Weekoverzicht W32

Deh!

Op de tonen van Agnes Obel begin ik aan het laatste weekoverzicht van m’n collectief verlof. Ik voel al ergens een grote BLEEEERGHHHH aankomen haha! Ma soit, ik mag echt niet klagen met m’n vier weken die ik sowieso heb en de 13 vrij-te-kiezen-dagen erbovenop. Ik heb veel gerust maar ook veel genoten. Dat was deze week niet anders!

Lui de boxen vanop afstand bedienen!

Wat ik bv. maandag ook alweer zo goed heb gedaan (kuchkuchkuch) is mee opstaan met Ellen om 7u ‘s morgens! Ik heb ze wel niet naar haar werk gebracht deze keer, nee, m’n zetel lag veel te goed en ik had weer effe de beste muziek van de wereld opstaan op de achtergrond. Uiteindelijk heb ik me nog wat achter m’n zomerblog gezet en las ik wat blogs bij.

Ook heb ik eindelijk m’n kaarten nog eens kunnen opruimen! Die lagen dus al 2 of 3 maanden in de weg op m’n bureau, maar nu dus allemaal op de juiste plaats volgens setnummer in m’n doosjes.

‘s Avonds keek ik dan nog wat TV met Ellen. Weinig spannende dingen dus op maandag!

Dinsdag begon het vooral wat spannender te worden i.v.m. m’n zomerblog. Ik was nog op de laatste feedback van collega’s aan het wachten terwijl ik een herinneringsmail zag binnenkomen van het kenniscentrum. Spannend!!! Het ging echt snel allemaal ineens (zoals gewoonlijk zo vlak voor deadlines), dus die feedback kon niet snel genoeg daar zijn.

Om de tijd toch maar te doden (en omdat ik als een bezetene mails refreshte) zette ik mij weer in de zetel (olé!) met m’n boek. Ik blijf dat dus een geweldig boek vinden hé, hoe me dat elke keer weer kan confronteren! Zalig. ‘s Middags belde ik nog eens met onze zomerjobstudent. Het duurde daarna niet lang meer tot ik m’n feedback kreeg. Snel de laatste aanpassingen gemaakt en yu, insturen! Feest!!

In de avond speelde Genk trouwens nog die terugmatch tegen Shakhtar Donetsk. Deze keer was ik gelukkig wel goed op tijd voor de voorbeschouwing. We speelden weer een goeie match maar waren een maatje te klein… 2-1 verlies! Terecht weliswaar, Shakhtar was van een heel ander niveau. Helaas zijn we nu uitgeschakeld in de Champions League, maar hebben we gelukkig het vangnet nog van de Europa League groepsfase. En ik denk écht waar dat we daar nog serieus kletsen gaan uitdelen!

Voetbal keek ik trouwens met een pot ijs. Omdat het kan! Ey en da’s echt lekkere ijs.

In bed kreeg ik ook weer ineens blog-inspiratie, zoals dat wel vaker het geval is. Ellen kan daar nog steeds moeilijk aan wennen haha. Moet dat echt nu? Ja, dat moet!!

Woensdagvoormiddag stond in het teken van heen- en weer gemail voor die zomerblog. Ik heb daar nog echt goeie feedback gekregen die ik onmiddellijk erin verwerkte. ‘s Middags werd het dan (verrassend snel) meteen gepost! Voor wie wil lezen, hier is de link! Ik heb daar héél veel in losgelaten. Ook al is dat meer voor het professionele, ik begin die blog net zoals hier met “deh!” en heb het over AI, digitalisering, mindsets en mentaal welzijn (~ burn-outs). Alles aan elkaar gelinkt! Ik in de zevende hemel natuurlijk toen het gepubliceerd werd. Overal m’n ding ook gedaan met deelacties (en natuurlijk een lange tekst erbij om m’n boodschap extra duidelijk te maken).

Hoe cool is het trouwens dat ze dat zo overnemen!

Maar daarna moest ik toch stoom aflaten, want ik was me echt helemaal aan’t opfokken voor die tekst. Ik nam de fiets tot Kapermolen om daar even op m’n gemak in m’n boek te lezen. Dat ging goed, totdat er twee vrouwen met nogal luide kindjes foto’s kwamen maken. Eerst was ik nog blij want ahja schattige kindjes, maar het begon toch al snel te storen hoor! En natuurlijk als ik me net wil verplaatsen beginnen ze zelf ook op te staan. ZUCHT. Veel plaatsen waren er toen niet meer over dus moest ik op een bankje los onder de zon gaan zitten, maar dat was echt te heet. Ik kreeg nog een anderhalve pagina verwerkt en reed daarna maar door naar huis.

Eens thuis keek ik nog een Pokémon TCG set review en ging ik daarna Ellen halen van haar werk. We waren 7.5 jaar samen (hooray!), dus trokken we nog even de stad in om te gaan eten. Gezien Café Latino (mexicaans restaurant) geen plaats meer had gingen we naar Tasty Bowl. Nooit slecht natuurlijk! ‘s Avonds luierden we nog in de zetel & keken we nog wat TV.

Donderdag had ik vooral wat blogwerk. Ik maakte een linkboompje op m’n eigen website voor op Instagram dankzij de tip van Irene (beter als zo’n third-party ding, tutorial via deze link). ‘s Middags ging ik nog eens op bezoek bij het huisvandeMens! Beetje gezeverd met m’n mentor en m’n gigantisch lange burn-out blog geschreven. Het was eigenlijk de bedoeling dat ik daar iets anders ging schrijven, maar ik merkte dat m’n hoofd toch meer naar de burn-out blog stond dusja, dan maar zo! Daarna opnieuw een TCG set review gekeken (ik ben hard aan’t gaan want straks wil ik weer meedoen aan tornooien) om dan op tijd te vertrekken naar Ellen haar werk.

Want eeuhhh ja hoor, donderdag tekenden we de akte van ons nieuw huis, WOOHOO! Nu is’t dus echt officieel. Maar weten we nog steeds niet wanneer we erin kunnen. Sowieso zat de feestvreugde er goed in dusja gingen we nog maar eens uit eten want het was toch weer zolang geleden haiai toch.

De avond sloot ik (zonder Ellen) nog af met collega’s in een lokaal café. Dat ging toch weer te vlot, jongens toch. Dat merkte ik natuurlijk vrijdagochtend pas…

Met een kater in de maag bracht ik Ellen weer naar haar werk, om daarna Irene te ontmoeten in Kessel-Lo! We deden daar een fijne wandeling op goed geluk want we dachten dat we Bar Lo (zomerbar) onderweg wel zouden tegenkomen. Niet dus, want toen we het uiteindelijk vonden bleek dat we er eerst los voorbij waren gelopen! Soit, we hadden zo van die babbels die schommelden tussen oppervlakkigheid en diepgang (de beste babbels). Ze waren daar trouwens echt aan’t taffelen in die zaak. Dan hebben ze bv. een hele eetkaart, waarna blijkt dat we maar 3 gerechten kunnen kiezen! Ook een klein probleempje met de drankbestelling maar goed, het was voor de rest wel supertof natuurlijk met leuk gezelschap!

Toffe, toffe mens!

Meteen erna reed ik door naar Ellen haar werk omdat we al snel weer richting Hamont (andere kant van Limburg) moesten voor onze afspraak van de gashaard. Stikkapot was ik van al dat rijden! Maar goed, nadien was het een BBQ bij de schoonouders dus het was al snel weer feest in het hoofd van Robin. Eigenlijk was het echt een topdag, ook al bleek die gashaard gigantisch duur te zijn.

Zaterdagochtend stond er een leuke babbel-wandeling via het huisvandeMens op de planning. Dat was ook echt wel leuk om te doen! We werden in random groepjes opgedeeld en kregen een routeomschrijving mee voor in de stadskern van Hasselt allerlei (sociale) opdrachtjes te doen en onbekende steegjes in te wandelen. Ik liep samen met een vrouwelijke collega-vrijwilliger, en ‘t was echt tof om op die manier haar te leren kennen.

Van standbeeld naar standbeeld, van straat naar straat. Ge begint zo al eens anders te kijken naar de dingen!

Lang kon ik nadien wel niet meer blijven, want we hadden in de namiddag onze eerste festival op de planning: Rampage in Lommel! Een festival met alleen maar stampmuziek (drum ‘n bass, dubstep). Ik gaf het eens kans want ja, het was al twee jaar geleden dat ik nog eens goed loco kon gaan op een festival maar het viel me wat tegen. Het eerste uur vond ik nog plezant, en dan die 10 minuten in de avond waar ik twee liedjes herkende en kon meezingen, haha! Ellen heeft zich wel echt rotgeamuseerd, zij had het heel erg duidelijk echt nodig, en is nu nog steeds aan’t nagenieten.

Zondag stond ik met de zwakke festivalbeentjes al vroeg op om een loopje te doen op nuchtere maag. Enerzijds omdat ik echt een tweede keer gelopen wou hebben deze week, anderzijds om m’n prestatie recht in mijn schoonpa zijn gezicht te smijten. Want die was me vrijdagavond de hele tijd aan’t treiteren van haha ik geloof er niks van. HIER JONG, 5360 bezweette meters op de teller!

Voor de rest keek ik nog een Pokémon TCG set review, begon ik eindelijk eens met deckbuilden en gingen Ellen en ik nog naar een babyborrel. Smeltsmelt natuurlijk van dat veel te schattig slapend kindje in de buggy, maar ook veel plezier van het bijbabbelen met een aantal oude bekenden!


Dat zal het dan geweest zijn voor de week! Maandag heb ik mijn laatste dag verlof en trek ik nog even naar m’n neef om daar m’n decks te testen. We zijn ons by the way aan het voorbereiden voor een tornooitje ergens in de buurt van Brecht (Antwerpen) binnenkort. Ik kijk er eigenlijk al naar uit, het laatste TCG-tornooi zal toch ook weer bijna twee jaar geleden zijn.

Maar vanaf dinsdag is het gedaan met de pret… Terug het onderzoekswerk oppikken en het zal meteen stevig worden, gezien we over een paar weken een (explainable) AI summer school organiseren. Ma soit, dan weten we weer wat doen door de week en kan ik me weer wat meer tussen de mensen begeven. Altijd leuk!

Enkele leuke, random momentjes

Facebook dat voor de tweehonderdzevenendertigste keer aan mij vraagt van Robin zet uw topfan badges aan op uw blog-pagina. ‘t Is goed jong, ge hebt me, ik ben gezwicht. Dus als volgens Facebook blijkt dat ge mij heel graag ziet kunt ge nu topfan worden van mij! Als dat geen lifegoal is (kuchkuchkuch).

Een deckidee afleiden uit de set reviews en zien dat ge toch al meer kaarten ervoor hebt dan eerst gedacht! Dat spaart ook alweer wat geld uit.

Hoe ziet gij eruit met uw short, voor zo’n ouwe doos? Een oudere vrouw tegen een andere, jongere vrouw in de stad (echt waar, geen zever). Ik kon m’n oren niet geloven! En ik ben nog steeds op zoek naar de candid camera’s in de buurt. Dit kan toch niet? Moei u toch niet met hoe een ander zich kleed! Maar ik vond het wel cool dat die jongere madame zich al snel omdraaide en op fantastisch spontane wijze twee middelvingers de lucht in stak. En terecht!

Met m’n overduidelijk bol buikske van het eten door de stad van Hasselt wandelen.

Na een lange stilte in de auto die elektrische gitaar in Are You Gonna Be My Girl perfect synchroon beginnen nadoen met Ellen. En dan die wederzijdse blik naar elkaar. Ha, genieten!

Een vriendin die wel 4 keer opnieuw gevraagd heeft hoe het met mij ging, op één uur tijd. De 4de keer durfde ik pas echt antwoorden omdat we niet meer in groep zaten. Maar het zo volhouden, da’s wel dedication! Dankbaar daarvoor.

Rondvliegende schoenen op Rampage! Want in welke andere omstandigheden gooit een mens schoenen in de lucht? Heerlijk!

Uit onverwachte hoek weer eens te horen krijgen dat ze m’n blog lezen. Ik vind dat dus altijd fijn als mensen zeggen dat ze m’n blog lezen, dat start vaak ook gesprekken op die ge anders niet hebt!

Ellen haar blij, blij kopke nu ze Rampage achter de rug heeft. Ge had ze daar eigenlijk moeten bezig zien.

Aanrader van de week

Buh jong ik heb echt geen idee deze week. Van al dat schrijven heb ik zin in ijs gekregen. Pak u anders ook een ijsje! Da’s altijd de moeite.

16 reacties op “Weekoverzicht W32

  1. Klinkt toch als een heel leuke laatste vakantieweek. Ahhh ik mis festivals wel. Hopelijk volgend jaar weer. Maar geen rampage haha. Geef mij maar een gezapig Dranouterke. Of mocht Avenged Sevenfold tijdens hun tour stoppen in Graspop is dat ook goed. 😀

  2. Haha, zo te horen heb je een fijn weekje gehad! Ik vind meldingen over topfanbadges (dat ik er een heb verdiend) echt superstom altijd, haha. Enne: proficiat met jullie nieuwe huis! Hopelijk wordt jullie geduld niet al te lang op de proef gesteld.

  3. Wauw, goed artikel! Congrats!
    En zo leuk, de blogdate met Irene :-).
    Dat van die topfanbadges zag ik ook al, maar geen idee wat de meerwaarde daarvan is, dus ik ben het nog altijd aan het negeren eigenlijk.
    Succes morgen!

  4. Een ijsje sla ik nooit af. Ook als ik hem zelf moet pakken na het aanbod aan het einde van je blog. Fijn dat jullie de akte hebben getekend! Dat geeft toch weer een beetje rust denk ik. Nu hopen dat jullie er snel in kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.