Weekoverzicht W3

Deh!

Heerlijk, zondagochtend. Tijd voor een weekoverzicht. Een blog schrijven zoals deze voelt héél anders aan, en dat zal voor jullie ook wel zijn vermoed ik. Het is meer een luchtig koffiemomentje waar ik gewoon vertel over alles wat er gebeurd is deze week. Misschien ook véél te véél, want dju wat voor een tekst is dit weer geworden. Scroll gerust door tot de subtitels die u interesseren. Ma bon, het werkt wel bevrijdend, en dat was uiteindelijk toch wel het doel 😊 Eén ding wat ik nog wil meegeven: die comment-sectie staan hier niet voor niets hé! Laat gerust iets achter, in het aller slechtste geval kan dat ook anoniem 🤗

Een week vol voetbal

Vandaag alvast goed op tijd uit bed geraakt, klaar voor een lange rustige dag. Met als hoogtepunt: Club Brugge – KRC Genk, om 13u30. Al zal het dan een paar uur minder rustig zijn hier ten huize Schrijvers. Al dagenlang leef ik toe naar deze wedstrijd. Ik moet al maar het minste zien passeren erover of de adrenaline stroomt doorheen m’n hele lichaam. There’s a lot at stake (nummer 1 vs nummer 2 in de stand), en ‘t is te hopen dat het wat beter mee zit dan in onze vorige wedstrijden. Als we op niveau zijn moeten we daar altijd winnen. Maar goed, ook in het voetbal zijn er geen zekerheden. En al zeker niet in de Belgische pintjesliga.

Ik heb me hennig opgejaagd tijdens onze vorige match, of toch vooral in die eerste helft. We stonden nergens, we waren volledig van slag door die rode kaart vroeg in de match. Die tweede helft was gelukkig véél en véél beter waarbij we eigenlijk nog verdienden te winnen. Al bij al dus heb ik er nog een goed gevoel aan overgehouden. Ik kon gerust op twee oren slapen.

Blog-evolutie

Dit heeft me ook wel danig beziggehouden. Ik was stiekem al zeker dat ik m’n blog ging upscalen, maar wou eens polsen via story-polls op social media hoe groot de interesse is. Dat viel goed mee, dus was ik nog meer gemotiveerd om alles in gang te zetten. Ik ben mijn vrouw enorm dankbaar, die het logo mee heeft helpen ontwerpen, en online jeugdvriendin Emmely, die me heeft geholpen met het design van de typische achtergronden die moeten zorgen voor herkenbaarheid. 


Mijn vrouw doet trouwens ook wel coole artsy stuff, maar ik mag daar in geen geval reclame voor maken… Dan nie eh!

Werk: rustige week, toch hoogtes en laagtes

Woooosh-tijd vorig weekend heeft me goed gedaan. Deze week was ik veel meer op m’n gemak dan de week ervoor. Maar toch is er wel weer wat gebeurd. Zo hadden we onze nieuwe opname van de podcast gepland met onze gast donderdag (nog steeds van de eerste aflevering, die we opnieuw moesten opnemen omdat de eerste opname toch wat was tegengevallen). Helaas, woensdagavond werd het afgezegd. Nóg meer vertraging, nog meer geduld vertonen. Ik durf haast geen datum meer uit te spreken wanneer we die eerste aflevering gaan uitbrengen. Het probleem is ook dat ik veel te veel goesting erin heb, soms is het nauwelijks onder controle te krijgen. Dat ik daardoor soms wel eens bang ben dat ik de collega’s daar te zeer achter hun veren zit. Maar goed, er zit geen druk op, dus geen enkel probleem met de opname een week later te doen. Al steekt het toch wel om dat zo toe te geven.

Verder was het ook even spannend met ons gezichtsherkenningsproject. Voor het eerst kreeg ik de taak toegewezen om eens een bestelling te plaatsen op het project. Een simpele adapter, niets speciaals. Maar ik had wel al eens horen zeggen dat alle administratie die er soms bij komt kijken.., opmerkelijk is. Uiteindelijk viel dat nog wel mee, maar het was even miserie geweest met de leverancier. Kleine misverstandjes vooral. Het is bv. toch de logica zelve als op het factuuradres Hogeschool PXL, Hasselt (België) staat, en leveradres op mijn thuisadres staat, in Hasselt, dat de levering gedaan mag worden in HASSELT, BELGIË? Niet voor de leverancier blijkbaar: op naar Hasselt NL ermee! Gelukkig had ik het op tijd gezien, en hadden ze het nog snel kunnen fixen. Want er bestaat blijkbaar wel een plaats met de naam Hasselt in Nederland!

Ten slotte heb ik na wat gezwoeg ook weer de tijd gevonden om terug de projecten in de kijker te zetten op de Facebook pagina van Smart ICT. Meestal stuur ik templates uit die de collega’s invullen, zodat ik er achteraf tekstjes van kan opmaken. Om op die manier toch maar zo min mogelijk input te vragen van de rest, want op een hogeschool (en ook op de centrale diensten dus) is het soms echt pokkedruk. Deze week was het retailtransformatie, m.b.t. digitalisering. Best een interessant project, waar ik vooral trots ben op de samenwerking. Er worden daar technologiefiches opgemaakt waarbij élke collega van Smart ICT zijn input op mag geven. Ieders expertise komt daar dus aan bod. Fantastisch, zeker in tijden van thuiswerk vind ik het fijn om te zien dat we zo toch nog de krachten kunnen bundelen. 

Volgende week zouden we trouwens nieuws krijgen over onze projectindieningen. Ik ben eens benieuwd naar de feedback, want voor het eerst werd er een project ingediend op mijn naam. En daarnaast heb ik nog mijn voet tussen de deur van een project van innovatief ondernemen gestoken. Eerlijk gezegd voel ik me best nog wat onzeker voor beide projecten. Ik sla er een nieuwe weg mee uit, eentje waarbij ik op termijn mezelf duidelijk op de kaart wil plaatsen. Spannend, weinig ervaring, maar daar dient onderzoek natuurlijk voor 😊.

Damn, ik merk nu al dat ik nogal doordraaf over het werk. Ik zou eigenlijk nog meer kunnen vertellen. Ma bon, het leven zoals het is. Ik ben nu eenmaal veel bezig ermee door de week. Misschien nog een funfact: van de onderwerpen die ik hierboven heb beschreven, zit enkel gezichtsherkenning in m’n 38-uren-takenpakket. Daarnaast zit ik op “explainable AI” en een project met focus op digitalisering & data sharing in de healthcare sector. De podcast is extra, social media is extra en projectindieningen semi-extra omdat we toch wel aan de gangwillen blijven natuurlijk!

Na de uren

Ha, ik ben grote fan van Big Brother. Deze week heb ik minder naar de livestream gekeken, maar wat een fantastisch programma. Ik HOU van die mindfuck-experimenten. Vijf dozen openen, met rewards in neerwaartse spiraal? Om dan te kijken of een mens bij de 5de gaat zwichten en de 6de niet meer durft te openen? Genieten. Naomi is trouwens mijn favoriet. Pure madame, iemand die gewoon zichzelf blijft in tegenstelling tot Nathalie bv, die geen problemen ziet in haar schijnheilig gedrag. Ma bon, niemand is perfect 😊. En hey, laat hieronder gerust weten wie jullie favoriet is!

Daarnaast ook maar eens terug gaan lopen deze week. Ik had even ruzie met de weegschaal. Ik ga daar open over zijn: 81.4kg. Dat is zwaar over mijn autistische grens van 80kg. No nonsens, meteen de loopschoenen maar aangedaan dinsdag en donderdag om 5 km te gaan lopen. En denkt ge dat ik dan een podcast opzet? Al 100 keer heb ik gezegd dat ik dat moest doen, ik kan haast mijn schoen opeten dat ik dat nu nóg blijf vergeten. Ik heb wel goede muziek, dus zo erg is het nog niet. Het was wel weer typisch dat ik na zo’n lange tijd van lopen denk dat ik de hele wereld aankan, 4min30/km loop in die eerste kilometer, om daarna met de neus op de feiten te worden gedrukt & K.O. te zijn. Herkenbaar?

Enkele leuke momentjes & ‘doh’ uitspraken

Ik zeg vaak domme dingen, ik denk niet na voor ik iets zeg. Zeker aan tafel met m’n vrouw. Zo ging het vrijdag over empanadas die ze ‘s avonds wou serveren met nacho’s en guacamole. Ze was aan het opscheppen hoe goed haar guacamole wel niet is (toegegeven, die maakt echt vies goeie guacamole). Maar ik ben hier avocado’s aan’t kweken, en dan vond ik er niets beter op om daar even losbandig, zonder na te denken het volgende te reageren:

De enige guacamole die hier lekker gaat zijn, is diegene die straks uit die pit groeit

Anyway, de guacamole was wederom vies goed. 
Een andere uitspraak ergens deze week, (ik weet niet hoe dat tot stand kwam):

Subtiliteit, da’s de definitie van ik

En eentje die ik deze week wel heel leuk vond tijdens het werk:

Deep learning, that is machine learning on steroids

(Duiding: deep learning is een vorm van machine learning onder artificiële intelligentie, waarbij deep learning gewoon in staat is om complexere problemen op te lossen. Waar klassieke machine learning misschien nog in faalt, zoals het herkennen van personen met beveiligingscamera’s 😊 ). 

Aanrader van de week

Vanaf nu ook elke week een aanrader! Dat kan vanalles zijn. Iets tech-savy, een leuk artikel of feitje, goeie muziek, een leuk filmpje..,  alleszins iets wat indruk op mij heeft gemaakt.

Deze week is dat muziek! Maandag stootte ik op een compilatie van één uur vol met remixes van muziek van Haevn. Een Nederlands duo in het genre Indiepop. Muziek waar je echt van kan genieten en helemaal zen van kan worden. Of ik toch. Het heeft iets filmisch, dromerigs. Hun muziek raad ik iedereen aan!

https://www.youtube.com/watch?v=nPj4F7wSNvI

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.