Een jaar getrouwd

Deh!

Jawel hoor. We zijn al een jaar verder! Een jaar ben ik al aan’t prullen met mijn ring. Een jaar samen met een lekker di…. Ach nee schei uit, dit ben ik niet! (She is though 😉) Maar ik ben wel trots op het vrouwtje en vooral trots dat ze al een jaar mijn vrouwtje is.

Vandaag gaan we alles nog eens herbeleven. De ceremonie, de geloften, het feestje achteraf. De trouwblog lezen, de foto’s terug bekijken. En voor de ultieme beleving gaan we nog eens met onze fotografe Hanne op pad voor een nieuwe fotoshoot, opnieuw in onze trouwkledij. En gaan we vanavond eens goed eten.

Geniet anders even mee. Van de blog en van mijn trouwgeloften onderaan. Ik moet er zelf terug van janken als ik het lees. Ik ben echt trots op die tekst, op de puurheid, maar ook hoe ik uiteindelijk in alle paniek en met knikkende knieën alles heb kunnen uitspreken voor 80 man. Zotte, zotte dag.


Alé, mijn beurt. Ik maak daarvoor graag een sprong terug naar het verleden. 10 jaar geleden bv, toen ik u nog niet kende. Ik was een simpel manneke. Een stil, besloten manneke, dat eigenlijk al vroeg op zoek was naar een lief. Niet voor korte duur, maar ik stond al vroeg te wachten op dat ene meisje dat m’n wereld ging veranderen. Zo gaat januari 2014 de geschiedenisboeken in. Eindelijk, meisje gefixt (op z’n Genks 😉 ). Maar er was toch veel, waar ik uiteindelijk niet zo goed op was voorbereid. Ik dacht altijd en echt koppig in m’n coconnetje te kunnen blijven. Ik dacht FIFA te kunnen blijven spelen ’s avonds, en me van de wereld weinig aan te trekken. En nogmaals, op echt koppige wijze. Maar alles veranderde al snel. Je haalde me uit die cocon en leerde me bv. op stap gaan. Je leerde me ook festivals bezoeken, je leerde me zelfs de wereld ontdekken met alle reizen die we gemaakt hebben. Maar eigenlijk, alles boven alles, leerde je me mezelf ontdekken. Want heel eerlijk, zelf zou ik die stappen nooit genomen hebben. En voor ik het zelf echt doorhad, stuurde je me de juiste richting in. Door de jaren heen ben ik gegroeid, en ben ik vooral dankzij u de persoon die ik vandaag ben.

Het is een eeuwenoud cliché ook, dat we pas echt leren uit zware periodes in ons leven. Hét moment dat ik dan ook diep vanbinnen wist dat het juist zat, was mijn burn-out vorig jaar. Ik voelde me verloren, ik twijfelde aan alles en was bij momenten gewoon echt moeilijk behandelbaar. En ik zag dat aan je. Maar eigenlijk is het ongelooflijk hoe je daarmee bent omgegaan. Je bent me geen enkel moment uit de weg gegaan, en je stond ten alle tijde klaar om naar me te luisteren. Niets kon u breken, je bent er elk moment van overtuigd geweest dat we er samen door zouden gaan. Toen had ik het écht door. U moet ik mijn hele leven langs mijn zijde hebben.

Maar Ellen, als ik aan u denk.. Laten we eerlijk zijn, met van die tedere, melige woorden moet ik hier niet uitpakken. Ik hoef hier niet te vertellen hoe mooi of lief of hoe verstandig je bent. Je straalt dat allemaal uit. Je straalt zelfvertrouwen uit, dat aanslaat bij de mensen rondom u. Je straalt op elk moment ook die typische hartelijkheid van je uit, iedereen kan bij je terecht. Ook heb je altijd meteen door als iemand met iets zit, en je weet dan ook altijd perfect hoe je je moet opstellen. En Ellen, uw ambitie. Studeren was niks voor jou, maar je bent één van de weinige mensen bij wie dat een probleem is. Uw overtuiging, de wil, kracht, het oog voor het doel dat je uitstraalt, is alleen maar inspirerend voor anderen. De mensen die u nog niet kennen in hun leven, die weten niet wat ze missen…. En Ellen, echt waar, hoe je dan ook nog eens altijd gelijk he… -nee sorry laat staan, dat ga ik niet toegeven.

Nee, Ellen, vandaag spreken we uit de grond van ons hart. En vandaag starten we een verhaal waarin we ons hele leven nog met ons hart zullen spreken. Ik beloof je dan ook een verderzetting van die fantastische tijd die we samen al beleefd hebben. Ik beloof u trouw te zijn, ik beloof u elke dag die eerlijkheid, de moed om het diepste van m’n hart te delen met je. Ik beloof u verder nog steeds die onverwachte, gekke momenten om elke dag van uw leven extra betekenis te geven. Ik beloof u ook de meest zinvolle discussies, die je zo graag voert. Over die geweldig interessante en educatieve tv-programma’s, zoals Temptation Island of Ex on the Beach.

Ellen, afsluitend. Ik ben trots. Ik ben enerzijds trots op wat je uit mij hebt kunnen halen, trots op de successen die ik boek dankzij jouw effecten op mij. Maar als er mij straks bij het naar buiten gaan gevraagd wordt, waar ik het meest trots op ben in mijn leven… Dan is het dat ik je vanaf nu mijn vrouw mag noemen.

8 reacties op “Een jaar getrouwd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.