Weekoverzicht W34

Deh!

Deze week was echt pokkedruk. Ik voelde ook langs alle kanten signalen binnenkomen die me in m’n ongezond perfectionistisch gedrag duwen. Het is een lastige week geweest, waarin ik genoeg bij de dingen wilde stilstaan, maar wanneer het niet altijd lukte. Om dan thuis aan de oren te worden getrokken door het vrouwtje. En hoe koppig ik ook ben: da’s altijd nodig.

Maandag ben ik met een verrassend fris gevoel opgestaan uit bed! Ik heb die dag ook thuis gewerkt omdat ze al snel onze gasketel kwamen fixen (eindelijk). Nadien ging ik terug naar het bureau voor de betere concentratie die ik daar heb, en die echt wel cruciaal is voor alle voorbereidingen van onze summer school. Het was de ideale afwisseling! Ik had de babbels, ik had m’n concentratie… Van alle goesting en goed gevoel heb ik tot 7u kunnen doorwerken zonder enige kopzorgen. De dag was gewoon echt zalig.

No description available.

‘s Avonds thuis kroop ik nog snel in de loopkleren, gezien dat ik dat de dagen ervoor wat moest verloochenen zo zonder douche (bezweet bij iemand aankloppen om te mogen douchen, dat is het toch niet). Daarna plat in de zetel, het was goed geweest die dag. Ellen een beetje gepest, die was boos op de grond gaan zitten omdat ze het niet meer tof vond.

Dinsdag was het gevoel iets minder, maar nog steeds goed genoeg om er vlot doorheen te kunnen. Ik had één meeting opstaan, om de rest van de dag weer vlot door te kunnen werken.

‘s Avonds werkte ik ook wat langer door om ongeveer gelijk met Ellen, na haar training, thuis aan te komen. Ik ging nog even snel naar de winkel en at me een paar sandwiches, meer had ik niet nodig na die grote kom weer in de middag!

Ellen begon zich wel wat slecht te voelen ‘s avonds, dus ik fietste ook nog even snel op en af naar de apotheek.

Woensdag dacht ik eens gek te doen en m’n kwetsbaar t-shirt op het werk aan te doen. Toch minder vanzelfsprekend als het aandoen op een concert of festival, waar ze toch minder met u bezig zijn. Rechtstreekse dialoog op het werk maakt dat toch wel anders.

Van het werk reed ik trouwens nog snel op en af naar de bank voor de terugbetaling van onze oude lening. Voor de rest gebeurde er weer niets speciaals. Ik heb nog lang doorgewerkt om dan thuis te komen bij een vrij ambetante Ellen. Omdat ik minder thuis ben, en omdat ik daar even knock-out geslagen moest worden met confrontaties naar m’n gedrag. Ik kan ze geen ongelijk geven. Gelukkig is het maar zo tot volgende donderdag.

No description available.

Donderdag was het dan weer pokkedruk. Ik zonderde me ‘s morgens na een halfuur ook nog even af om alles van mij af te schrijven, want ik merkte dat m’n zorgen en m’n gevoelens me wat onder bedwang hielden. Ik kon me moeilijk concentreren, m’n hoofd was er niet bij. Het bleef bij drie kwartiertjes en voelde me daarna meteen stukken beter.

Maar de drukte bleef wel. Sowieso met onze summer school, maar ik heb nog nooit meegemaakt dat ik op het einde van de dag nog eens 45 minuten moest spenderen aan het beantwoorden van mails.

Eens thuis trok ik meteen de loopschoenen aan om nog eens te lopen. Dat heeft goed gedaan, maar ik heb er precies wat kwaaltjes aan overgehouden. Niet onoverkomelijk gelukkig, vooral signalen dat ik nog net iets meer moet gaan lopen. Want het zijn van die kwaaltjes die zeggen “Robin, het loopt uit de hand met uw gewicht”.

No description available.

We haalden nadien nog wat afleveringen van Manifest in en keken zoals elke dag weer naar Waarheid, Durven & Doen. Goeie dilemma daar trouwens: een goede geest of een goed lichaam? Ik zou precies altijd voor goede geest gaan. Ma soit, da’s weer een bias vanuit de eigen belevingen.

Vrijdag begon het al wat uit te bollen. Ik ben hard en strikt geweest door te zeggen dat ik, zoals het hoort met m’n uurindelingen, op vrijdag een halve dag zou werken. So I did, want ik merkte dat ik het nodig had. Ik was alweer klaar om me in het weekend nog eens goed op te laden voor de volgende week.

Thuis heb ik vooral gerust en geluierd. Ik zette mij een paar D&D afleveringen op waarna ik de tablet nam en een week aan blogs bij las! Ik zat daarna zodanig in m’n leesfase waardoor ik ook nog in m’n boek las terwijl ik soundtrack muziek opzette in de achtergrond (wat. een. zaligheid).

No description available.

Nadien gingen we met vrienden naar HAP festival in Hasselt, waar we veel te veel geld opmaakten voor lekker eten en drinken, haha! O.a. een lekker dessertje gefixt bij iemand die blijkbaar Bake Off had gewonnen (Jaline heet ze!). Ik kijk dat allemaal niet, maar ik vond dat wel echt vies goed. Iets met citroen was het, de rest van de uitleg ben ik vergeten, oeps 🤷‍♂️.

De nacht van vrijdag op zaterdag heb ik blijkbaar weer liggen trillen gelijk een gek. Volgens Ellen is dat niet de eerste keer deze week, en doe ik dat wel vaker als ik stress heb. Ik herinner me dat ik dat ook deed tijdens in de aanloop naar m’n burn-out… Ik probeer echt waakzaam te zijn, te luisteren naar m’n lichaam. Het zijn drukke, vervelende tijden. Soms nee durven zeggen en rust nemen is weer even belangrijker dan ooit.

Al had ik dit weekend weer wat volgepland. Gelukkig wel met leuke dingen die me energie geven! In de middag had ik (ja, ik, de madame was weg) de schoonzus over de vloer en hadden we een goeie babbel. In de namiddag: voetbal! Ik mocht eens meespelen bij een caféploegje in Houthalen. Ideaal, die trainen niet in de week en als ik tijd heb in het weekend kan ik meedoen. No pressure, gewoon amuseren en een goeie pint erna. Heerlijk!

Eens thuis aangekomen (want de madame en de schoonzus waren mee komen kijken) zagen we ineens m’n schoonouders beneden wachten voor de deur! M’n schoonbroer is ook nog afgekomen en hebben we maar frietjes besteld. Uiteindelijk heb ik ze semi-weggejaagd denk ik, want ik was héél erg moe en ik dacht voor te stellen om van de tafel terug in de zetel te gaan zitten.

So I did! En toen gingen ze weg. Oeps! Maar ik was echt wel doodmoe.

‘s Avonds was The Blind Side nog eens op tv, dus ik kon nog eens goed wegsmelten (want ja, ik hou van die film).

Zondag konden we nog eens echt goed uitslapen. Da’s lang geleden dat we dat nog hebben kunnen doen, we worden meestal wakker volgens ons weekritme om 7u. Dat was echt nodig, al voel ik overal kleine pijntjes van gevoetbald te hebben, haha! Ik voel me echt oud voor iemand van 27.

Ik schrijf dit vrij vroeg op de dag, dus vanaf nu is het eerder een vooruitblik. Zo dadelijk rijden we door naar Koersel waar ik een booster box (kaarten van de nieuwe Pokémon set) ga uithalen! Daarna doorkruisen we Limburg nog even voor een nieuw bed te zoeken. O.a. bezoekjes gepland in Lanaken en in Genk!

No description available.
Deze kwamen trouwens met de post aan in de week. Woohoo!

Maar deze avond staat het echte grote feest gepland. KRC Genk – RSC Anderlecht! Ze spelen thuis en ik kan deze keer wel eens meegaan. Ik haal straks nog even m’n broer uit om daarna volledig los te kunnen gaan in de staantribunes. De hele week ben ik al aan het uitkijken! Die spierpijnen vergeet ik trouwens wel even, ook al maak ik het waarschijnlijk nog erger straks met al dat gespring!


Dus eh, ja! That’s it. Het was een week met veel schommelingen. Ik heb het dag per dag proberen bij te houden, maar ik moet toegeven dat ik bij het lezen van alles weer even geconfronteerd wordt. Het weekend heb ik misschien iets te volgepland, ik schaam me stiekem dat ik ondanks alles me precies nog stevig heb laten vangen deze week. Al waren er natuurlijk ook veel leuke dingen en heb ik veel kunnen genieten met o.a. de voetbal.

Tegelijk probeer ik ook te geloven dat dit alles nog deel is van het proces. Ik heb al meer gevoeld dan anders (de dingen konden me meer raken) en kon ik soms al beter stilstaan bij m’n gedrag deze week. Te streng hoef ik ook niet te zijn voor mezelf, want mini-stapjes zijn ook stapjes. We zien zo ook wel waar het schip strandt.

Het blijft wel lastig, dat wel.

Enkele leuke, random momentjes

Anyway, ondanks de druk op de ketel veel leuke momentjes!

Een mug tussen de handen kapot kloppen. Hoe vaak lukt een mens dat? Het was alleszins ene die me al lang aan’t ambeteren was. Eens zo leuk!

Fietsen naar het werk onder een opkomende zon en een blauwe lucht. Heerlijk, heerlijk gevoel. Dat kan al eens goed doen voor de gemoedstoestand.

Onze directeur communicatie die me kwam vragen of ik het zag zitten om m’n blog mee te laten opnemen in de inventaris van PXL voor Het Belang van Limburg. EH, JA HOOR, DOE MAAR!! M’n dag kon ineens niet meer stuk!

Onderweg naar de apotheek een koppeltje tegenkomen in Hasselt waarbij de man de vrouw over zijn schouder wierp. Zalig gelukske om mee te maken zo laat in de avond!

En nee, het was duidelijk geen poging tot ontvoering!

Een afspraak bij de bank dat gedaan is na tien minuten. Ideaal, niet teveel tijd verloren. Ik doe dat ook niet zo graag, zo bankafspraken. Meestal is dat toch maar om een handtekening te zetten. Voor de rest vertellen ze u toch maar allerlei dingen die ge de week erop terug vergeet.

Mail krijgen op het werk dat werd afgesloten met de woorden “Blijven schrijven aan je logboek. Het helpt jou en anderen. Top”. Van iemand die ge niet zo vaak ziet. Honestly, van dat soort momentjes krijg ik altijd weer energie om door te zetten.

Dat eureka-momentje onder de douche. Ik wist ineens wat de titel van m’n boek moest worden, en hoe die cover eruit moet zijn. Alle puzzelstukjes vielen op hun plaats!

Lezen met soundtrack-muziek op de achtergrond. Nogmaals ja, want echt waar, wat een zaligheid. Stiekem droom ik al een beetje van het leesstoeltje in de speelkamer van ons nieuwe huis. Koffie’ke in de hand, beentjes omhoog, goeie muziek in de achtergrond. Laat maar komen!

Een plotse, random babbel met een collega over wat hem dwars zat. Het was zo even tussen alle drukte door, en zette ons even met de voeten op de grond. Ik kon zelf precies ook ineens met een geruster hart doorwerken erna. Ik vind het soms fijn om te ervaren dat mensen zich op hun gemak voelen bij mij.

Zondagochtend Spotify opzetten in bed met leuke zondagochtend muziek. Ellen was precies minder enthousiast. Ik vroeg aan haar, “zelfs op zondagochtend wilt ge stampmuziek?”, waarop ze gigantisch hard begon te stampen (gelukkig niet op mij). Zotte doos!

Duckipedia - Stampertje - DonaldDuck.nl
Oké, eigenlijk zei ze dat ze een Stampertje was, en begon ze toen pas hard te stampen.

Aanrader van de week

Lieselotte stuurde me deze week een artikel door waarom je soms ook blij mag zijn met je perfectionisme . Het gaf me belangrijke inzichten en een goede nuance tot m’n eigen beleving.

Al ben ik nog steeds geen fan van de naam “perfectionisme” in dat gezondere kader. De naam perfectionisme straalt voor mij nu net uit dat ge die oogkleppen op hebt, u van niets nog iets aantrekt en gewoon gaat voor dat doel. Waardoor het ongezond is. Grenzen aangeven in die beleving doet mij eerder neigen naar heel erg gedreven zijn in de dingen die je doet, ipv. het label van een perfectionist te krijgen.

Soit, leven en laten leven natuurlijk! Lees het maar eens, dan wordt het ook wat duidelijker…

18 reacties op “Weekoverzicht W34

 1. Goed om ook tijdens een drukke week vast te houden aan je vrije middag en het weekend te gebruiken om op te laden. En zo herkenbaar dat je gevoelens opschrijven echt enorm op kan luchten wanneer je stress voelt – werkt bij mij ook bijna altijd.

 2. Dat leest inderdaad als een hele drukke week! Klinkt wel alsof het weekend heel erg nodig was met al die leuke dingen om de balans te blijven houden tussen inspannen en ontspannen. Dat blijft altijd moeilijk he, tenminste ik vind dat ook lastig (en ik heb geen burn-out gehad). Dus kan me heel goed voorstellen dat dat voor jou nu ook lastig is. Hopen dat het snel donderdag is en je de drukte achter je kunt laten. En je tot die tijd nog goed erdoorheen komt. Knap dat je je tot nu toe al zo goed erdoorheen geslagen hebt. Ondanks dat je zelf schrijft dat je je nog hebt laten vangen erdoor.

 3. Ha, ik ‘ken’ Jaline wel van BakeOff. Qua smaak kan ik er niks van zeggen, maar haar gebakjes waren altijd tot in de perfectie afgewerkt. Echt, geniaal!
  Het is soms moeilijk om een evenwicht te vinden tussen voldoende rusten en toch leuke dingen plannen om te doen. En zeker na die rare Coronatijden, er is precies wat schade in te halen…
  En dat artikel over perfectionisme ga ik ook ‘s lezen. Thx om te delen!

   1. Hopelijk blijft de vermoeidheid niet té lang hangen!
    Ondertussen las ik het artikel en bam, dat kwam binnen! Ik ga dan nog een beetje verder lezen in de boeken van Brené Brown, want die zijn ook echt goed.

 4. Oooo, van Jaline was ik echt fan bij de Bake-Off (ja ja, ik heb dat als Nederlandse dus wel gewoon gezien, haha. Maar ik ben ook een bakfanaat.). En een goede geest of een goed lichaam is voor mij ook absoluut geen moeilijke keuze. Zeker dat eerste!

 5. Oh, als ik dit lees, denk ik echt: pas alsjeblieft goed op jezelf! Dat trillen in bed klinkt écht niet oké, zeker niet als dat iets is wat herkenbaar voor je is in tijden van veel stress. Gelukkig lees ik ook dat Ellen je af en toe even flink de waarheid zegt en volgens mij is dat ook wel goed 😉 Ik hoop echt wel dat het je lukt om ook een beetje rust te pakken en goed voor jezelf te blijven zorgen. Veel liefs, in ieder geval!

  1. Ja, dat trillen was echt een zware wake up call om stevig het rempedaal in te duwen. Heb het nu wel al even niet meer gehad gelukkig. Maar idd, ‘t is zoals je zegt, moet er goed op blijven letten. Ellen doet dat goed 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.