Deze week…

Deh!

Ik heb lang geen weekoverzichten meer geschreven! Ik had er eigenlijk gewoon geen goesting in, simple as that. Tot vandaag dan!

Het was m’n 2de vakantieweek zonder Ellen, zij werkt ondertussen nog door. Het is wel niet zo tof om alleen verlof te hebben, soms is het echt zoeken naar iets om te doen. Weekends zijn nog iets fijner als Ellen thuis is, ma soit. Uiteindelijk vind ik altijd wel iets om me bezig te houden.

Deze week was ik bezig met:

 • M’n AI-TCG projectje. Ik probeer software te schrijven waarmee ik met een USB webcam m’n Pokémon kaarten kan herkennen via AI. Detectie en uitknippen van de kaart is al gelukt, nu ben ik een model aan het trainen om het te matchen met de juiste kaart in een database. Ik maak het mezelf wat moeilijk want er zijn waarschijnlijk makkelijkere methodes via detectie van de naam van de kaart, setnummer en setsymbool. Ik probeer nl. wat methodes uit gezichtsherkenning over te nemen en naar m’n hand te zetten. Dan leer ik er ook wat uit. Er is nog veel werk aan, maar it’s gonna be damn awesome!
 • Series kijken. Deze week hebben we Outer Banks afgerond op Netflix. Ik vond ‘m goed! Het was weer zo ene waarin ik weer veel te veel meeleefde met alles wat er gaande is. Ik voel me altijd volledig leeglopen na het einde van een seizoen en dat houdt me soms echt wel tegen om aan nieuwe series te beginnen (hence the reason I don’t watch that much). Maar deze vond ik weer echt de moeite!
  Daarnaast ben ik met het alleen thuis zitten en de bezette laptop door het urenlang trainen van een AI-model ook aan iets begonnen waar Ellen maar weinig van moet hebben: Pokémon. Yup, ik word straks ook nog zo’n anime-boy. Soit, het blijft plezant en het is ook vaak een leuke brainless optie als ge ‘s morgens nog tegoei moet wakker worden!
 • De tuin snoeien. Ik heb m’n peren afgezien, maar ik ben eindelijk rond! Er was veel verwilderd hier dus het was echt wel veel werk. Sommige struiken zijn ook nog niet helemaal in orde, die heb ik kort moeten insnoeien zodat ik er volgend jaar iets beters van kan maken. Maar ik vond het wel tof om te doen. Ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om ook onze GoPro (Nikkei Extreme x6) te testen tijdens het snoeien. Die willen we binnenkort meenemen op huwelijksreis om leuke filmpjes te maken. Handig ding, helemaal goedgekeurd!
 • Padellen! Met collega’s zijn we vrijdagvoormiddag gaan padellen in Runkst. Ze waren een paar weken terug al eens geweest zonder mij, en dat vond ik toen wel jammer. Het was nu mijn eerste keer en het was supergoed meegevallen! Ik maakte me eerst wel wat zorgen om m’n schoeisel, want er bestaan blijkbaar schoenen speciaal gemaakt voor padelpleinen. Gelukkig had ik nog zaalvoetbalschoenen die ik maar één keer heb aangehad, waardoor de groeven er nog goed in zaten. Ik ben daar nooit echt fel mee uitgeschoven, ideaal! Misschien dat ik in de toekomst overschakel naar de juiste schoenen, but I’m good for now. Het heeft me niet weerhouden om me eens goed uit te leven. Alle soorten sporten die wat explosiever van aard zijn vind ik meestal wel toffer. Padel past dus perfect in dat rijtje!
 • Fietsen. Nu met dit fijne weer probeer ik me zoveel mogelijk te verplaatsen met de fiets. Heerlijk! Ik denk dat het enkel maandag niet gelukt is naar een BBQ bij familie. Toen stond er superveel wind en was de kans groot dat het fel ging regenen. Maar zaterdag hebben we nog een leuke 30km gefietst in de streek. Bedoeling was dat we van zomerbar naar zomerbar zouden fietsen, maar toen Bar Jozef in Bokrijk (zover ik weet de dichtsbijzijnde) dicht was is het enkel bar Kaai geworden in Hasselt. Maar goed misschien ook, want die Black Mojito steeg me serieus naar m’n hoofd!

That’s it eigenlijk! Zelfzorg ten top. 😊 Het doet deugd om zoveel tijd voor mezelf te kunnen nemen na zo’n druk jaar op’t werk. In de collectieve zomervakantie vind ik voor mezelf de perfecte balans. Door het jaar verlof nemen, wanneer uw collega’s ook maar gewoon doorwerken, is toch maar anders. De uitdaging om rust te nemen en tijd te maken voor uzelf is gewoon groter dan met alles op’t werk wat z’n gangetje gaat. Dan is deze periode dus ideaal.

Nu op zondag maak ik me nog klaar voor de eerste thuiswedstrijd van KRC Genk dit seizoen. Ik heb m’n abonnement verlengd waardoor ik weer een heel seizoen kan zingen en springen in de staantribunes. Ook al was het maar een paar maanden zonder, ik heb het serieus gemist!

Daarnaast komt onze uitgestelde huwelijksreis echt wel dichtbij. Door corona hebben we het ondertussen 2 jaar lang moeten uitstellen, maar straks kunnen we eindelijk vertrekken. Details laat ik achterwege op m’n blog, ik ben niet zo fan om m’n afwezigheid openbaar te gooien. Ik ben wel van plan om er veel over te delen via m’n (tijdelijk privacy-ingestelde) Instagram! Als je mee wilt volgen (en je volgt me nog niet), laat gerust even iets weten via DM en dan fixen we dat.

Had jij ook een leuke week?

9 reacties op “Deze week…

 1. Goh, ik zou wel weten wat te doen op men ééntje?
  Eigenlijk je speciale Pokémon kaart die bij aankoop van een booster bij de GameMania kreeg al geweest gaan halen? Géén idee hoe lang die actie nog duurt.

  Binnenkort komen er 2 Pokemon games op de Nintendo Switch uit 😉 *hint, hint*

  Ik hoef ook niet alles te weten van iemand, maar ik wens je alvast een héél aangename huwelijksreis toe 🙂

  Hier goede week gehad, op wat Facebook problemen na, zijn er verschillende aanvaardingen bij agentschappen en erkenningen op acteer vlak er eindelijk door gekomen, nu kan ik daar mee verder werken 🙂 Gaat dus traag maar zéker de goede kant uit.

 2. Ik snap wel dat vakantie samen leuker is, maar ook fijn om echt even tijd voor jezelf te hebben en lekker je gang te kunnen gaan. En hé, je gaat bijna samen op huwelijksreis, dus dan heb je alle tijd samen 🙂

 3. Ik zou me niet meteen vervelen alleen, maar misschien wel vlug vervallen in zetelhangen. 😉

  Benieuwd naar de huwelijksreis: geniet er ten volle van!

 4. Oeeh Outer Banks hebben wij ook gekeken. Onze robotstofzuiger hebben we zelfs John B genoemd :p Ik heb dat ook wel dat ik na een serie in een beetje een zwart gat val. Ik ben vb. Lucifer aan’t kijken maar ik zit aan het laatste seizoen en ik ben dat eindeloos aan’t uitstellen omdat ik niet wil dat het gedaan is.
  Veel plezier op reis! Ik hoop dat het een memorabele reis is en dat jullie er echt van kunnen genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.