Weekoverzicht W23

Deh.

Week 23 van het jaar, week 31 in de zwangerschap! De dingen beginnen wat op hun einde te komen. dus dacht ik een oud blogformatje terug vanonder het stof te halen. Weekoverzichtjes!

De week begon eigenlijk dramatisch. Ik was helemaal nog niet hersteld van zondag en de gemiste kans op de titel… Opstaan was lastig, naar het werk gaan was lastig. Ik dacht eerst nog om van thuis te werken, maar was toch maar gegaan. Maar echt aanwezig was ik toch niet.

De maandagavond werd gelukkig wel wat toffer! We hadden een kennismakingsgesprek bij Vertrouwde Vroedvrouw in Herk-De-Stad. We waren al een tijdje in opvolging bij Bloeipraktijk, maar gezien ze geen thuisbevallingen begeleiden (yep, wij gaan voor een thuisbevalling!) moesten we op zoek naar een praktijk die dat wel deed. Misschien dat we na de bevalling terug switchen, want door de zwangerschapscursus te volgen bij Bloeipraktijk hadden we nu wel een fijne band opgebouwd. We zien wel! Het gesprek ging wel supergoed, we twijfelen er niet aan dat we ook met hen een leuke band zullen opbouwen!

Ellen begon het de laatste tijd wel wat lastiger te krijgen met de zwangerschap. De baby zit supervaak aan de linkerkant en nogal oncomfortabel bij momenten. We wisten soms ook niet goed wat doen ermee, dus hadden we daar ook nog even raad om gevraagd. We kregen dan de raad om eens langs een osteopaat te gaan en effe te focussen op wat oefeningen. Zal wel goedkomen, zeker? Het is tot nu ook allemaal zo goed gegaan, dat er nu wel eens iets zoals dit moest komen!

Met de middagwandeling op het werk baby-eendjes gespot!

Dinsdag stond het volgende spannende dan weer voor de deur. Vorige week werd onze gasketel helaas afgekeurd door een te laag rendement (0,3% onder de grens…). Een nieuwe zetten dus, en dinsdag kwam dan de 2de al langs voor een offerte. Die zat toch wel wat hoger van prijs dan onze eerste contact. En ook al kreeg ik een hele waslijst aan redenen om te kiezen voor kwaliteit, als er een baby onderweg is denk ik toch vooral aan mijne portemonnee. 😅 Deze zou het dus niet worden. We denken er nog eens over na en zien wel.

Woensdag was er niet veel speciaals. Werk was nog even spannend als anders (het is best een drukke tijd, ik kijk uit naar het groot verlof (en al zeker met de aankomende kleine)) en Ellen had ook een goeie dag. Woensdag is ook frietjesdag, dus haalde ik nog eens als vanouds frietjes uit in de frituur! Thuis begonnen we dan te kijken naar het nieuwe seizoen van Outer Banks, want na Manifest af te ronden afgelopen weekend was het tijd voor iets nieuws!

Donderdag in de ochtend kon Ellen dan terecht bij de osteopaat. Zonder mij weliswaar, ik zat gewoon op m’n werk. Ze had er wat schrik voor maar het bleek toch goed mee te vallen. Ik werd er ook weer wat gerustgestelder van dat er geen gek gekke dingen zijn uitgekomen! Wel kreeg ze nog wat oefeningen mee die ze dagelijks mag doen.

‘s Avonds thuis kregen we de volgende verrassing. De gasketel begaf het ineens helemaal. De hele avond heb ik nog vanalles zitten proberen, maar tevergeefs. We beslisten dus al wat sneller voor een nieuwe, en konden nu gelukkig regelen dat ze het volgend weekend kunnen plaatsen. Verwarming zullen we niet nodig hebben deze week, en wassen met koud water hier en daar valt ook nog wel mee. Voor Ellen rijden we nog wel op en af voor de nodige douches!

Op het werk had ik wel mijn voorlaatste podcastopname van de medEmotion reeks!

Verder, mja, ik vond het met die scheve start van de week en de ketelshizzles niet zo mijn week. Vrijdag was het wel release day van een nieuwe TCG set, dus dan had ik dat toch weer! Na m’n halve werkdag wandelde ik ‘s middags nog op en af tot Hasselt centrum en haalde ik na m’n werk thuis ook effe een mobiele airco uit in de Hubo. Toch maar ene met een slang naar buiten deze keer. Als’t niet voor een nieuwe gasketel was geweest zouden we deze zomer luchtwarmtepompen hebben geïnstalleerd. Nu wordt het dus een jaartje uitstellen en effe werken met een tijdelijke oplossing. Wel eentje die ik volgende zomer perfect kan gebruiken voor m’n bureau! Weggegooid geld is het dus zeker niet.

In de winkel zeiden ze “rechtop vervoeren, anders moet ge 24u wachten”. Say no more!

In de avond hadden we dan nog met mijn ouders gereserveerd in Oud Oteren (Opoeteren, Maaseik). A volon té ribbekes! Wat moet een mens nog meer? 🤤

Daarna ‘s avonds thuis… Een blij kopke met veel nieuwe en coole kaartjes! 🤩

Wazige foto, maar ik pullde een pimped evolution line van Sprigatito 🤩

Zaterdag ging ik op een veel te warme dag toch maar eens grasmaaien. In blote pens weliswaar, want ‘t is dat alle papa’s dat zo moeten doen. 🥳🥳 Namiddag gingen we nog naar de winkel en testte ik nog wat met nieuwe decks. Veel hebben we verder niet gepresteerd met dat warme weer… Thuis binnen met de gordijnen dicht: Ellen met haar e-reader en ik met de laptop!

Zondag dan, morgen eigenlijk op dag van schrijven hebben we nog wat vaderdagactiviteiten gepland. Ik heb een vermoeden dat Ellen iets van plan is want ik had wat hints opgevangen over verrassingen voor mijn eerste vaderdag. De schoonste cadeau zou nochtans gewoon bevallen zijn. 😅 Ma soit. We zien wel!

5 reacties op “Weekoverzicht W23

  1. Oh ja, de osteopaat kan echt wonderen doen. Ik ben ook gewees toen ik zwanger was van Rhea omdat ik echt veel last had van mijn heup. Die osteopaat heeft iets magisch gedaan want erna had ik dus geen last meer.
    Benieuwd wanneer de baby komt!

  2. Wat spannend, duurt echt nog maar even voor de baby er is! En ik snap wel dat je baalt van de gasketel. In ieder geval heb je nu (gedwongen) snel een beslissing gemaakt en is het aankomende week geïnstalleerd en klaar 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.