Blog-verhuis!

Deh!

‘t is gebeurd zou Erik van Looy zeggen. Mijn nieuwe website is af! Ik had daar even tijd genoeg voor deze paasvakantie. Ik heb een paar weken terug besloten om van host te veranderen en over te schakelen naar WordPress. Zo heb ik mijn nieuwe website ook onderverdeeld in twee grote delen: een professioneel gedeelte dat dient als een soort van CV (waar ik eigenlijk gewoon fancy-pancy kan stoefen over alles wat ik doe) en natuurlijk een blog gedeelte waar alle magie blijft gebeuren!

Dus voor de lezers op mijn nieuw adres: welkom! Neus gerust eens rond hé 🙂

Robin, waarom doet ge zo moeilijk?

Basically om ook op bloggersvlak wat professioneler over te komen. Ik bleef eerst altijd bij mijn standpunt van de inhoud die belangrijker is dan alle thema’s en URL-slugs, maar uiteindelijk is zo’n URL of thema natuurlijk het eerste wat je ziet waardoor je misschien op voorhand al beslist of je al dan niet verder leest. Ook weer credits to collega-blogger Tamara, zij heeft me dat toch wel doen beseffen.

Verder kreeg ik ook vies zenuwen van het feit dat reacties van mijn lezers precies niet altijd goed doorkwamen op Blogspot. Ik heb die opmerking verschillende keren gekregen, en dat irriteerde me wel omdat ik toch echt wel veel aan heb aan de reacties. Bloggers reageren niet zomaar op blogs, ze denken mee en helpen je soms zelfs. Super waardevol, dus ik laat alles graag doorkomen dan. Ik wil niet weten wat Blogger allemaal al heeft tegengehouden, en wat ik daardoor al gemist heb…

En ja weet ge, ik ben ook met mijn gat in de boter gevallen hé. Mijn nieuwe website host ik bij Conitro waarvan de zaakvoerder gewoon mijn collega is. Is da niks? Als ik problemen heb trek ik gewoon aan zijn mouw op’t (virtuele) bureau en weet ik meteen of het snel gefixt kan worden of niet.

Daarnaast ben ik ook écht blij dat eigen hosting ook toelaat om in de broncode te duiken. WordPress is volledig geschreven in PHP en daarin vind ik mijn weg wel. Dat is me met de opzet van m’n nieuwe website al heel goed van pas gekomen, want een aantal dingen in mijn geïnstalleerde theme waren niet echt naar mijn goesting. En dan heb ik het niet over de stijl, eerder over pure aan- en afwezigheid van bepaalde knoppen of teksten. Zo van die prullekes lukken me nog wel, maar ik ga zelf geen grote veranderingen doen daarin. Want dan gaat alles kapot (en ja, ik krijg echt alles kapot) en ben ik misschien weer veel te lang bezig om alles te fixen.

Vernieuwingen

De grootste vernieuwing is de lay-out offcourse. Ik ben totaal geen grafisch-design held dus ik heb mij gewoon fijn de eerste de beste theme gefixt (ok ça va misschien nog, ik deed nog wel wat moeite en heb bv. gescrolld om de mooiste te vinden #win). Lichter thema dus, grotere tekens, ik ben gegaan voor een aangenamere ervaring. Ook al dacht ik drie maanden terug “ahja we doen bruin en lichtblauw want da’s gewoon vies cool”. Mja, I was wrong. Ik denk dat het nu veel beter is. 

Daarnaast heb ik nu dus ook een professioneel gedeelte, maar de coolste dingen vind ik toch wel de kleine prullekes in m’n blog-deel die vies makkelijk te fixen zijn op WordPress.

Like buttons

De social-media verslaafde in mij had nood aan like buttons, dus die vind je nu onder elke post en reacties. Woohoo!


Post-statistieken

Ja, aantal weergaven enzo. Waarschijnlijk totaal niet spannend voor de meeste, maar ik ben een statistics-freak dus ik vind dit één van de beste upgrades ever! Blogger liet ook wel toe om page views in te kijken in hun dashboard maar ik wou dat altijd ook zichtbaar hebben op de website zelf. Gelukkig zegt WordPress say no more! met hun fantastische plugins (ey ma echt eh hoe zalig is da?).

Categorieën

Op Blogspot had ik het probleem dat ik voor elke post wel een andere categorie kon verzinnen. Na een tijd zag ik door de bomen het bos niet meer, en ben ik blij dat ik mijn aantal categorieën toch heb kunnen herleiden tot een vast aantal. Ik heb al gemerkt dat ik er af en toe eentje bij zet, maar de dubbelzinnigheden van sommige zoals ik had in Blogspot zijn bij deze uit de wereld geholpen.

Nieuwsbrieven/abonnees

Met mijn blogspot account had ik ook al de optie voor abonnees, maar toegegeven is die van WordPress gewoon veel fijner. Véél meer vrijheden en opvolgingsmogelijkheden, da’s echt een genot. Diegene die zich al hadden ingeschreven op mijn blogspot account (waarvoor dank!) neem ik automatisch mee naar m’n nieuwe website trouwens.

Inhoudelijk

Nee geen zorgen, inhoudelijk verandert er niets. Ik blijf dezelfde Robin met een chaos-hoofd en veel te veel interesses die er geen problemen mee heeft om af en toe eens iets kwetsbaars te schrijven. Ik ga ook niet meer of minder bloggen, alles had gewoon een goeie upgrade nodig.

Waar ik mij wel het meest aan heb geërgerd is de verhuis van alle blogs naar m’n nieuwe website. Één voor één geknipt en geplakt, dat heeft me toch wat uren gekost. Maar goed, ik weet waarvoor ik het deed want ik wou echt niets kwijt van m’n vorige blogs. Nu kan ik ook af en toe eens een export doen / backup maken (denk ik, moet ik nog uitzoeken) dus dat is straks ook een zorg minder.

Nog even vervelend doen

Mijn verhuis wilt helaas zeggen dat degene die RSS-feeds gebruikten om mij te volgen, even mee moeten veranderen. Bloglovin’ heeft gelukkig een optie om alle volgers mee te nemen naar het andere domein, maar platformen zoals Feedly helaas niet. No worries though, ik heb een Feedly button toegevoegd in mijn sidebar dus dat zou een piece of cake moeten zijn!

Dus welkom nogmaals op mijn nieuwe website! How do you like it? Als je tips/opmerkingen hebt: shoot!

12 reacties op “Blog-verhuis!

 1. Heel erg leuk! Ik hou van de lichte look en ook dat het niet zo ‘klein’ is. Ik merk dat ik grotere tekens sneller lees en daarom heb ik mijn blog een paar weken geleden ook dat tikkeltje groter gezet. En LOVE the Like button, zo waardevol he! 🙂 Van jou zijn het dan nog hartjes, geweldig!

 2. Welkom op het WordPress 😀 Mijn vorige blog was ook op Blogger en ik heb me de overstap nog niet beklaagd. Al ben ik ook nog een soort van leek in het achter de schermen werken en leer ik elke dag nog bij (en misschien leer ik nog van jou, haha).
  Veel plezier hier 😉

  1. Nee ik ook geen beklag daarover, integendeel zelfs! Ik vind alleen het dashboard achter Blogger precies wel handiger, maar da’s misschien ook maar omdat ik nog niet zo gewoon ben aan dat van WordPress.

   En aah nice, ik vind het altijd leuk als ik mensen iets kan bijleren (al is het maar het vele geprul dat ik onder de knie heb :p ) dus graag!

  1. Haha ja hoor, op mijn blog is het Limburggevoel helemaal aanwezig!

   Ik maak daar geen geheim van: ik ben geboren in Genk, maar ik woon ondertussen in Hasselt (al zou ik héél graag terug naar Genk trekken!)

   Welkom ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.