Uitgeput

Deh!

Tijd om nog eens een update te schrijven dacht ik, ‘t is weer even geleden. Ik merk dat ik tegenwoordig minder plezier beleef aan het schrijven. Ik haal er minder uit, kan me er niet zo goed voor opladen, geen idee. Maar ik ga het ook niet te zeer in m’n hoofd steken. Daar zit al meer dan genoeg…

Normaal gezien was het nu ook tijd om een weekoverzicht te delen. Maar ook daar, het is een beetje verwaterd. Ik heb eind vorig jaar ook al zo’n dipje gehad (dat andere redenen had weliswaar) en merk dat het nu zo wat van hetzelfde is. Het deed me beslissen om toch maar gewoon te stoppen met die wekelijkse overzichtjes. Het zou te geforceerd zijn als ik me er terug achter zou zetten… Niet de moeite dus. Misschien dat dat weer veranderd in de toekomst, who knows. Maar voor nu stop ik er alleszins mee.

Voor de rest, mja, minder denk ik. Als ik nu bv. tegen mezelf zeg “vertel in uw blog anders eens hoe het gaat” merk ik dat ik daar liever niet teveel mee geconfronteerd wil worden en het vooral liever niet wil doen. Ik heb het lastig tegenwoordig. Ik heb vaak veel tegenstrijdige gevoelens die me de laatste tijd veel doen ploeteren in de modder, dingen die het echt vermoeiend maken. Sessies bij de psycholoog voelen vooral als “vervelend” en liefst als “te vermijden”, ik ben ook helemaal niet meer zo gedreven in het werken aan mezelf. De oorzaak is me wel duidelijk, maar doet me vooral diep zuchten ipv. de energie te geven om er iets mee te doen.

De kwestie blijft wel om alles op te merken en er dan mee aan de slag te gaan. Zoals het altijd al was. Die lange strijd heeft me al ver gebracht, maar vooral ook erg uitgeput. Ik ben het echt moe op’t moment. Hopelijk is het ook dat maar en kan ik daardoor straks de draad gewoon weer oppikken as always. But for now, ik laat het gewoon gebeuren. We zien wel, alles op z’n tempo.

Trust the process.

18 reacties op “Uitgeput

 1. Zo is het nu eenmaal, en bloggen is geen plicht, dus doe waar je zin in hebt, en wat je goed doet. Elke week een overzicht zou van mijn leven ook niet interessant en met veel herhalingen zijn. Dus schrijf iets als er iets te vertellen is, bv hoe het met de kippen gaat. Is er al een nieuwe bij? verder veel succes en kracht.

 2. *dikke knuffel* Wat doet het me goed om te lezen dat ik hier niet alleen mee zit. Merci om dit te delen.

  Lekker doen waar gij u goe bij voelt, daar wordt iedereen beter van. Ge zijt goe bezig!

 3. Ik zei het al eens he, soms is het de moment er gewoon niet voor, zowel voor bloggen als voor therapie/aan jezelf werken. Ook op dat vlak mag je de pauzeknop eens indrukken vind ik. Je moet niet altijd bezig zijn met aan jezelf werken. Gewoon leven is al moeilijk genoeg.
  Hartjes en knuffels en veel zonneschijn!

 4. Na al het harde werk dat je de voorbije jaren geleverd hebt, is een pauze sowieso wel op zijn plaats denk ik. Het kan geen kwaad om al het vorige de ruimte te geven om te laten integreren zonder dat er weer een nieuwe stap bij komt, toch? Soms is het gewoon nodig om even alleen maar te ‘zijn’. En daarbij, februari is sowieso al niet de meest motiverende maand van het jaar he?! 🙂
  Trust the process indeed, én de divine timing, je komt wel weer op gang wanneer je op gang komt!

 5. Oh, niet fijn om te lezen… Ik hoop dat je je snel beter voelt!
  Het is ook al heel heftig geweest hé, alle trauma en werken aan jezelf én erover schrijven. Even rust en bekomen is geen slecht idee.
  Dikke knuffels (en taartjes!)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.