Weekoverzicht W14

Deh!

Week 14, of met andere woorden mijn verlofweek, is achter de rug. Zo verlof hebben zonder Ellen en bijgevolg alleen thuis zitten vind ik toch maar niets. Ik heb nu nog twee brugdagen opstaan op maandag en dinsdag waarna ik woensdag weer begin. Heel erg ga ik het niet vinden om woensdag te beginnen, maar ik vind het wel fijn om nog twee dagen te kunnen uitblazen.

Cadeautje

Eerst nog even iets cools van vorige week, een cadeau’tje die ik na m’n weekoverzicht mocht ontvangen van onze pa. 

Voor wie het niet kent: dit is dus zo’n FIFA-plaatje uit de Ultimate Team modus. Basically staan je statistieken erop zoals Pace, Shooting en Passing skills.

Het klopt wel helemaal. Ik loop snel en m’n passing trekt op niks! Ik zoek nog een mooi plekje om dit aan de muur te hangen.

Begin van de week

Maandag heb ik zowat de hele dag aan m’n nieuwe website (voor de blog o.a.) gesleuteld. Het lukte me echt niet die dag, ik zag de bomen door het bos niet meer. Zoveel mogelijkheden! Als alles zo op mij afkomt krijg ik meestal wat stress, dus ik heb het uiteindelijk even laten liggen en voor de rest van de dag niets anders gedaan als darten en Rocket League spelen. ‘s Avonds speelde Genk nog tegen OH Leuven, en dat was ook nog wel een leuke match. Spannend ook wel! Gelukkig winnend kunnen afsluiten met 3-2, het begint er goed uit te zien.

Dinsdagochtend Ellen naar haar werk gebracht. Wij staan ‘s morgens altijd samen op, maakt niet uit wie van de twee verlof heeft. Maar goed ook dat ik mee ben opgestaan want wat was dat ineens met die sneeuw? De wereld is kapot.

Voor de rest nog wat gewerkt aan m’n blog, Rocket League gespeeld, en dan zijn we ‘s avonds een huis gaan bezichtigen! Ik zal nog wel eens een blog schrijven over onze huizenjacht en waarom, maar dinsdag was dus de eerste. Het had wel een leuk plaatje maar het huis had nog gigantisch veel werk nodig (geen stopcontacten bv. in de slaapkamers) dus die laten we lekker passeren. Onze zoektocht is immers niet dringend, we pakken wat er te pakken valt.

Woensdag staan we op: elektriciteit kapot. Dat is het eerste wat we merkten want onze nachtlamp werkte niet. We merkten in de badkamer nochtans dat het groot licht wel werkte dus dat was wel vreemd, en het werd al helemaal vreemd toen ik zag dat er in de zekeringskast niets was afgeschakeld! Een heel resem aan stopcontacten werkte niet, de centrale verwarming werkte niet en geen wifi. En dat in m’n vakantie, verschrikkelijk! Het kon er wel even bijkomen ook na de problemen met het water de week ervoor.

Nu goed, toen ik wou kijken naar de meters zag ik al een camionette staan van een elektricien bij de buren van ons appartementsblok. We waren dus niet alleen, en even later bleek er een fase defect te zijn in de straat (elektriciteitsnet heeft 3 faselijnen -> eentje kapot -> alles wat is afgetakt op één fase bolt dus niet. Ik wil u daar graag de hele uitleg van doen want dat zat in m’n studies ma bon, off-topic). Ellen weggebracht naar haar werk, en bij terugkomst werkte alles weer. Hoera, ik vries niet dood!

Ellen heeft mee verlof, woohoo!

Donderdag en vrijdag had Ellen vrij dus zag het leven er weer wat rooskleuriger uit. We worden weer op een uur wakker alsof we allebei moesten werken ma bon, lekker taffelen en knuffelen in bed en we kunnen weer verder. We moesten wel nog op tijd uit de veren want we hadden om 10u ons gesprek bij de bank om eens te gaan praten over mogelijkheden van een lening voor een huis. En oh boy, dat viel veel beter mee dan verwacht! We kunnen al een mooi bedrag neerleggen zonder teveel aan ons spaargeld te komen, waardoor er nog superveel ruimte is voor verbouwingen.

Ja kom ik ga daar niet schijnheilig over doen, da’s een fijn gevoel als je hoort dat al het sparen ook iets oplevert 😀

Vrijdag wéér zo vroeg wakker geworden, maar wel snel opgestaan. Heerlijk is het soms om nog veel van de voormiddag te beleven. Dat je al vanalles achter de rug hebt ‘s morgens om dan ineens te beseffen dat het nog máár elf uur is en je nog zoveel kan doen die dag! Zo was het ook, want ‘s middags hadden we weer even een podcastopname. Die is supergoed gegaan, weer goed gelachen! Tijdens de opname heb ik ook proberen zorgen voor een blik achter de schermen op onze social media kanalen, en dat is ook wel eens leuk om te doen. Je hebt je handen wel vol ermee, zeker als je iemand bent die niets goed genoeg vindt en alles tot op de puntjes perfect wilt hebben (#ikwerkdaaraan). Ma bon, ik ben heel erg benieuwd hoe die eerste aflevering ontvangen zal worden.

‘s Avonds nog een tweede huis bezocht in m’n hometown, Genk! Letterlijk eentje in de cité’s. Supergraag zou ik terug naar Genk trekken, maar alles hangt af van wat we net vinden natuurlijk. Het bezoek viel alleszins goed mee, we laten het nog even bezinken.

Blergh-weekend

Voor de rest hadden we een lekker blergh-weekendje gepland. That is: een lui weekend waarin je bij wijze van spreken niet uit je pyjama kruipt (blergh is multifunctioneel in mijn woordenboek: ofwel blergh ik voel me slecht ofwel blergh ik steek geen poot uit). Beide dagen vooral gewerkt aan m’n blog. Zondag speelde Genk ook weer, de Limburgse derby tegen Sint-Truiden deze keer. A walk in the park! 4-0. Het ging zo makkelijk dat ik het kot zelfs niet bijeen moest schreeuwen, wat meestal wel gebeurd als we de derby spelen. 

Next week

Nu dus nog twee leuke verlofdagen die ik vol ga inzetten op het afwerken van mijn nieuwe website. Dinsdag of woensdag hoop ik die online te zetten samen met een blog erover offcourse. Voor de rest staan onze avonden nu al volgepland met bezichtigingen en makelaars die langskomen voor ons appartement. 
Donderdag hebben we een afspraak bij de lokale radio van Diepenbeek voor onze podcast (HOE COOL IS DAT?!), daar zullen we nog wel het nodige over delen (Vooral via onze facebook pagina, go & like it!).


Enkele random, leuke momentjes 

Ik heb even de tijd moeten nemen om ze er weer uit te pikken.

Soms is ellen down en blijf ik gewoon zingen totdat ze weer lacht. Maakt niet uit hoe fel het tegen haar goesting is, ik doe gewoon lekker door tot het werkt. Ben ik een slecht mens als ik er gewoon van geniet hoe vervelend ze m’n gezang vindt?

De eerste avond dat ik mee zocht naar huizen was wel fijn in de zetel. Vond het wel tof om onnozele opmerkingen te maken over hoe een oprit een zuiltje had rechts met een raam in waar we zogezegd inkom konden vragen. Het zijn de kleine dingen I guess?

Mail gekregen van TCG Online dat ze Shining Fates weer op voorraad hebben. Ik heb dus mijn eerste kaarten besteld van die set, woohoo! Hopelijk komen ze vandaag of morgen aan.

Oud leerkrachten toevoegen op Facebook die u dan ook nog accepteren. Altijd lachen. Alleen deed ik het nu wel met een reden: promoten van Talk Nerdy To Me!

Aanrader van de week

Ik zag ineens op YouTube dat m’n favoriete muziek-kanaal, AlexRainbirdMusic, een Ultimate Best of  compilatie heeft. En als trouwe fan kan ik bevestigen, die is inderdaad geweldig. Heerlijke vrolijke, spring-in’t-veld muziek dat iedereen nodig heeft! Da’s ook gewoon de ideale playlist om op te zetten als je je even down voelt. Dat gaat snel voorbij dan, I can assure you.

Check it out!

Hoe was jouw week?

4 reacties op “Weekoverzicht W14

 1. Hoe ouder je wordt, hoe minder lang je precies kan uitslapen, haha. Je hoeft daarom nog geen kinderen te hebben. Eigenlijk zijn slow mornings echt mijn favoriet, gewoon rustig opstaan, koffie drinken, op het gemakje ontbijten, krantje lezen. Dat is mijn ultieme start van de dag!
  En durf ik vragen wat taffelen is? :’)

  1. Haha exact, niks zo goed als slow mornings met een goeie tas koffie!

   En Tamara, once & for all: taffelen is, in welke omstandigheid dan ook, gewoon “treuzelen”, “op’t gemak doen” :p niks anders, en voor’t geval ge in die richting dacht dus al zeker geen synoniem voor weet ik veel wat er allemaal in bed kan gebeuren! :p

   Excuses voor de verwarring btw haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.