Weekoverzicht W22

Deh!

Week 22 is er eentje om te plaatsen onder de goede weken. Er zijn niet veel spannende dingen gebeurd maar in het algemeen heb ik toch wel genoten. Ook al had ik het af en toe moeilijk met de warmte & het alleen thuis zitten: de goede momentjes winnen!

Ge moet trouwens denken, we kwamen net uit een weekend waarin we drie dagen achtereen een terras hadden gedaan. Om maar in te leiden dat die trend is verdergezet deze week!

Elke dag de buiten in

Maandag was bv. al een goede dag! Ik zat goed in m’n vel en ik heb eens goed de koe bij de horens gevat op het werk. En toen begonnen ze te boren. Vooraan het appartement, aan de overkant van de straat. En tegelijk achteraan het appartement bij de buren. Tijdens het volgen van een themasessie ging dat nog, maar daarna was het moeilijk concentreren. Ik kon proberen wat ik wil, ik hoorde het door alles door. Veel kreeg ik niet meer klaargespeeld in de late namiddag.

‘s Avonds hebben we (samen!) voor een eerste keer vol-au-vent gemaakt! Alé, ik rol de ballekes en Ellen zet zich achter de kookplaat. En wat was dat goed gelukt! Daarna zijn we nog een goei wandeling gaan doen tot Kapermolen. Heerlijk weer toch! Er was veel volk in het park maar dat belette vele diertjes toch niet om gezien te worden. Drie konijnen en twee eekhoorntjes gezien. Normaal hecht ik daar niet veel waarde aan maar maandag vond ik het allemaal geweldig. En zoveel ineens?! Dat gebeurt niet vaak!

Dinsdag was het weer druk. Heel wat taakjes opstaan dus ik kon vlot doorwerken. Ik heb ook nog even gezellig vanop het terras gewerkt om toch een beetje mee te hebben van dat mooie weer. ‘s Avonds zijn we met de zus van Ellen nog eens naar het stad gegaan en een terrasje gedaan met cocktails (want wie zegt dat dat niet door de week ook kan?). De dag sloten we nog af met de Friends: The Reunion. Leuk om allemaal terug te zien, geniale acteurs zijn het!

Ahja, en een ijsje uitgehaald. Ellen krijg ik meestal niet mee in dat gedacht. Chance dat haar zus mij wel begrijpt!

Woensdag ging het wat slomer. ‘s Morgens kregen we wel nog het fantastische nieuws dat we vanaf september terug op code groen komen op het werk. Alleen bleek even later dat niet iedereen daar even tevreden mee was. Wat ik ergens wel snap, alleen voelt het soms alsof ik alleen ben in m’n enthousiasme. Hoewel dat ook maar een indruk kan zijn zo vanop afstand.

Het was voor de rest vooral weer springen van meeting naar meeting. Na het werk bezochten we een bank voor een leningssimulatie voor het huis, en toen werd het veel beter! Alleen maar goed nieuws gehoord, zelfs veel beter dan wat we verwacht hadden! Wij in alle staten natuurlijk waardoor we dus, omdat het zo lang geleden was, besloten om door de stad te gaan. Weliswaar voor frietjes deze keer!

Wat ook nog wel cool was is dat we de impulsieve beslissing namen om nog even langs de schoenenwinkel te passeren. Het deed me ineens eraan herinneren dat ik nog op zoek was naar iets. Ik heb één paar gepast en die zaten meteen goed. Niet twijfelen, kopen! Zo mag het voor mij elke keer wel gaan. Weinig tijd verdoen, vinden wat ge wilt, zalig! Want normaal duurt mijn zoektocht toch véél en véél langer.

Donderdag, blergh! Warm! Ik heb de ventilatoren uitgehaald voor verkoeling thuis. Ik dacht gelukkig ook nog aan dat klein USB ventilatortje wat ik ooit in de Action heb gehaald. Beste aankoop ooit. Wel opletten want dat ding trekt serieus wat stroom, ik raad niet aan om dat in de laptop te steken. Inpluggen in een monitor of rechtstreeks in een USB adapter is dan toch net iets veiliger.

‘s Avonds zette ik Ellen met de auto af in de stad (zij ging eten met vriendinnen) om daarna door te rijden naar onze podcast studio. Gezien onze materiaalman nu thuis zit met vaderschapsverlof moet er iemand anders de dingen overnemen. Alleen…, ik kon niet binnen met mijn badge! Vies balen, dat gooide eigenlijk mijn hele planning overhoop. Gelukkig kon ik wel nog ergens anders in het gebouw binnen, dus ik heb me daar maar neergezet tot Ellen stuurde dat ik ze mocht gaan halen. Op en af rijden tot thuis was anders de moeite niet. Gelukkig speelden de Rode Duivels die avond, dus kreeg ik mijn tijd vlot om. Ook al was de match niet om aan te zien.

Anyway! Door de pech dacht ik dus vrijdag maar alles in orde te maken. Helaas heb ik het uiteindelijk zo druk gehad dat ik er niet meer aan toe ben gekomen. Wel heb ik de toegang tot het lokaal in orde gemaakt, dus dat probleem is al verholpen. Verder deed het ook echt deugd om nog eens met de podcast in m’n hoofd te zitten. We hadden namelijk ons voorgesprek opstaan met onze volgende centrale gast. Verder ook nog wat aan het scenario gewerkt, ik merk dat het mij allemaal wel wat opfleurt.

Na thuiskomst vertrok Ellen weer voor een afspraak waardoor ik mij ook maar verplaatst heb. Ik heb de fiets gepakt en reed tot het stadspark. Mooi weer, goeie muziek, beetje bloggen (ofja, dat probeerde ik toch maar helaas vond ik de inspiratie niet). Ik vond het alleszins zalig om het weekend op zo’n rustige manier te kunnen inzetten. Al heeft het daar ook niet lang geduurd, want het weer sloeg al snel om. Gelukkig was ik net op tijd thuis voor het begon te regenen!

Weekend vol energie

Ik heb het trouwens nog niet gezegd, maar alle ochtenden van de voorbije dagen zijn mij erg vlot verlopen. Zaterdag was dat niet anders. Niet nadenken, niet piekeren, gewoon mijn lui gat opheffen en opstaan. Ik was zaterdag wel al van 6u ‘s morgens twee uur aan het draaien geweest in bed voordat ik eindelijk opstond, dus dat hielp ook wel een beetje.

Maar ik zat zodanig vol met energie dat ik op mezelf meteen inkopen ben gaan doen (sidenote: grote inkopen doet Ellen meestal, ik loop eerder gewoon op en af tot de lokale Spar). Ik zag mijn kans in de winkel en heb ook wat roosjes gefixt voor Ellen. Dat blij kopke achteraf, daar doe ik het wel voor.

Crappy foto maar de boodschap telt!

Daarnaast heb ik zaterdag ook nog mijn avocadoplantjes omgepot. Damn ik was eigenlijk te laat ermee! Check onderstaande foto maar, die wortels schoten al helemaal onder de bodem uit! Ik ben ook nog even bij de buurvrouw moeten passeren omdat ik net niet genoeg potgrond had. Zij geeft mij ineens een halve zak mee. Topper! Daar kon ik het niet bij laten, dus pikte ik een roosje van het boeket van Ellen (met toestemming 😉) om voor haar deur te gaan leggen. Nog een madammeke blij gemaakt! Het ging mij goed af zaterdag.

Ik heb dus die plastiek moeten kapotknippen, het was echt dringend tijd! Zonde van het potje ook, want die dingen vind ik dus echt nérgens in de winkel.

Na alle plezier van thuis zijn we dus nog een kledingwinkel gepasseerd in Heusden-Zolder. Ik weet dus niet wat er met mij scheelt dit jaar maar ik vind héél erg moeilijk mijn goesting. Ik heb een broek & een golfke (~vestje) gekocht maar qua korte broeken ben ik nog niet verzadigd. Moet ik nu écht waar nog meer winkels gaan bezoeken?? Ja, ik ben koppig en nee, ik weiger om mee te doen aan Zalando-like-stuff.

Zondag, ofja, straks in de namiddag dus staat er ook wel wat op de planning. Nog eens goed met de stofzuiger door het huis gaan en de hal poetsen. Verder denk ik nog wat te gamen, en afhankelijk van hoeveel goesting ik nog over heb vandaag finetune ik het scenario van de podcast nog even. Ahja, en ik heb nog wat blogs van nieuwe lezers hier op mijn leeslijstje staan! Dus er is zeker weer genoeg om te doen.

Enkele leuke, random momentjes

Voor de verandering verdeelde ik het middageten onder Ellen en mij dat we voor de volgende dag hadden gemaakt (zodat Ellen het kon meenemen naar haar werk). Het was pasta met scampi’s. Ik had 4 scampi’s. Ellen 15. Ik kwam er de volgende dag pas achter…

Mijn collega die mij elke keer opnieuw artikels van Pokémon doorstuurt. Ik heb ze 90% van de tijd al zelf gezien, maar het doet me altijd toch wel plezier.

Het geluk op Ellen haar gezicht na het nieuws van de bank. Al dat gespaar heeft ons méér dan verwacht opgebracht. Ik vond het echt leuk om ze zo te zien genieten.

Dat blij kindje zaterdagochtend voor de voordeur toen ik de post ging uithalen. Het manneke stond daar met een stok te spelen en raakte -per ongeluk- nogal hard het glas van onze voordeur. De papa zag het gebeuren, was in alle paniek en pakte het manneke voor mijn neus weg terwijl ik daar gewoon zat te smelten van maar natuurlijk gij kleine vriend, kom binnen!

20 seconds of courage momentjes

Deze week was niet zo uitdagend, dus het viel wel mee. Al moet ik misschien wel al die keren van ‘s morgens opstaan hieronder plaatsen. Want opstaan vind ik soms echt een uitdaging, zeker als ik in mijn pieker-wereld leef vol met negatieve overtuigingen van mezelf. Deze week ben ik meerdere dagen achter elkaar erin geslaagd om daardoor te breken, en daar ben ik wel trots op.

Om maar te zeggen: het moet niet altijd groots zijn.

Aanrader van de week

Ik ben begin deze week op Reddit een superinteressante toepassing van DeepFakes tegengekomen. Muurschilderingen die tot leven worden gebracht (zoals we bv. een paar weken terug de oud-bondscoaches van België terug tot leven zagen komen in een promofilmpje). Dit via de ReFace app die gratis is te downloaden op Android en iOS.

Los van alle negativiteit omtrent de technologie kunnen we daar toch echt wel coole dingen mee doen!

Heb jij een leuke week gehad? En hoe sta jij trouwens tegenover DeepFakes?

15 reacties op “Weekoverzicht W22

 1. Heerlijk hoor lekker veel buiten! Ben dan ook zeker meer van plan. Hoop dat onze tuin make-over snel klaar is zodat ik daar ook wat meer in kan genieten. En elke dag even wandelen, naar de speeltuin met Noa of lekker buiten zijn op mijn werk en genieten.

  Leuk om je week overzichtje te lezen, op naar een nieuwe fijne week!

  1. Ik hoop mee dan met uw tuin make-over! Ik kijk daar ook echt wel naar uit als we in ons huis zitten met tuin, want thuis in het appartement is het moeilijk genieten.. We moeten al de stad intrekken om iets mee te kunnen pikken 🙂

   Maar zeker doen, dat sowieso! Fijn genieten van die zon!

 2. Ahh zo vervelend als je je moet concentreren maar er om je heen geboord wordt.. kost zoveel extra energie dan! Maar ik zie dat je het wel goed hebt ingehaald op het terras 😀 Daar was het ook fantastisch weer voor.
  Wat fijn dat het nieuws bij de bank zo goed was, weer een flinke meevaller!
  Oh die avocado plant! Dat herinnert me weer aan die keer dat ik er een uit een pit liet groeien. Deed het twee jaar heel goed. Had zo de grootte ongeveer die de jouwe heeft. En toen ging hij ineens kapot. Zo jammer! Daarna nooit meer geprobeerd, misschien nog maar eens doen.

  1. Ja dat heeft me serieus opgejaagd toen :p en ja ik heb veel geluk met m’n avocadoplantjes. Sommige pitten gooi ik soms nog wel weg omdat er niets mee gebeurd maar diegene die begonnen te groeien zijn nog steeds goed aan’t gaan allemaal!

   alé, hout vasthouden offcourse 😉

 3. Was dat niet laatst ook zo in de Cooke en Verhulst show van die deepfakes? Ze hadden zogezegd een interview met Meghan Markle maar dat was dan eigenlijk Kim Van Oncen waar ze Meghan haar gezicht op hadden “geplakt”. Zag er echt uit. Ik vind dat maar eng :p
  Verder, zalig eh dat weer! Ik geniet er ook enorm van alleen dan vooral vanuit mijnen hof :p

  1. Ja klopt! Ja ge kunt er heel ver in gaan en ik snap ook wel dat het je afschrikt. Al bekijk ik het positief want ik zie niet direct gebeuren dat we straks met een platform zitten waar iedereen deepfakes op kan maken. Iedereen is zich wel bewust van de gevaren, een mens leert ook uit zijn fouten.

   En jaa overdreven! Ik mis meer dan ooit een tuin nu, kan echt niet wachten tot we in ons huis zitten!

 4. Haha heerlijk, die dagen op het terras! Ik geniet echt zó van het weer de afgelopen week, krijg er meteen een vakantiegevoel van. En het is zoveel fijner om dan dingen met Jula te ondernemen, gewoon, omdat we lekker naar buiten kunnen. Fijn dat alles rondom het huis zo goed uitpakt voor jullie: het is jullie gegund!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.