Keuzes: de blog en al de rest

Deh!

Lang geleden dat ik nog eens iets geschreven heb. Ik zit er tegenwoordig ook gewoon minder mee in m’n hoofd. Op het werk is het drukker, de privé is drukker… Ik breng alsmaar meer focus in de dingen die ik doe, en dat heeft zijn impact op andere dingen die ik er altijd bij nam. Keuzes maken, het is er zowaar aan het insijpelen.

Keuzes maken is niet fijn. Het is vaak loslaten of zelfs een punt zetten achter dingen, dat is de voorbije maanden goed gebleken. Ik heb het daardoor ook vaak proberen te mijden. Ik bleef lang alles tegelijkertijd doen alsof er niets aan de hand was. Dat lukte vaak ook, maar ik zie het me niet meer doen. Ik wil me meer focussen op zaken en gewoon aanweziger zijn daar waar ik mee bezig ben.

De keuze om minder te schrijven is daardoor ook een semi bewuste keuze. Maar sowieso ook een gevolg van het feit dat er voor mij een fase voorbij is. Lang ging het hier over groei en verwerking. Over de struggles die ik dagelijks had met mezelf te leren kennen, en dat ook gewoon te aanvaarden. Het was een lang verhaal van de draad terug op te pikken. Het schrijven was uiteindelijk altijd een uitlaatklep waar ik mij gewoon heb achter gezet. Ik voelde me ook gewoon alleen, maar al snel leerde ik van de bloggerswereld dat dat nooit het geval was. Dus werkte het schrijven ook gewoon.

De keuzes die ik nu maak staan meer in het teken van wat Robin energie en goesting geeft in het leven. In de realiteit is dat dus de vrouw waar ik meer tijd mee spendeer. Maar certainly ook de Pokémon TCG. Meer dan ooit ben ik aan het trainen voor opkomende tornooien. De goesting is groot om beter te worden en alsmaar beter te presteren op tornooien. Fun zal altijd de belangrijkste factor blijven, maar er is nu eenmaal die competitiebeest in mij dat altijd beter wil doen dan de vorige keer.

En daar hebben we het dan. “Het beter willen doen dan de vorige keer”. Da’s de lijn die ik overal probeer door te trekken. Groeien, leren uit fouten. Geen tweede keer meer diezelfde stommiteiten. Uitdagingen zoeken en aangaan om mezelf verder te leren kennen en zo verder te groeien. Focussen op dat pad van groei zonder eigenlijk een doel voor ogen te hebben van waar het moet landen.

Of ik dus nog veel ga schrijven is nog maar de vraag. Wel heb ik beslist om mijn blog sowieso levend te houden. Hier staat dan ook een verhaal dat Robin, Robin heeft gemaakt. Wie op zoek is naar zelfgroei of zelfzorg kan hier zomaar op uitkomen. Wie weet wie hier herkenbaarheid vindt, wie weet hoe een mens hier rust kan vinden in een gelijkaardig proces. Het lijkt me te waardevol om zomaar offline te halen. Maar daarnaast ook gewoon te waardevol voor mezelf. Because I did this, ik ben hieruit gekropen

Dusja, we zien wel wat er gebeurt. Ik laat het online, en ik zie wel waar de keuzes mij brengen. Maar van het één komt het ander. Dat heb ik de voorbije drie jaren wel genoeg ervaren.

5 reacties op “Keuzes: de blog en al de rest

  1. Ja zeg, ik dacht al dat dat hier een officieel afscheid was. Ik hoop toch af en toe nog iets te lezen maar begrijpelijk dat je focus op andere dingen ligt nu.

  2. Ja, ik dacht ook al een afscheid te zien! Ik volg niet vaak mee, maar soms lees ik dan 20 blogs van jou ineen. Dus ik hoop dat je nog schrijft, maar groot gelijk dat je vooral aandacht geeft naar wat jou energie geeft in het leven.

  3. Ik snap wat je wilt zeggen én weet hoe het voelt. Ik blijf je blogje graag lezen, wanneer er nog eens iet op komt te verschijnen. Altijd fijn om een kijk in iemand anders zijn leven te hebben.

    Voor de rest wens ik je al het beste toe en Go Win Them All hé man 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.