5 random dingen over mij

Deh!

Ik zag luusjeindelucht.nl en tussenmarsenjupiter.be blogjes delen met als titel 5 random dingen over mij. Ik dacht hey, cool! Maar de keren dat ik eraan dacht om het ook zelf te doen zat ik in mijn minder gezonde-ik waardoor de vragen van “en waarom zou ge dat in godsnaam doen?” het meer hebben overgenomen.

Tot basically ja, nu. Ik voel me goed nu, dus dan kan ik er ook maar best van profiteren!

Here goes!

1) Ik ben ooit bijna verkozen als het mooiste kindje van België

Ik heb het voor de zekerheid nog eens nagevraagd bij m’n ouders maar jawel! Daar heb ik een erediploma en al van hoor. Ik ben tot in de halve finale geraakt, maar om in de finale te geraken moest ge 5000 frank bijbetalen (en dat was blijkbaar de moeite niet haha!). Dat erediploma hangt trouwens thuis nog ingekaderd aan de muur, dus als ge me niet gelooft stuur ik u het bewijs want ‘t is echt waar!

En ja, natuurlijk is er een foto bij.

Aanschouw: mini-me! Met bretellen aan in een geruit hemd. Hier mag ik toch wel vol van mijn eigen over zijn eh? Ziet wat een schoon kind ! En zeg niet dat het niet waar is want België spreekt u tegen!

Nu kan het toch niet anders dat mijn kind later ook een schoon kind wordt? (Al maakt het allemaal gene zak uit natuurlijk).

2) Ik heb nog nooit op mezelf een ei gebakken

Voor ge begint te denken dat dit een stoef-blogje zou worden met dat eerste puntje, zet ik hier meteen maar iets in het tegenovergestelde waar ik mij misschien diep over moet schamen.

Maar ja, helaas is het zo. Ik zeg wel duidelijk op mezelf, want ik deed het wel al eens met Ellen aan mijn zijde. Maar zelf een ei bakken komt nog wel, ooit.

3) Ik moet kunnen prullen

Ik moet altijd iets vasthebben om mee te kunnen prullen. Sinds onze trouw ben ik zo bv. continu met mijn ring aan het spelen. Uit-aan-uit-aan-draaien-gooien-vallen-oprapen-aan-uit-aan. Voordat ik een ring had speelde ik altijd met mijn horloge. En als ik voor een publiek sta heb ik liefst ook iets in m’n handen want anders komt het niet goed.

Alé, het is dit of ik die zoals een zotte Italiaan voortdurend met zijn armen zit te zwaaien.

4) Ik speel soms taalspelletjes

Zo van die kleine dingetjes: gezond verstand wordt vezond gerstand. Ik krijg vies zenuwen wordt ik krijg zies venuwen. Soms ook met lettergrepen. Vullenprent ipv prullenvent. Als ge dat veel doet wordt ge daar best goed in. Of het nuttig (en volwassen) is, da’s iets anders!

Maar ik hou echt wel van taal, ik ben ook snel gefascineerd door bepaalde woorden. Zo ben ik bv. een lijstje met favoriete woorden op het werk aan het bijhouden om binnenkort hier eens te delen. Want er zijn er wel een aantal!

5) Ik ben geboren met 6 vingers aan beide handen

Ik ben 99% mens maar dus ook deels behekst. No worries though, blijkbaar komt dat vaker voor. Het waren ook nooit volwaardige vingers, bij de geboorte wordt dat al snel hersteld/geknipt. Maar ik draag wel nog steeds de littekens ervan!

Als ge het niet gelooft en ge die littekens echt wilt zien stuurt ge maar iets op m’n pagina (via het chat-knopje bv.) / via Instagram / weet ik veel waar, dan stuur ik het wel even door. Die foto hier tussen plaatsen was ook maar vreemd dacht ik, zeker als die straks als thumbnail (thumb – nail!)* passeert op jullie feeds!

Nu is’t aan u, gij mede-blogger! 5 random dingen please!

*Ik weet ook wel dat die thumbnail niet zichtbaar zou zijn omdat het niet de eerste foto is maar die pun kon ik niet laten liggen.

12 reacties op “5 random dingen over mij

 1. Haha, wat schattig die wedstrijd. Ik zou absoluut niet winnen in zo’n wedstrijd. Als kind was ik scheel en ik had een problematische kaak. Ik ben op mijn tweede geopereerd aan mijn ogen en heb van mijn zesde tot zestiende drie beugels gehad :’)

   1. Nee, gelukkig niet. De cosmetische zorg heeft me als kind goed opgelapt! Gelukkig dat dat kan in deze tijd 😉 Ik zie weinig diepte, omdat ik ook een lui oog heb. Maar ik ben ermee opgegroeid, dus ook daar geen last van.

 2. Ik heb ooit nog bij een van de winnaars van die wedstrijd in de klas gezeten. Ik vond hem nochtans niet zo mooi, haha. Dat constant zitten prutsen is heel herkenbaar. Ik speel met mijn trouwring, tot grote ergernis van mijn man, of met rekkertjes. En ik draag geen horloge meer net omdat ik er altijd aan zat te prullen en het vaak kwijt geraakte…

  1. Haha ik moet toegeven, 25 jaar later kom ik ook niet meer in aanmerking hoor :p

   En nice haha, ben niet de enige! Ja ik draag nu al anderhalfjaar geen horloge meer (die’s kapot) maar ik zou wel willen. Ik heb ook een vreselijk uitstelgedrag om die te laten repareren…

 3. Haha god dat van die vingers! Ik zou dat sowieso keitrots aan iedereen verkondigen.
  Ik vind het altijd moeilijk om op commando random feiten te vertellen over mezelf. Ik pruts ook wel vaak aan dingen (you know de half afgebroken stylo’s) en zit hele dagen met mijn voeten te bewegen.

  1. Hahaha ja het zou een goede openingszin zijn ook :p

   En dat ken ik wel! Als ik nu iemand op straat tegenkom schiet ik ook ff in paniek hoor :p Maar ‘t is wel zo dat ik met dat van m’n vingers ook wel iets voor-de-hand-liggend heb (ha, nu stop ik met de puns) :p

 4. Haha, en dan toch nog bijna de mooiste baby worden ondanks die vingers 😉 Nee geintje, echt wel goede verhalen allebei. Ik herken het frummelen ook heel erg, net als de taalspelletjes spelen.

 5. Aleeee Robin! Nog nooit alleen een ei gebakken? Da vind ik oprecht nog moeilijker te geloven dan da van die wedstrijd en die vingers. Ik zou zeggen, zet het op uw zomerbucketlist en maak er eens werk van :p

  Ik heb zelf ook ooit eens 2 artikels gedeeld met random feitjes over mezelf, misschien da het eens tijd wordt voor nummer 3? Moest ge benieuwd zijn, dan kunt ge op mijne naam klikken en komt ge direct uit bij het eerste artikel 😉

 6. 3 zit ik tijdens het lezen van dit blogje te doen haha. leuke weetjes. Van mij komt er een random weetjes artikel binnenkort online met 12 weetjes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.