Q&A antwoorden #3

Deh!

Weet ge wat (nog steeds) mijn probleem is? Veel te lange antwoorden geven op simpele vragen. Vraagt ge wat mijn lievelingsbands zijn? Ge ziet me ineens zeveren over alle genres die ik leuk vind. Het tofste wat ik al gedaan heb in m’n leven? Ik geef u wel een paar interpretaties en schrijf erop los!

Ik was hier nog niet klaar mee. En nu in alle spanning naar de wedstrijd van de Rode Duivels vanavond, zoek ik afleidingsmanoeuvres want anders fok ik mij veel te hard op (‘t is eigenlijk nu al out of control aan’t gaan). Dus bij deze, antwoorden deel 3! Let’s go!

Hoe is het huishouden verdeeld bij jullie?

Goed verdeeld! Ik ga altijd het huis rond met de stofzuiger en stofveger. De keuken poets ik keer op keer omdat Ellen zo goed als altijd kookt (al snij ik altijd de groentjes om toch maar iets te doen in het koken). Ellen doet dan verder ook nog de was (al doe ik dat af en toe ook wel eens afhankelijk van wat uitkomt). Strijken is uitsluitend voor haar, net zoals (in corona tijden) inkopen doen. maar om het terug weer wat gelijk te trekken ben ik degene die de gemeenschappelijke hal dweilt in ons appartement (zij poetst meestal met nat het appartement).

Important note: ik post dit antwoord onder het goedkeurend oog van Ellen!

Wat is het tofste wat je in je leven tot nu toe gedaan hebt?

Als het gaat over beleving: trouwen. Die hele dag heb ik gevoeld in elk deel van m’n lijf. Zoals ik vooraan een publiek van 80 man m’n geloften heb moeten voorlezen, zo’n moment heb ik nog nooit meegemaakt. Trillen alsof er een aardbeving was met de kracht van 9 op de schaal van Richter. M’n stem waarschijnlijk ook duidelijk emotioneel. Nee jong, sowieso die dag. Ondanks het feit dat we in corona-tijden waren getrouwd was echt alles perfect.

Maar als het over simpelere toffe dingen gaan, sowieso die keer dat ik op de Dag van de Wetenschap op een podium mocht staan. Ik mocht daar 15-25 minuten “AI 4 dummies” presenteren in La Biomista in Genk, nog geen kilometer verwijderd van m’n ouderlijk huis. Het was de eerste keer dat ik zo eens op een podium mocht staan met m’n expertise. Zonder slides of iets hé! Gewoon ik en een microfoon. Ik ben wel zeven keren doodgegaan van de stress die week ma soit, het was het allemaal waard.

Wat is een goede en een slechte gewoonte van je?

Ik heb best wel een goede ochtendroutine. Opstaan – aankleden (duh) – de gazet halen – ontbijten terwijl ik de gazet lees met een koffietje – opruimen – tanden poetsen – werken. Dat is een héél vast patroon die ik al zolang ik samenwoon met Ellen aanhoud op werkdagen.

Een slechte gewoonte is dan weer nagelbijten. Als ge naar m’n nagels kijkt kunt ge letterlijk zien of ik recent stress heb gehad.

Wat is een goede en een slechte eigenschap van je?

Een slechte eigenschap is zonder twijfel mijn koppigheid. Moeilijk doen tegen Ellen dan, vooral in het koken. Ik blijf koppig volhouden dat ik dat niet zal doen of proberen, ik vind het ook gewoon echt niet leuk. En misschien ook het feit dat alles wijkt voor de voetbal. Voor KRC Genk, voor het EK. Ellen moet niet afkomen hoor als ik een match aan’t kijken ben.

Een goede eigenschap is dat ik wel klaarsta voor iedereen. Ik babbel graag maar ik luister nog veel liever. Maakt niet uit welk verhaal je hebt, diepgang of niet, ik luister wel. Met alle plezier van de wereld! Ik geniet er ook van als ik mensen 100% zichzelf zie zijn en er zo van genieten.

Welk boek of film heeft je leven (een klein beetje) veranderd?

Het boek en de film van We bought a zoo springen er toch wel bovenuit. Maar Into the wild heeft mij ook helemaal van de wijs gebracht. Happiness only real when shared.

De 20 seconds of courage quote uit We bought a zoo pas ik dus effectief toe in m’n leven, en met Into the wild besefte ik toch wel ergens dat we de mooiste tijden beleven als we met andere mensen zijn. En vooral wanneer we luisteren ongeacht naar het voorkomen van de ander. Dusja, ergens hebben die verhalen mijn leven wat veranderd. Of toch mijn kijk erop.

Zijn er ‘beroemde’ mensen die je graag eens wil ontmoeten?

Ik zou wel eens op café willen gaan met Dieter Coppens of Siska Schoeters. Op internationaal vlak Yann LeCun, één van de meest bekende AI researchers. En dan ook nog Neil Druckmann, co-president van Naughty Dog (spelmakers van onder andere The Last Of Us en Uncharted).

Dieter Coppens voor zijn zin in het leven. Siska voor haar je m’en fous en haar humor. Yann LeCun voor obviously zijn visie en perspectieven op artificiële intelligentie en Neil Druckmann voor zijn genialiteit op het gebied van storytelling.

Ahja! Ik zou ook wel eens graag plaatsnemen langs Wim Lybaert in zijne Columbus! Zalige kerel. Of Mieke de Ketelaere, misschien wel de grootste Vlaamse AI topper (imec)! Daar heb ik nu toevallig ook het boek van, gekregen voor m’n verjaardag.

Eigenlijk zijn er veel mensen met wie ik eens op café wil gaan. Misschien ook eens met u, gij, de lezer daar! Wanneer hebt ge tijd? Dan regelen we iets. Ik kan alleen niet als België of Genk speelt, sorry.


Ik heb nog net genoeg vraagjes voor een 4de deel straks. Maar nieuwe vragen zijn natuurlijk altijd welkom!

10 reacties op “Q&A antwoorden #3

  1. Haha ik lag helemaal dubbel om de ‘alleen niet als België of Genk speelt’ 😀
    Oh hier nog zo’n stress nagelbijter! Ik ben rond mijn 4e ermee begonnen en pas 5 jaar geleden ongeveer mee kunnen stoppen. Maar heel af en toe gebeurd het nog wel eens. Gelukkig kan ik stoppen na 1 nagel nu.

    1. Haha ma da’s al een goede stap vooruit, na één nagel! :p Ja, soms denk ik het onder controle te hebben maar ik doe het vaak nog onbewust helaas… Moet er alerter voor zijn eigenlijk!

  2. Ik was vroeger ook een nagelbijter en dan ben ik eens op mijn gezicht gevallen en kon ik weken aan een stuk mijn voortanden niet gebruiken en ben ik het afgeleerd.
    Ik wil anders wel een duwke geven als je die techniek wil toepassen 😆

  3. Leuke vragen alweer! En leuk dat het huishouden zo goed verdeeld is. Hier is dat eigenlijk ook wel zo: Joran poetst altijd de toiletten en de badkamer. Hij is ook degene die stofzuigt en het stof afneemt. Ik doe de wasjes, ik dweil en ik strijk. Koken doen we wie het best uitkomt, maar momenteel doet Joran 70% van de tijd het koken, denk ik. Hij doet ook altijd wel het opruimen na eten en de afwas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.