Weekoverzicht W20

Deh,

Euh hallo? Week 20 van 2021? Het voelt alsof ik twee maanden geleden nog trouwde. Nee, reality check, eind volgende maand ben ik al een jaar getrouwd! Damn, ik kan het niet meer bijhouden. Maar goed, tijd voor het overzicht van week 20!

Let’s get it started

Maandag begon al snel met een nieuwe sessie bij m’n therapeute. Wederom een goed gesprek, we spreken tegenwoordig af om de drie weken omdat ik het wel beter weet te redden op mezelf. Er is nog steeds werk, maar de enthousiaste, zelfverzekerde ik wint het alsmaar vaker van mijn onzekere ik. Hopelijk kan ik het zo blijven doorzetten!

Namiddag hadden we de eerste twee bezichtigingen gepland in ons appartement. Ik fijn aan’t werk terwijl de makelaar achter mij zijn verhaal deed met de kandidaat-kopers. Ik met de koptelefoon op, maar of die altijd heeft aangestaan? Natuurlijk niet! Ik ben ook benieuwd naar wat ze van ons appartement vinden. Het zat toch al meteen goed, ze wouden de dag erop al meteen terugkomen met hun ouders erbij (eentje had al snel erna afgezegd helaas, jammer)!

Tip van de dag: doe uw gordijnen open en zet al uw lichten aan als ze uw huis of appartement komen bezoeken. Dat geeft een héél verfrissende indruk!

‘s Avonds zijn we dan de overeenkomst van het huis gaan tekenen. Woohoo! Nu is het officieel! We hebben het gevierd met een goed glaasje bij m’n Peter ‘s avonds, die we ook al even niet meer hadden gezien.

Dinsdag, mja. Ik heb de nacht van maandag op dinsdag wakkergelegen tot half 2. Piekeren enzo, ge weet wel. Het slaaptekort is de hele dag merkbaar geweest, ik kreeg me moeilijk achter de dingen gezet. In de namiddag heb ik mij uiteindelijk gewoon een halfuur in bed gelegd, het had anders weinig zin. Gelukkig heeft dat ervoor gezorgd dat ik dag nog goed kon volmaken. ‘s Avonds hadden we nog die bezichtiging opstaan, en dat klonk allemaal veelbelovend. Daarna nog wat gewerkt en een blog geschreven terwijl Ellen keek naar de halve finale van Eurosong. How, we zijn gewoon door naar de finale?

Woensdag was er eigenlijk geen betere manier van opstaan. Ik werd om 8u opgebeld door onze makelaar. Alleen maar goed nieuws: het appartement is verkocht! Los tegen de vraagprijs! Een week heeft het dus te koop gestaan hé, zot! Superblij zijn we, ‘t is echt snel gegaan.

Voor de rest was het wel een leuke dag. ‘s Middags de studenten van het middelbaar nog eens gezien waar ik hun eindwerk van begeleid (als externe promotor). Ik heb ze even betrapt op een zwaar foutje die ze in een week moeten oplossen nu. Best ambitieus, ik ben benieuwd wat ervan komt. Wel heb ik gehoord dat ik de verdediging live ga mogen volgen in hun school! Gezien dat de school is waar ik vroeger nog zelf les heb gevolgd, kijk ik ernaar uit. Nog steeds lopen daar dezelfde leerkrachten rond. Ik kijk uit naar het weerzien!

Donderdag was ook leuk, ik ben namiddag nl. even naar het bureau gegaan voor iets te fixen. De oplossing bleek me veel meer tijd te kosten dan gedacht, dus heb ik maar even de luie efficiënte IT’er gespeeld. Blijft van het scherm af, en er kan niks gebeuren.

Nee, het probleem was dat ik vanop afstand niet de dingen kon doen die ik wilde doen. Ik kon het makkelijk oplossen door een scherm aan te sluiten op die computer, maar dan moet die dus ook de hele tijd blijven insteken.

‘s Avonds nog Genk gekeken en woohoo! We blikten Antwerp in met 4-0. Als Brugge die avond had verloren was ik er écht van overtuigd geweest dat Genk zondag kampioen speelde. Maar helaas, Brugge speelde gelijk en werd dus zelf kampioen. Over het hele seizoen gezien verdiend natuurlijk. Maar wat heb ik ze graag op stang gejaagd nu in de Play Off’s. Voor de rest zéker ook tevreden over onze behaalde tweede plaats en de bekerwinst. Na zo’n seizoen… Dikke chapeau. Trotse Genkie hier! 💙🤍

Daarna was er ook nog de 2de halve finale van Eurosong. Boehoe, veel brol en vals gezang gehoord! Dan was het dinsdag toch stukken beter!

Vrijdag heb ik mijn half dagje weer kunnen nemen. Namiddag eens goed mijn rust genomen om te bekomen van weer een stevige week. Ook heb ik een filmpje opgezet over een bepaalde psychotherapie, die ik hier liever niet benoem in m’n blog omdat die toch wel héél erg veel blootlegt. De theorie was echt superinteressant, ik kon het volledig matchen op heel m’n levensverhaal. Maar tegelijk kwam het erg hard aan. Ik heb me in de zetel gelegd, nog eens m’n favoriet album van Manchester Orchestra opgezet en eens goed gejankt op een paar nummers. Het was hard nodig, ik was er echt niet goed van. Maar achteraf kan ik wel zeggen dat ik blij ben dat ik het gezien heb. Het is weer een soort van bevestiging.

‘S avonds zijn Ellen ik de stad ingetrokken om de verkoop van het appartement te vieren. We hebben ons eens goed laten gaan. Een goei schotel nacho’s en cocktails erbij. De avond was top!

Zet ze een schotel nacho’s voor hare neus en madame is gelukkig. Nee maar serieus. Ziet ze stralen 😍!

Ahja en trouwens: onze tweede podcast aflevering van Talk Nerdy To Me kwam vrijdag online! Cybersecurity: hackers op de loer. De eerste keer dat bibi hier mede co-host is. Woohoo!

Weekend

Zaterdag is er niet veel gebeurd. Ik keek naar wat Dungeons & Dragons episodes van Viva La Dirt League (geweldig youtube-kanaal overigens). Daarnaast vooral wat geblogd en gegamed. Ik keek wel uit naar de finale van Eurosong. Qua organisatie, visuals en muziek vond ik het echt top dit jaar. Ik ben alleen echt zwaar teleurgesteld over de rangschikking. België verdiende veel beter dan dit (op z’n minst toch linkerkolom ow?! 3 publiekspunten zijn echt wel beschamend weinig) en Italië was goed maar toch te min voor de winst vond ik. Van mij had het Frankrijk mogen zijn!

Zondag was ook weer fijn. ‘s Morgens wat langer blijven liggen en me vooral de vraag gesteld hoe we de dag gingen invullen. We hebben besloten om te wandelen in Borgloon en het doorkijkkerkje te bezoeken. Ik vond het wel de moeite! Al vond ik het uitzicht over de horizon nog mooier dan het kerkje zelf.

Namiddag kregen we nog een bericht van een collega die vroeg of we ene wouden gaan drinken in’t stad. Dat moet ge ons geen twee keren vragen natuurlijk! Los in de middag dus 2 Guinness’jes binnengespeeld om dan op tijd thuis te zijn voor Brugge – Genk. Ik was helemaal gaar, veel hadden we niet gegeten in de middag dus die biertjes stegen me rechtstreeks naar het hoofd. Mijn hoofdpijn is best nog wel blijven hangen de rest van de dag ma bon, ik vond het allemaal de moeite waard. Ik hou van die spontaniteit in een dag!

Enkele leuke, random momentjes

De duiven die zich komen amuseren op ons “te koop” bordje aan het raam. Schattige beestjes zijn het toch hé.

In de auto met Ellen twee vreemde figuren het zien uitleggen tegen elkaar, terwijl ze aan het wachten waren om over te steken. Geniaal hoe Ellen en ik letterlijk op dezelfde manier op elkaar inspeelden en de met hand-en-tand uitleggende man begonnen na te doen. Op exact dezelfde manier. Ik heb me ziek gelachen!

Ik kreeg in de week een opmerking dat ik nogal vaak “typisch” schrijf/zeg. Goed bedoeld uiteraard, maar dan flip ik hé. Elke keer als ik de neiging voel om dat woord te schrijven of te zeggen flitst het hoofd van de persoon voorbij en blokkeer ik. Het was trouwens ook wel een shock, dat was de eerste keer dat ik dat hoorde!

De keren dat ik gelijk een bealo heb gelachen terwijl ik stuur op WhatsApp. Ik geniet meer en meer van leuke random babbels tegenwoordig. Heb ik al eens gezegd hoe cool bloggers wel niet zijn?

Waarom word ik gestrafd voor uw domheid? – Ellen haar woorden nadat ik 4u te laat heb gegeten en daardoor niet zoals een normale mens om 5 à 6u wil eten (Ellen eet niet graag alleen).

Aanrader van de week

Ik heb het nog nooit over Viva La Dirt League gehad bedacht ik mij. Als ge een beetje de dingen kent uit de gaming-wereld gaat ge de filmpjes uit “Epic NPC-Man” geweldig vinden. Maar er zijn ook wel leuke filmpjes waarin ze vanalles meemaken als collega’s in een gaming winkel.

Check vooral deze eens!

Hoe was jouw week?

8 reacties op “Weekoverzicht W20

 1. Zo fijn dat jullie appartement zo snel verkocht is! En proficiat met jullie nieuwe huis! Heerlijk om straks een nieuwe plek te hebben. En hahaha, moest hardop lachen om de duiven op het makelaars bord! 😀
  Manchester Orchestra <3 Hou ik ook heel erg van. Wel heftig dat zoveel los komt he.. kan me dat goed voorstellen. Maar dan is alles eruit laten wel echt een opluchting. Hoop dat je je weg erin kunt vinden.
  Het kerkje bij Borgloon staat ook al een tijd op mijn lijstje om naartoe te gaan. Afgelopen jaar gewoon niets van gekomen, maar vast als alle Corona gedoe over is wel. Zo te zien erg mooi daar in de omgeving!

  1. Merci!! Ja dat was best heftig idd, maar soms is het gewoon ff nodig..

   En sowieso eens doen! Gaat ook tijdens corona he, is een mooie wandeling daar 🙂 Tzal sowieso de moeite zijn!

 2. Klinkt als een leuke week! En er zijn echt veel leuke D&D podcasts ook! En ik kan me de laatste keer niet meer herinneren dat ik nog eens gaar was, haha. Dat is echt al ZO lang geleden!

  1. Ik moet zeggen dat ik die D&D series vooral volg omdat die mannen echt lachen zijn. Dus kweet niet hoe het zit met die podcasts maar voor mij is het niet spel dat primeert voor m’n interesse :p

   En haha maar goed ook misschien! Dat zijn zo van die momenten dat ge helemaal niks meer krijgt klaargespeeld in een dag :p

 3. Wat een fijne week! Gefeliciteerd met de verkoop van jullie appartement, dat is zeker snel gegaan. En zo leuk, die foto van een stralende Ellen daarna 🙂 Het is jullie gegund!

  Ik heb een paar stukjes van het songfestival gekeken en vond de inzending van België echt te gek! Jullie hadden van mij in ieder geval véél hoger mogen eindigen ;)!

  1. Haha merci! Ja ik geniet daar ook wel van als ik ze zo zie stralen 🙂

   En ja ge moet ervoor zijn ook natuurlijk! België is ergens ook wel best koppig geweest door geen rasechte “eurosong-nummer” in te sturen. Mja, ze hadden sowieso wel meer verdiend dan dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.