij maar op het bureau gezet en daar gewerkt tot ik haar kon gaan halen. Helaas, ook daar met het alleen zitten kwam de man met de hamer, en kon ik mij toch weer moeilijk over de miserie heen zetten.

Woensdag was het weer zetelen in de jury voor stageverdedigingen, deze keer voor een deel van m’n stagiairs op PXL. Een heeeeeele voormiddag lang luisteren. Vermoeiend kan ik u zeggen! Maar de goede babbels met de collega’s tussen de studenten door maakten het wel leuk.

Ellen kwam ‘s avonds trouwens thuis van haar tattooeur. Da kopke en da blij gezicht, ik wou dat ik daar een foto van had gemaakt. Maar goed, ge zult het met haar arm moeten doen! ‘t Is een schoontje (en de tattoo ook natuurlijk #k’ching #scoooore)!

‘t Is trouwens gezet door Linde van Wild Child Tattoos in Peer.

Donderdag kon ik ook alweer beter opstaan dan de dagen ervoor (want dat was trouwens elke ochtend echt een uitdaging deze week). De agenda stond weer goed volgepland met wat meetings en (opnieuw) een lange namiddag met zetelen in de jury voor mijn andere stagiairs (ik heb er 4 begeleid dit jaar, zij het gezamenlijk met het projectteam allemaal). Maar het was vooral de avond dat plezant was: kampvuursessie van amai! op C-Mine in Genk!

Komt erop neer dat we met een groepje bestaande uit AI-experts, burgers, academici, bedrijven en middenveldorganisaties de koppen bijeen staken en mee gingen denken over AI-ideeën. Een superleuk initiatief waar ik mij graag achter zet. Het leukste was misschien nog wel dat ik als kind aan huis alle theorie achter het spel AI of NI? mocht toelichten.

Ik heb nog wel wat te vertellen over die avond, want ik was daar samen met mijn baas (/collega, want nogmaals, op Smart ICT is er geen baas-werknemer relatie). Voor we gingen zijn we eens goed gaan eten in de Griek, en na de kampvuursessie reden we door naar Genk centrum voor een cocktail bij Wonderbar. Ellen is zelfs nog nagekomen! Supergezellig was het en ik moet zeggen, ik ben nog nooit in m’n blazer een cocktail gaan drinken tussen de mensen. Ik voelde me daar ook wel effe overdressed. Ma soit ey, het was dik de moeite en die hele avond heeft mij oprecht deugd gedaan. Sinds donderdag kijk ik weer anders naar de zaken.

Over vrijdag heb ik dan weer veel minder te vertellen. Ik was eigenlijk zo moe dat ik een powernap heb gedaan in de zetel. Voor niks eigenlijk, want daarna ben ik gewoon beginnen bloggen & gamen. Niet de meest energieke activiteiten dus. We zijn wel aan een nieuwe serie begonnen hier: Sweet Tooth. Wel de moeite vind ik!

Zaterdag waren we een jaar getrouwd! Vanzelfsprekend stond de hele dag dus in het teken van ons tweetjes. Ellen heeft zeker 3 uur bij hare kapper gezeten! Wanneer ze thuis was kon ik eindelijk de auto overnemen om zelf ook naar de kapper te rijden (ik ben een halfuur weggeweest, just saying). Om 17u reden we uiteindelijk naar Wolfsdonk om een fotoshoot te doen in onze trouwkledij. Basically hebben we daar een uur zitten ronddobberen in een bootje met roeispanen. Ik ben benieuwd wat voor foto’s daaruit zullen komen! Meteen daarna reden we door tot Diest om foto’s te maken in een soort ruïne / oude kerk. Echt wel de moeite die locatie! Het zat ook een beetje verstopt, maar het was echt wel knap.

De fotoshoot was wat uitgelopen waardoor we ons hebben moeten haasten voor ons diner’tje in Blend by Rauw in Hasselt. Aangekomen in de ondergrondse parking moesten we ons nog snel omkleden in de auto (want ge gaat gewoon niet casual eten in uw trouwkleding, toch?). Wel vies goed gegeten, amai! Thuisgekomen, en ik kon nog het laatste kwartier zien van Italië – Oostenrijk. Had niet veel gemist blijkbaar, want al het spannende gebeurde pas in verlengingen… Wel jammer dat ik die 0-4 van Denemarken heb gemist (maar eh, voor de duidelijkheid, ik heb ook hard genoten van onze dag hoor!).

Zondag, op moment van schrijven blik ik even zalig terug op dat ik tot half 11 heb kunnen slapen. Dat was toch ook weer een eeuwigheid geleden! Vandaag zal het vooral opruimen zijn in ons appartement, afstoffen en stofzuigen. Eindelijk ook eens wat blogs bijlezen (want daar heb ik de laatste tijd weinig tijd voor precies) om dan vanavond hélemaal los te gaan met België – Portugal. Ik verwacht een thriller, een doelpuntenfestival. Beide verdedigingen hebben moeite met opkomende flanken, zeker wij met onze aanvallend ingestelde spelers. C. Ronaldo wordt een probleem voor ons, maar zij gaan ook hun peren afzien met De Bruyne – Lukaku. Mijn pronostiek is 3-2 voor België in verlengingen! Het zou ook zomaar een België – Japan (WK 2018) 2.0 kunnen worden.

Enkele leuke, random momentjes

Woohoo! Leuke, random momentjes! Ik vind dit altijd het plezantste. Ook al was de week miserie, ik heb wel wat momentjes kunnen verzamelen.

Lange Instagram-berichten krijgen uit steun voor de moeilijke periode begin deze week. Ik kreeg ze uit de meest onverwachte hoeken. Elke keer opnieuw doet me dat zoveel deugd… I’m not used to this amount of love.

Horen van je collega/baas dat je één van de sterkhouders bent op je werk. Ik kan u verzekeren, dit horen terwijl ge in uw onzekere zelf zit, terwijl ge uzelf al snel minimaliseert door alle omstandigheden… Ik fleurde helemaal op!

De koffie was op. Maar ik blijf op en af wandelen naar de keuken om me een tas koffie te zetten. Om dan elke keer opnieuw eraan herinnerd te worden van ahja, de koffie was op. De derde keer ben ik maar naar de winkel gegaan.

Ellen haar verborgen geluk toen ik begon mee te denken over tattoo’s. Als in, misschien zou ik er ooit toch nog eentje zetten. Haar geluk was niet per se zichtbaar, maar ik voelde het wel.

Ellen die uit de badkamer komt met haar gezichtsmasker zodat ik daarna het refrein van Monster van The Automatic kan zingen. “What’s that coming over the hill, is it a monster, is it a monsteeeer? Schijfke wel, en altijd lachen!

Roeien, niet vooruit geraken door alle algen in het water, en de fotografe die roept dat ik minder geconcentreerd moet kijken voor de foto’s. Ik ben benieuwd naar die foto’s…

Zo voelde ik mij ongeveer.

Een koppel tegenkomen tijdens onze fotoshoot in Diest dat spontaan begon te klappen voor ons. Om zich dan te verplaatsen zodat we foto’s kunnen maken zonder mensen in de achtergrond. Superlief! Maar toch niet helemaal verplaatsen, want we kwamen ze nog eens tegen toen we ons verplaatsten naar een andere locatie. Toen ze doorhadden dat we zowat overal foto’s gingen maken zijn ze toch maar weggegaan. Nogmaals, superlief! Maar ik vond het ook wel ergens jammer voor hen.

Een fles cava krijgen om leeg te spuiten voor de foto’s, waarvan de kurk er gewoon veel te snel afvloog en ik met hand en tand alles nog probeerde te redden. Ook daar benieuwd naar de foto’s!

Aanrader van de week

Alé kom, allemaal in koor! 🎶 What’s that coming over the hill 🎶 Is it a monster? Is it a monsteeerrr?🎶

Mijn weekoverzicht sluit ik ten slotte af met heuglijke nieuws dat ik donderdag 27 wordt! Dik feest enzo. Al zal het vooral werken worden, afgesloten door een leuke personeels-BBQ ‘s avonds vanuit PXL-Digital. Zelf vieren doe ik later wel in het weekend 😊

Wat heb jij allemaal in de tussentijd meegemaakt? Ik moet dringend eens bijbenen met jullie verhaaltjes…

18 reacties op “Weekoverzicht W25

 1. Leuk dat jullie bij de huidige bewoners van jullie nieuwe huis langsgingen. Kan me wel voorstellen dat het op die dat wat te veel was. Maar wel een mooie basis voor goed contact als je nog vragen hebt over het huis. Gelukkig leek je week wel in een opwaarste spiraal te gaan.

 2. Amai, best wel een en ander gedaan deze week. Fijn dat je je alweer wat beter voelt. Hier ook volop voetbalgekte, al is dat vooral bij mijn man 🙂

 3. Wow, klinkt als een heftige en drukke week…
  Mooie tattoo van Ellen!
  Zo spannend, jullie nieuwe huis :-).
  Alvast een fijne verjaardag gewenst!

 4. De week begon wat minder maar heel fijn dat hij toch heel goed is geëindigd! Lijkt me heeeeel fijn om die positieve woorden van je baas/collega te horen, vooral op zo’n moment. En de shoot klinkt super leuk, leuk idee ook om dat een jaar later te laten doen! En Ellen heeft een prachtige tattoo, snap wel dat ze daar een grote grijns van krijgt 😀

 5. Toch een lastige week zo te lezen, met fijne afsluitingen… Oh dat smile & wave gebruik ik zovaak he :’) En vind het ZO tof dat je 1 jarige foto’s hebt laten maken in trouwkleding… Benieuwd naar alle foto’s! Ik kreeg M. niet zover maar had het ook graag gedaan. M’n jurk past helaas inmiddels niet meer, had het anders graag gedaan volgend jaar, 10 jaar op de teller. (Wordt btw wel een feestje want 15 jaar samen, 10 jaar getrouwd is toch té mooi om te laten liggen. En altijd reden voor een feestje toch?)

 6. Keigoed idee om op je huwelijksverjaardag je trouwkleren nog eens aan te doen. Ik ga dat hier ook introduceren binnen een jaar :p
  Ondanks het mindere begin lijkt het alsnog wel een fijne week. En nu alvast proficiat met uw 27 kaarsen want tegen morgen ben ik dat wellicht weer vergeten 😅

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.