Weekoverzicht W5

Deh!

Een ezel ben ik. Al vaker heb ik geschreven dat ik mezelf tegenwoordig moet uitdagen met allerlei trucjes om dichter bij mezelf te blijven. Deze week was dat niet anders, de lockdown is meer en meer een sleur aan het worden en ik merk bv. dat het erg gesteld is met mijn efficiëntie op het werk (al probeer ik daar echt niet teveel aandacht aan te besteden, want zo trek ik mezelf nog meer naar beneden). Ik ben een ezel omdat ik vrijdag opnieuw heb ondervonden wat nu écht werkt om mezelf gaande te houden. Dingen waar ik me de vorige weken niet aan gewaagd heb, terwijl rationele-ik altijd altijd heeft gezegd dat dat werkt. Ik ben een ezel. Of toch iets in die richting, want ezels stoten zich niet meermaals tegen dezelfde steen.

Waarom ik nu een ezel ben

Ik heb het over muziek & wandelen. Donderdagmiddag ging ik samen met een collega wandelen in Tommelen, wat goed is voor een wandeling van 45 minuten. Het heeft me deugd gedaan. Het was misschien niets speciaals, gewoon een goeie lange luchtige babbel, maar die avond heb ik gemerkt dat dat mij weer genoeg energie gaf. Zo kon ik ook mijn vocabulaire weer wat scherper stellen.

Vrijdag leerde ik dan weer wat voor effect muziek op mij kan hebben. Na een lange werkweek ploften mijn vrouw en ik samen knock-out in de zetel, om een kwartier later in slaap te vallen. Of toch semi in slaap vallen, want voor mij was het eerder volledig wegdromen en me laten wegslepen in muziek. Manchester Orchestra met A Black Mile to the Surface. Nooit krijg ik genoeg van dat album, het weet mij altijd perfect te raken waar het nodig is. Machtig, magisch, krop in de keel, puur genieten. Ik ben een ezel om me daar wekenlang niet aan gewaagd te hebben. Ik ben geen fan van “moeten” en mezelf druk opleggen, maar als er iets is wat ik moet doen is het platliggen en muziek afspelen.

Dat is ’em dus. Groot geluk zit soms gewoon in een LP-hoes.

Andere fantastische gebeurtenissen deze week

Vorige week werden we met de collega’s van ons eXplainable AI project geïnterviewd voor een artikel in BlikOpener, kort door de bocht een soort initiatief om onderzoek bij hogescholen toegankelijker te maken voor wie op zoek is naar oplossingen. Maandag kreeg ik een LinkedIn connectieverzoek binnen van de interviewster. Blijkt dat zij toch ook niet een blogger is zeker! Supertof om zelfs via mijn werk bloggers te ontmoeten.

Een ander groots hoogtepunt was donderdagavond, wanneer de tussentijdse presentaties van de leerlingen van het Atlas college in Genk (secundair onderwijs) plaatsvonden. Ik heb daar zelf nog gestudeerd toen het nog Sint-Lodewijk was. Nu ben ik bedrijfspromotor van één van de groepjes in de richting industriële wetenschappen (#lifegoal toch wel hé? Ik heb dezelfde richting gevolgd vroeger) en mocht ik donderdagavond online alles meevolgen. Suuuperleuk was het om al die oud-leerkrachten weer te zien. Ze zijn niets veranderd. Wat leuk dat ze mij nog herkennen en herinneren. Terwijl ik toch maar een stil manneke was vroeger!

Voor de rest? Veel werk natuurlijk. Wekelijks ben ik met coole spannende dingen bezig, en het ziet ernaar uit dat we binnenkort echt wel met iets groots kunnen uitpakken. Iets waarmee ik mijn grote goesting weer op de kaart ga mogen zetten en ga mogen delen met iedereen. Ik probeer me koest te houden, ik probeer minder details te delen over m’n werk, maar het begint toch serieus moeilijk te worden met al die enthousiasme. Stay tuned zou ik zeggen want het zal spannend zijn, toegankelijk voor iedereen 🥰

Aanrader van de week

Ik houd het eens simpel. Vrijdag voor we in slaap vielen heeft mijn vrouw me nog eens bevestigd van waar ik al die liefde wel niet haal. Zullen we straks geen pizza eten zei ze ‘s ochtends. Dus mijn aanrader van de week: de Big Americans BBQ pulled-pork diepvriespizza van Dr. Oetker. Echt vies lekker. Helemaal wat ik nodig had na deze in-het-begin-moeilijke, maar uiteindelijk toch wel fantastische week.

Als geluk niet in een LP-hoes zit, dan in een doos diepvriespizza.

Had jij ook zo’n bewogen week? Of zag het er misschien helemaal anders uit? Ik hoor het graag! 

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.