Weekoverzicht W16

Deh!

Deze week was er weer één van de goede. Ik merk tijdens het schrijven van dit weekoverzicht dat ik me bewuster ben van alles. Ik hecht meer waarde aan kleinere dingetjes. Trots daarop! En voor ik het vergeet, haal de fles maar uit want dit is mijn 50ste blog! Woohoo!

Werken was blergh

Pff ja weet ge, ik zat precies nog steeds in vakantiemodus begin deze week. Het thuiswerken werkte ook weer confronterend waardoor ik moeilijk bij mezelf kon blijven. De drukte viel nochtans mee, maar ik zat weer teveel in mijn eigen wereld te leven. Mezelf zorgen te maken over wat komen zou. We hebben in de avond wel twee mooie huizen bezocht en we hebben nog geluisterd naar het radio-interview van Talk Nerdy To Me. Ultimate Cringe in die eerste keer dat ik het hoorde, maar ik kon er al meer mee leven toen ik het voor een tweede leer beluisterde. Nadien kwam het besef pas, ik ben op de radio geweest! Ook al is het “maar” een lokale radio: het is een vies coole stap vooruit.

Dinsdag ben ik eens rustig opgestaan voor de verandering, ik slaagde erin om me niet teveel zorgen meer te maken (want ook al schrijf ik dat niet vaak meer: meestal is het elke ochtend semi-paniek). Rustig begonnen aan de dag, blogje afgewerkt die ik maandagnacht nog had geschreven, en voor de rest eens goed doorgewerkt! Het was ook wel heerlijk om alle ramen nog eens te kunnen openzetten en de warme windbriesjes te voelen. Dat in combinatie met good vibes muziek.., bestaat er iets beters?

Ahja, dinsdag werd ook bevestigd aan ons dat we aanstaande maandag te gast zijn in de Corda Morning Show, een soort talk / ochtendshow voor bedrijven op de Corda Campus (bedrijventerrein in Hasselt). Maar dus: HOE ZOT IS DEES??? Dat is dus met een host, zetels, camera’s en al hé! En Bibi hier die mag gaan. ‘t Is eigenlijk echt zot wat we meemaken met Talk Nerdy To Me. Heb ik al gezegd hoe trots ik daar op ben?

Live en gratis te bekijken via Zoom trouwens met deze link.

Woensdagochtend even snel op en af naar het bureau gegaan voor bovenstaande aankondigingsfoto te laten maken! Voor de rest was het toch wel een drukke dag. Veel overlegmomentjes gehad op het werk en dan kwam ‘s avonds weer een makelaar het appartement schatten. ‘t Is best vermoeiend allemaal, maar ik kan precies wel bewuster mijn rust nemen en beter mijn grenzen bewaken tegenwoordig. Dat doet wel deugd!

Druk of niet druk, vijf minuutjes ukelele kunnen er altijd wel vanaf!

Donderdag weer goedgemutst opgestaan, ik merk dat ik tegenwoordig wel beter slaap. In de middag een super-interessante infosessie gehad van een nieuw AI-initiatief dat volgende week start, iets wat me volledig op mijn buik geschreven staat. Verder nog eens stevig kunnen doorwerken en ‘s avonds een huis gaan bezoeken wat ook weer de moeite was, maar minder voor Ellen. In het thuiskomen heb ik nog lang met mezelf gesukkeld rond iets wat ik echt vond dat ik moest doen, maar precies niet zo goed durfde. Een zware interne strijd toch wel dat ik niet meteen uit m’n hoofd kon zetten. Het is nu wel gebeurd, het wordt opgepikt ook en het gaat er écht komen. Een hele, hele grote stap dit.

Vrijdagochtend weer goed opgestaan maar dat veranderde al snel, we kwamen nog iets superonverwachts tegen tijdens de upload van onze eerste podcastaflevering, stress vollebak! Blijkbaar kunnen we ook episodes plannen voor release, dat lijkt me de volgende keer toch iets handiger. Nu goed, al doende leert men… Niets mis ook met wat later te zijn, ik denk dat de meeste mensen toch pas in het weekend luisteren.

Voor de rest is er nog wat bewogen op datgene van donderdagavond. Dit, samen met de podcast-release, heeft mijn dag toch echt op zijn kop gezet. Soms is het echt zot allemaal, wat ik nu aan het meemaken ben.

Ik had daardoor ook nood aan een goede wandeling. Ellen en ik zijn zo naar Kiewit gereden, waar we vorig jaar nog onze trouwfoto’s zijn gaan maken. Dat blijft daar echt een prachtige streek. Ik heb er echt van genoten, tot in de ontroering toe. Geniet anders even mee met wat foto’s!

Soms voel je je goed en heb je nood aan een inspirerende foto van jezelf. Ellen bewerkt ze meestal wel want ja, ik en mijn grafische skills…
Alle foto’s zijn trouwens door Ellen gemaakt!
Ik was zo down-to-earth, de kleinste dingen werden ineens mega-interessant.
Piep.
Je ziet het misschien niet aan m’n hoofd, maar die wandeling heeft me echt, echt deugd gedaan.

Dan maar chill het weekend ingegaan. De laatste aflevering van The Falcon and the Winter Soldier gekeken (zwaar onder de indruk van die serie!) maar vooral veel tijd genomen om eens goed te bekomen. Ook nog even mijn baas gebeld (op papier mijn baas, in de realiteit een fijne collega) want ik voelde me toch nog wat schuldig over m’n gepush van de vrijdagochtend (hij is typisch vrij op vrijdag).

Zondagavond speelt Genk de bekerfinale ook nog (live op VTM trouwens voor de geïnteresseerden), daar kijk ik ook wel heel hard naar uit. Maar voor de rest is het nog bekomen… Niets moet, alles mag, vooral lekker verder blijven dromen.

Enkele leuke, random momentjes

Maandagochtend je wekelijkse mails krijgen van recent researches om daartussen dan een interessante paper te vinden van twee weken terug. En dan sluit die ook nog eens exact aan bij één van de projecten die je doet. MET CODE erbij! We kunnen dat dus rechtstreeks gebruiken begot! Achteraf gezien misschien iets minder, maar goed. Het was een fijn begin van de week.

GIF battles met Ellen. Als in niets anders dan GIF’s naar elkaar sturen. Soms drie tegelijk om extra kracht te zetten bij de boodschap. Dat fleurt mijn thuiswerkdagen wel op.

Het eten lag mij zwaar op mijn maag. En dan beslist Ellen om daar ook nog eens bovenop te springen. “Nu heb je ook Ellen op je maag” zei ze nog lachend. Ja, ik kreeg meer buikpijn maar ik moest ook eens goed lachen met haar gekkigheid.

Ik vind mezelf echt een genie als ik een foto van mezelf afprint en die voor de de camera van onze Jetson Nano (mini AI-systeem) plaats. Op die manier kunnen we dat bv. een hele nacht lang op laten staan en camerabeelden laten verwerken om te zien of het programma ‘s morgens nog steeds smooth aan het lopen is. Funfact: hij werkt nu effectief urenlang zonder crazy memory leaks!

Terwijl Ellen weg was een verassing fixen en een briefje schrijven dat ik weg ben voor een verassing, gezien ik dacht dat ze eerder terug was. Mja, ik was dus eerder terug. Viel dat dus even in het water.. Ze was wel blij though en zag het helemaal niet aankomen. Opzet geslaagd!

Op WhatsApp een hartje sturen en WhatsApp dat weet van dit moet ik groter maken dan enkel het klein symbooltje. Veel sympathie voor die mannen achter Facebook heb ik niet, maar dit doen ze wel goed.

Thanks collega-blogger Irene voor de aanrader!!

Aanrader van de week

Weet ge, ik dacht hier natuurlijk onze eerste aflevering van Talk Nerdy To Me te plaatsen. Maar goed, er is ook meer in het leven dan dat hé. Nee, in de week kwam ik iets leuks tegen van radiozender Studio Brussel op Facebook. Ik denk heel herkenbaar voor velen onder ons: bwa de vivre.

Hoe was jouw week?

18 reacties op “Weekoverzicht W16

 1. Een hartje in WhatsApp vind ik ook zo fijn! Wij gaan elke dag wandelen en ik heb daar echt nood aan. Dat doet altijd deugd, das efkes qualitytime en daarna een iets leger hoofd. Nu wel niet altijd op van die zotte locaties :p

  1. Ja ik onderschat dat altijd. We gingen vaak al eens in Hasselt centrum wandelen maar vrijdag had ik iets van f*ck it, ik heb nu ff meer nodig dan dat. ‘t Is iets heel simpel maar het deed ongelooflijk veel deugd 🙂

 2. Wat leuk, een verrassing regelen! Manlief zou dit beter ook eens lezen :p
  En we hebben ook The Falcon & The Wintersoldier uitgekeken en de laatste twee afleveringen maken inderdaad wel veel goed. Ik heb ook genoten van de voorlaatste aflevering dat vooral rond die boot draaide. Ik hou wel van die meer ‘dagelijkse’ scènes, niet alles hoeft actie te zijn. En veel liefde voor Bucky, uiteraard.

 3. Leuk overzichtje! Ohhh en ik HOU MEGA VAN gifjes sturen… The Falcon and the Winter Soldier is M. aan het kijken en heb 2 of 3 afleveringen met een schuin oog meegekeken…

  Verder weet je hoe het hier gaat, even in een zwaar dipje maar kom er wel weer bovenop!

 4. Leuk overzichtje! Ohhh en ik HOU MEGA VAN gifjes sturen… The Falcon and the Winter Soldier is M. aan het kijken en heb 2 of 3 afleveringen met een schuin oog meegekeken…

  Verder weet je hoe het hier gaat, even in een zwaar dipje maar kom er wel weer bovenop!

 5. Haha, die reacties hierboven, grappig! Leuk overzichtje weer, fijn dat je wat beter in je vel zit en weer goed slaapt. Dat is echt zó belangrijk!

 6. Wat tof dat radio-optreden! En leuk die verrassing. Ik ben vorig weekend een weekendje weggeweest en dat deed ook goed qua wandelen. Antwerpen is mooi, maar na veel stadswandelingen is de natuur extra fijn.

 7. Dat zag er weer een fantastische week uit. Ik ben blij te lezen dat je er zo van genoten hebt. Bwa de vivre, dat is inderdaad echt een enorm herkenbaar woord haha, dat ga ik even opslaan in mijn woordenboek zodat ik het vaker kan gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.