Weekoverzicht W15

Deh!

Ik ben héél tevreden met de voorbije week. Er zijn enerzijds superveel dingen gebeurd, maar na lange tijd kan ik nog eens zeggen dat ik me echt goed voel. Maar dus goed voelen met het besef welke betekenis eraan hangt. Het zit goed, ik ben belangrijke stappen aan het zetten!

I’m warning you though, het is een lang weekoverzicht. Zet u anders een tas koffie ofzo? Een kopje thee? En doe mij ook maar iets, wa ge in huis hebt.

Klik gemaakt

Maandag had ik weer therapie en dat ging echt suuuuuupergoed. Ook al was het deze keer online gezien m’n therapeute in quarantaine verbleef, ik heb er echt veel aan gehad. Ik heb precies een klik gemaakt en kon van de grond uit eerlijk zijn. Voor de rest veel blogwerk en ‘s avonds een huis bezichtiging gedaan. Wat voor een arrogant mens was me dat. Door overal ook zo door te sjeezen (snel doorwandelen dus) en geen uitleg te geven vertrouw ik u niet, zo krijg je niets aan mij verkocht. En dan de dag erop nog een arrogante mail sturen eh over die bezichtiging!! Ma ga toch knikkeren.

Dinsdag m’n nieuwe website live gezet met de laatste final tweakjes en plugins. Daarna nog wat podcastwerk gedaan en ineens was het tijd om Ellen weer te gaan halen! Dat was het dan voor m’n verlof basically, want nadat ik Ellen was gaan halen zijn we nog een huis gaan bezoeken en had ik om 8u nog een online meeting met het podcastteam. De drukte van de werkweek stond weer voor de deur, dat was duidelijk!

Woensdag begon de werkweek dus weer na die anderhalve week vakantie. Da’s toch altijd wel even een vieze zo opnieuw beginnen.. Maar goed, ik was heel blij dat ik op mijn tempo op gang kon komen gezien er even geen zware deadlines waren. Alé, want de aflevering van Talk Nerdy To Me was ook al zo goed als af dus no stress daar. We hebben trouwens een aantal proefkonijnen geselecteerd uit onze omgeving voor feedback op die eerste aflevering. En woohoo, dit komt goed!!!

‘s Avonds kwam er een makelaar langs voor een schatting van ons appartement. Ik zeg u, nog nooit hebben we alles zo snel opgeruimd en gepoetst. Nog niet voor onze eigen ouders op deze manier! Het heeft ook geloond, want de schatting was exact wat we eruit willen halen.

Podcastnieuws!

Donderdag was dan eindelijk de grote dag: we werden geïnterviewd door de radio! We waren daarvoor speciaal afgezakt naar onze studio gezien het een Zoom gesprek was, en om de kwaliteit van de audio zo hoog mogelijk te houden. We moesten immers ook wat opnames doen voor onze trailer af te werken (en we hebben ons weer ziek gelachen, man wat hou ik van het team). Het interview was ook wel de moeite, toch weer iets om van het bucket lijstje te schrappen. Ik denk ook wel dat we ons verhaal mooi hebben kunnen overbrengen. Aux serieux maar met het grootste plezier, zoals de podcast zelf ook is. Maandag zou het worden uitgezonden op Radio VRD (Diepenbeek), ben benieuwd! Al zal het niet meer zijn dan een kwartier zendtijd ofzo. Ma bon, toch weer een mooi klankbord!

‘s Avonds kwam er een tweede makelaar ons appartement schatten. Daar heb ik ook weer even mee kunnen viben, want hij was duidelijk ook van Genk. Een gesprek verloopt dan ineens heel anders, want ineens heb ik er weer een beste vriend bij (zoals ik al heb uitgelegd in een vorige blog)! Op makelaarsvlak was hij helaas nogal fel de verkoper aan het uithangen, daar kan ik moeilijk tegen. Hij was ons duidelijk aan het lokken naar hen door o.a. te zwaaien met een hoog verkoopbedrag (ik ben geen expert, I know, maar wat hij zei was duidelijk overdreven), en dat heeft bij mij dan weer een averechts effect. Maar goed, hij is ook een Genkie waardoor we over de bekerfinale van 3 jaar terug aan het babbelen waren geslagen. Goeie jongen die man.

Ook vrijdag was er nog podcastnieuws want we hebben onze trailer gepubliceerd! Uiteraard super exciting, voorlopig is de upload enkel doorgekomen op Spotify (Apple en Google Podcasts doen er helaas veel langer over om alles goed te keuren). Voor de rest nog wel een chille dag, fijn het weekend kunnen induiken nadat een makelaarsbezoek werd uitgesteld doordat ze zich ziek voelde. Beetje getokkeld op m’n PC nog, Rocket League gespeeld om daarna languit in de zetel naar The Falcon And The Winter Soldier te kijken. Ooowww damn het is spannend!! Helaas nog één aflevering, en dan is het seizoen weer gedaan… Maar Disney doet dat toch echt goed daar. Beetje tegen de stroom in, maar ik HOU bv. van de aandacht voor Black Lives Matter die ze daarin subtiel verwerkt hebben.

Gênant momentje, danku Ellen

Zaterdag, ja… Verassing van formaat in de ochtend. Ellen vraagt mij om maandverband te gaan halen. Weet ge, als man verlies je al op het moment dat die vraag gesteld wordt. Er bestaat geen goed antwoord. Of je nu ja of nee zegt: je schaamt je, want je wil natuurlijk ook gewoon een voorbeeldige hubby zijn en dat met een smile op uw gezicht gaan halen. Ik had wel besloten om het te gaan halen, ook al was ze aan het terugkrabbelen toen ze mij ineen zag krimpen.

Om optimaal voorbereid te zijn voor dit vreselijk moment dacht ik slim een foto te maken van haar huidig merk. Maar dan sta je in de winkel. Eigenlijk was ik al blij dat ik de juiste rek op mezelf vond zodat ik het zeker niet moest vragen aan een medewerker (ik zou wel iemand de dag van z’n leven gegeven hebben ma bon). Helaas: ze hebben het niet. En dan tien minuten. TIEN MINUTEN heb ik daar als een bealo voor die rek foto’s staan maken en opsturen naar Ellen, zodat ik zeker het juiste merk zou meenemen. Verschrikkelijk, ik was echt blij toen ik terug thuis was. Vrouw gelukkig (terecht ook want dit was gewoon een heldendaad van mij). Zij had er alle plezier in natuurlijk. Anyway, goed dat dit even gebeurd is. Dan ben ik ook weer voorbereid voor later!

De rest van het weekend

Voor de rest was de zaterdag wel chill! Beetje gegamed, beetje gedart, beetje de muziek hard gezet, hard meegezongen. ‘s Avonds helaas nog Genk zien verliezen van Antwerp, dat was toch weer even een smet op de avond.

Zondagochtend opgemerkt dat de elektriciteit weer uit lag zoals vorige week. Maar gezien we pas wakker waren besloten we om nog even in bed te blijven liggen, wie weet hadden de buren het ook al opgemerkt (onvergeeflijk lui zijn we ik weet het). En ja hoor, anderhalf uur later werkte alles weer en zijn we in vrede opgestaan!

Al bij al heb ik eigenlijk een hele goede week achter de rug, dat merk ik ook aan m’n Moodflow. Veel heeft te maken met dat gesprek van maandag, ik heb veel beleefd deze week. Veel gevoeld, zowel de goede als de slechte momentjes (die ik kan laten voor wat ze zijn ook)! Ik vind het heerlijk, ik ben goede stappen vooruit aan’t zetten en ik ben er trots op!

Enkele leuke, random momentjes

Ik voel me goed tegenwoordig, dus ik heb er deze week verassend veel!

Als Ellen weg is denkt onze Tado (slimme thermostaat) dat ik ook niet thuis ben en springt die niet meer aan (mannendiscriminatie I tell you, mannen willen ook lekker knus en gezellig in een warm huisje zitten). Geen idee wat het probleem is eigenlijk, normaal krijg ik zo’n dingen wel gefixt maar dit is een bug in de app vermoed ik. Pas wanneer het vies koud is merk ik trouwens dat er iets mis is (en dan is het dus al 18°C ofzo). En als ik het dan weer aanzet is die volle gaas (pun intended, wij verwarmen op gas) aant stoken tot 21°C en heb ik het weer te warm. Tado begrijpt mij gewoon niet goed #sadlife.

Soms is het grappig hoe goed Ellen en ik op elkaar zijn afgestemd. Tijdens het rijden zien we zo ene ineens tevoorschijn komen achter een muurtje net langs de baan, klaar om op te rijden. Om dan samen in harmonie te zeggen: Daar blijven gij. Haha, ik geniet daar wel van! Volgens mij had die auto ook schrik gekregen van ons dreigement, want die trapte stevig op zijn rem.

Ik was in de week ook even zwaar aant viben met een vrachtwagenchauffeur. De weg was nl. versperd door een soort traktor die aan het werken was op een werf. Beide rijbanen dus versperd, vrachtwagenchauffeur tegenover mij aan de andere kant. Maar achter mij was er natuurlijk zo’n bealo die het nodig vond om mij voorbij te steken en zich te wurmen tussen de kleinste openingen. De blikken die de vrachtwagenchauffeur en ik gewisseld hebben: goud waard. Zo’n soort van “joengjoengjoeng” blik was het. Ik moest er toch wel om lachen, haha!

Kleine discussie met Ellen waarom zij een omweg neemt en doorrijdt terwijl ik altijd vroeger afsla richting haar werk. “De auto moet in beweging blijven”. Ahja natuurlijk, stel u voor dat de auto anders koud kreeg of dik zou worden van te weinig beweging!

Woensdag maakte Ellen in de keuken de opmerking dat het daar naar vis rook, alsof ik vis zou klaargemaakt hebben. 1) ik ben geen visliefhebber en 2) ik kook niet. Eens goed gelachen heb ik, want ik weet nog steeds niet waar ze het vandaan haalde.

Donderdagavond was het programma Ambulance op tv. Een programma opgenomen in Engeland waar ze de ambulance volgen dus en waar we toevallig op uit kwamen. Ik kende het precies niet maar ik zei tegen Ellen dat ik een “helden van hier” gevoel had met dat programma. “Alleen dus, niet van hier” zei ik met een big smile erna. Toen ik het zei moest ik lachen gelijk een bealo, om m’n eigen domme grap #enikbenertrotsop.

Verder gewoon alle kleine leuke lachmomentjes met Ellen en tijdens de podcastopnames. Er zijn echt veel tegenwoordig, ik geniet daar echt van.

Ik voel mij een ander mens achter m’n micro. Ik zou die ook een naam moeten geven, zoals Nick uit Big Brother een camera in het huis de naam “Rudy” gaf. Iemand een goed voorstel?

Aanrader van de week

Ik zou stom zijn om het niet als aanrader van de week te plaatsen: de trailer van Talk Nerdy To Me, onze podcast! Het is een heel speciaal gevoel om het live te zien staan op Spotify. We hebben hier heel hard aan gewerkt, ik ben er supertrots op. Ik heb het al zeker 20 keer beluisterd, en ik ben klaar voor mijn 21ste keer.

Geniet anders even mee! En volg ons terwijl ook even hé 😉

Vertel eens, hoe was jouw week? Ik zal mijne koffie wel zelf gaan halen, no worries!

6 reacties op “Weekoverzicht W15

  1. Wij (lees: ik) hebben ons huis verkocht zonder makelaar en dat is eigenlijk heel vlot gegaan. Ik ging daar ooit eens iets over bloggen, maar tis er nog niet van gekomen nu ik erbij stilsta. ^^
    Wij zijn nu ook verder aan het kijken naar Falcon & Winter Soldier, we moeten nu nog een aflevering zien die er op staat. Maar ik vind het nog steeds slecht geschreven, slechte puns en voorspelbaar als een baksteen. Haha, sorry!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.