Weekoverzicht W4

Deh!

Zondag, nice. Taffeldag. Deze week was best rustig. Ik dacht eerst dat ik weinig te vertellen had, maar opnieuw is dit een bloemlezing van jewelste. Ach, ‘t is zondag. Niets moet, alles mag. Dus laat u gaan zou ik zeggen! Hier lees je weer over het gewone, het werk, voetbal, wat leuke random dingetjes en m’n aanrader van de week. En as always, ik babbel graag met mijn lezers. Dus wat er ook maar in je opkomt, laat het gerust achter tussen de comments!
Gisteren had ik echt eens goed opgeruimd. Ik moest al langer naar het containerpark gaan, de rommel stapelde zich wat op. Oude planten ook weggegooid. Jammer wel, we hadden een mooie yucca plant, maar die heeft het niet overleeft hier binnen. Toen we de kerstboom hadden gezet (die we trouwens nog steeds hebben opstaan) hebben we die maar aan de kant gezet om op te ruimen.

Ik kies hier bewust voor een foto waar ze er nog goed uit zag. De bladeren werden nl. al snel geel.. Ik denk dat het mis is gegaan met het verpotten van de plant.

Deze week ook enkel dinsdag gelopen. Donderdag vond ik helaas de motivatie niet meer. Het weer was er ook niet voor, en op zich ben ik goed bezig dacht ik! Al heb ik dat nog niet geverifieerd op de weegschaal.

En ja, als het rustig is.. Dan wordt hier veel TV gekeken! Zo zijn er wel wat leuke programma’s tegenwoordig. Big Brother is de standaard hier, maar Over de Oceaan, Op Interventie en Factcheckers wordt wekelijks ook wel opgezet. Op Interventie (voor wie het niet kent: een TV-ploeg dat de interventies van politiezone CARMA volgt) kijk ik trouwens vooral door de heimwee naar het Genkse. Prachtige mensen toch? Ik woon al twee jaar in Hasselt, maar niets kan aan Genk tippen. Als het van mij afhangt verhuizen we nog naar daar binnenkort, maar je hebt natuurlijk niet alles in de hand.

Altijd problemen met grafische kaarten op het werk

Ook de werkweek was rustig. Al is dat maar relatief natuurlijk, want uiteindelijk betekent dat ook maar dat ik me goed heb kunnen concentreren zonder met teveel dingen tegelijk bezig te zijn. Er is altijd werk genoeg natuurlijk, dat was deze week niet anders. Vrijdag heb ik bv. ook eens goed doorgepeerd op alweer een frustrerend gedoe met AI-stuff. Het kwam erop neer dat we een training van een model deden die ofwel een héél uur duurt (CPU, processor), ofwel 3 á 4 minuten kon duren (GPU, grafische kaart). Om maar even mee te geven wat er op het spel stond.
Een bloemlezing voor

  • de liefhebbers
    • De Keras-backend van de Python-pip tensorflow-gpu herkent om de één of andere verschrikkelijk frustrerende reden mijn GPU’s niet in een Docker container. Het leuke is: tensorflow-gpu herkent het WEL, maar keras in tensorflow-gpu herkent het NIET. Leg me da eens uit. Want ik weet nog steeds niet waarom, en alles wat ik probeerde van re-installs en andere versies haalde niets uit. Ik heb zelfs andere docker images met andere CUDA versies geprobeerd. Nul de botten, nada verschil. Ik heb het wel aan de praat gekregen door de rechtstreekse tensorflow-gpu docker container te pullen waar ook jupyter notebook inzit. Daar lukte het wel (maar de rechtstreekse tensorflow-gpu docker container ZONDER jupyter, die ik eerst probeerde, herkende dan weer niets).
  • de leken die niet mee zijn met python-programming shizzles
    • Ik kan moeilijk het exacte probleem omschrijven met een metafoor, maar ik zal het programmeren anders eens uitleggen. Programmeren is als frustrerend koken. Je begint meestal met groenten te snijden. Je wilt de frigo openen, maar je merkt dat je geen rechten hebt op het openen van de frigo. Gelukkig ben je zelf de baas over de frigo en geef je jezelf de rechten. Eens je die rechten hebt, neem je bv. de paprika’s eruit. Maar die zitten natuurlijk in een plastic zak die je niet zomaar kan openen, dus je moet op zoek gaan naar de apt-package die het juiste mes heeft. Ok, oef, alles is uitgepakt, de groenten liggen klaar om te snijden. Je pakt je mes en je snijdt erin. Lap, blijkt dat je niet goed hebt nagedacht en geen snijplank hebt gebruikt waardoor het aanrecht ineens strepen heeft, het sneed er zo door. Uw heel systeem kapot. Je installeert de juiste snijplank versie om geïsoleerd verder te werken zonder het aanrecht verder aan te tasten maar natuurlijk is the damage already done. Ach, dat probleem lossen we later wel op. Anyway, je kan verder. Je hebt de groenten gesneden en je gooit ze in de pan. Dat ging gelukkig probleemloos, waardoor je het vuur kan aanzetten. Maar het vuur geeft ineens een Module not found error en zegt dat “pan” niet gevonden werd op het vuur. Terwijl je je pan wel degelijk zie staan op het vuur. Wat blijkt? Je pan blijkt niet te werken op een inductiekookplaat. LAP, nieuwe pan installeren. EN OEF, het werkt uiteindelijk, je kan eindelijk koken. Ten slotte moet je je nog voorstellen dat je nog 17 keer opnieuw probeert te koken omdat het altijd aanbrandt of niet gaar genoeg is. 

Dit ladies and gentlemen, is programmeren. Ge kunt u wel voorstellen hoe mijn vreugdekreten er soms uitzien als ik uiteindelijk iets aan de praat krijg. Ik zou daar nog een blog op zich over kunnen schrijven. Misschien iets voor een andere keer, wanneer ik midden in die frustraties of euforie zit.
Voor de rest viel het allemaal wel mee. Een paar leuke meetings gehad waar ik wel naar uitkeek, en die dan ook goed zijn meegevallen. Donderdag had ik echt een fantastische dag, maar zoals ik eerder al schreef begint het thuiswerk mij tegen te zitten.

Frustrerende voetbalweek

Op voetbalvlak was er weer wat beweging. Of m.a.w., ik had weer genoeg momentjes om de knop volledig om te draaien. Tegen Brugge ging ik hélemaal wild, of toch in die eerste helft. Want in de 2de helft zakte dat toch wat weg. Al bij al was het een mooie spektakelmatch. Woensdag tegen Zulte Waregem was ik zelfs bijna vergeten om op tijd te zappen naar de juiste zender. En het ergste wat je dan ook aan de hand kunt hebben: de TV die geen internet heeft. Dan maar via smartphone en tablet, om terwijl de TV eens te fixen. Gelukkig werkte het weer na een hard reset.

Maar hé toch, woensdag hebben we het onnodig spannend gemaakt. 3-0 voorstaan, om dan in de laatste 10 minuten de 3-2 tegen te krijgen. Alle hens aan dek dan natuurlijk. Zenuwen krijg ik ervan. Gisteren net hetzelfde: kans na kans gekregen, en na 90 minuten toch blijven steken op een 0-0 tegen KV Mechelen. Uiteindelijk dus een frustrerende week op dat vlak, waarbij we zijn weggezakt naar de 3de plaats. Geen man overboord natuurlijk, maar toch..

En dan nog even iets non-KRC-related: updates rond mijn eigen voetbalactiviteiten. Na de stopzetting van de competitie dit seizoen zijn ze bij ons alle voorbereidingen aan het treffen voor volgend seizoen. Dus polsen ze de huidige kern wat de plannen zijn voor volgend jaar: wie blijft, wie vertrekt er. Ik had eerder al aangegeven dat de combinatie voetbal-werkactiviteiten misschien wel eens teveel zou kunnen worden volgend seizoen, en dat ik er nog eens over ging nadenken. Maar deze week werd ik dus gebeld. Wat denk je voor volgend seizoen? Ik was er niet echt op voorbereid. Maar dan toch maar aangegeven dat ik er weer een punt achter zet. Korte pijn, want graag geef ik het niet toe. Ik weet dat ik het ooit weer ga missen. Hopelijk kunnen we nog ergens een vriendschappelijke wedstrijd spelen dit seizoen, want ik zou het graag ook live in groep meedelen dat het niets meer wordt volgend jaar.

Enkele leuke momentjes

Ik kwam in de week iets leuks op reddit tegen. Ken je reddit? Een soort chatforum website, die deze week ook in het nieuws is gekomen nadat ze zich hebben gemoeid met Wall Street. Blijkbaar zijn er veel mensen die voor hoofdletters te typen geen Shift-toets gebruiken, maar Caps Lock. Als in Caps-lock -> Letter -> Cap-lock. Ook voor één hoofdletter. Hoera, ik ben niet alleen! 😀
Daarnaast was het dinsdag één jaar geleden dat ik m’n eerste Pokémon Trading Card Game tornooitje won in Olen (bij Geel). Leuke, zorgeloze tijd. Geen enkel tornooi in Vlaanderen is voor mij te ver. Ik mis het wel. Voor een goed uur het land doorkruisen naar bv. Gent om daar eens fijn te gaan kaarten. Of eens random naar Keulen gaan om mee te doen met een regionaal kampioenschap. Speciale ervaringen zijn het, je vergeet ze niet snel.

Met dit deck won ik in Olen. “ADP-Birds”. Vanalles wat een beetje. Pak dat dit deck iets van een €100-€150 was? Al heb ik veel kaarten niet rechtstreeks gekocht (met wat geluk uit boosters, 10-kaarten pakjes gepulld) waardoor ik goedkoper uit kwam.
Zo waren er twee hallen in Keulen. Ik dacht dat er 250 tafels waren, 500 man dus. En dan tel ik de mannen van het Video Game Championship nog niet mee. Heerlijk, van ‘s middags tot ‘s avonds 8 rondes spelen van elk 50 minuten.

Aanrader van de week

Avocado-pitten planten! Ik had er vorige week al iets over verteld, maar het is wel leuk om te doen. Je begint met de schil van de dikke pit eraf te halen met een mesje. Dan steek je er drie tandenstokers door (niet te diep, 1 á 2 mm bv.) en dan laat je het rusten in een glas water. Als je dan een paar maanden geduld hebt begint de wortel te komen of heb je misschien al een hele stam met blaadjes! 

De linkse is zelfs mijn allereerste poging! Ondertussen is er ook een tweede vertrokken. Ziet er toch maar vreemd uit hé? Zo’n pit is net een alienhoofd met tentakels waar een boomstam uit schiet. 

Ik dacht de linkse al te verpotten, maar blijkbaar doe je dat best pas wanneer het bijna niet meer groeit (wanneer het ook al grote bladeren heeft). En ohja, of je er avocado-vruchten uit krijgt.. Dat zou wel eens 5 jaar kunnen duren!

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.